Flere nyheder

 
Musik
Thumps up til Katzenjammer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Thumps up til Katzenjammer
Fre. 8. apr. 2011


(Foto: Matthias Fossum)

Onsdag aften den 6. april blev Lille Vega på alle mulige måder festet igennem. Den norske balkanfolkede pigegruppe Katzenjammer viste fra første tone deres uforlignelige musikalske tæft med et brag af en energisk oplevelse. Alle i bandet viste sig, foruden at være ferme sangere, at være helt særlige personligheder, som alle kunne begå sig på alle instrumenter.

Tøserne indtog scenen med stor entusiasme og skruede fra koncertens start energiniveauet op til et maksimum. Når koncerter starter i så højt et gear, kan det nogle gange være en ulempe for bandet, da energien oftest falder, og performeren kører sig selv træt i løbet af koncerten. Men sådan gik det ikke med Katzenjammer! De pumpede hele tiden løs på hhv. trommer, vaskebræt, balalaikabas, guitar, ukulele, mandolin osv. Hele bandet var yderst kompetent på alle instrumenterne, men det element, som udgjorde en usædvanligt god oplevelse, var korarrangementerne, som var intet mindre end sublime! Når bandet flere steder sang folk/blues'ede a cappella-sange, stod tiden stille, og man ønskede, at aftenen ingen ende ville tage.

Katzenjammers musikalske udtryk varierer som sådan rigtig godt inden for balkangenren, da de finder mange gode facetter af balkansounden. Denne krydrer de i øvrigt med en snært af country, folk og blues, og der kan anes elementer, som man også hører hos bl.a. Gogol Bordello, Tom Waits og landsmændene fra Kaizers Orchestra. I det hele taget er deres genre en kæmpe hybrid af en masse ting, men det samlede udtryk kalder som sådan ikke på dybdegående analyser eller overintellektualiserede musikalske teorier.

Musikken er tværtimod fest og farver med masser af tempo og sprælskhed, og det er tydeligt, at det er festen i koncerten, som er fundamentet for gruppens liveshow. Og det er der i undertegnedes øjne intet galt med, når man for det første forstår at beherske et udtryk på et højt niveau samt at skyde en fest af med så stort og entusiastisk et brag, som Katzenjammer formåede at gøre onsdag aften i Lille Vega. Dette lille mirakel af en pigegruppe får et kæmpe "thumps up" fra undertegnede, og de kan kun anbefales, næste gang de besøger landet.

Katzenjammer - Lille Vega
6. april 2011