Vis huskeliste

Find arrangement

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
8/11 2013
Bov Bibliotek
Bovvej 4
6330 Padborg
Tlf: 7376 8090
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 54.8279, Lon 9.36435
Åbent: Åben 7-22 alle ugens 7 dage. Betjening: Mandag 13-18; Tirsdag 13-18; Onsdag 09-15; Torsdag 13-18; Fredag 09-15; Lørdag 10-13

Bov Bibliotek er et folkebibliotek i Aabenraa Kommune


 • ForedragTirsdag den 25. januar 2022, kl. 16.30-18.
  Poul Erik Thomsen: "Ingen så det komme"
  Bovvej 2A, Padborg
  Køb billet
  Tag til foredrag om Grænsegendarmeriet fra Kongeåen, der i 1920 blev modtaget som nogle af genforeningens helte i Sønderjylland. Blot 25 år senere, i 1945, var helte blevet til ofre.

  I skyggen af den store opmærksomhed, der var rettet mod politiet og modstandsbevægelsen, måtte mange gendarmer - og deres familier - betale den højeste pris.

  Tre grænsegendarmer havde mistet livet den 9. april 1940 kl. 04.00, da de ved viadukten i Padborg blev skudt og dræbt af civilklædte tyskere i et baghold.

  De lyseblå, danske grænsevogtere faldt i endnu et baghold, da 141 af dem den 5. oktober 1944. blev tvangsfjernet fra Frøslevlejren og presset ind i kreaturvogne med afgang mod uvisheden.

  Blot 14 dage tidligere var de fleste af korpsets medlemmer helt uden varsel blevet interneret i lejren på den dansk-tyske grænse.

  De var overbeviste om, at der var tale om en fejltagelse, og at de hurtigt ville være tilbage ved grænsen. Det gik helt anderledes.

  Som ud fra noget, der mindede om en tilfældig lodtrækning mellem rødt og blåt, var det hver anden af de indsatte gendarmer, der blev sendt mod syd. På alt andet end 1. klasse.

  Det var blevet den 6. oktober: Toget stoppede ved en lille station nær Hamborg. For mange blev det endestationen. Koncentrationslejren Neuengamme sydøst for Hamborg.

  Besættelsestiden viste sig som grænsegendarmernes skæbnestund.

  For grænsegendarmerne, der i 1920 kom til Sønderjylland som nogle af genforeningens helte, blev mødet med den nazistiske ondskab begyndelsen til enden.

  Poul-Erik Thomsen er forfatter til "Den delte by" og "Det næste mål" og - sammen med Flemming Just - "Den tavse tragedie".

  Han er tidligere journalist på Frederikshavns Avis, Ekstra Bladet, ugemagasinet Alt om Sport og JydskeVestkysten og forhenværende redaktør på Jydske Tidende og JydskeVestkysten og chefredaktør på B.T. Han har desuden været politisk kommentator på DR Syd i Aabenraa og TV Syd i Kolding og er vært i politiske programmer på DK Syd. Siden 2007 har han været formand for lokalrådet TinglevForum og siden 2020 bestyrelsesmedlem i DK Syd.

  Poul Erik Thomsen: "Ingen så det komme"
  Tirsdag d. 25. januar fra 16.30 til 18.00
  Museum Oldemorstoft
  Bovvej 2
  6330 Padborg

  Fri entré. Tilmelding nødvendig
  Vis på kort
 • ForedragTirsdag den 22. februar 2022, kl. 16.30-18.
  Boom i litteratur fra grænselandet | Bov
  Bovvej 4, Padborg
  Køb billet
  De seneste ti år er antallet af romaner og erindringsbøger, der tager afsæt i det dansk-tyske grænseland, vokset i antal og frekvens. Hvorfor denne kontrast?

  Samtidig med, at vort samfund bliver mere globaliseret, har skønlitteraturen fokus på det lokale i grænselandet som aldrig tidligere.

  Hvad skal vi med skønlitteratur, der behandler historiske temaer i Sønderjylland og Sydslesvig, når flere historikere siger, at de sjældent læser historiske romaner med den begrundelse, at de er mere fiktion end fakta?

  Kulturredaktør Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis, fortæller om det boom, der med forfattere som Pernille Juhl, Karsten Skov, Linda Lassen, Erling Jepsen, Keld Conradsen og Hans Schmidt Petersen har været i grænselandslitteraturen.

  Foredraget tager udgangspunkt i Hans Christian Davidsens bidrag til litteraturtidsskriftet Nordica 2020.

  Arrangeret i samarbejde med Historisk Forening for Bov og Holbøl Sogne.

  Boom i litteratur fra grænselandet
  Bov Bibliotek
  Tirsdag den 22. februar 16.30-18.00
  Fri entré. Tilmelding nødvendig
  f w
  Pris
  Entré: Fri entré. Tilmelding nødvendig Køb/bestil billet
  Sted
  Bov Bibliotek
  Vis på kort
 • ForedragOnsdag den 2. marts 2022, kl. 10-11.
  Bogsnak i Bov: En formiddag i litteraturens tegn
  Bovvej 4, Padborg
  Køb billet
  Kom forbi Bov Bibliotek til en uformel og inspirerende samtale om bøger.

  Maike Albertsen Zwoch, bibliotekar på Bov Bibliotek, medbringer bøger, som har gjort indtryk, og fortæller om dem. Tag gerne en bog med, du er optaget af for tiden, og fortæl lidt om din egen læseoplevelse.

  Bogsnak i Bov er en formiddag for dem, der gerne vil have en samtale om litteratur og blive inspireret til fremtidens læsning.

  Bogsnak i Bov: En formiddag i litteraturens tegn
  Bov Bibliotek
  Onsdag d. 2. marts fra 10.00 til 11.00
  Fri entré. Tilmelding nødvendig
  f w
  Pris
  Entré: Fri entré. Tilmelding nødvendig Køb/bestil billet
  Sted
  Bov Bibliotek
  Vis på kort
 • AndetTirsdag den 15. marts 2022, kl. 17-18.
  Håndmadder og håndbajere | Tove Ditlevsen | Bov
  Bovvej 4, Padborg
  Køb billet
  Tag med på opdagelse i Tove Ditlevsens forfatterskab og liv, når vi på Bov Bibliotek udforsker hendes liv fra forskellige vinkler - over en håndmad og håndbajer.

  Her er ingen kedelige opremsninger af bibliografier og årstal, men en masse spændende fortællinger, lydklip, sjove facts, interviewklip og meget mere.

  Tove Ditlevsen skrev digte, noveller, romaner og essays med afsæt i sit eget liv og var kendt som ærlig og bramfri brevkasseredaktør hos Familie Journalen. Hun levede et turbulent liv med fire ægteskaber, et omfattende alkohol- og pillemisbrug og en livslang usikkerhed om sit eget værd.

  Det bliver bestemt ikke kedeligt.

  Håndmadder og håndbajere | Tove Ditlevsen
  Bov Bibliotek
  Tirsdag d. 11. marts fra 17.00 til 18.00
  Entré: 50 kroner inkl. håndmad og håndbajer. Tilmelding nødvendig
  f w
  Pris
  Entré: 50oner inkl. håndmad og håndbajer. Tilmelding nødvendig Køb/bestil billet
  Sted
  Bov Bibliotek
  Vis på kort

Opret dit eget arrangement, så andre kan finde det