Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/1 2012
Tørning Mølle
Tørningvej 6, Tørning
6500 Vojens
Tlf: 7450 7450 Fax: 7450 7480

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.2378, Lon 9.37311
Åbent: 01.06.-15.08.2010 kl. 13-17. Kultur- og Aktivitetsladen åbent året rundt i forbindelse med de enkelte arrangementer
Entré: 20 kr. - Børn under 12 år kommer gratis ind i følge med voksen

Tidligere vandmølle, hvor der stadig produceres strøm. Ligger i et naturskønt område, med fortidsminder (Tørning Borg), store gamle træer og gode vandremuligheder på afmærkede stier. I Kultur- og Aktivitetsladen kan afvikles forskellige kulturelle arrangementer og på ledige dage Kultur- og Aktivitetsladen lejes til konferenser, kurser, receptioner, mm samt private fester som fødselsdage, bryllupper mm


24. Oktober
Koncert med Almost Irish - Irsk Folkemusik
Musik
Torsdag den 24. oktober 2019 kl. 19.30
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Entré: 190 kr)
Vi kan igen glæde os til at opleve de 4 musikalske brødre Rasmus, Alexander, Lukas og Jacob alle med efternavnet Nielsen på Tørning Mølle, når de fortolker den Irske folkemusik. Det bliver igen en stor oplevelse.

Disse stærkt musikalske brødre blander flerstemmig sang, irske fløjter, guitarer, violin, tenorbanjo, bouzouki, mandolin, kontrabas og rammetrommer sammen til en imponerende helhed og noget af det tætteste man kommer på irsk musik i Danmark. Brødrene finder de gamle irske sange og melodier frem og fortolker dem ind i deres eget univers, men formår samtidig at bibeholde en brændende ægthed og en dyb respekt for traditionen.

Nyd denne lækre koncert siddende ved caféborde, med et glas vin eller en øl. I pausen kan der købes kaffe med småkager.

Billetter købes på 7450 7450 eller på hjemmesiden KLIK HER
26. November
Julekoncert med Mark & Christoffer
Musik
Tirsdag den 26. november 2019 kl. 19.30
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Entré: 200 kr)
Gavesækken er fuld af musikalske julelækkerier, når Mark & Christoffer giver julekoncert på Tørning Mølle. Med en god blanding af velkendte klassikere og nyere julehits sørger duoen for, at du går hjem med et kæmpe smil på læberne og i julehumør.

Julekoncerten er også et tilbageblik på det forgangne år og indeholder et hyldestmedley til en kunstner, der har gjort sig bemærket i årets løb. Således er koncerten ny og vedkommende - og samtidig fuld af tradition.

Mark og Christoffer - to sangstemmer - to guitarer

Den sønderjyske duo Mark & Christoffer blev dannet i Sønderborg i 1998 og har gennem årene underholdt til stort set alle typer arrangementer og uanset hvor er opskriften den samme: to sangstemmer, to westernguitarer, gode sange, godt humør og gedigent håndværk.

Inspireret af kunstnere som Simon & Garfunkel, Lennon/McCartney og James Taylor har Mark & Christoffer fundet deres egen stil og har de senere år haft stor succes med deres egne julekoncerter, hvor duoens fortolkninger af kendte julesange krydres med sønderjyske anekdoter.

Christoffer Brodersen (f.1980) er opvokset i Gråsten, uddannet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia og har spillet hovedroller i adskillige musicals; Chess, Les Miserables, Miss Saigon og We Will Rock You.

Mark Dixon (f.1980), er opvokset i Hørup og uddannet sanger fra The Academy of Contemporary Music i London, hvor han blev kåret som "Most outstanding vocalist of the year".

Nyd denne lækre koncert siddende ved caféborde, med et glas vin eller en øl. I pausen kan der købes kaffe med småkager.

Billetter bestilles/købes på 74507450 eller mail KLIK HER
30. November
Julemesse på Tørning Mølle
Udstilling
Lørdag den 30. november og søndag den 1. december 2019 kl. 10 til 16
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Entré: 40 kr - Børn under 15 år gratis adgang ifølge med voksen)
I 2019 er det 34. gang vi afholder julemesse: - Der er stande i Møllen, i Laden og teltet på gårdspladsen. Kreativ stand i Møllen hvor børn og voksne kan få ideer til at lave egne ting og julegaver. Vi er Sønderjyllands ældste julemesse med 60 stande.

Der sælges kreativ husflidskunst, julepynt, gaveideer og meget mere og mange steder med smagsprover.

Kl. 10:30 lørdag vækker vi julemanden i Møllen.
Julemanden uddeler godteposer til børn i følge med voksen. ( Rygtet siger den er stor og god!)
Julemanden træffes under hele julemessen.
Publikum vælger flotteste stand - 2x3 fl. Vojensvin udloddes.
Flotte gaver fra udstillerne udloddes på indgangsbilletten.
I FARS-BAR kan nydes varme drikke (Glüwein, romtoddy), fadøl, grillpølser mm.
Staldcafeen byder på gløgg og æbleskiver, kaffe og kage, øl vand mm.
I Møllen finder du en kreativt juleworkshop hvor alle også børn kan prøve selv at lave pynt og gaver.
TAG MED JULEMANDEN I "KANEN". Børn kan GRATIS blive fotograferet sammen med Julemanden på en kane på scenen i laden.
Børn kan deltage i "NISSEJAGTEN" og deltage i lodtrækningen om et gavekort på 300 kr. til legetøjsbutik
20. Februar
Koncert med Midt Om Natten - Larsen kopiband
Musik
Torsdag den 20. februar 2020 kl. 19.30
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Entré: 305 kr)
Der er tale om et Kim Larsen-kopiorkester, der i den grad serverer fremragende versioner af de allermest kendte mesterværker fra Gasolin tiden og frem til Kjukken i dag.

Numrene er nøje udvalgte, så publikum kan synge med hele aftenen. Lad os tage dig med til en typisk koncertoplevelse med "Midt Om Natten":

Forsanger Poul Nielsen overrasker gang på gang folk med sin stemme, der til forveksling lyder som selveste Kim Larsen, dog uden at være påtaget. Han kan simpelthen ikke gøre for det - han lyder bare som Kong Larsen, når han åbner munden. Også mellem numrene har forsangeren publikum i sin hule hånd.

Orkesteret er totalt sammenspillet og leverer den ene fremragende version af de mange hits efter den anden. God øjenkontakt med publikum og masser af smil på læberne fra de dygtige musikere. Det er tydeligt, at både publikum og orkesteret har det sjovt hele aftenen. Når det sidste ekstranummer er spillet, har både orkester og publikum brugt al deres energi, og aftenen har været en stor succes.

Publikum placeres ved caféborde og det er muligt at købe vin, fadøl og vand som kan nydes under koncerten og før forestillingen kan der bestilles kaffe og småkager til pausen.

Billetter kr. 305 købes/bestilles på tlf. 7450 7450 eller mail KLIK HER
26. Marts
Koncert med Tørfisk
Musik
Torsdag den 26. marts 2020 kl. 19.30
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Entré: 320 kr)
Tørfisk er god til at komme ud over scenekanten, og de berører hverdagens emner på en drilsk, lettere pirrende måde, så man selv føler sig midt i hele sceneriet.

Det foregår på en spændende, munter, ironisk, god og sober måde med vestjysk charme, der får gang i lattermusklerne og man kommer i opløftet stemning.

Publikum kan glæde sig til en stor ægte musikalsk oplevelse.

Til koncerten hører du mange af Tørfisks kendte numre, men Tørfisk vil også krydre koncerten med nogen af deres nye numre.

Publikum placeres ved caféborde og det er muligt at købe vin, fadøl og vand som kan nydes under koncerten og før forestillingen kan der bestilles kaffe og småkager til pausen.

Billetter kr. 320 købes/bestilles på tlf. 7450 7450 eller mail KLIK HER
16. April
Koncert med The Quiggs - skotsk folkemusik
Musik
Torsdag den 16. april 2020 kl. 19.30
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Entré: 165 kr)
"The Quiggs" er en skotsk/dansk duo, der består af ægteparret Stephen og Pernille Quigg vender tilbage til Tørning Mølle. Stephen Quigg er en veletableret folkesanger, der har levet af musikken i over 40 år.

Stephen er opvokset på den skotske vestkyst hvor humoristisk sans og traditionel musik blæste ind i blodet som saltvandsprøjt i en tidlig alder. Stephen har i alle årene optrådt solo men indgik desuden i den legendariske skotske folkemusik gruppe "The McCalmans". Gruppen gæstede Danmark igennem mange år, helt op til bandets ophør i 2010. Herefter vedligeholdt Stephen forbindelsen til Danmark og har i de senere år optrådt sammen med sin hustru, Pernille Quigg, som også er folkesanger og sangskriver. Pernille Quigg er, som fornavnet afslører, pæredansk. Hun er opvokset i en lille landsby i det østjyske landskab, hvor de gamle stadig husker en vis sangfugl i naboens æbletræ. Siden da begav hun sig først til Irland i musikkens fodspor og senere hen til Skotland, hvor kærlighed og musik går op i ren harmoni.

Publikum venter en stor aften med ægte skotsk folkemusik.

Publikum placeres ved caféborde og det er muligt at købe vin, fadøl og vand som kan nydes under koncerten og før forestillingen kan der bestilles kaffe og småkager til pausen.

Billetter kr. 165 købes/bestilles på tlf. 7450 7450 eller mail KLIK HER
24. Maj
Vojenskorets forårs- og genforeningskoncert
Musik
Søndag den 24. maj 2020 kl. 14.30
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Entré: 75 kr incl. sønderjysk kaffebord)
Koncert med kor og solist afbrudt af fortælling om korværkerne og genforeningen.
14. Juni
Kunstens Dag på Tørning Mølle
Udstilling
Søndag den 14. juni 2020 kl. 11 til 15
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Fri entré)
Alle former for kunst udstilles på Kunstens dag der afholdes i MØLLEN i de naturskønne omgivelser ved Tørning Mølle.

Efter en særdeles vellykket dag i både 2017, 2018 og 2019 med alle stande i møllen besat og rigtig mange besøgende, glæder vi os allerede til udstillingen i 2020 og håber på en lige så vellykket en udstilling, der vil omfatte alle former for kunst (f. eks.: malerier, glaskunst, stenarbejder, kollager, mm).

Udstillingen vil blive åbnet af formanden for udvalget for Kultur og Fritid byrådsmedlem Kjeld Thrane.

En lang række af lokale kunstnere udstiller deres værker og arbejder på standene. Besøgende der falder for kunstværkerne har også mulighed for at købe dem.

Du kan også deltage i udstillingen.

Har du lyst og mod på at udstille dine værker eller arbejder, kan du også deltage. Mange af kunstnerne synes det er hyggeligt at mødes og udveksle erfaringer og nyheder. Flere af kunstnerne benytter lejligheden til at lave en arbejdende stand og lader sig inspirere af omgivelserne.

Ring på på 7450 7450 og hør nærmere om en stand.

Arrangør: Tørning Mølles Støttekreds og Tørning Mølle
21. Juni
Møllernes Dag på Tørning Mølle
Udstilling
Søndag den 21. juni 2020 kl. 13 til 17
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Fri entré)
Hvert år den 3. søndag i juni måned holder alle medlemmer af "Dansk Møllerforening" åbent i møllerne over hele landet. Det gør vi også på Tørning Mølle.

Der er gratis adgang til Møllen den dag i åbningstiden, som er fra kl. 13 til 17.

Det er muligt at se den gamle mølle, der efter en brand er genopført i 1912 som Europas mest moderne industrimølle den gang i 6 etager. I kælderen arbejder turbinen fra den gang stadig med at lave strøm.

Arrangør: Tørning Mølle
23. Juni
Sct. Hans 2020 på Tørning Mølle
Diverse
Tirsdag den 23. juni 2020 kl. 18 til 21
STED:
Tørning Mølle,
Tørningvej 6, Tørning, Vojens
PRIS: (Fri entré)
Traditionen tro møder der flere hundrede gæster op for at fejre Sct. Hans, få helstegt pattegris, nyde den gratis koncert og høre båltalen.

Båltaler er formand for Kultur og Fritid, byrådsmedlem Kjeld Thrane i Haderslev.

Gæsterne dukker op tidlig på aftenen og der er så mulighed for at købe vin, øl, kaffe, eller en grillpølse mm.
På bålpladsen bager Susanne og Keld snobrød med børnene.

Programmet for 2020 er:
KL. 18:00 helstegt pattegris m. kartoffelsalat og blandet salat pris kr. 190 pr. kuvert (børn under 13 år kr. 95) og der skal forudbestilles på tlf. 7450 7450 eller BESTIL HER. Spisningen finder sted i Kultur- og Aktivitetsladen. For støttekredsmedlemmer gælder, at for hver menu grillstegt pattegris (max. 2 personer pr. medlemskab) fås gratis 1 glas vin eller 1 glas fadøl eller 1 vand.

Kl. 18:00 kan man GRATIS nyde musikken fra Harmonika Banditterne fra Kolding. Koncerten finder sted i Kultur- og Aktivitetsladen.

Kl. 18:00 Is, øl, vin, vand.

Kl. 18:00 Grillpølser, kaffe, kage.

Kl. 18:30 vi bager snobrød med børnene på bålpladsen.

Kl. 20:30 bålsang, båltale og bålet tændes.

Årets båltaler: Byrådsmedlem Kjeld Thrane.

Arrangør Tørning Mølles støttekreds og Tørning Mølle