Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
27/5 2015
Ballerup Museum
Pederstrupvej 51-53
2750 Ballerup
Tlf: 4497 1113 Fax: 4477 2718

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7339, Lon 12.3371
Åbent: Tir-fre kl. 10-15, søn kl. 11-15 samt lørdag kl. 11-15 (kun sommersæson). Lukket på hverdage i januar og februar.
Entré: Gratis

Ballerup Museum fortæller Ballerup Kommunes historie. Museet er en del af det levende landsbymiljø i Pederstrup, med gadekær og dyr, der græsser på de omgivende marker. To af landsbyens gamle gårde danner sammen med to mindre stationsbyhuse og de historiske haver rammerne om museet. Museet byder på udstillinger, der ud fra forskellige vinkler fortæller om lokalhistorien. Udstillingen om Ballerup Kommunes historie handler om områdets udvikling fra langhus til højhus. Med afsæt i historien om storfyrstinde Olga, stiller udstillingen "Vejen til Ballerup" skarpt på en række almenmenneskelige spørgsmål og temaer, fx Hvad er min kultur? og Hvad er et hjem? I Lindbjerggårds stuehus er indrettet bondestuer, som de har set ud i 1800-og 1900-tallet. I Lynsmedens Hus kan man opleve den arbejdende smedje og købmandsbutikken, hvor varer fra første halvdel af 1900-tallet er sat frem på hylderne. Året igennem byder museet på arrangementer og skiftende udstillinger


Viser 4 events fra/efter 9. aug. 2020

9 Aug Historisk

Med penslen i hånden

Søndag den 1. marts til søndag den 20. december 2020, I åbningstiden.
Pris: (Fri entré)
Ballerup Museum,
Pederstrupvej 51-53, Ballerup
Den russiske prinsesse storfyrstinde Olga kom til Danmark i 1920 på flugt fra revolutionen i Rusland. Vi markerer 100 året for Olgas ankomst til Danmark med udstillingen, der sætter fokus på Olgas kunstneriske virke..

Olga var bosat i Ballerup fra 1930-48. På trods af at hun gennemlevede voldsomme begivenheder under 1. Verdenskrig og Den russiske revolution, var hendes yndlingsmotiv smukke blomster og landskaber. Hun malede på alt fra traditionelle lærreder til porcelæn. Udstillingen fortæller gennem malerier og genstande om Olgas liv og kunstneriske virke som malerinde. Udstillingen vises og ses i forlængelse af udstillingen "Vejen til Ballerup"
Vis kort
9 Aug Historisk

Småt er godt

Tirsdag den 9. juni til søndag den 18. oktober 2020, I åbningstiden.
Pris: (Fri entré)
Ballerup Museum,
Pederstrupvej 51-53, Ballerup
Oplev Tove Palms historiske dukkehuse. Tove, der er erfaren miniaturebygger, udstiller to dukkehuse og to børneværelser i miniformat..

I det ene dukkehus bor Flora Flint, der er pensioneret lærerinde. Hun har i årevis undervist i naturfag, og er en passioneret samler af fagbøger, udstoppede dyr, sten, mineraler osv. Flora Flints samling er inspireret af den naturhistoriske samling fra Skovlunde Skole, der kan ses i skolestuen. Det andet dukkehus er familiehuset, som Tove har bygget efter erindring om sit eget, sine forældres og bedsteforældres hjem. Lejlighederne er fra 1940erne til 1975. De to børneværelser er Toves eget værelse, som det så ud i henholdsvis 1953 og 1958. Dukkehusene indgår i den permanente udstilling om Ballerups historie
Vis kort
9 Aug Historisk

Samme sted en anden tid

Onsdag den 1. juli til søndag den 8. november 2020, hele døgnet.
Pris: (Fri entré)
Ballerup Museum,
Pederstrupvej 51-53, Ballerup
Tag med på vores lille fototidsrejse gennem byen i forandring. I en udendørs udstilling Viser før og nu billeder fra Ballerup, Måløv og Skovlunde..

Turen kommer omkring stationer, forretningsgader, boligområder mm. Vi glemmer hurtigt, hvordan byen så ud for 10 år siden, og kender måske ikke til bygningers og steders tidligere funktioner og udseende.

Udstillingen kan ses hele døgnet. Se også online-udstillingen her på hjemmesiden, og send gerne dine egne før og nu billeder til os, som kan blive en del af udstillingen: ballerupmuseum@balk.dk Følg også med på Facebook, hvor vi viser før og nu billeder
Vis kort
21 Aug Andet

Gode historier og pandekager

Fredag den 21. august 2020, kl. 15-18.
Pris: (Fri entré)
Ballerup Museum,
Pederstrupvej 51-53, Ballerup
Tag hul på weekenden med museumsbesøg og pandekager. Museets guider står klar til at fortælle gode historier om udstillinger, haver, bygninger og høns..

Købmanden i Lynsmedens Hus byder på gammeldags slik, kolde drikke, husgeråd og legetøj. Konditorgården i Store Peters Hus serverer hjemmebagte pandekager og vafler. Der er også mulighed for at købe frisksmurt smørrebrød og konditorkager. Bemærk! Sidste bestilling i køkkenet kl. 17.30. Se mere om Konditorgården www.konditorgaarden.dk
Vis kort