Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Eventkalender

Få overblik over alle de spændende events i Esbjerg Kommune. Brug søgefunktionen til at finde det helt rigtige til dig.

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
22/6 2022
Syddansk Musikkonservatorium
Kirkegade 61
6700 Esbjerg
Tlf: 63 11 99 00
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4703, Lon 8.45058

Videregående uddannelsesinstitution under Kulturministeriet. Uddanner musikere, musikpædagoger, filmkomponister og lydkunstnere


17. maj 2024

Sæsonafslutning music

Sæsonafslutning

Valborg Aulin: Strygekvartet No. 1 F-Dur opus 17 Carl Nielsen: Blæserkvintet, op. 43 Edward Elgar: The Music Makers, op. 69, arrangereret for Esbjerg Ensemble.
Fredag den 17. maj 2024, 19:30-21:30.
Syddansk Musikkonservatorium, Kirkegade 61
150 kr
Valborg Aulin: Strygekvartet No. 1 F-Dur opus 17 Carl Nielsen: Blæserkvintet, op. 43 Edward Elgar: The Music Makers, op. 69, arrangereret for Esbjerg Ensemble.

THE MUSIC MAKERS

Emma Sventelius, mezzosopran
Annika Bjelk, klaver
Cecilia Martin-Löf, dirigent
Palaestra Vokalensemble

Valborg Aulin: Strygekvartet No. 1 F-Dur opus 17
Carl Nielsen: Blæserkvintet, op. 43Edward Elgar: The Music Makers, op. 69, arrangereret for Esbjerg Ensemble

Esbjerg Ensembles sæson sluttes med et brag af en koncert. Med medvirken af den svenske sanger Emma Sventelius og med musik fra omkring år 1900: Nationalromantisk og tidlig modernistisk musik.

Aulin var en anerkendt og fejret komponist i sin samtid. Hendes musik var inspireret af senromantikken i Europa, men hun inddrog også elementer af svensk folkemusik. Måske var hun Sveriges store nationalromantiker!
Som det er sket med mange kvindelige komponister, blev hun desværre hurtigt glemt, og først i de senere år, er der opstået en fornyet interesse for hendes musik.

Danmarks nationalkomponist var om nogen Carl Nielsen, men han var ikke nationalromantiker. Hans særegne og vildtvoksende tonesprog havde tråde ind i modernismen. Blæserkvintetten er et af hans mest originale og mest elskede værker.

Med Elgar får vi senromantik for fuld udblæsning. Til en tekst af digteren Arthur O'Shaughnessy hylder "The Music Makers"
oprindeligt et værk for sangsolist, kor og orkester - musikken og musikkens skabere.

Koncertintroduktion kl. 18:45
Besøg arrangørens hjemmeside

Tilføj dit eget event

Kom med i kalenderen

Hvis du selv arrangerer et event, som ikke allerede er med i kalenderen, så kan du tilføje det. Brug formularen herunder til at indtaste det i Kultunauts database, så kommer dit event med her på siden. 

Du kan med fordel også gøre Oplev Esbjerg til medarrangør, hvis du opretter begivenheden på Facebook, så bliver dit event også vist her.

'); }