Dato

Museer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/4 2017
Bakkehuset
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C
Tlf: 33 31 43 62

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6685, Lon 12.5321
Åbent: Ti.-sø. kl. 11-16
Entré: Voksne 50 kr., pensionister og studerende 40 kr.

Bakkehusmuseet præsenterer kultur, litteratur og interiører fra den danske guldalderperiode i første halvdel af 1800-tallet. Museet er beliggende i ægteparret Kamma og K.L. Rahbeks gamle lejlighed, som de boede i fra 1802 til 1830. Bakkehuset blev i denne periode et centrum for danske forfattere og intellektuelle, og her kom bl.a. Adam Oehlenschläger, B.S. Ingemann, N.F.S. Grundtvig, H.C. Andersen og H.C. Ørsted

Viser 21 events fra/efter 19. sep. 2018

Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen

Søn. d. 25. marts til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 11-17.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Hvem ville du vælge, hvis du kunne rejse tilbage i tiden og sætte dig til bords med nogle af Danmarks kendte profiler fra 1800tallet? Kamma Rahbek, H.C. Andersen eller Friederike Brun?.

Bakkehusets sommerudstilling er en historiefortællende udstilling om 1800-tallets mad og spisevaner. Udstillingen består af fire sceniske tableauer, som giver et stemningsfyldt øjebliksbillede af fire sociale sammenkomster fra perioden 1796-1860. Du kan besøge Kamma Rahbek i Bakkehuset, hvor der drikkes te og spises smørrebrød. Eller forfatterinden Friederike Brun i hendes salon på Sophienholm, hvor datteren Ida Brun fanger de besøgendes interesse med sine mimiske danse. Vi tager med H.C. Andersen til middag hos familien Collin, mens visekrigen mellem Andersen og Collin er på sit højeste. Og vi besøger Dreyers Klub, hvor borgerskabets mænd mødes omkring punchebollen og i den tætte, røgfyldte stemning synger lejlighedssange og drikkeviser. Ligesom i dag spillede maden og indtagelsen af forskellige retter en central rolle, når man mødtes i vennelag, gik på visitter eller blev indbudt til aftenselskab. Guldaldertidens opskrifter adskiller sig på flere måder fra nutidens, men der er også elementer, som peger frem imod det moderne køkken. Ragouter, frikasséer og fyldige saucer hørte til på middagsbordene i guldalderen ligesom smørrebrød, pølser, syltetøj, grød og kager. I begyndelsen af perioden lavede man mad over åben ild, men fra 1860 vandt støbejernskomfuret frem, hvilket skabte en mindre køkkenrevolution. Nye kogebogsforfattere som Madam Mangor kom på banen med opskrifter til den jævne husholdning.

I udstillingsperioden vil vi løbende invitere voksne og børn til forskellige arrangementer, hvor man bl.a. kan smage 1800-tallets mad, prøve kræfter med klassiske syltemetoder og høre forfatteroplæsninger à la 1800-tallets saloner.

I juli måned 2018 udgives en illustreret kogebog, som fortæller om middagsbordets sæder og skikke i guldaldertiden og indeholder forslag til retter, som kan udføres i et moderne køkken.

Udstillingen er støttet af: Augustinus Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond, Oticon Fonden og Frederik og Emma Kraghs Mindelegat. Til udstillingen er der venligst blevet udlånt værker fra følgende steder: Københavns Museum, Industrimuseet Frederiks Værk, Middelfart Museum, Vestsjællands Museum og fem private udlånere
Vis kort
23 Sep Omvisning

Åben omvisning

Søn. d. 23. september 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
23 Sep Klassisk

Guldalderkoncert i Bakkehuset

Søn. d. 23. september 2018, kl. 16-17.
Pris: (Entré: 100)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Sopran Helene Hvass Hansen, og pianist, Cathrine Penderup, opfører sange og lieder af den danske komponist/koloratursanger Ida da Fonseca (1802-58). Musiker og skribent Henrik Engelbrecht vil under koncerten fortælle om Ida Fonsecas spændende liv..

Sopran Helene Hvass Hansen, og pianist, Cathrine Penderup, opfører sange og lieder af den danske komponist/koloratursanger Ida da Fonseca (1802-58).
Musiker og skribent Henrik Engelbrecht vil under koncerten fortælle om Ida Fonsecas spændende liv.

Koncerten er en del af lanceringen af cd med musikken. Det vil i forbindelse med koncerten være muligt at købe cd'en af musikerne. Husk derfor kontanter eller MobilePay.
Vis kort

Koncert - Maria Elisabeth i Bakkehuset

Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 19-20.
Pris: (Entré: 100)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Den albumaktuelle sanger, sangskriver og guitarist Maria Elizabeth, der 31. august udkom med albummet "Circle the Woods", giver stemningsfuld koncert i Bakkehusets stuer. Teksterne på albummet kredser alle om naturens symbolik og dens mange cirkler..

Den albumaktuelle sanger, sangskriver og guitarist Maria Elizabeth, der 31. august udkom med albummet "Circle the Woods", giver stemningsfuld koncert i Bakkehusets stuer.

Teksterne på albummet kredser alle om naturens symbolik og dens mange cirkler.

"Der er tusindvis af gaver i naturen, som kan hjælpe os med vores egen forvandling og udvikling. Det handler blot om at opholde sig derude og at iagttage og lytte," siger Maria Elizabeth.

Teksterne på albummet "Circle the Woods" kredser alle om naturens symbolik og dens mange cirkler. Alle teksterne er på den ene eller anden måde inspireret af naturen og af den amerikanske forfatter og psykolog Ginny Anderson, der har skrevet bogen "Circling San Francisco Bay" og som Maria Elizabeth har vandret med i Californien.

Uanset om vi bor i byen eller på landet, er vi alle omgivet af naturens soundtrack hver eneste dag. Vinden, der suser i trækronerne, fuglene der synger og regnen der risler. Maria Elizabeth vil med Koncertvandringerne gerne være med til at give en ny nærhed med naturen. "Vi ejer ikke naturen. Den er ikke vores. Vi er en del af den. Helt bogstaveligt ned til celleniveau. Vi kan ikke overleve uden den", siger Maria Elizabeth og understreger dermed vigtigheden i at vil alle tager vare på naturen.

Maria Elisabeth har fået støtte fra Statens Kunstfond og i samarbejde med bl.a. Dansk Naturfredningsforening og Vallø Slot.

Der er begrænset med pladser, og billetter kan købes i døren msat på Billetto
Vis kort
7 Okt Omvisning

Åben omvisning i museet

Søn. d. 7. oktober 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
7 Okt Foredrag

Åben rundvisning i Søndermarken - AFLYST

Søn. d. 7. oktober 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
NB! Denne rundvisning er aflyst. Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark..

På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange genopførte bygninger og der vil blive fortalt om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Vi mødes foran Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj
Vis kort
12 Okt Marked/byfest

Gys og Gru - Kulturnat på Bakkehuset

Fre. d. 12. oktober 2018, kl. 18-23.
Pris: (Entré: 95)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Bakkehuset inviterer indenfor til en aften med gys. Der bliver fortalt gyserhistorier for børn og voksne, gyselige lampeværksteder, køb mad med uhyggelige historier i orangeriet, og omvisning med temaet gys og gru i 1800-tallets litteratur..

Bakkehuset inviterer indenfor til en aften med gys. Der bliver fortalt gyserhistorier for børn og voksne, gyselige lampeværksteder, køb mad med uhyggelige historier i orangeriet, og omvisning med temaet gys og gry i 1800-tallets litteratur. Fællesskaber kan opstå i det sanselige mørke, så følg med vores vægtere videre rundt på ruter, der fører dig til andre sanselige lysinstallationer og oplevelser på Frederiksberg.

18-21 Lampeværksted i biblioteket

18-21 Græskarværksted v. orangeriet

18.30 og 19.30 - Gyserhistorier for børn v. Juniorkabinettet

20.30 - Gys og gru i 1800-tallet - omvisning v. museumsinspektør Rikke Lagersted

21.45 - Bo Tao Michaëlis fortæller om krimi og uhygge i litteraturen

22.30 - Pia Juul læser højt af det uhyggeligste hun har skrevet
Vis kort
17 Okt Foredrag

Foredrag om maleren Anna Ancher ved Lilian Munk Rösing

Ons. d. 17. oktober 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Forfatter og litterat Lilian Munk Rösing er aktuel med bogen "Anna Anchers rum", som handler om det at få sit eget rum, om at "lære at se", og om hvordan skagensmaleren Anna Ancher formåde at indfange lyset stofligt med tyk farve og grove penselstrøg..

Hvordan malede Anna Ancher tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte? Hvordan kan de håndarbejdende skikkelser i hendes malerier ses som portrætter af kunstneren selv? Hvordan formår hun som person og som kunstner at bevare sit eget rum, mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres?

Foredraget er arrangeret af Dansk Litteraturforening. Foredraget er gratis for medlemmer af Litteraturforeningen. For ikke-medlemmer koster det 50 kr.
Vis kort
21 Okt Omvisning

Åben omvisning i museet

Søn. d. 21. oktober 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
24 Okt Foredrag

Foredrag i Heiberg-Selskabet

Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50,00 for ikke-medlemmer)
Bakkehuset,
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Teaterhistorikeren mag.art. Alette Scavenius fortæller om digteren Johan Ludvig Heibergs syn på Shakespeares tragedier, som han vægrede sig ved at opføre, da han var direktør for Det Kongelige Teater 1849-56..

Johan Ludvig Heiberg havde et mildt sagt anstrengt forhold til Shakespeare, som han syntes var grovkornet, vulgær og højdramatisk, ligesom han lå langt væk fra de romantiske idealer, hans egne værker byggede på. Da Heiberg var blevet direktør for Det Kongelige Teater, afslog han i 1852 at spille Richard III med følgende svada til Frederik Høedt, der havde foretaget en bearbejdelse af skuespillet: "At den omtalte Tragedie opføres i England, hvor den maaskee er i Harmoni med den hypochondre engelske Charakteer, er ikke noget Eksempel for os", og at han tvivlede på, "at vi nu nogensinde kunne vænne os til at see Melpomenes Dolk forvandlet til en Slagterkniv". Så var Shakespeare sat på plads! Lidet anede han, at det var ham, Shakespeare, der indirekte skulle blive hans banemand få år senere
Vis kort