Dato

Museer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
25/8 2014
Fermaten
Smallegade 4
7400 Herning
Tlf: 97 22 55 10 Fax: 97 22 55 93

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1369, Lon 8.97011
Åbent: Kontortid: man-tor kl. 8-16, fre kl. 8-15, lør-søn LUKKET

Fermaten er det regionale spillested i Midtjylland. Huset rummer plads til ca. 720 stående eller 300 siddende publikummer. Fermaten modtager støtte fra Statens Kunstråd, Herning Kommune samt sponsorer. I 2012 var der ca. 23.000 besøgende gæster fordelt på 126 koncerter. Fermaten blev indviet af daværende kulturminister Brian Mikkelsen den 14. marts 2008. Huset er tegnet af Kim Utzon. Fermaten arrangerer ca. 120-140 koncerter årligt - inden for den rytmiske musik. Navnet Fermaten er både spillestedet og den selvstændige forening, der står for driften af spillestedet. Huset drives af 4 fastansatte samt ca. 110 frivillige som er organiseret på en række arbejdshold. Hvert hold især varetager den primære drift i forbindelse med selve koncertafviklingen. Læs mere på hjemmesiden: www.fermaten.dk


Viser 53 events fra/efter 28. jan. 2020

30 Jan Andet/Ukendt

Ida wenøe

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 140 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
Med sit andet soloalbum "The Things We Don´t Know Yet" har den danske folk noir kunstner Ida Wenøe skabt en samling sange, som fra et dybt personligt udgangspunkt udforsker kærlighedens væsen..
Vis kort
31 Jan Andet/Ukendt

Aphyxion + Support Defecate

Fredag den 31. januar 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 125 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
APHYXION er tilbage, og de skubber til grænserne for deres lyd endnu engang. De er blevet kaldt dødsmetallens redningsmænd af Metal Hammer UK, men APHYXION er ikke et band, der lader fortidens mærkater diktere fremtidens lyd..
Vis kort
1 Feb Andet/Ukendt

Alphabeat - Udsolgt

Lørdag den 1. februar 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 300 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
Der er hverken dømt lillefredag- eller søndagsstemning, når comebackhitmagerne i Alphabeat tager på spillestedsturné i det nye år og - helt bevidst - udelukkende giver koncert fredag og lørdag aften..

'Man fester sgu bedst igennem, når man har fri dagen efter', fortæller bandet med et smil. Og Alphabeat, ført an af sangerne Stine Bramsen og Anders SG, er helt klar på at skrue op for festen, når de vender tilbage til rødderne på landets spillesteder:

'Det er her vores venskab opstod, da vi startede, og det er lige her magien og de vildeste øjeblikke opstår - når vi spiller live i øjenhøjde med publikum. Det bliver intimt, men eksplosivt, det lover vi. Og der skal shakes nogle moves og tamburiner og synges, til vi hverken har mere stemme eller flere hits tilbage.'

Med udgivelsen af 'Shadows' - comebacksinglen fra marts måned i år - tilføjede Alphabeat med deres første udspil i seks år endnu et hit til sætlisten. 'Shadows' er nemlig årets hidtil største danske radiohit og tilmed Alphabeats 10. Top 20 single. I sidste uge blev 'Shadows' fulgt op af 'I Don't Know What's Cool Anymore', som allerede er blevet taget godt imod og som er endnu et energisk singleudspil fra bandets kommende fjerde album.

Denne sommer cementerede Alphabeat deres plads blandt de største popnavne på den danske livescene foran op imod 200.000 mennesker på Grøn Koncert. Her var det ikke kun danskerne, som klappede i takt, da de mange hits blev bragt til live med stor overbevisning og spilleglæde - også anmelderne havde hænderne over hovedet:

'...noget nær perfekt popfest, hvor publikum gav sig fuldt ud. Præcis som bandet!' Fyens Stiftstidende, 5 stjerner

'Alphabeat er solidt tilbage (...) og er mindst lige så relevante nu som for ti år siden, i al deres insisteren på fortsat at spille pop på instrumenter.' GAFFA, 4 stjerner

'Selvom seks års pause får de fleste ud af træning, så var Alphabeat i absolut topform!' Poplish.dk, 100%

Nu kan flere publikum se frem til at opleve det energiske popband live, når de indtager 10 danske spillesteder i marts 2020
Vis kort
5 Feb Andet/Ukendt

Oysterband

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 200 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
I 80'ernes England med fokus på rock og postpunk var det svært at placere Oysterband, og det var ikke særlig hipt at være et folk-band. Men musikken trak alligevel et publikum til, og de blev siden beskrevet som nogle af grundlæggerne af den engelske folk..
Vis kort

L.O.C

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 320 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
Rapperen med det borgerlige navn Liam O'Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister. Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam - kært barn har mange navne -..
Vis kort

Soulworkers

Fredag den 7. februar 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 140 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
10 medlemmer brænder for soulmusikken og hylder alle de gamle mestre bl.a. James Brown, Otis Redding, Wilson Pickett, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Winwood og Al Green. De legendariske film The Commitments og The Blues Brothers..
Vis kort
8 Feb Jazz

Svaneborg Kardyb

Lørdag den 8. februar 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 140 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
Vis kort
10 Feb Andet/Ukendt

Haley Johnsen Trio (US)

Mandag den 10. februar 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 125 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
Den fortryllende amerikanske singer-songwriter Haley Johnsen er på tur i foråret 2020 ovenpå udgivelsen af sin debut LP Golden Days..
Vis kort
15 Feb Rock/Pop

Joby Fox ( IR ) - Koncert i Fermatens Lounge

Lørdag den 15. februar 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 125 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
Sangskriver og musiker fra Belfast (singer songwriter & contemporary folk) og har haft en lang karriere internationalt. Han er en af Nordirland's levende legender. Han skrev blandt andet byen's uofficielle hymne, 'Belfast', der toppede Irland's hitliste..
Vis kort
18 Feb Jazz

Slowburn

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 140 kr) Køb/bestil billet
Fermaten,
Smallegade 4, Herning
Lars Bech Pilgaards anmelderrroste kvartet Slowburn bestående af Lars Greve på klarinet, Thommy Andersson på el-bas og Thomas Eiler på slagtøj har siden 2012 huseret på den danske og internationale jazzscene..
Vis kort