Dato

Museer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
10/10 2011
Ikast-Brande Bibliotek
Grønnegade 25
7430 Ikast
Tlf: 9960 5120 Fax: 9960 5149

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1418, Lon 9.15285

Ikast-Brande Bibliotek består af hovedbiblioteket i Ikast og afdelingerne i Brande, Bording, Ejstrupholm, Engesvang og Nørre Snede


Viser 6 events fra/efter 18. jun. 2019

19 Jun Andet

Leg og bevægelse / billet kun til børn fra 1½-4 år

Ons. d. 19. juni 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek. Ikast Bibliotek, Grønnegade 25, Ikast
Kom og vær med..

Aktiviteter sammen med bibliotekets Anna. Der leges lidt "vildt" og sluttes "stille" af med et par sange
Vis kort

På knæ for livet: foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel

Man. d. 9. september 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek. Ikast Bibliotek, Grønnegade 25, Ikast
Hør om et kunstnerægteskab og to forfatterskaber fra en tid, der var præget af krise, Anden Verdenskrig og Efterkrigstiden, af sult, arbejdsløshed og punkterede cykler, af returnerede kronikker, digte og noveller. Susanne V. Knudsen Professor emerita, Dr..

Halfdan Rasmussen og Ester Nagel var store forfattere i deres samtid. De var en del af tidens kulturelle og litterære strømninger; Halfdan med sine fornyende tosserier og originale børnerim, sine kritiske rejsedigte fra diktaturerne i Spanien, Portugal og Grækenland, og rejsedigtene fra Grønland; Ester markerede sig med humor, ironi og bidende satire og udviklede absurde skildringer af social skævhed, kønsskævhed og racisme.

Fortællingen om dem bygger på et nyt og varieret kildemateriale i form af 300 breve mellem Halfdan og Ester og af uudgivne breve fra forfattere, forlag, forældre, venner og kærester. Der indgår upublicerede dagbøger af Halfdan fra hans tidlige rejser, dagbøger til deres børn, kalenderbøger og fotografier, som ikke tidligere har været offentliggjort.

(Begrænset plads / husk billet)
Vis kort

Mød forfatteren: Erling Jepsen

Man. d. 9. september 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek. RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter, Remisevej 1, Brande
Oplev hele Danmarks sønderjyske forfatter Erling Jepsen, når han fortæller om det sønderjyske univers i sit forfatterskab med perler som bl.a. Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig. (begrænset plads - husk billet.)..

Denne aften skal vi bl.a. høre om hans seneste roman Erna i krig, som handler om den gæve Erna, der drager med sin søn til fronten under første verdenskrig, da han som sønderjyde bliver indkaldt til tysk krigstjeneste.

Det er ikke uden grund, at en stor del af Erling Jepsens forfatterskab udspiller sig i Sønderjylland. Selv er Erling Jepsen født i Gram og har i flere af sine bøger inddraget sin egen barndom. I 80'erne og 90'erne skrev Erling Jepsen også en lang række skuespil, som alle indeholdt en let absurd tone, og som hele tiden mixer det tragiske med det komiske. Det tragikomiske element gennemtrænger også hans romaner, hvoraf den første 'Ingen grund til overdramatisering', udkom i 1999.

Af bøger og skuespil kan nævnes: "Kiks med kniv og gaffel", "Ingen grund til overdramatisering", "Kunsten at græde i kor", "Frygtelig lykkelig" Disse har igennem tiden indbragt ham en række priser for forfatterskabet. Heraf kan nævnes Danske Dramatikeres Hæderspris og Holberg-Medaljen samt mange flere.

Værkerne og deraf også Erling Jepsen foredrag blander dyb indsigt med et underholdende og et nærmest tragikomisk gribende sprog.

fri entré / men begrænset plads / så husk at hente billet
Vis kort

Mød forfatteren: Thomas Korsgaard

Ons. d. 11. september 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek. Nørre-Snede Bibliotek, Skovbakken 7, Nørre Snede
Thomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman "Hvis der skulle komme et menneske forbi". (begrænset plads / husk billet)..

I dette foredrag tager han udgangspunkt i sin seneste udgivelse "En dag vil vi grine af det", som fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, og hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre.
Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen. Men det er samtidig en lun og ikke-fordømmende karakteristik af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.Thomas Korsgaard vil på aftenen også komme omkring debutromanen og sit forfatterskab.

Begrænset plads / husk at hente billet
Vis kort

Mød forfatteren: Maren Uthaug

Ons. d. 30. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: standard 75 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek. Nørre-Snede Bibliotek, Skovbakken 7, Nørre Snede
Mød tegner, blogger og forfatter Maren Uthaug..

Maren Uthaug livetegner og fortæller om sin seneste roman

Maren Uthaug er blandt andet kendt for sin stribe i Politiken "Ting jeg gjorde". Striben har hun tegnet dagligt siden 2013. Ud over at blive trykt i avisen udgives striben hvert år i kalenderformat med 365 tegninger. Tegningerne findes derudover på kopper, poser, postkort, posters, gavepapir og andet. Siden 2009 har hun desuden drevet Marens blog, der dagligt besøges af 120.000 læsere.

Maren Uthaug har skrevet en række humoristiske selvhjælpsbøger samt romaner, hvoraf den seneste Hvor der er Fugle vandt DR Romanprisen 2018.

Køb nu og spar!

Forsalg: 75. - / ved døren: 95. -

billetprisen er excl. gebyr / billetter refunderes ikke
Vis kort

Mød forfatteren: Leonora Christina Skov

Tor. d. 31. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: adult 150 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek. Ikast Bibliotek, Grønnegade 25, Ikast
Leonora Christina Skov er for alvor brudt igennem til det store publikum med sin erindringsroman, "Den, der lever stille". Og det er romanen og historien bag den aftenens foredrag handler om..

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. "Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem", siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over.

I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Leonora er mag.art. i litteraturvidenskab og har tidligere udgivet romanerne Hvor intet bryder vinden (2015), Førsteelskeren (2012), Silhuet af en synder (2010), Champagnepigen (2007) og Rygsvømmeren (2003).

Køb billetten online og spar !

Entré: forsalg: 150 + gebyr / ved døren 175

Billetter refunderes ikke
Vis kort