Dato

Museer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
23/8 2011
Frederiksberg Kommune
Frederiksberg Rådhus, Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Tlf: 3821 2121

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6784, Lon 12.532

Frederiksberg Rådhus

Viser 3 events fra/efter 26. sep. 2018

5 Nov Foredrag

Hvordan brødføder vi verden bæredygtigt i det 21. århundrede?

Man. d. 5. november 2018, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Frederiksberg Kommune. KU.BE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg
Kom og hør antropolog Rune-Christoffer Bech-Dragsdal fortælle om, hvordan han tror, at verdens befolkning i fremtiden kan brødfødes på bæredygtig vis, og hvordan vi bliver nødt til at forholde os til, at klimaændringerne påvirker vores fødevaresystemer..

Der tales mere og mere om sammenhængen mellem, hvad vi spiser og klodens tilstand. Hvad er op og ned? Kom og hør om, hvorvidt verdens befolkning i fremtiden kan brødfødes på bæredygtig vis under forskellige scenarier - vegetarisk, vegansk, lavt kødforbrug, højt kødforbrug, økologi, ikke-økologi.

Få hårdtslående facts og nuancer til eftertænksomhed - uanset hvad du selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, tegninger, verdenskort og enkle udregninger og statistikker.

Rune-Christoffer Bech-Dragsdal er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer, skriver ph.d. om landbrugsudvikling og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, som har eksisteret siden 1896
Vis kort
8 Nov Foredrag

Mellem orkaner og klimaændringer

Tor. d. 8. november 2018, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Frederiksberg Kommune. KU.BE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg
Hør meteorolog Jesper Theilgaard give sit bud på klimaforandringer og hvilken betydning de har for vores liv her og nu og for de fremtidige generationer..

Klimaændringerne er ifølge FNs klimapanel på vej. Disse ændringer kan ikke blot iagttages på indlandsisen, men også i den politiske debat.

Jesper Theilgaard har fulgt udviklingen nøje, og giver os et indblik i, hvad der egentlig kan ske, når temperaturen stiger. Bliver danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? kan vi forvente flere storme, som den vi oplevede i 1999? Hvad sker der udenfor Danmark, når temperaturen stiger? Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringer? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad vi ved om klimaændringer over de sidste tusinder af år
Vis kort

Grønne Dage på Frederiksberg

Lør. d. 10. november 2018, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Frederiksberg Kommune. KU.BE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg
Få inspiration til et grønnere hverdagsliv i byen. Du kan blandt andet smage veganske kager, bybiernes honning eller risotto med fårekyllinger, lave julepynt og -gaver ud af genbrugte materialer, eller bygge et insekthotel eller en sæbekassebil..

Når vi åbner dørene til Grønne Dage på Frederiksberg vil du blive mødt med at væld af gode oplevelser og sjove ideer til et mere bæredygtigt liv. Har du fx hørt om naboskabe, hvor man kan bytte ting? Har du lyst til at lave en kokedama til dit vindue eller vide noget om, hvordan du dyrker østershatte i dit køkken? Hvad med at tage dit aflagte tøj med og bytte det til noget andet? Eller har du mere lyst til at vintertrimmet din cykel?

Mulighederne er rigtig mange, og der er noget for enhver smag og enhver alder.

I år sætter vi særligt fokus på FNs verdensmål, som vi gerne vil høre din mening om. Børnene kan deltage i forskellige lege og læringsspil om verdensmålene.

Vi glæder os til at se rigtig mange til en forrygende dag i bæredygtighedens tegn
Vis kort