Dato

Museer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
6/6 2015
Møstings Hus
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg
Tlf: 69 13 80 90

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6784, Lon 12.5277
Åbent: Ti.-sø. kl. 11-16. Lukket juli

Møstings Hus har primært fokus på den aktuelle danske samtidskunst, og de 6 udstillinger der præsenteres årligt dækker et bredt spekter af udtryksformer. Bag Frederiksberg Rådhus, lidt tilbagetrukket fra Smallegade, med en lille sø foran.
Offentlig Transport: Metro: Solbjerg station. Buslinier: Linie 14 og 15 kører lige til døren, stoppested bag rådhuset. Linie 18, Frederiksberg Rådhus, derefter 5 minutters gang. Stor parkeringsplads bag rådhuset.


Viser 10 events fra/efter 20. feb. 2019

20 Feb Installation

Michael Würtz Overbeck: Into the Funnel of Melancholy

Lør. d. 12. januar til søn. d. 24. februar 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
Kunstner Michael Würtz Overbecks totalinstallation og iscenesættelse af Møstings Hus udstillingslokaler vil opleves som en indre odyssé..

Gennem brugen af objekter, skulptur og video opfordrer udstillingen til refleksion over melankolien - den eksistentielle tomhed, der rummer både tvivl, mismod og fremmedgjorthed for omverdenen. Würtz Overbeck rejser spørgsmålet: er det muligt at finde ind til mellemrummet mellem tiden og intetheden? Mellemrummet, der er livet
Vis kort
1 Mar Klassisk

Figura Festspiele 2019

Fre. d. 1. og lør. d. 2. marts 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: Enkelt koncert: 130 kr. / 70 kr. (unge under 30/studerende/pensionister) · Enkelt koncert: 130 kr. / 70 kr. (unge under 30/studerende/pensionis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
To eksklusive dage med fire koncerter, samtaler og Harbo Bar i Møstings Hus. Kun 40 pladser til hver koncert! Der venter forunderlige musikalske møder i intime rammer, når FIGURA Ensemble afholder det enestående FIGURA Festspiele..

Juurakko (FIN) · Eija Kankaanranta (FIN) · Susanne Fröhlich (DE)
FIGURA Ensemble · Helene Gjerris · Signe Asmussen · Ingeborg Fangel Mo · Nana Bugge Rasmussen · Axel Borup-Jørgensen Komponistpris 2019

Et mangfoldigt felt af kunstnere fra både ind- og udland og unge komponisttalenter præsenterer den nyeste musik og en række helt unikke oplevelser.

FIGURA Festspiele finder i år sted på Frederiksberg i Møstings Hus ved indgangen til Frederiksberg Have. I disse smukke omgivelser folder Festspiele sig ud med nyskabende musik, samtalesaloner og en bar bestyret af den legendariske nørrebro-bar Harbo Bar. Det hele sættes i scene af FIGURA Ensembles scenograf Filippa Berglund.

Det bliver vildt hyggeligt!

PROGRAMFredag d. 1. marts

Koncert kl. 18-20
· To uropførelser åbner FIGURA Festspiele 2019 · Koncert med FIGURA, Helene Gjerris og Susanne Fröhlich (DE) · Komponister Peter Bruun og Tróndur Bogason
· Samtalesalon - artist talk ved Peter Bruun
· Axel Borup-Jørgensen Komponistpris 2019 · Prisoverrækkelse til årets prismodtager Esben Nordborg Møller, koncert og visning af filmen MARIN - an Animated Fantasy

Koncert kl. 21-23
· Susanne Fröhlich solokoncert · Komponister: Sarah Nemtsov (DE), Fausto Romitelli (IT) og Kathrin A Denner (DE)
· Samtalesalon - artist talk ved Peter Bruun
· Nye nordiske værker fra forestillingen KropUmulig Koncert med FIGURA og Ingeborg Fangel Mo · Komponister Ylva Lund Bergner (SE) og Lotta Wennäkoski (FIN)

Lørdag 2. marts

Koncert kl. 16-18
· Kantele · Solokoncert med Eija Kankaanranta (FIN) · Komponister:
Juhani Nuorvala (FIN), Kaija Saariaho (FIN) og Lou Harrison (US)
· Samtalesalon - artist talk ved Peter Bruun
· Prisvinderkoncert med musik af unge talenter · Axel Borup-Jørgensen Komponist-workshoppris 2018 til komponist Matias Vestergård Hansen og visning af filmen MARIN - an Animated Fantasy

Koncert kl. 19-22
· Harbingers of Light · Koncert med Nana Bugge Rasmussen og FIGURA Ensemble · komponist Juraj Kojs (SLO)
· Samtalesalon - artist talk ved Peter Bruun
· Årets gæsteensemble på Festspiele, finske Juurakko
Vis kort
9 Mar Skulptur

Hanne Varming - 80 år

Lør. d. 9. marts til søn. d. 14. april 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
I 2019 fylder billedhugger Hanne Varming 80 år. Det fejres i Møstings Hus med en retrospektiv udstilling under temaet Familie..

Allerede til hverdag skuer Varmings ældste søn og barnebarn udover Andedammen foran huset. De er afbildet i skulpturen, der er placeret ved Møstings Hus. Foruden en lang række skulpturer, vil man på udstillingen kunne se en serie fotografier, der viser fortællingen om den folkekære kunstners passion for sit arbejde, for den kunstneriske proces. Flere værker på udstillingen har ikke tidligere været udstillet
Vis kort
4 Apr Foredrag

Hanne Varming i Møstings Hus

Tor. d. 4. april 2019, kl. 13.30-15.
Pris: (Entré: 145 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
Underviser: Frantz Leander Hansen. I 2019 fylder billedhugger Hanne Varming 80 år. Det fejres i Møstings Hus med en retrospektiv udstilling under temaet "Familie"..

Foruden en lang række skulpturer, vil man på udstillingen kunne se en serie fotografier, der viser fortællingen om denne kunstners passion for sit arbejde. Flere værker på udstillingen har ikke tidligere været udstillet.
Kunsthistorikeren cand.phil. Michelle Garnier viser rundt og fortæller om Hanne Varming.

Rundvisningen varer en time. Efter rundvisningen får vi en tjekkisk øl eller et glas vin på Cafe Svejk, der ligger lige ved siden af museet.

Der er enkelte trapper på museet.

Mødetid- og sted: Torsdag d. 4/4-2019, kl. 13.20, Møstings Hus, Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg.

Hold: 915022
Vis kort
27 Apr Billedkunst

Morten K. Jakobsen: Vater

Lør. d. 27. april til søn. d. 16. juni 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
Billedkunstner Morten K. Jakobsen arbejder i sin soloudstilling i Møstings Hus med en æstetisering af det selvbiografiske..

Udstillingstitlen henviser til harmoni og balance, men er samtidig udledt af den tyske betegnelse for fader. Vater vil opleves som en flaksen rundt om objekters betydning, hvor oprindelighed og funktion forrykkes ind i nye fortællinger og nye tilgange. Kunstneren skriver selv om udgangspunktet for udstillingen: "Jeg har aldrig set mig tilbage. Ikke før 2009 hvor jeg selv blev far. I den nye rolle begyndte jeg for første gang at reflektere over mit forhold til min egen far. Han døde i Skagen i 2010 af druk. Skagen var en lang nedtur for min far, ligesom Nivå var det for min mor."
Vis kort

Maria Finn: Careless Nature

Lør. d. 10. august til søn. d. 22. september 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
Maria Finns soloudstilling Careless Nature viser video, fotografi og tegning, som tager udgangspunkt i to ødegrunde, der er groet til uden indblanding..

Det drejer sig om Beauvais-grunden på Østerbro, København samt Ellstorp-grunden i Malmö. Grundene har udviklet sig uden et egentligt program og levn fra byen er blevet blandet med en varieret vegetation. På den måde udgør de to grunde en form for frirum i byen
Vis kort
28 Sep Installation

Louise Haugaard Jørgensen: Den Demente Konge

Lør. d. 28. september til søn. d. 3. november 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
Kunstner Louise Haugaard Jørgensen vil skabe et total-installatorisk miljø i Møstings Hus fire udstillingslokaler..

Et tykt lag lyst sand på gulvet binder rummene sammen og fremviser en serie af skulpturer og fotografiske prints på glas. Titlen på udstillingen henviser til filosof Nick Bostroms beskrivelse af en fremtid, hvor mennesket hersker over en super-intelligent maskine.

En central del af udstillingen vil desuden tage sig ud som et todelt performanceværk opført henholdsvis i Møstings Hus og på Christian IV's Børsbygning. Performanceværket har form af en forstyrret performance lecture, der på forskellig vis billedliggør magtens arkitektur
Vis kort
9 Nov Installation

Kristoffer Ørum: Putins Nose

Lør. d. 9. november til søn. d. 15. december 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
I dag omdannes ansigter til punkter i et koordinatsystem på sociale medier som Facebook, og ud fra disse koordinater klassificeres vi som terrorister, forbrugere af en vis type eller irrelevante..

I Kristoffer Ørums soloudstilling "Putin's Nose" kaster et mønstergenkendelses-program et paranoid-kritisk blik på udstillingens besøgende. Frem for at genkende ansigter, er det trænet til udelukkende at genkende næser eller rødbede-lignende mønstre. Når systemet genkender noget, tager det et billede og deler det i Møstings Hus' digitale kontekst. Putin's Nose er et flerårigt kunstprojekt, der søger at vende overvågningssystemernes forsimplede identitetskategorier og værktøjer mod dem selv, for at genoverveje forholdet mellem national identitet, mad, krop og overvågning
Vis kort
11 Jan Installation

Yvette Brackman, Robert Gassner og Hannah Heilmann: Lystgård

Lør. d. 11. januar til søn. d. 23. februar 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
I udstillingen Lystgård vil kunstnerne Yvette Brackman og Hannah Heilmann samt arkitekten Robert Gassner arbejde i forlængelse af Møstings Hus arkitektur og historie for at forfølge ideer om, og længsler efter, fritid og sundhed..

Udstillingen lader forestillingerne om hjemlighed, skønhed og forbrugskultur snuble over hinanden, når 1800-tallets borgerskabs fritid møder 1900-tallets ideer om historisk fredningsværdi som igen møder samtidens virkelighed, arbejde, fremdriftsdesign og assimilering. Foruden individuelle og fælles værker, vil der under udstillingsperiode være performances og diskussioner under udstillingens tematiske ramme
Vis kort
29 Feb Billedkunst

Tinne Zenner og Eva la Cour: Arctic Stations

Lør. d. 29. februar til søn. d. 19. april 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus,
Andebakkesti 5, Frederiksberg
De to billedkunstnere Tinne Zenner og Eva la Cour bruger på deres duo-udstilling billedkunst og film til at undersøge forholdet mellem politik og videnskab i kontekst af det geopolitiske Arktis..

De montager, projektioner og installationer, der vises på udstillingen, er baseret på fælles samtaler, undersøgelser og filmoptagelser i det nordvestlige Grønland. Politik og videnskab er størrelser, der historisk set blevet holdt nøje adskilt, men med anekdotiske, associative og selv-refleksive tilgange søger Arctic Stations nye perspektiver på denne adskillelse
Vis kort