Dato

Museer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/7 2013
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
7500 Holstebro
Tlf: 97 42 45 18 Fax: 97 41 41 71

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.3545, Lon 8.62114
Åbent: 1/7-31/8: Ti.-sø. kl. 11-17
Entré: Voksne 50 kr. Børn u. 18 år gratis.

Provinsmuseet med verdenskunst og kunst fra hele verden. Moderne dansk, europæisk og fremmed kunst der gensidigt belyser hinanden. Grafik af bl.a. Pablo Picasso og Alberto Giacometti. Kunst fra Afrika, Bali og Tibet og præcolombiansk keramik fra Peru


Viser 11 events fra/efter 16. feb. 2019

20 Feb Foredrag

Kunsten i Holstebro

Ons. d. 20. februar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Kunstformidler Peter Haarby fortæller om nogle af de kendte og mindre kendte kunstværker, der befinder sig i det offentlige rum i Holstebro..

Holstebro er kendt for sine mange kunstneriske udsmykninger i det offentlige rum. Kunstformidler Peter Haarby tager os med på en tur rundt til nogle af de markante skulpturer i byrummet, og fortæller om deres historie og tankerne bag dem. Og om hvordan og hvorfor Holstebro fik så mange kunstværker i det offentlige rum.

I samarbejde med Folkeuniversitetet.
Vis kort
23 Feb Billedkunst

Ursula Nistrup - From the Pink Sand

Lør. d. 23. februar til søn. d. 19. maj 2019, Ti-fr kl. 12-16; lør-sø kl. 11-17; Man lukket (undtaget den 22.4.).
Pris: (Entré: Voksne: 75 kr.; børn og unge under 18 år: gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Ved hjælp af en række skulpturer, billeder, lys og lyd skaber Ursula Nistrup en fantastisk fortælling om en særlig sommerfugleart, der lever i ørkenen og som i tilfælde af tørke spiser sand for at overleve..

Man skal forestille sig udstillingen som en spekulativ fortælling om denne særlige sommerfuglearts økologiske mytologi, dels som science fiktion, dels som et eksempel på hvordan levende organismer på forunderlig vis tilpasser sig ekstreme forhold. Men På den måde skal udstillingen både udfordre publikum, men samtidigt være en håbefuld og fascineret kommentarer til menneskets aktuelle levevilkår.

Ursula Nistrup har være fascineret af sommerfuglearter, der lever i ørkenen. Ved vandmangel spiser de ørkensandet. Dette fænomen har Ursula Nistrup brugt som udgangspunkt til at forestille sig ørkensand i en fremtidsform, som del af en ny organisme.

Hun har studeret lytte-organerne, ørehår, nerveceller mm. hos sommerfugle, møl og mennesker. Disse studier danner udgangspunkt for nogle af udstillingens skulpturer. Man træder ind i et fremtidsscenarie, hvor man møder muterede fremtidsorganismer; en overdimensioneret høremembran fra sommerfuglen, der spiser sand, udformet som fleksible skulpturer af sammensatte sansende og bevægelige membraner, iscenesat vha. lys.

Inspirationen kommer bl.a. fra sci-fi forfatteren Nnedi Okorafor's romanunivers, som beskriver et folk, der lever i en sandstorm, og hvis fælles sprog består af de lyde, man tydeligst kan høre gennem stormens susen.

Åben:

Mandag - fredag: kl. 10 - 16; Lørdag - søndag: kl. 11-17; Lukket mandag - dog undtaget mandag den 22. april 2019 2. påskedag
Vis kort
26 Feb Foredrag

Kunsthistoriens mestre - Rafael

Tir. d. 26. februar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Kunsthistoriker Signe Jacobsen er tilbage med sine foredrag om Kunsthistoriens store mestre. Denne gang om Rafael - renæssancens superstar..

Rafael sammenfatter mere klart end nogen anden kunstner, hvad højrenæssancen i Italien går ud på. Med ham nås perfektionen af det, ungrenæssancen stræbte efter. Som maler for pavehoffet i Rom fik han store ordrer og forenede arven fra Michelangelo og Leonardo i sin egen idealiserede og harmoniske stil. Men han kommer også mod slutningen af sit korte liv til at vise frem mod den ny stil, manierismen.

Rafaels egen kunst er naturligvis i centrum, men samtidig tegnes et billede af, hvilken tid han levede i; hvilken kunstnerisk baggrund han udviklede sit eget maleriske livsværk på, og den store betydning han fik for eftertiden.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Bemærk, at foredraget finder sted en tirsdag - og ikke som normalt en onsdag.
Vis kort
3 Mar Foredrag

Museumsbrunch og Holstebro Auktioner

Søn. d. 3. marts 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 150 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Vi har inviteret Lisbet og Hans Jørgen Eriksen fra Holstebro Auktioner til museumsbrunch i Museumscaféen, for at hammerslag, auktionshits og hvad der ellers sker i et auktionshus..

Holstebro Auktioner har eksisteret siden 1985, og er i dag ét af Danmarks største og mest velrenommerede Auktionshuse. Salget af Kaj Munks og Karen Blixens biler var med til at gøre auktionshuset kendt langt ud over Holstebro. Men også de tilbagevendende auktioner med alt fra hittegodscykler, moderne møbler og porcelæn er store tilløbsstykker. Vi har inviteret Lisbet og Hans-Jørgen Eriksen til en uformel snak, om hammerslagspriser, om hvilke ting, der er eftertragtede lige nu - og hvilke der bliver det om 10 år - og om hele retro- og 'guld-fra-gemmerne-bølgen'. Og måske har Lisbet og Hans-Jørgen Eriksen også en og anden pudsig historie med fra deres lange karriere.

Museumsbrunch er et nyt initiativ som Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum har taget i forbindelse med åbningen af det nye fælles indgangsparti: den første søndag i hver måned inviteres en person, der ved en om et emne, som falder lidt udenfor det museerne normalt beskæftiger sig med til en uformel samtale - og museumscaféen serverer brunch.

Det kræver tilmelding at deltage i Museumsbrunchen. Prisen er 150 kr. og tilmelding skal ske til Holstebro Kunstmuseum på tlf. 97 42 45 18 eller på mail info@holstebrokunstmuseum.dk senest torsdag den 288. februar 2019
Vis kort
3 Mar Omvisning

Omvisning i museets samlinger

Søn. d. 3. marts 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: Selve omvisningen er gratis, men der betales normal entre til museet.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Holstebro Kunstmuseum er bygget op af en række markante enkeltsamlinger, som nu har fået deres egen præsentation i museet. Kunstformidler Peter Haarby fortæller om de enkelte samlinger..

Et museum er en samling. Er der ingen samling, er der heller ikke et museum. De forskellige museer rummer mange forskellige samlinger, som definerer og karakteriserer museet - og som adskiller det fra andre museer.

Holstebro Kunstmuseum er karakteriseret ved i særlig grad at være bygget op af samlinger i samlingen. Poul Holm-Olsens Afrika samling, samlingerne af keramik fra Sydamerika og Syd-øst Asien som ægteparret Marie og Ole Hammer skænkede til museet, Astrid Noacks studiesamling og samlingen af Shipipio-keramik, som Mette Kvist Jørgensen donerede til museet.

Også nogle af museet værker - særligt John Olsens Undrekammer, der består af mange hundrede objekter, som John Olsen har samlet gennem et langt liv - har karakter af samling.

Lægger man dertil, at Holstebro Kunstmuseum kun samler få kunstnere, men til gengæld samler mange værker af de enkelte kunstnere, kan man godt sige, at museet i høj grad betoner samlingen i sit virke.

På det seneste har museet trukket flere af samlingerne frem i lyset. Astrid Noacks Studiesamling har fået sin egen præsentation og det samme gælder et udvalg af Poul Holm-Olsens afrikanske samling.

På omvisningen vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om museet som samling, og præsentere nogle af de samlinger, som Holstebro Kunstmuseum rummer.
Vis kort
12 Mar Foredrag

Kunsthistoriens Mestre - El Greco

Tir. d. 12. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Kunsthistoriker Signe Jacobsen er tilbage med sine foredrag om Kunsthistoriens store mestre. Denne gang om El Greco - en af kunsthistoriens store exentrikere..

El Greco var en af kunsthistoriens store excentrikere: Hans kunst afviger i betydelig grad fra samtidens stil i dens passionerede udtryksfuldhed, og den har inspireret kunstnere helt op i det 20. århundrede.

El Greco var født på Kreta, hvor han var ikonmaler; herfra kom han til Venedig og Rom og opsnappede de kunstneriske strømninger her, inden han bosatte sig i Toledo i Spanien. Her blev den væsentligste del af hans kunstneriske produktion fremstillet, og her har han har sat sig de mest uforglemmelige spor. Foredraget behandler, hvilken kunsthistorisk og historisk baggrund El Greco udfoldede sig på, og hvordan senere kunstnere lod sig påvirke af ham.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Bemærk venligst, at foredraget finder sted en tirsdag - og ikke som normalt en onsdag.Vis kort
20 Mar Foredrag

I lydens verden

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Med udgangspunkt i Ursula Nistrups udstilling 'From the Pink Sand' på Holstebro Kunstmuseum, fortæller Peter Ole Petersen om lyd og billedkunst..
Vis kort
26 Mar Foredrag

Kunsthisoriens store mestre - Cézanne

Tir. d. 26. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Kunsthistoriker Signe Jacobsen er tilbage med sine foredrag om Kunsthistoriens store mestre. Denne gang om Paul Cézanne, der var med til at bane vejen for den moderne kunst..

Cézanne startede ud i impressionismens flygtige sanseindtryk, men fortsatte af helt nye veje, hvor kompositionens fasthed og de geometriske former står for billedkunstens eviggyldighed. Det småtskårne og detaljerede eller anekdotiske har ingen plads her. Han bliver den store inspirator for det 20. århundredes første årtier og den moderne kunst.

Vi ser på Cézannes livsværk og hans tid og på den første inspirationen på Picasso og Braque, der formulerer kubismen med afsæt i Cézanne.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Bemærk venligst, at foredraget finder sted en tirsdag - og ikke som normalt en onsdag.

Vis kort
7 Apr Foredrag

Museumskaffe og bueskydning

Søn. d. 7. april 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 95 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Vi har inviteret Holstebro Bueskytteforening til Museumskaffe i Museumscaféen, hvor vi skal høre om foreningen, hvad der gør en bueskytte god - og få tips til hvordan man rammer plet..

I Holstebro er der mange idrætsforeninger, hvor både dedikerede amatører og dygtige talenter dyrker deres sport på et højt niveau. En af de foreninger er Holstebro Bueskytteforening. Vi har inviteret et par af klubbens dygtige skytter til museumskaffe og til en uformel snak om bueskydning, hvordan man træner og sætter sig op til store turneringer, hvad der gør en bueskytte god - og måske bueskytterne også kan løfte sløret for, hvordan man rammer plet hver gang.

Museumskaffe er et nyt initiativ som Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum har taget i forbindelse med åbningen af det nye fælles indgangsparti: den første søndag i hver måned inviteres en person, der ved en om et emne, som falder lidt udenfor det museerne normalt beskæftiger sig med til en uformel samtale - og museumscaféen serverer kaffe. Det kræver tilmelding at deltage i Museumskaffen. Prisen er 95 kr., og tilmelding skal ske til Holstebro Museum på mail info@holstebro-museum.dk - eller på telefon 21 18 78 69 senest torsdag den torsdag den 3. januar 2019
Vis kort
12 Apr Klassisk

Storm og Længsel

Fre. d. 12. april 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 150 kr)
Holstebro Kunstmuseum,
Museumsvej 2A, Holstebro
Gæst: Sergio Azzolini..

Sammen med ensemblets kunstneriske konsulent, Sergio Azzolini, dykker vi ned i Sturm und Drang-perioden og opfører værker fra den sjældent spillede generation mellem Johann Sebastian Bach og Wolfgang Amadeus Mozart. I overgangen fra barokken til de klassiske former og harmonier hører vi modsætningen mellem oplysningstidens præcision og klarhed og Sturm und Drang-musikkens udtryksfulde og emotionelle karakter, der netop har gjort musikken til en forgænger for romantikken. Koncerten tager saledes publikum med pa en emotionel rejse fra mørke til lys, fra storm til sol og fra mol til dur
Vis kort
Download denne liste som pdf