Vælg periode
    Vælg genre
Kulturhuset Rejsestalden

Kulturhuset Rejsestalden

Hovedgaden 29A
3630 Jægerspris
Tlf: 4735 2770
Hjemmeside
Åbent: Ti., to. fr. kl. 10-15, on. kl. 12-18, sø. kl. 11-16

I Kulturhuset Rejsestalden er der skiftende udstillinger og mange forskellige kulturelle arrangementer. Se den månedlige aktivitetskalender på www.frederikssund.dk eller tilmeld dig nyhedsbrevetViser 8 events fra/efter 24. jan. 2022

Space men r My friended
Tirsdag den 18. januar til søndag den 10. april 2022, I Rejsestaldens åbningstid.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
I den amerikanske kunstner Tony Ourslers Virtual Reality værk inviteres beskueren til at følge George Adamski, som hævdede at være den første person, der har talt med folk fra det ydre rum og besøgt andre planeter. Værket udforsker Adamskis sind og historie. George Adamski var første generation polsk indvandrer og en af verdens mest kendte ufo-fortalere og ufo-fotografer. I 1930'erne flyttede han med sin kone Mary Shimbersky og nogle nære venner til en ranch nær Californiens Palomar Mountain, hvor de dedikerede deres tid til at studere religion, filosofi og landbrug. Det var i dette område, at Adamski første gang så et stort cigarformet 'moderskib' i 1946.

I 1947 lykkedes det Adamski at tage et billede af skibet, og i 1950, efter at have set flere ufo'er gennem årene, tog han et billede af, hvad han hævdede var seks ufo'er på himlen. To år efter observerede Adamski og hans venner et andet objekt på himlen i Colorado-ørkenen, hvorfra Adamski blev kontaktet. Efter hans første møde med ufo'er begyndte Adamski at holde foredrag om sine oplevelser og paranormale aktiviteter.

Det tager cirka 10 minutter at opleve værket, som er på engelsk. Lad det dog ikke være en forhindring for at opleve værket, da det er en oplevelse, også uden at forstå hvad der bliver sagt.

Tony Oursler, der er født i New York i 1957, har altid haft et undersøgende forhold til og brugt moderne teknologi, både i sin kunst og som kilde til inspiration. Derfor ligger muligheden for at bearbejde sin kunst i et virtual reality format i naturlig forlængelse af hans kunstneriske praksis. Hans kunst dækker en række medier, der arbejder med video, skulptur, installation, performance og maleri, og han har været kendt som en banebrydende figur i nye medier siden 1970'erne. Altid rodfæstet i film og med anvendelse af humor og ironi skaber Oursler fordybende oplevelser ved hjælp af både gamle og moderne teknologier, og udforsker teknologiens virkninger på det menneskelige sind. Ourslers arbejde har været udstillet på prestigefyldte institutioner i hele verden, herunder MoMA i New York.

space men r My friended er lavet i samarbejde med den danske virksomhed, Khora Contemporary
Vis kort
STORT og Småt - Arthotel
Tirsdag den 22. februar 2022, kl. 09.30 & 10.30.
Pris: Entré: 30 kr
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
En fugl bliver tegnet og farvet orange. En fortælling begynder og ting sker - store og små. Fuglen begynder at bevæge vingerne og flyver op mellem skyerne. Et træ får blade, og et blæsevejr får dem til at hvirvle rundt i luften.
Vis kort
Healing i krydsfeltet mellem natur- og åndsvidenskab med Mogens Barslund
Torsdag den 24. februar 2022, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 100/50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Et par år med tiltagende smerter og tab af førlighed endte med akut indlæggelse, et operativt rygstøttende indgreb lige bag hjertet (05.06.2020) og en kræftdiagnose!

Jeg modtog under forløbet utrolig megen hjælp, healing og omsorg fra familie, venner, det traditionelle lægesystem og fra åndelig side. Indlæggelsen varede cirka 12 dage og besøg var forbudt (Covid-19). Men hvordan skulle jeg gribe situationen an?

Mit spørgsmål blev besvaret et døgns tid efter indgrebet ved solopgangstide: "Sengen "gynger" blidt frem og tilbage, den hæver sig fra gulvet, op gennem taget. Der er helt turkisfarvet nu. Jorden er under mig. Utrolig smukt. Jeg stopper op, blot for at konstatere, at der bliver stillet mig et spørgsmål. Jeg ser spørgsmålet i midten og rundt omkring er mine mange notater. Flere og flere notater kommer til syne. Det bliver uoverskueligt. Der må være en anden måde. Jeg slipper notaterne og bevæges hurtigt opad og indad - ind i et felt af gyldent varmt lys. Jeg er "hjemme". Ren fryd. Her er svar på mine spørgsmål. Min åndelige vejleder siger: Hold dette rum, denne "kærligheds-våge" åben. Jeg spørger: Hvordan, hvem, hvad skal jeg kontakte med alle mine spørgsmål. Svar: Det rum du oplevede er Skabelsens Rum. Det skal du kontakte, men husk - du skal selv finde din vej, og husk også: Dit hjerte rummer nu både smertens og kærlighedens indsigt. Værn om det". Sådan begyndte min healingsrejse
Vis kort
Min vej til frihed - Når tro bliver en spændetrøje - foredrag v. Jerry Jensen
Onsdag den 9. marts 2022, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 100/50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
En spændende, ærlig, følsom, medrivende og vigtig fortælling. Jerry Jensen var medlem af den kristne sekt Faderhuset fra 1999 til 2008.

I foredraget vil han fortælle om hvorfor han gik ind i sekten, samt
hvorfor han blev der i 9 1/2 år og hvordan det er gået ham siden
Vis kort
Koncert med Spöket i Köket
Lørdag den 12. marts 2022, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Det bliver et brag af en koncert, når vi med det 10 mands store band Spöket i Köket en gang for alle smider coronaen ud af Rejsestalden! Medbring gyldigt coronapas!
Vis kort
Hvad vil det sige at være Shaman? Foredrag v. Lis Bastian
Torsdag den 24. marts 2022, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 100/50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Hvad vil det sige at være Shaman? Hvordan praktiserer man?

Hvad er Shamanisme i en historisk og kulturel kontekst? Hvad er Shamanisme i dag?

Lis Bastian vil i oplægget referere til sin egen praksis.

Aftenen afsluttes med en fælles guidede meditation, hvor man får mulighed for at hente sit kraftdyr.

Et kraftdyr er et dyr der besidder evner, kompetencer og egenskaber som man selv rummer, men endnu ikke har udviklet eller som er skjulte for en. Kraftdyret hjælper en til at udvikle disse kvaliteter. Kraftdyret skaber samtidig en forbindelse til naturen og kan hjælpe os til at forbinde os til vores fælles jord.

Lis Bastian er vokset op på en gård i Sønderjylland, hvor heden, skoven og Vadehavet var steder hun tilbragte mange timer og som var faktorer der fyldte og gav retningen for dagen og livet.

Senere blev Lis Bastian uddannet Cand Pæd og har altid arbejdet med mennesker. For 15 år siden valgte Lis Bastian at træde ind i Shaman universet hvor hun fik Jeanette Mantel, Stockholm som læremester. Lis Bastian oplæring bygger på den gamle Inka tænkning formidlet af The Four Winds.

Lis Bastian har siden da tilbudt behandlinger og ceremonier i Odsherred Shaman Healing
Vis kort
Klarsynsaften med Linda Spence og Carsten Høiberg
Onsdag den 6. april 2022, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 100/50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Det bliver en spændende aften i åndeverdenens tegn, med en blanding af clairvoyance og afdødekontakt, altsammet leveret med kærlighed og humor...

Men da vi aldrig ved hvad aftenen kommer til at byde på, så kan der måske også blive mulighed for at publikum kan stille spørgsmål eller lign. Men det kan vi ikke vide på forhånd, da vi intuitivt lader os guide "oppefra"

Undervejs giver vi også lidt perspektiver på, hvordan den åndelige verden agerer og viser sig i dagligdagen. Der vil således være beskeder til udvalgte personer, men også generelle beskeder, som rammer mere bredt ud til publikum. Der er altid en rød tråd i de beskeder, som fremkommer i løbet af aftenen, men den er først tydelig til slut og helt afhængig af, hvem der kommer den pågældende aften.

Det er vores oplevelse, at der på denne måde gives noget til mange også selvom man ikke får en direkte besked. Vi bestræber os på, at så mange som muligt får en kærlig besked, enten fra guider eller fra kære afdøde
Vis kort
Koncert med Zenobia
Fredag den 10. juni 2022, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Zenobia tager os med rundt i Højskolesangbogen og i deres egne sange.
Vis kort