Månen

Månen

Bispen, Bispegade 3
6100 HaderslevViser 7 events fra/efter 14. dec. 2019

Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Kom og vær med når Sound of Joy skruer op for julestemningen og fører dig gennem jule- og gospelsange. Det bliver en god blanding af moderne og traditionel gospelsang - du kan godt glæde dig. Gospelkoret Sound of Joy skruer op for julestemningen med deres, traditionen tro, gratis julekoncert.
Vær med til at opleve Haderslevs eget kor som stiller op med gospel- og julesange samt den hyggelige og varme tradition med fællessange.

Dørene åbnes kl. 19:00
Pris: (Entré: 85 kr) Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Erling Jepsen er dramatiker og forfatter. han er født i Gram og en stor del af hans forfatterskab tager udgangspunkt i Sønderjylland og i hans egen barndom. Andet bind af Erling Jepsens erindringsroman "Hjemmefra" foregår i Haderslev, hvor Erling i 1972 flytter på kollegium for at gå oå Haderslev Katedralskole.

Her skal han lære at stå på egne ben, forstå de sociale spilleregler og håndtere, at pigerne lokker og nye venskaber etableres.

Vi glæder os til at byde Erling Jepsen velkommen i byen og på egnen, han kender så godt - og til at høre hans ofte underspillede og kulsorte humor udfoldet, når han fortæller om sin nyeste roman
Pris: (Entré: 75 kr) Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Vi får igen besøg af litteratursnmelder ved Weekendavisen, Liselotte Wiemer, som giver os en hæsblæsende tur igennem det seneste års danske og nordiske romaner. Liselotte Wiemer fortæller levende og engageret om titler, man bestemt skal læse og titler, hun ikke er begejstretfor.

Hun beretter om tendenser i tiden og særlige forfattere, vi skal lægge mærke til.

En altid dejlig aften, hvad enten man kommer selv for at få ny inspiration eller måske er med i en læsekreds, der mangler idéer til læsning.

Alle deltagere får udleveret Liselottes liste med bogtitler.

Biblioteket er vært ved en kop kaffe og et stykke kage
Pris: (Entré: 85 kr) Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Vi får besøg af en af bibliotekets absolutte topscorere, når det gælder danske forfattere. Merete Pryds Helle er populær hos både læsekredse og andre læsere. Merete Pryds Helle vandt i 2017 De gyldne Laurbær for sin slægtskrønike "Folkets Skønhed", der blev fulgt op af 70'er-fortællingen "Vi kunne alt".

Hendes nye roman "Nora" er en gendigtning af Henrik Ibsens verdensberømte drama Et dukkehjem fra 1879.

Romanen er udgivet i samarbejdet IBSEN NOR, hvor tre nordiske forlag har inviteret tre førende forfattere til at skrive romaner inspireret af Henrik Ibsens dramaer.

Kom med ind bag både en nordisk klassiker i nyfortolkning og bag en spændende dansk forfatter, der er kendt for at være en levende og veloplagt foredragsholder

Sønderjysk Figurteater: Julia & Rasmus

Lørdag den 25. april 2020, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Premiere på genforeningsforestillingen "Julia & Rasmus" - en billedrig forestilling med marionetter, maskefigurer, musik og sang. Det purunge par Julia og Rasmus opdager ved deres første møde i 1918, at de ikke kan undvære hinanden, men deres kærlighed må være hemmelig, for hun er tysk, og han er dansk.

Der tales både dansk og tysk, men således at alle kan følge med i handlingen.

For både børn og voksne.

En del af "Bispens dag"
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Christian Eugen-Olsen fortæller om Danmarks frihedskamp 1940-1945. Tidligere ceremonimester, kammerherre og oberstløjtnant Christian Eugen-Olsen markerer lysfesten 2020 med et foredrag om Danmarks frihedskamp 1940-1945.

Vi skal høre om angrebet mod Danmark den 9. april 1940 og om kampene i Sønderjylland, Ålborg og Værløse.

Eugen-Olsen fortæller om udlandets syn på Danmark som samarbejdspartner med Tyskland og om modstandsbevægelsen

Aftenen markerer 75-året for befrielsen den 4. og 5. maj 1945 og er en del af byens

Bispen serverer kaffe og kage - og Eugen-Olsen, der også er jazzmusiker vil sætte sig til klaveret og spille lidt for os

Søren Ryge og Sønderjysk kaffebord

Torsdag den 7. maj til mandag den 7. december 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Vi fejrer 100-året for Genforeningen med hele Danmarks havemand Søren Ryge og et ægte Sønderjysk kaffebord. Søren Ryge Petersen fortæller gerne om Genforeningen, for han har selv sine rødder i Sydschlesvig og Kongeåen

Vælg periode

Vælg genre