Haderslev Bibliotekerne

Haderslev Bibliotekerne

Bispebroen 3
6100 Haderslev
Tlf: 7434 7777
Hjemmeside
Åbent: Se hjemmeside

E-mail: haderslevbib@haderslev.dkViser 8 events fra/efter 23. mar. 2019

Ipad 2

Tir. d. 5. marts til tir. d. 9. april 2019, kl. 10-11.50.
Pris: (Pris: 550 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Nancy D'Souza. Kurset er et fortsætterkursus, hvor der arbejdes videre med forskellige apps, så rutine og sikkerhed nås, og der arbejdes med foto og fotoredigering. Kurset kræver forkundskaber; f.eks. IPad 1

Ipad 1

Tir. d. 5. marts til tir. d. 9. april 2019, kl. 12-13.50.
Pris: (Pris: 550 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Nancy D'Souza. På disse kurser lærer du at blive dus med din iPad. Vi arbejder først med de grundlæggende funktioner og indstillinger: Hvad er en app - hvordan henter du en app - Hvordan læser jeg en bog på min iPad - Kan jeg tage billeder og gemme dem?

Kurset er en grundlæggende indføring i din iPad - med masser af tips og tricks. Kurset kan fortsættes på hold 191156

Bemærk: Kurset kræver egen iPad og er ikke egnet for andre tablets - kun Apples iPad
Pris: (Entré: Standard 50 kr) Køb/bestil billet
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Liselotte Wiemer giver os en tur gennem det seneste års danske og nordiske romaner. Liselotte fortæller levende om titler, man bør læse og titler, hun ikke er begejstret for. Hun beretter om tendenser i tiden og særlige forfattere, vi skal lægge mærke til.

Alle deltagere får udleveret Liselottes liste med bogtitler

Biblioteket er vært ved kaffe med kage

Spejlkamera

Søn. d. 28. april til søn. d. 5. maj 2019, kl. 09-14.30.
Pris: (Pris: 550 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Michael Merrild. Lær at bruge dit kamera fuldt ud. Er du ejer af et digitalt spejlreflekskamera, men bruger kun autofunktionen? Så er dette kursus lige til dig.

Du får indsigt i kameraets mange muligheder og du vil lære at bruge dem, når du tager billeder. Du vil herefter se dine billeder fremstå i langt bedre kvalitet. Vi gennemgår den fototekniske grundviden, der handler om ISO, blænde-indstilling, eksponeringskompensation, fokusering, lukkertid og hvidbalance

De fototekniske begreber afmystificeres, og deres indflydelse på det endelig motiv gennemgås i teori og praksis. Vi fotograferer med nogle få grundregler in mente, indtil fototeknikken er blevet en naturlig medspiller.

Undervisningen vil gøre dig i stand til at udnytte dit digitale spejlreflekskamera på en ny måde.

Vi vil gennemgå import af nye billeder til digital billedbehandling i Pixlr. Med få udvalgte justeringer kan dine billeder fremstå i en meget bedre kvalitet.

Forudsætninger:

Et digitalt kamera med mulighed for manuel indstilling af blænde og lukkertid, typisk et DSLR /digitalt spejlreflekskamera men også mere avancerede kompaktkameraer. Grundlæggende kendskab til pc.

Medbring kamera, hukommelseskort, kortlæser kabel til overføring til pc. Fuldt opladte batterier og kameraets bruger manual ved første mødegang

Musikalsk legestue

Man. d. 29. april 2019, kl. 09.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Kom og vær med til musikalsk legestue. Vi spiller, danser, lytter, trommer, rasler og tryller til vores musikalske legestue.

For børn fra 1-3 år.

Det er KUN børnene, der skal købes billet til
Pris: (Entré: Standard 50 kr) Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Lysfest-arrangement. I forbindelse med Lysfesten lørdag den 4. maj 2019 afholder Bispen lysfest-arrangement på Månen. Den sønderjyske forfatter Anna Elisabeth Jessen, der fornylig udgav bogen "Om hundrede år - en sønderjysk familiekrønike" kommer og fortæller om bogen og den. Foredraget handler om romanen og dens baggrund. Romanen er udformet som 100 nedslag i Sønderjyllands historie - et år pr. kapitel. Den begynder i 1914 og slutter 100 år senere i 2014, så udgangspunktet er første verdenskrig. Omdrejningspunktet er det tyske og det danske - stærkt inspireret af hændelser og karakterer fra forfatterens sønderjyske slægtsgård.

Efter foredraget er der mulighed for at gå med i fakkeloptoget fra Bispen mod Kasernen

Popsi og Krelle

Lør. d. 11. maj 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: Børn 20 kr, Voksen 20 kr) Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Der skal hoppes og danses til den helt store guldmedalje, når Popsi og Krelle endnu engang besøger os her i Haderslev. Her giver de en skøn koncert i børnehøjde med kendte og elskede sange som f.eks. "Hjulene på bussen".

Der vil være balloner til alle de fremmødte børn, og efter koncerten vil det være muligt at få tage billeder sammen med popsi og Krelle, få en krammer eller prøve krelles guitar, hvis man har lyst til det.

Til dette arrangement skal der købes billet til både børn og voksne.

Er man interessret i at komme på venteliste, skal man rette henvendelse til biblioteket

Hertug Hans Festival

Fre. d. 31. maj til søn. d. 2. juni 2019, Fre-søn.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Historien bliver levende - tag del i festen! Den første weekend i juni - fredag til søndag 31. maj til 2. juni 2019 omdannes Damparken i Haderslev til en historisk landsby med arbejdede værksteder, lejrliv og stemning fra middelalderen og renæssancen.

Med udgangspunkt i Haderslevs unikke historie fra den sene middelalder og renæssancen tager Hertug Hans Festival store og små gæster med på en rejse 450 år tilbage i tiden.

Hertug Hans Festival er en folkelig og historisk festival, der med udgangspunkt i Haderslevs absolutte storhedstid fra midten af 1500-tallet og cirka 100 år frem henvender sig til hele familien

Festivallen har navn efter hertug Hans den Ældre, der var lillebror til kong Christian III og overtog hertugdømmet, da han blev konge af Danmark. Hertug Hans gjorde en lang række gode ting for Haderslev - som eksempelvis at bygge skoler og sørge for fattigvæsnet

Vælg periode

Vælg genre