Haderslev Bibliotekerne

Haderslev Bibliotekerne

Bispebroen 3
6100 Haderslev
Tlf: 7434 7777
Hjemmeside
Åbent: Se hjemmeside

E-mail: haderslevbib@haderslev.dkViser 63 events fra/efter 17. aug. 2019

Numen/For Use i StreetDome

Fredag den 23. august til søndag den 1. september 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Fra 23.august til 1.september kan du opleve den internationale kunstnergruppe Numen/For Use, der bygger tre af deres gigantiske tape-installationer i Danmark - én af dem i vores egen Street Dome. Værkerne er så store, at du kan gå på oplevelse inden i dem. Kunstnergruppen har de seneste år oplevet en stigende succes, og deres værker er blevet vist verden rundt - fra Paris, Melbourne og Berlin til Tokyo og Sao Paolo.Til august kan man for første gang opleve hele tre af kunstnergruppen Numen/For Uses unikke tape-installationer i Danmark.

Det sker under Trekantområdets Festuge, hvor Numen / For Use med helt almindeligt tape indtager StreetDome i Haderslev, Spinderihallerne i Vejle og Vejen Idrætscenter med gigantiske, organiske konstruktioner, der næsten ophæver tyngdekraften og udfordrer arkitekturens konkrete former.

"I Haderslev Kommune glæder vi os til igen at være en aktiv og markant del af den samlede festuge. Helt særligt glæder vi os til at StreetDome bliver base for en både inddragende, udfordrende og overraskende kunstinstallation, Numen/For Use. StreetDome er i sig selv et fyrtårn og med en så markant kunstinstallation i festugen, får publikum en ny og anderledes mulighed for at møde en fantastisk spændende kultur- og fritidsinstitution på en ny og spændende måde. Jeg håber rigtig mange vil være nysgerrige på både Numen For Use og på StreetDome og dermed lægge vejen forbi i Trekantområdets Festuge", siger chef for kultur, fritid og landdistrikter Christian Haugk

Numen/For Use har vundet over 25 internationale priser og opnået stor anerkendelse for deres enestående design- og kunstprojekter. Kunstnergruppen består af de tre europæiske industrielle designere Sven Jonke, Christoph Katzler og Nikola Radeljkovic. Gruppen har eksisteret siden 1998, men det var først i 2008 at den begyndte at eksperimentere med objekter og koncepter uden forudbestemt funktion. Det har blandt andet resulteret i store tape-installationer i en række af verdens største byer - og nu altså også Vejen, Haderslev og Vejle.

Satsningen er en følge af, at Trekantområdets Festuge de seneste par år har haft et øget fokus på kunst - herunder kunst i verdensklasse. Sidste år kunne festugegæsterne således opleve den første Martins Creed solo-udstilling i Danmark, da han lavede ballon-installationer "Half the air in a given space" på 3 venues i Trekantområdet. Udstillingen trak på få dage mere end 7000 besøgende og blev en af festugens helt store publikumsmagneter.

De tre udstillinger vil kunne ses i hele festugen fra den 23. august til den 1. september. De er blevet til med støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje, Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond og EWII.

Sæt allerede X i kalenderen - Kulturhuset Bispen og Haderslev Bibliotekerne er med hele ugen og det bliver heftigt! Masser af koncerter, foredrag, kunst og happenings! Vi glæder os til at feste med jer.

Om Trekantområdets Festuge
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Ultraløber Jesper Kenn Olsen har løbet jorden rundt to gange. Lyt og løb med når Jesper fortæller om sine oplevelser og giver råd til løbeteknik og mentaltræning. Efter foredraget løber vi nemlig en lille tur på ca 3 kilometer med Jesper, hvor Kim Skou Larsen, bedre kendt som Mumi, tester Jespers løberåd. Den tempofyldte dag rundes af med et foredrag ved stifter af Vikings XL, Claes Overgaard, der har vendt sit liv 180 grader: Fra overvægtig og kræftramt til fit iværksætter med en mission.

Alle deltagere får udleveret en pose med vand og frugt.

Arrangeres i samarbejde med Haderslev IF/Vikings XL.

Sponseret af: HAB og Louis Nielsen

trekantsomraadetsfestugekomp.jpg

Shaka Loveless / Jesper Mechlenburg

Lørdag den 24. august 2019, kl. 15.
Pris: (Gratis billetter)
StreetDome Christian X's vej 41, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Hvad sker der, når en etableret sangskriver præsenteres for en række digte og udfordres til at komponere en sang ud fra èt af digtene, og hvad sker der, når udfordringen sker foran et publikum, og kunstneren kun har en time til at sætte musik til teksten? Musiker og sangskriver Shaka Loveless har takket ja til udfordringen og vil vælge et af tre digte, af tre forskellige forfattere udvalgt af komponist og sangskriver Jesper Mechlenburg.

Arrangementet rundes af med et par af Shakas egne numre.

Arrangeres i samarbejde med StreetDome og HUR.

Arrangementet er en del af Trekantomraadets festuge.

trekantsomraadetsfestugekomp.jpg

Glasfusing - Intro Workshop

Mandag den 26. august 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Glas- og Tekstilværkstedet Bispen Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Vil du lære at arbejde med glasfusing? En teknik, hvor to lag glas smeltes sammen til eksempelvis et fad, en skål, et billede eller en figur. På denne intro workshop lærer du at skære og klippe i glas og opbygge egne kompositioner. Vi gennemgår værkstedets arbejdsgang og regler. Efter endt introduktion kan du frit booke arbejdstid i glasværkstedet.

Prisen dækker materialer til et lille lysfad.

Alder: fra 14 år

Glasfusing - Intro Workshop

Tirsdag den 27. august 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Standard 150 kr) Køb/bestil billet
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Vil du lære at arbejde med glasfusing? En teknik, hvor 2 lag glas smeltes sammen til eksempelvis et fad, en skål, et billede eller en figur. På denne intro workshop lærer du at skære og klippe i glas og opbygge egne kompositioner. Vi gennemgår værkstedets arbejdsgang og regler. Efter endt introduktion kan du frit booke arbejdstid i glasværkstedet.

Prisen dækker materialer til et lille lysfad.

Alder: fra 14 år

Lær værkstedet at kende

Torsdag den 29. august 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: Standard 20 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Bispen, Træ- og metalværkstedet Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Lær hvordan du bruger de mange forskellige maskiner i Træværkstedet. Vi gennemgår brugen af boremaskiner, elhøvl, båndsav, rundsav, pudsemaskiner, drejebænke m.fl. så du bliver tryg i brugen af værkstedets maskiner.

Alder: Dra 15 år

Bekæmp madspild

Fredag den 30. august 2019, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Bispens Café Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Yvonne Luff Godtfredsen, forfatter til bogen "Undgå madspild og tryl med dine rester: lev billigere, sundere og få overskud til mere", kommer og giver os inspiration til at bekæmpe madspild. Derefter laver vi mad inspireret af foredraget, som vi spiser sammen i caféen, hvis madbillet tilkøbes.

Arrangementet er en del af Bispen by Night

Sønderjysk Figurteater

Fredag den 30. august 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Fisken i træet af Sønderjysk Figurteater er et eventyr om opdragelse - adskillelse - og genforening. Om at leve i harmoni med naturen og forblive tro mod det, der er vigtigt i livet. En filosofisk-poetisk fortælling med et særligt univers af mennesker og dyr og en billedstærk fortælling for store og små.

BEMÆRK! Både børn og voksne skal have billet.

Denne eventer en del af Bispen by Night og Trekantområdets Festuge

trekantsomraadetsfestugekomp.jpg

Ole Sønnichsen: One Dollar Man

Fredag den 30. august 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Standard 50 kr) Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev Haderslev Bibliotekerne
Journalist og forfatter Ole Sønnichsen fortæller om sin seneste roman "One Dollar Man". Den utrolige historie om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig. Sønnichsen fortæller i ord og billeder om cykelsmeden William S. Knudsen, der udvandrede fra København i 1900 og endte i spidsen for 11 millioner arbejdere på 1200 amerikanske fabrikker, der var med til at vende de allieredes krigsheld, da USA trådte ind i Anden Verdemskrig.

Arrangementet er en del af Bispen by Night og Trekantomraadets festuge

Spejlkamera

Lørdag den 31. august og søndag den 1. september 2019, kl. 09-15.
Pris: (Pris: 550 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Michael Merrild. Lær at bruge dit kamera fuldt ud. Er du ejer af et digitalt spejlreflekskamera, men bruger kun autofunktionen? Så er dette kursus lige til dig.

Du får indsigt i kameraets mange muligheder og du vil lære at bruge dem, når du tager billeder. Du vil herefter se dine billeder fremstå i langt bedre kvalitet. Vi gennemgår den fototekniske grundviden, der handler om ISO, blænde-indstilling, eksponeringskompensation, fokusering, lukkertid og hvidbalance

De fototekniske begreber afmystificeres, og deres indflydelse på det endelig motiv gennemgås i teori og praksis. Vi fotograferer med nogle få grundregler in mente, indtil fototeknikken er blevet en naturlig medspiller.

Undervisningen vil gøre dig i stand til at udnytte dit digitale spejlreflekskamera på en ny måde.

Vi vil gennemgå import af nye billeder til digital billedbehandling i Pixlr. Med få udvalgte justeringer kan dine billeder fremstå i en meget bedre kvalitet.

Forudsætninger:

Et digitalt kamera med mulighed for manuel indstilling af blænde og lukketid, typisk et DSLR /digitalt spejlreflekskamera, men også mere avancerede kompaktkameraer. Grundlæggende kendskab til pc.

Medbring kamera, hukommelseskort, kortlæser kabel til overføring til pc, fuldt opladte batterier og kameraets brugermanual ved første mødegang

Vælg periode

Vælg genre