Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

 • Alle genrer
 • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
1/7 2020
Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev
Herlev Hovedgade 172
2730 Herlev
Tlf: 44 92 44 85

Yderligere information: Hjemmeside
Åbent: Mandag, tirsdag, torsdag kl. 10-13 og onsdag kl. 15-18

Formand:
Erik B. Nielsen.Åben anonym og gratis rådgivning Selvhjælps- og netværksgrupper om bl.a. sorg, arbejdsløshed, skilsmisse, pårørende til alvorligt syge. Samtalegrupper for børn om sorg. Café for kræftpatienter og pårørende. E-mail: lene@frivilligcenterherlev.dk


Viser 7 events

fra/efter 9. aug. 2020

13 AUG
Diverse | Møder

Sæsonintro Og Frivilligaften

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-20.

Torsdag den 13. august 2020, kl. 17-20.
Sted:
Det er en mærkelig tid, vi lever i. Vi håber, at I får en god sommer! Vi starter efterårssæsonen op med et lille foredrag, lidt vin og god mad - bestyrelsen vil gerne invitere dig/ jer til. Sæson-intro og Frivilligaften. PROGRAM: 17. Det er en mærkelig tid, vi lever i. Vi håber, at I får en god sommer!

Vi starter efterårssæsonen med et lille foredrag, lidt vin og god mad - bestyrelsen vil gerne invitere dig/ jer til

Sæson-intro og Frivilligaften

PROGRAM:

17.00 - 18.30
 • Velkomst v/formand Mette Borg.
 • Foredrag med Thorstein Theilgaard, generalsekretær Bedre Psykiatri: Sådan sætter vi retning for en bedre psykiatri - indspark til psykiatriens 10 års plan.
 • Orientering om arbejdet i Dialogforaer og Psykiatriråd v/Erik Frandsen, næstformand.
 • Status på aktiviteterne i 2020 v/Arly Eskildsen, frivillig projektleder.


Kaffe, te og kage.

18.30 - 19.15
 • Middag med mulighed for at "mingle" med nogle af oplægsholderne og bestyrelsen.


Her serveres mad fra grillen og vin.

19.15 -20.00
 • Orientering om efterårets aktiviteter v/Jannie Damgaard, bestyrelsesmedlem.
 • Sådan kan vi bidrage til arbejdet for en bedre psykiatri - om at blive frivillig i lokalafdelingen v/Mette Borg.
 • Ønsker fra medlemmerne til nye arrangementer, aktiviteter, foredrag, tiltag mv. v/Tim Larsen, bestyrelsesmedlem.


Korte oplæg, derefter spørgsmål.

Vi glæder os til at se jer.

Venlig hilsen Bestyrelsen

Info: herlev@bedrepsykiatri.dk eller tlf. 31 76 21 47
3 SEP
Diverse | Undervisning

Rekruttering Af Frivillige Fra Forskellige Generationer

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-20.

Torsdag den 3. september 2020, kl. 17-20.
Pris: (Pris: 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
De unge, 68érne og generation Y. Samfundet ændrer sig, og det gør frivilligheden også! Frivilligheden er et af de få steder, hvor vi oplever de fem generationer samarbejde under et tag. Det kan være en udfordring, hvis man ikke er opmærksom på de forskelligheder, der præger generationerne. På denne workshop ridser vi de fem generationer op, så du bliver opmærksom på, når du engagerer frivillige fra forskellige generationer:
 • Bliv klog på de tre typiske årsager til at rekruttering af frivillige slår fejl
 • Samfundet ændrer sig, og det gør frivilligheden også! Hør hvordan fem generationer engagerer sig forskelligt
 • Lær hvad du skal være opmærksom på, når du motiverer og kommunikerer med frivillige fra forskellige generationer
Workshopppen faciliteres af chefkonsulent Baad Holt.
Marie har 20 års erfaring i samarbejdet med frivillige og har specialiseret sig
i rekruttering af frivillige og kommunikation inden
for organisationsverdenen. Hun er medforfatter på bøgerne: Sådan rekrutterer du frivillige (2018), Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser til at skabe et bæredygtigt frivilligmiljø (2016) og Samskabelse og samarbejde? Forskelle, fordele og fremgangsmåder (2014).
Tilmeld dig HER

Kurset koster 50kr som dækker forplejning
10 SEP
Diverse | Foredrag

Temaaften Om Misbrug Og Pårørende

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-20.30.

Torsdag den 10. september 2020, kl. 17-20.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Temaaftenen afholdes i samarbejde med Novavi - et liv uden rusmidler. Vi har inviteret Marie Brixtofte til at holde et foredrag om hendes liv som pårørende til en alkoholmisbruger. Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev inviterer sammen med Novavi og Novavi Ung Revers til temaaften. I løbet af aftenen vil vi fortælle og berøre emnerne alkoholmisbrug, behandlingsmuligheder, og om at være barn i et hjem med misbrugsproblener
Vi har inviteret Marie Brixtofte til at holde oplæg. Marie vil i sit oplæg fortælle om hvordan det er at opvokse i en dysfunktionel familie - med en far som drak. Hun vil på hudløs-ærlig -vis fortælle om de strategier hun lærte som barn, for at få mest mulig kærlig og nærvær. Frivlligcenteret afslutter aftenen med at fortælle om deres nye tilbud om pårørende til misbrugsgrupper.

Program

17.00 Velkomst v/ Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev og Novavi
17.05 Oplæg v/ Novavi fortæller om deres behandlingsmuligheder
17.30 Oplæg Ung Revers- Når flasken flytter ind - v/ Birthe Zavilla og Tina Skovsted
Hør Ung Revers fortælle om de konsekvenser som børn og unge oplever, når deres forældre drikker eller tager stoffer og hvordan Ung Revers hjælper børn, unge og deres familier.
18.00 Pause og Sandwich
18.30 Oplæg v/ Marie Brixtofte
Marie vil i dette oplæg fortælle om, hvordan det var at vokse op i en dysfunktionel familie - med en far, der drak. Hun vil på hudløs-ærlig-vis fortælle om alle de strategier hun lærte som barn, for at få mest mulig kærlighed og nærvær - og hvordan de selvsamme strategier som reddede hende som barn har spændt ben for hende gennem voksenlivet
19.40 Pause og kaffe
19.50 Frivilligcenteret fortæller om deres nye tilbud "pårørende til misbrugsgrupper"
20.00 Spørgsmål
20.15 Tak for i dag

Hvem er Novavi?


Novavì varetager blandt andet alkoholbehandling for mange af kommunerne på Sjælland. Behandlingen varetages af læger, sygeplejersker, socialrådgivere, pædagoger og psykologer med uddannelse i særlig kompetence inden for alkoholbehandling. I både den samtalebaserede og medicinske behandling benyttes metoder med veldokumenteret effekt. Samtalerne bygger primært på kognitiv adfærdsterapi. Her er målet, at de bliver i stand til at ændre de tanker- og handlemønstre, der opretholder et problematisk forbrug af alkohol.

Medarbejderne fra Novavì Herlev informerer om Novavì's ambulante behandlingstilbud, herunder hvad gratis alkoholbehandlingen indeholder i et typisk behandlingsforløb f.eks. hvornår vi benytter medicin og læge til de patienter, der starter i behandling, og hvornår begynder samtalerne med behandlerne samt hvor ofte.

Hvem er Marie Brixtofte?
Marie er autoriseret psykolog og lever idag af at holde foredrag, samt arbejde som freelance psykolog for TUBA (Terapi for Unge som er Børn af Alkoholikere). Tidligere har hun haft privat praksis, arbejdet som leder og supervisor for de frivillige terapeuter hos TUBA, og som psykolog i Børn, Unge & Sorg og Det Nationale Sorgcenter.

Inden hun blev psykolog har hun arbejdet i 7 år som investmentbanker hos blandt andet JP Morgan i London. Hun er gift og har tre børn og bor i dag i Danmark.

I januar 2019 udkom Marie Brixtoftes første bog Kun når det regner. D. 18 september i år udkommer Maries anden bog Bolsjefilosfien og andre leveregler, som er en bog om alt det man kan bøvle med når man er vokset op med dysfunktionelle relationer med fokus på ensomhed, angst, lavt selvværd, dårlig samvittighed og sorg.

Hvem er Ung Revers?

Ung Revers er et tilbud til børn og unge, som er vokset op i familier med misbrugsproblemer. Når alkoholen eller stoffer flytter ind i en familie laver den ofte rod, for den forstyrrer den hovedregel, at det er de voksne, der har ansvaret for at få familien til at fungere og for at få løst familiens opgaver. Det gælder både de praktiske og de følelsesmæssige. Ofte kommer børnene til at tage et meget større ansvar end de skal. Hør Ung Revers fortælle om de konsekvenser som børn og unge oplever, når deres forældre drikker eller tager stoffer og hvordan Ung Revers hjælper børn, unge og deres familier.

Det koster 50kr at deltage til dækning af forplejning
15 SEP
Diverse | Andet

Candle Light Dinner - For Demente Og Deres Pårørende

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-20.

Tirsdag den 15. september 2020, kl. 17-20.
Pris: (Entré: 125 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Middagen arrangeres for demensramte par som i stearinlysets skær, kan hygge sig i samvær med andre ligesindede par. Middagen arrangeres for demensramte par som i stearinlysets skær, kan hygge sig i samvær med andre ligesindede par.

De frivillige værter sørger for en restaurantlignende stemning, hygger og hjælper med praktiske ting hele aftenen, så I som par kan slappe af og nyde stemningen.

Der er brugerbetaling til middagen på 250 kr. pr. par, som indeholder mad, drikke, lidt sødt og snacks
5 NOV
Diverse | Foredrag

Sygt Romantisk - Om Psykisk Sygdom I Parforhold

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-19.30.

Torsdag den 5. november 2020, kl. 17-19.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Oplægget holdes af Mille og Anna Kim, begge i slutningen af tyverne, som præsenterer deres perspektiv på den relation, de hver især har oplevet i et parforhold, hvor den ene er psykisk syg. Om oplægsholderne
Sygt Romantisk præsenteres af Mille Høj Vittrup og Anna Kim Wischmann, to kvinder i slutningen af tyverne. Den ene har selv oplevet psykisk sygdom, og den anden har en kæreste med psykiske udfordringer.

Hvad byder aftenen på?
Mille og Anna Kim deler egne erfaringer og historier. Historier om, hvordan de mødte deres kærester, om den store kærlighed og om de op- og nedture, man står overfor sammen, når den ene part oplever psykisk sygdom.
De reflekterer over temaer, der har fuldt for dem begge: Skyld, skam, magtforhold, kommunikation, mødet med psykiatrien - og hvad det egentlig vil sige at være en god kæreste for hinanden.
I løbet af arrangementet vil der være mulighed for at stille spørgsmål og reflektere sammen.
Der er desuden en pause i løbet af aftenen, hvor der serveres en let anretning
19 NOV
Diverse | Undervisning

Fyraftenskursus Frivilligjob.dk

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 16.30-18.

Torsdag den 19. november 2020, kl. 16.30-18.
Sted:
Lær at lave et godt jobopslag til jobportalen frivilligjob.dk og få flere frivillige til din forening eller aktivitet. Lær at lave et godt jobopslag til jobportalen frivilligjob.dk og få flere frivillige til din forening eller aktivitet. Kurset giver dig en kort gennemgang af hvordan man laver et inspirerende opslag, som appellere lige til den frivillige du/I har brug for.

Program

16.30 Velkommen
16.40 Hvad kan frivilligjob.dk bruges til
16.50 gennemgang af frivilligjobs funktioner
17.20 Hvordan laver man et godt opslag
17.40 Spørgsmål og evaluering

Underviser: Tina Andersen Messaoudi, centerleder Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev
3 DEC
Diverse | Andet

Jule Candlelight Dinner - For Demente Og Deres Pårørende

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-20.

Fredag den 3. december 2021, kl. 17-20.
Pris: (Entré: 125 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Middagen arrangeres for demensramte par som i stearinlysets skær, kan hygge sig i samvær med andre ligesindede par. Middagen arrangeres for demensramte par som i stearinlysets skær, kan hygge sig i samvær med andre ligesindede par.

De frivillige værter sørger for en restaurantlignende stemning, hygger og hjælper med praktiske ting hele aftenen, så I som par kan slappe af og nyde stemningen.

Der er brugerbetaling til middagen på 250 kr. pr. par, som indeholder mad, drikke, lidt sødt og snacks