Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
1/12 2014
AOF Herlev
Tvedvangen 198,1
2730 Herlev
Tlf: 44 91 91 11

Yderligere information: Hjemmeside
Åbent: Mandag til torsdag kl. 10.00 - 15.00

E-mail: aofherlev@gmail.dk


Viser 168 events

fra/efter 14. jul. 2020

18 SEP
Diverse | Foredrag

Brumleby - en oase med museum

Brumleby Museum, kl. 14-15.30.

Fredag den 18. september 2020, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Som konsekvens af koleraepidemien i København 1853 byggede Lægeforeningen fra 1853 til 1857 første etape af nye sunde og billige boliger for arbejderklassen. Man byggede 240 små lejligheder, der skulle huse 900 beboere. Da alle etaper af byggeriet var færdigt, var der ca. 550 lejligheder, der i alt husede ca. 2500 beboere. Det var små lejligheder, men der var lys og luft mellem husene og der var fællesarealer, vaskehuse, badeanstalt, en brugsforening, et bibliotek og meget andet- alt sammen nyt, sundere og meget bedre end de gamle boliger, som byen ellers tilbød hovedstadens indbyggere.
1 1909'erne gennemgik Brumleby en renovering, hvor der blev gennemført en masse forbedringer bl.a. indlagt varmt vand, centralvarme, bad med indendørs toilet og dobbelt vinduer. En medarbejder fra museet vil guide os rundt, først på museet og senere rundt i det, i dag, meget eftertragtede Brumleby.
Under besøget serveres en kop kaffe.

Mødested: Brumleby 134
Hold: 2121701
5 MAR
Diverse | Foredrag

Fredagsgæsten i Herlev

Herlev Gamle Skole, 12 kursusdage kl. 13-14.45.

Fredag den 18. september 2020 til fredag den 5. marts 2021, 12 kursusdage kl. 13-14.45.
Pris: (Entré: 1410 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Frantz Leander Hansen. Alle er velkomne - så har du lyst til at opleve, snakke og diskutere, tage på studieture, møde fremmede, spændende mennesker m.v. så er dette noget for dig. NB!! Tilmeldinger til Seniorskolerne møderækker kan kun ske til hele rækken - ikke kun til enkelte arra
Mødestedet er hver gang Mødesalen, Herlev Bygade 92 B, 2730 Herlev.

20/9: Færøernes dramatiske historie Ved forfatter, translatør Charlotte Langkilde
Danmark og Færøerne har delt skæbne i mere end 600 år. Her fortælles historien om den dramatiske tid for rigsfællesskabet, da de enestående øer på kort tid blev forvandlet fra et nærmest middelalderligt samfund til begyndelsen på den moderne nation, vi kender i dag. Forandringerne medførte dramatiske konfrontationer, i takt med at gamle magtbaser stod for fald. Her fortælles historien, som ofte går imod de myter, der er fortalt gennem generationer om det danske herredømme på Færøerne. Charlotte Langkilde er forfatter til bogen Færøerne - en moderne nation fødes, som udkom i 2018.

4/10: Den perfekte gentleman
Ved Mikkel Venborg Pedersen, seniorforsker, leder af Nationalmuseets dragtsamling
I løbet af 1800-tallet blev den engelske gentleman et ideal for mænd i hele Europa, også i Danmark. Frem til den gamle verdens sammenbrud i Første Verdenskrig var den velklædte, høflige, dannede, selvbevidste, uafhængige mand det ypperste ideal, man kunne stræbe efter. Foredraget tager os med på rejse i denne maskuline verden og fortæller om, hvordan de danske mænd, der efterstræbte gentlemanidealet, levede og så sig selv. Foredraget bygger på Mikkel Venborg Pedersens anmelderroste bog Den perfekte gentleman. Mænd, stil og idealer i verden af i går (Gads Forlag).

11/10: John Coltrane: et musikfilosofisk foredrag om det 20. århundredes vigtigste tenor-saxofonist
Ved mundharpist og komponist Mathias Heise
John Coltrane er et af de største ikoner i jazzens historie. Med en utrolig teknisk og teoretisk formåen revolutionerede han jazzmusikken. Han lancerede med albummet "Giant Steps" en helt ny harmonisk tilgang kaldet "Coltrane Changes (Coltrane akkorder)" og på sit mest berømte album "A Love Supreme" førte han jazzmusikken til nye spirituelle højder. Samtidig er Coltranes historie en fortælling om ufattelig dedikation, eftersom han på ingen måde var et musikalsk vidunderbarn, om heroinmisbrug og om afroamerikanernes vilkår. Foredrag krydres med musikalske eksempler og levende musik af Mathias Heise selv.

1/11: Gud bag tremmer! Ved fængselspræst og psykoterapeut Erik Adrian
Vi hører så meget om tomme kirker og vigende interesse for kristendommen. Men i Vestre Fængsel er der ikke bare fuldt hus hver eneste søndag- der er også venteliste til kirkegang, bibelstudiekreds og liturgiske meditationsgudstjenester. Hvad har kirken at sige til landets mest kriminelle og på hvilken måde er kirkens budskab med til at forandre hverdagen og livet for de indsatte? Hvad har kirken at tilbyde de indsatte, når de forlader fængslet? Kom og hør når Erik Adrian fortæller om sin hverdag ved Københavns Fængsler.

15/11: Der var engang en krig -. Fra besættelsesbarn til besættelsesforsker. Ved professor Hans Hertel
Litteraturprofessor Hans Hertel fortæller om sin dramatiske barndom på Vesterbro 1940-45 - og om hvordan den har inspireret ham til at forske i besættelsens frodige, men glemte kulturliv og i det kulturelle retsopgør efter 1945

29/11: Rusland og russisk kultur før 1917. Ved forfatter, cand.mag. Jens Jørgen Nielsen
Det gamle Rusland forsvandt med den russiske revolution i 1917. En helt ny stat, Sovjetunionen, opstod med en ganske anden kultur - en supermoderne kultur, som kommunisterne hævdede. I dag kigger russerne også tilbage til deres historie før revolutionen. Måske kan der hentes inspiration der
I de ca. 70 år, der gik forud for revolutionen oplevede Rusland en dynamisk kulturel udvikling. Foredraget vil handle om denne kultur, som stadig inspirerer. Vi ser på russiske forfattere, malere, komponister m.m. Vi vil også se på danske Dagmar, som blev gift med den næst sidste zar Alexander III og mor til den sidste zar Nikolaj II. Hvordan oplevede hun revolutionen det russiske samfund og revolutionen?

13/12: Den historiske og den mytologiske Jesus.
Ved Mikael Rothstein, religionshistoriker, lektor ved Syddansk Universitet
Hvor meget er historisk kilde, og hvor meget er myte- og legendestof i Det nye Testamente? Man må sondre
skarpt mellem kirkens Jesus, og den historiske person, Jesus, som engang levede. Kirkens Jesus er, kort sagt, en mytologisk figur, og det kan være meget vanskeligt at finde ind til den historiske person. Men begge dele er interessante! Hvad var det for en person, som har inspireret til de kristne forestillinger, og hvad går de kristne forestillinger om Jesus egentlig ud på? Mikael Rothstein udgav sidste år en bog (Den kristne krop. Fem essays om blod, sved, hud og hår, U Press) som bl.a. diskuterer disse spørgsmål, og i foredraget vil han fortælle om disse ting. Og naturligvis får den tilstundende højtid også en kommentar med på vejen.

10/1: Lyndon B. Johnson:
Foregangsmand eller fiasko? Ved USA-ekspert og TV-kommentator Mads Fuglede
Lyndon B. Johnson var en af de mest kontroversielle præsidenter, som USA har haft. Han forsøgte at gøre USA til et mere retfærdigt samfund, men trak også USA længere og dybere ind i krigen i Vietnam. LBJ havde en meget usædvanlig psyke og har været genstand for dyb fascination siden han regerede. Var han en af USAs største, men også misforståede præsidenter, eller var han en fiasko? I hans regeringstid gik USA både i krig mod fattigdom, Nordvietnam og Vietcong samt raceadskillelse i Syden og en ungdom, der gjorde oprør.

24/1: Ondskab i filosofisk perspektiv. Ved leder af Politimuseet, cand.mag., ph.d. Frederik Strand
Hvad vil det sige at handle ondt? Findes der overhovedet onde mennesker? Kan en stat være ond eller udføre onde opgaver? Begrebet ondskab rejser utallige spørgsmål, som har beskæftiget filosoffer, teologer og videnskabsfolk i årtusinder. Frederik Strand sætter fokus på denne tusindårige problemstillinger. Så velkommen til et foredrag om et af alletiders mest gådefulde emner.

7/2: De morsomste operaoptrin - dengang og nu. Ved cand.mag. Bjørn Steding-Jessen
Når noget i kulturlivet var forbudt var der 4 muligheder: 1) man kunne bare rette sig efter det 2) man kunne overtræde det med efterfølgende ballade 3) man kunne gøre grin med det 4) man kunne prøve at se, hvor langt man kunne gå uden at få ballade. De bedste komiske operaer indeholder utallige, opfindsomme og meget morsomme optrin, hvor man har forsøgt sig med mulighederne 3 og 4. Optrinnene er stadig morsomme, men det er ikke nødvendigvis det samme man griner af i dag som dengang.

21/2: Værdikrise og kultursammenbrud - et foredrag om Henrik Pontoppidans De dødes rige
Ved mag.art. Frantz Leander Hansen
Henrik Pontoppidans roman Lykke-Per (1898-1904) har grundet Bille Augusts filmatisering fået en stor renæssance. Pontoppidan fulgte op med romanen De dødes rige, der udkom i årene 1912-16. Denne roman tager afsæt i systemskiftet i Danmark i 1901, som var overgangen fra kongevalgte regeringer til parlamentarisme. Derfra oprulles forholdene i Danmark frem til tiden op imod første verdenskrig. Vi kommer rundt i alle kroge af det danske samfund, men udblikket er endnu større, idet der nedenunder ligger en rystende beskrivelse af hele den europæiske værdikrise, som resulterer i første verdenskrig.

6/3: Hvad er tid? Ved lektor emeritus Poul Lübcke
Alt, hvad vi kender til, er underlagt tiden: Planter og dyr fødes og dør, arter opstår og forsvinder, og selv universet er i stadig udvikling. Fra dagligdagen og den store historie ser vi, hvorledes mennesker ældes, og den ene historiske periode afløser den anden. Alt det foregår 'i tiden', men hvad er tiden selv? Den er ikke noget, man kan tage og føle på. Ikke desto mindre er tiden et afgørende træk ved alt, hvad vi kender til. Hvad menes med fortid, nutid og fremtid? Er det kun nuet, der eksisterer, og hvad betyder det i givet fald? Er det den samme tid, vi taler om i dagligdagen, fysikken og historievidenskaben?

Fælles afslutning i Medborgerhuset, Herlevgårdsvej 18, 2730 Herlev, med let brunch.

Mathias Heise koncert med Kira Martini og Pelle von Bülow:
Den prisvindende mundharpist og komponist Mathias Heise præsenterer i denne konstellation en stærk og velfunderet sangerinde på den danske jazzscene: Kira Martini. Med sit smittende humør, sin varme og personlige klang og sit vidtfavnende repertoire skiller hun sig tydeligt ud blandt Danmarks øvrige sangerinder. De to solister får sig ydermere en førsteklasses akkompagnatør i skikkelse af den unge Pelle von Bülow, der er et af Danmarks allerstørste talenter på jazzguitar

Hold: 2150105
19 SEP
Diverse | Foredrag

Lille Mølle, Christianshavn

Lille Mølle, kl. 12-13.30.

Lørdag den 19. september 2020, kl. 12-13.30.
Pris: (Entré: 325 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Lille Mølle, der er fredet, er opført som hollandsk mølle i 1783 og er den ene af bare to stadigt eksisterende møller på volden. Den fungerede som mølle helt frem til 1909, hvorefter den unge ingeniør Ejnar Flach-Bundegaard købte den og indrettede den som hjem for sig selv og sin kone Johanne.
De to var særdeles selskabelige og berejste, hvilket man har kunnet opleve på udstillingen i Lille Mølle, siden Nationalmuseet, som overtog møllen i 1973, åbnede den som museumshjem i forbindelse med Kulturby '96 i København. Lille Mølle er den eneste bevarede af de gamle voldmøller på Christianshavns vold, i den del af Københavns befæstning, der kaldtes Løvens bastion. Af den samlede befæstnings ca. 25 møller er der er kun to møller bevaret, Kastelsmøllen og Lille Mølle. Oplev denne smukke fredede mølle med AOF.

Mødested: Lille Mølle

Hold: 2121613
21 SEP
Diverse | Foredrag

Chokoladesmagning hos Summerbird

Magasin du Nord, kl. 17.50-19.30.

Mandag den 21. september 2020, kl. 17.50-19.30.
Pris: (Entré: 370 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Der er god grund til at tage med denne aften, specielt hvis du elsker chokolade. Chokolade er dog ikke bare chokolade. Summerbird er kendt for deres gourmetchokolade. Summerbird laver hjemmelavet økologisk chokolade og kun af de bedste råvarer. Det hele startede med den lille chokoladeovertrukne sommerfugl- en marcipan sommerfugl overtrukket med den ultimative chokolade. Håndværk, gode råvarer og en kompromisløs tilgang er med til at fremtrylle de bedste produkter. Vi skal høre om Summerbirds historie, hvad chokolade fremstilles af, hvordan lækkerierne bliver til, og om hvilke parametre, der har indflydelse på produkternes kvalitet. Alt dette skal vi høre meget mere om på denne aften i chokoladens tegn. Men vi skal heldigvis også smage på gourmetchokoladen. Vi skal blandt andet smage på flødeboller, kage med chokolade, chokoladestykker samt andre lækkerier. Da arrangementet afholdes inden Påsken, vil vi naturligvis også blive præsenteret for Summerbirds påskechokolade. I alt vil vi få ca. 10 smagninger og vand til at skylle efter med.
Efter foredraget er det muligt at købe forretningens varer med 10% rabat.

Mødested: Hovedindgangen

Hold: 2125163
4 JAN
Diverse | Undervisning

Billedkunst på Gammelgård

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, 13 kursusdage kl. 09.45-13.

Mandag den 21. september 2020 til mandag den 4. januar 2021, 13 kursusdage kl. 09.45-13.
Pris: (Pris: 1740 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Ulla Mørch Jensen. Har du lyst til at prøve kræfter med blyant og farver - akryl, pastel eller akvarel - så gør alvor af det og deltag i fællesskabet på Gammelgård omkring en spændende og engagerende hobby. Der vil være individuel undervisning.

Hold: 2152103
14 NOV
Diverse | Undervisning

Hundetræning - hvalpe/begynder 2 mdr. ca. 8 mdr

Klausdal, 9 kursusdage kl. 19-21.

Tirsdag den 22. september til lørdag den 14. november 2020, 9 kursusdage kl. 19-21.
Pris: (Pris: 915 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Sted: Klausdal
Underviser: Nina Dige Vinther. Hundetræning - hvalpe/begynder 2 mdr. ca. 8 mdr. Hundetræning i Herlev. Nina Dige Vinther - tlf. 29 40 88 45. e-mail nina@daisyhill.dk. Instruktøren er uddannet I DSS - Dressur-Samarbejdende Specialklubber og træner efter DKK's Program
Næsten alle hunde kan deltage - med eller uden stambog - dog skal bevis for udvidet hundeansvarsforsikring, vaccination og registreringsattest fra Dansk Hunderegister forevises første mødegang.

Hvalpe-begyndere - Samværstræning.
Hvalpe/begynderhold er fortrinsvis for nye hundeejere.
Man lærer at "læse" sin og andre hundes signaler.
Der trænes med kontakt, næse - og aktiveringsøvelser.
Hvalpen lærer at komme, når der bliver kaldt, at bruge sin næse rigtigt, nogle spændende tricks og aktiveringslege, samt at være sammen med andre hunde.
Ejeren lærer at kommunikere med sin hund og få den til at fungere - også, når der er andre hunde.
Alder: 2mdr - ca. 8 mdr.
(max 12 hunde pr. hold)

Hvalpe/begynder 2 mdr. - ca. 8 mdr starter med teoriaften indendørstirsdag tirsdag den 22. september 2020 kl. 19.00, i Mødesalen på Herlev Gl. Skole, Herlev Bygade 92B

Derefter lørdage kl. 10.00, på lukket græsareal ved Klausdal, Klausdalsbrovej 336, 2730 Herlev
Alternativt i skolegården på Herlev Byskole Elverhøj.

Hold: 2152150
5 JAN
Diverse | Undervisning

Billedkunst på Gammelgård

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, 13 kursusdage kl. 09.30-12.40.

Tirsdag den 22. september 2020 til tirsdag den 5. januar 2021, 13 kursusdage kl. 09.30-12.40.
Pris: (Pris: 1740 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Ulla Mørch Jensen. Har du lyst til at prøve kræfter med blyant og farver - akryl, pastel eller akvarel - så gør alvor af det og deltag i fællesskabet på Gammelgård omkring en spændende og engagerende hobby. Der vil være individuel undervisning.

Hold: 2152104
19 JAN
Motion | Andet motionstilbud

Motion for diabetikere

Herlev Hallen, 15 kursusdage kl. 09.30-11.

Tirsdag den 22. september 2020 til tirsdag den 19. januar 2021, 15 kursusdage kl. 09.30-11.
Pris: (Pris: 1195 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Helle Johansen. Du træner kroppen både styrkemæssigt og konditionsmæssigt for at styrke knoglerne, bevare musklerne samt sænke dit blodsukker. Du øger dit fysiske og psykiske velvære og udveksler erfaringer ved at træne med ligestillede. Vi varmer kroppen grundig igennem før vi styrker og kredsløbstræner. Vi bruger både redskaber og gulvøvelser i træningen. Vi slutter hver time med grundig udspænding og afspænding.
Træningen varetages af fysioterapeut Helle Johannsen.
Lånemadrasser i lokalet

Hold: 2155112
19 JAN
Motion | Andet motionstilbud

Gigttræning

Herlev Hallen, 15 kursusdage kl. 11.15-12.45.

Tirsdag den 22. september 2020 til tirsdag den 19. januar 2021, 15 kursusdage kl. 11.15-12.45.
Pris: (Pris: 1195 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Helle Johansen. Henvender sig til dig der har slidgigt. Det er vigtigt at træne, når man får at vide , man har slidgigt. Men målrettet træning med fokus de rette øvelser for at øge ens funktionsniveau samt nedsætte smerterne. Vi træner musklerne med diverse redskaber stående, siddende og liggende. Derudover smidiggøre vi leddene og træner balancen og koordinationen. Vi starter hver træning med en grundig opvarmning og afslutter hver gang med både udspænding og let afspænding
Træningen varetages af fysioterapeut Helle Johannsen.
Lånemadrasser i lokalet

Hold: 2155114
13 JAN
Diverse | Undervisning

Porcelæn og glaskunst - moderne glasmaling

Herlev Byskole Afd. Eng, 14 kursusdage kl. 09-11.45.

Onsdag den 23. september 2020 til onsdag den 13. januar 2021, 14 kursusdage kl. 09-11.45.
Pris: (Pris: 1695 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Kitty Suchdev. Dekorér porcelæn i såvel klassisk som moderne stil. Vi benytter forskellige teknikker - såsom sand, sprængning og såring. Også abstrakte motiver og landskabsmaling kan du vha. særlige teknikker arbejde med. Dekoration på glas er en anden mulighed.

Materiale- og farvelære indgår, og vi bruger kun vandbaserede olier.
NB! Fællesudgifter ca. kr. 80
Hensyntagende hold. Se praktiske oplysninger.

Hold: 2152112
24 MAR
Motion | Gymnastik/aerobic

Bevægelse og afspænding

Herlev Byskole Elverhøj, 23 kursusdage kl. 08.55-10.25.

Onsdag den 23. september 2020 til onsdag den 24. marts 2021, 23 kursusdage kl. 08.55-10.25.
Pris: (Pris: 1760 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Rikke Smidt-Petersen. Brug kroppen rigtigt. Hvad enten du er rund, kantet, buttet, stor eller lille, vil du have glæde af at træne din krop. I et moderat tempo arbejder vi kroppen igennem med øvelser, der styrker, strækker og afspænder. Der er både pulstræning og stykeøvelser stående og liggende styrkeøvelser. Der vil indgår øvelser, der forbedrer dit kredsløb, øger kondition og styrker hjerte og lunger. Vi slutter med afspænding.
Lånemadrasser i lokalet.

Hold: 2154101
24 MAR
Motion | Gymnastik/aerobic

Bevægelse og afspænding

Herlev Byskole Elverhøj, 23 kursusdage kl. 10.30-12.

Onsdag den 23. september 2020 til onsdag den 24. marts 2021, 23 kursusdage kl. 10.30-12.
Pris: (Pris: 1760 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Rikke Smidt-Petersen. Brug kroppen rigtigt. Hvad enten du er rund, kantet, buttet, stor eller lille, vil du have glæde af at træne din krop. I et moderat tempo arbejder vi kroppen igennem med øvelser, der styrker, strækker og afspænder. Der er både pulstræning og stykeøvelser stående og liggende styrkeøvelser. Der vil indgår øvelser, der forbedrer dit kredsløb, øger kondition og styrker hjerte og lunger. Vi slutter med afspænding.
Lånemadrasser i lokalet.

Hold: 2154102