Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
1/12 2014
AOF Herlev
Tvedvangen 198,1
2730 Herlev
Tlf: 44 91 91 11

Yderligere information: Hjemmeside
Åbent: Mandag til torsdag kl. 10.00 - 15.00

E-mail: aofherlev@gmail.dk


Viser 51 events

fra/efter 17. feb. 2020

25 MAR
Diverse | Ekskursion

Nyholm

AOF Herlev, kl. 16-19.

Onsdag den 25. marts 2020, kl. 16-19.
Pris: (Pris: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Lars Herman. Det sidste sted på Holmen med Søværnets tilstedeværelse er snart historie. Søværnet og deres institutioner, værksteder, skoler og kontorer bliver spredt for alle vinde - primært til Korsør og Frederikshavn. Nyholm kommer nu i spil. Skal den fredes, eller skal der bygges boliger? Det er statens ejendom, og dermed tilhører den os alle sammen. Der er planlagt borgerhøringer, og der kommer udkast til lokalplaner.
Tag med på udflugt med AOF's lokale guide fra Christianshavn - Lars Hermann - og bliv klogere på et vigtigt stykke Danmarkshistorie, inden det måske er for sent.
Vi slutter af med et godt måltid hverdagsmad på 56 Grader.
Prisen er inkl. mad men ekskl. drikkevarer.

Mødested: Foran Operaen

Hold: 210074
30 MAR
Diverse | Ekskursion

Københavns Lufthavn

AOF Herlev, kl. 17-17.55.

Mandag den 30. marts 2020, kl. 17-17.55.
Pris: (Pris: 205 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Intern Guide. OBS! På denne rundvisning skal der oplyses navn og cpr.nr. på ALLE deltagere. Ved tilmelding af mere end en person, skal navn og cpr.nr. for øvrige deltagere skrives i kommentarfeltet. Alle deltagere over 15 år, skal medbringe gyldigt pas eller kørekort til sikkerhedscheckin.

Efter en kort introduktion går vi gennem lufthavnsbygningen ud i en CPH bus og kommer via sikkerhedskontrollen ind på lufthavnens afspærrede område.

Under busturen, som varer 1½ time, kører vi langs det 29 km. lange hegn, og hører bl.a. lufthavnens historie og om planerne for den store udbygning.

Vi stopper 2-3 gange og ser snerydningskøretøjerne og den ene af lufthavnens brandstationer.
Turen foregår primært i bus.

Rygning er ikke tilladt på turen, heller ikke udendørs.

Børn under 15 år kun ifølge med voksne.

Lufthavnens sikkerhedsregler er gældende for denne tur. Alle deltagere skal ved tilmeldingen oplyse navn og cpr.nr.

Turen er ikke egnet til kørestolsbrugere.

Mødested: Københavns Lufthavn, Terminal 2 i den vestlige ende
Hold: 211002
30 MAR
Diverse | Foredrag

Chokoladesmagning hos Summerbird

Magasin du Nord, kl. 17.50-19.30.

Mandag den 30. marts 2020, kl. 17.50-19.30.
Pris: (Entré: 370 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Der er god grund til at tage med denne aften, specielt hvis du elsker chokolade. Chokolade er dog ikke bare chokolade. Summerbird er kendt for deres gourmetchokolade. Summerbird laver hjemmelavet økologisk chokolade og kun af de bedste råvarer. Det hele startede med den lille chokoladeovertrukne sommerfugl- en marcipan sommerfugl overtrukket med den ultimative chokolade. Håndværk, gode råvarer og en kompromisløs tilgang er med til at fremtrylle de bedste produkter. Vi skal høre om Summerbirds historie, hvad chokolade fremstilles af, hvordan lækkerierne bliver til, og om hvilke parametre, der har indflydelse på produkternes kvalitet. Alt dette skal vi høre meget mere om på denne aften i chokoladens tegn. Men vi skal heldigvis også smage på gourmetchokoladen. Vi skal blandt andet smage på flødeboller, kage med chokolade, chokoladestykker samt andre lækkerier. Da arrangementet afholdes inden Påsken, vil vi naturligvis også blive præsenteret for Summerbirds påskechokolade. I alt vil vi få ca. 10 smagninger og vand til at skylle efter med.
Efter foredraget er det muligt at købe forretningens varer med 10% rabat.

Mødested: Hovedindgangen

Hold: 212563
31 MAR
Diverse | Foredrag

Børsen

Børsen, kl. 16.50-18.45.

Tirsdag den 31. marts 2020, kl. 16.50-18.45.
Pris: (Entré: 395 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Sted: Børsen
Underviser: Pia Mengel. Christian d. 4. var en byggeglad monark. Mange af hans monumentale bygninger står stadig rundt om i København. Og da Kong Christian IV ønskede at gøre København til en metropol, måtte han have en varebørs, hvorfra der kunne handles. I 1619 fik arkitekt Lorenz van Steenwinckel overdraget opgaven, og fire år efter kunne det københavnske borgerskab komme i bygningen dels for at handle, men i høj grad også for at "se og blive set". Den 128 meter lange bygning fik i 1695 det berømte dragespir med fire drager. Bygningen fungerede indtil 1800-tallet som almindelig varebørs, for herefter i 1855 at blive overtaget af Grosserer Societetet. I dag står dette pragtfulde bygningsværk som et monument over den driftige byggekonge Christian IV. Indvendigt er der i dag mange smukke værelser og kontorer, og mest berømt er nok den gamle børssal samt det smukke bibliotek med P.S. Krøyers berømte maleri af datidens "store mænd i Danmark".
Der serveres en forfriskning under besøget og der tages forbehold for at lokaler kan være i brug til andre formål og således ikke tilgængelige.

Mødested: Under tårnet
Hold: 212523
1 APR
Diverse | Foredrag

Bank- og Sparekassemuseet, Christianshavn

Bank- og sparekassemuseet, kl. 12.30-13.45.

Onsdag den 1. april 2020, kl. 12.30-13.45.
Pris: (Entré: 195 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Et besøg på Bank- og Sparekassemuseet er et kig ind i 1800-tallets bankvæsen. Museet giver dig indblik i en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og internationale finansverden. Du bydes indenfor i Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor, hvor du kan lære en af Danmarks betydeligste finansmænd bedre at kende og der fortælles en historie om en mand på godt og ondt - en skildring af et menneske, der har levet et liv med prisværdige kompetencer, men også med skyggesider. Med originale genstande fra 1800-tallet præsenterer museet bankindustrien samt bankmandens liv og arbejde. Du vil også kunne opleve Christianshavns interessante historie igennem 400 år, og i kælderen findes der stadig de gamle fade fra da Heeringfamiliens produktion af kirsebærlikør foregik i gården. I kælderen vises og fortælles historien om Peter F. Heerings produktion af kirsebærlikør. Her vil man kunne opleve ikke blot de store kirsebærfade, men nu også alle de mange finurlige og sjove flasker, som Heering-familien fik produceret igennem tiden.

Mødested: Museet
Hold: 212623
1 APR
Diverse | Foredrag

Rundvisning på Diakonissestiftelsen

Den Danske Diakonissestiftelse, kl. 17-18.30.

Onsdag den 1. april 2020, kl. 17-18.30.
Pris: (Entré: 180 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Intern Guide. Vi indleder med en kop kaffe & kage i Søsterhjemmets spisestue. Her vil forstanderinden søster Merete Pelle Poulsen give os en introduktion til Diakonissestiftelsen og dens 150-årige historie. Vi kommer rundt på de 7 tønder land og ser de gamle, stemningsmættede bygninger og får et indtryk af stedet. Alterbrødsbageriet (det eneste i Danmark), tagterassen, og hvis der er ledigt, ser vi også dagligstuerne samt Emmaus Kirken, som blev totalrenoveret i 2015. Den fremstår nu med et nyt spændende kunstnerisk udtryk. Den nye udsmykning består af en række skulpturer udformet af billedhugger Lisbet Nielsen. Udover Kristus-figur ved alteret er der rundt omkring i kirken en række kvindefigurer, som symboliserer vandringen til Emmaus.

Mødested: Indgang 5
Hold: 210102
2 APR
Diverse | Foredrag

Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen, kl. 10.30-13.45.

Torsdag den 2. april 2020, kl. 10.30-13.45.
Pris: (Entré: 450 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Før 1908 var der ikke noget, der hed kokke - eller tjeneruddannelse. Man startede som opvasker eller afrydder og arbejdede sig op gennem de forskellige titler til man til sidst fik titlen som kok eller tjener. Men i 1920 slog nogle restauratører sig sammen og tilbød aftenundervisning i forskellige fag med relation til spisesteder. Efterhånden blev undervisningen mere omfattende og i 1922 godkendte Undervisningsministeriet at kokke - og tjenerfaget blev en håndværksuddannelse med lærlinge status.
Efter flere forskellige adresser, flyttede skolen i 1980 til Kødbyen, som var Københavns centrum for handel med kød og dagligvarer samt slagteri. Skolen voksede kolossalt og omkring år 2000 var der ca. 20.000 m2 til dens rådighed. I 2010 flyttede skolen, med alle sine aktiviteter, til sin nuværende adresse i Valby, hvor der også blev plads til en ny køkken - og urtehave. I dag har skolen ca. 6000 elever, studerende og kursister tilmeldt om året og det gør skolen til Nordeuropas største brancheskole inden for hotel, restaurant og turisme. Vi skal høre om skolens historie, omlægning til økologi og bæredygtighed samt visionerne for fremtiden. Desuden får vi en rundvisning på skolen af en intern guide, inden vi skal nyde en dejlig tre-retters menu med dertilhørende vine.

Mødested: :Restaurantskolen
Hold: 212633
2 APR
Diverse | Foredrag

Huset på Christianshavn

Christianshavns Torv, kl. 17-19.

Torsdag den 2. april 2020, kl. 17-19.
Pris: (Entré: 185 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Lars Herman. Bygningerne i Amagergade, som lagde hus til de udvendige scener i TV-serien fra 70'erne, henstår rimeligt uforandret. Vi skal høre historierne om stedet, tiden og menneskene. Området ved kanalerne er spækket med gode historier, som bare venter på at blive fortalt.

Vi mødes på Christianshavns Torv ved Metrosøjlen og slutter af med en øl på et værtshus
Hold: 210034
4 APR
Diverse | Foredrag

Fæstningen der blev til haver

Kastellet i København, kl. 11-14.

Lørdag den 4. april 2020, kl. 11-14.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Allan Mylius Thomsen. Omkring det gamle København ligger der en ring af parker og grønne haver. Det er resterne af den fæstning, der i 700 år omkransede byen. Den ældste del af denne fæstning blev påbegyndt i midten af 1100-tallet og senere udvidet i midten af 1600-tallet. Bag de gamle volde boede der næsten 160.000 mennesker, der hver dag skulle have friske forsyninger gennem de fire smalle byporte. Da fæstningen endelig faldt, var der hårde kampe om områdets udnyttelse. Nogen ville totalbebygge det gamle fæstningsareal, andre ville skabe et grønt parkbælte omkring byen. Det endte med et typisk dansk kompromis, hvor dele af området blev bebygget. Dele af fæstningen overlevede dog som parker. Kastellet forblev i militærets varetægt. Herfra opstod Østre Anlæg, Botanisk Have, Israels Plads, Ørstedsparken og søen i Tivoli. Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen fører os gennem de grønne parker, fortæller om voldenes historie, og om baggrunden for deres nuværende udseende
Vi slutter turen af med en god frokost på Teglkroen
Prisen er inkl. mad, men ekskl. drikkevarer.

Mødested: Kongeporten - indgang til Kastellet fra Esplanaden
Hold: 210077
16 APR
Diverse | Foredrag

Den Gule By Den Gule By (-tidl. DSB-boliger)

Den Gule By, kl. 14-15.30.

Torsdag den 16. april 2020, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: 225 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. I området mellem Enghavevej og Vasbygade ligger Den Gule By - en lille idyllisk oase bestående af 33 historiske huse, som tidligere fungerede som tjenesteboliger for ansatte i DSB. Kom med AOF og oplev en af Københavns skjulte juveler, når vi besøger Den Gule By. Denne bydel er ukendt for mange, selv om den ligger midt i en pulserende del af København. Men på hjørnet af Otto Busses vej finder man et lille stykke historie. Her ligger den "gule by", dengang kaldt kineserbyen pga. den gule farve. Boligerne blev opført i 1909 som tjenestemandsboliger for DSB-medarbejdere, der arbejdede ved den såkaldte hjælpevognsmandstjeneste- et beredskab i tilfælde af ulykker eller afsporinger. De skulle nemlig kunne rykke hurtigt ud og bygningerne lå i kort afstand til Hovedbanegården. Fra boligernes opførsel i 1909 var der bopælspligt, men i 2003 ophørte denne for hjælpevognstjenestens ansatte. Boligerne blev nu smukt renoveret og udlejet til både DSB-ansatte, men også til andre, og er nu så eftertragtede at der er 10 års ventetid på dem. Der er igen kommet fokus på Den Gule By og de omkringliggende områder, idet Frank Jensen offentliggjorde planerne om at skabe en hel ny bydel på det gamle godsbaneterræn med boliger og erhverv og gøre området til "Lille Vesterbro"
AOF har fået en kyndig arkitekt til at vise os rundt i området og fortælle om udviklingen samt arkitekturen i området.

Mødested: Indgang
Hold: 212663
17 APR
Diverse | Foredrag

Pisserenden

Gammeltorv, kl. 17-20.

Fredag den 17. april 2020, kl. 17-20.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Allan Mylius Thomsen. Inde midt i det gamle København ligger det såkaldte Pisserendekvarter, hvis officielle navn egentligt er Nørre Kvarter. Det var gennem århundreder et ydmygt kvarter for hæderlige arbejdsfolk, der boede i de fattige boliger op til byvolden. Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen vil guide os gennem de maleriske gamle stræder og fortælle om ølbryggere, brændevinsbrændere, værtshuse, prostituerede, farverige beboere og episoder i det spændende kvarter. Vi slutter af med spisning på Teglkroen.
Prisen er inkl. mad, men ekskl. drikkevarer.

Mødeste: Ved Caritas Sspringvandet

Inde midt i det gamle København ligger det såkaldte Pisserendekvarter, hvis officielle navn egentligt er Nørre Kvarter. Det var gennem århundreder et ydmygt kvarter for hæderlige arbejdsfolk, der boede i de fattige boliger op til byvolden. Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen vil guide os gennem de maleriske gamle stræder og fortælle om ølbryggere, brændevinsbrændere, værtshuse, prostituerede, farverige beboere og episoder i det spændende kvarter. Vi slutter af med spisning på Teglkroen. Ekskl. drikkevarer., Mødeste: Ved Caritas Sspringvandet
Hold: 210078
18 APR
Diverse | Ekskursion

En Kongelig historie - Dronning Margrethe

AOF Herlev, kl. 11-13.

Lørdag den 18. april 2020, kl. 11-13.
Pris: (Pris: 140 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Bjarne Henrik Lundis. Dronning Margrethe fylder 80 år i 2020. Det fejrer AOF med en byvandring om selve hovedpersonen - hele Danmarks Daisy. Turen starter ved Dronning Margrethes arbejdsplads på Christiansborg. Det er nemlig her, at hun møder gæster, ambassadører og det officielle Danmark. På turen kommer vi forbi steder, som har haft stor betydning for dronningens liv. Blandt andet Holmens Kirke og Det Kongelige Teater. Turen slutter af ved Amalienborg, hvor dronning Margrethe har residens. Turguide er journalisten, Bjarne Henrik Lundis, der fortæller en mere nuanceret og sammenhængende historie om kongefamilien, end vi normalt er vant til at høre. Nemlig lige fra da Margrethe ung prinsesse helt uventet blev tronarving og frem til i dag, hvor hun har været dronning i 48 år. Vi kommer selvfølgelig også ind på dronningen Margrethes store interesse for kunst og kultur.

Mødested: Christiansborg Slot i Rigsdagsgården.

Hold: 210135