Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
1/12 2014
AOF Herlev
Tvedvangen 198,1
2730 Herlev
Tlf: 44 91 91 11

Yderligere information: Hjemmeside
Åbent: Mandag til torsdag kl. 10.00 - 15.00

E-mail: aofherlev@gmail.dk


Viser 42 events

fra/efter 21. feb. 2020

16 APR
Diverse | Foredrag

Den Gule By Den Gule By (-tidl. DSB-boliger)

Den Gule By, kl. 14-15.30.

Torsdag den 16. april 2020, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: 225 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. I området mellem Enghavevej og Vasbygade ligger Den Gule By - en lille idyllisk oase bestående af 33 historiske huse, som tidligere fungerede som tjenesteboliger for ansatte i DSB. Kom med AOF og oplev en af Københavns skjulte juveler, når vi besøger Den Gule By. Denne bydel er ukendt for mange, selv om den ligger midt i en pulserende del af København. Men på hjørnet af Otto Busses vej finder man et lille stykke historie. Her ligger den "gule by", dengang kaldt kineserbyen pga. den gule farve. Boligerne blev opført i 1909 som tjenestemandsboliger for DSB-medarbejdere, der arbejdede ved den såkaldte hjælpevognsmandstjeneste- et beredskab i tilfælde af ulykker eller afsporinger. De skulle nemlig kunne rykke hurtigt ud og bygningerne lå i kort afstand til Hovedbanegården. Fra boligernes opførsel i 1909 var der bopælspligt, men i 2003 ophørte denne for hjælpevognstjenestens ansatte. Boligerne blev nu smukt renoveret og udlejet til både DSB-ansatte, men også til andre, og er nu så eftertragtede at der er 10 års ventetid på dem. Der er igen kommet fokus på Den Gule By og de omkringliggende områder, idet Frank Jensen offentliggjorde planerne om at skabe en hel ny bydel på det gamle godsbaneterræn med boliger og erhverv og gøre området til "Lille Vesterbro"
AOF har fået en kyndig arkitekt til at vise os rundt i området og fortælle om udviklingen samt arkitekturen i området.

Mødested: Indgang
Hold: 212663
17 APR
Diverse | Foredrag

Pisserenden

Gammeltorv, kl. 17-20.

Fredag den 17. april 2020, kl. 17-20.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Allan Mylius Thomsen. Inde midt i det gamle København ligger det såkaldte Pisserendekvarter, hvis officielle navn egentligt er Nørre Kvarter. Det var gennem århundreder et ydmygt kvarter for hæderlige arbejdsfolk, der boede i de fattige boliger op til byvolden. Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen vil guide os gennem de maleriske gamle stræder og fortælle om ølbryggere, brændevinsbrændere, værtshuse, prostituerede, farverige beboere og episoder i det spændende kvarter. Vi slutter af med spisning på Teglkroen.
Prisen er inkl. mad, men ekskl. drikkevarer.

Mødeste: Ved Caritas Sspringvandet

Inde midt i det gamle København ligger det såkaldte Pisserendekvarter, hvis officielle navn egentligt er Nørre Kvarter. Det var gennem århundreder et ydmygt kvarter for hæderlige arbejdsfolk, der boede i de fattige boliger op til byvolden. Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen vil guide os gennem de maleriske gamle stræder og fortælle om ølbryggere, brændevinsbrændere, værtshuse, prostituerede, farverige beboere og episoder i det spændende kvarter. Vi slutter af med spisning på Teglkroen. Ekskl. drikkevarer., Mødeste: Ved Caritas Sspringvandet
Hold: 210078
18 APR
Diverse | Ekskursion

En Kongelig historie - Dronning Margrethe

AOF Herlev, kl. 11-13.

Lørdag den 18. april 2020, kl. 11-13.
Pris: (Pris: 140 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Bjarne Henrik Lundis. Dronning Margrethe fylder 80 år i 2020. Det fejrer AOF med en byvandring om selve hovedpersonen - hele Danmarks Daisy. Turen starter ved Dronning Margrethes arbejdsplads på Christiansborg. Det er nemlig her, at hun møder gæster, ambassadører og det officielle Danmark. På turen kommer vi forbi steder, som har haft stor betydning for dronningens liv. Blandt andet Holmens Kirke og Det Kongelige Teater. Turen slutter af ved Amalienborg, hvor dronning Margrethe har residens. Turguide er journalisten, Bjarne Henrik Lundis, der fortæller en mere nuanceret og sammenhængende historie om kongefamilien, end vi normalt er vant til at høre. Nemlig lige fra da Margrethe ung prinsesse helt uventet blev tronarving og frem til i dag, hvor hun har været dronning i 48 år. Vi kommer selvfølgelig også ind på dronningen Margrethes store interesse for kunst og kultur.

Mødested: Christiansborg Slot i Rigsdagsgården.

Hold: 210135
23 APR
Diverse | Foredrag

Brumleby - en oase med museum

Brumleby Museum, kl. 14-15.30.

Torsdag den 23. april 2020, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Som konsekvens af koleraepidemien i København 1853 byggede Lægeforeningen fra 1853 til 1857 første etape af nye sunde og billige boliger for arbejderklassen. Man byggede 240 små lejligheder, der skulle huse 900 beboere. Da alle etaper af byggeriet var færdigt, var der ca. 550 lejligheder, der i alt husede ca. 2500 beboere. Det var små lejligheder, men der var lys og luft mellem husene og der var fællesarealer, vaskehuse, badeanstalt, en brugsforening, et bibliotek og meget andet- alt sammen nyt, sundere og meget bedre end de gamle boliger, som byen ellers tilbød hovedstadens indbyggere.
1 1909'erne gennemgik Brumleby en renovering, hvor der blev gennemført en masse forbedringer bl.a. indlagt varmt vand, centralvarme, bad med indendørs toilet og dobbelt vinduer. En medarbejder fra museet vil guide os rundt, først på museet og senere rundt i det, i dag, meget eftertragtede Brumleby.
Under besøget serveres en kop kaffe.

Mødested: Brumleby 134
Hold: 212701
25 APR
Diverse | Foredrag

En lørdag i Køge

Køge Station - Stationspladsen, kl. 11-14.

Lørdag den 25. april 2020, kl. 11-14.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Lars Herman. Er man til gamle bindingsværksbygninger og hyggeligt købstads- og handelsliv omkring Torvet, så er denne byvandring en perle. Vi hører bl.a. om Køge Rådhus fra 1550, Kong Hans' Gård (1634) og den gamle middelalder-kirke viet til de søfarendes helgen Skt. Nikolaj.
Vi lægger også vejen forbi Danmarks ældst daterede hus og Smedegården i Kirkestræde, Køge Apotek fra den tidlige enevælde i Brogade og den fredede købmandsgård i Nørregade, der rummer Køge Museum. Vores guide er en kulturhistoriker fra Elsbøll & Christensen, og vi slutter turen med en god frokost i byen
Drikkevarer er for egen regning

Mødested: Køge S-station v. Ivar Huitfelds Vej. Stationspladsen ved billetautomaterne.

Hold: 210125
28 APR
Diverse | Foredrag

Hotel Ottilia i den fredede Carlsbergbygning

Hotel Ottilia, kl. 14-15.45.

Tirsdag den 28. april 2020, kl. 14-15.45.
Pris: (Entré: 225 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Pia Mengel. Atter har vi fået et nyt meget spændende hotel i København. Denne gang i den fredede Carlsbergbygning med guldskiverne. Vi vil blive vist rundt af en intern guide, for at se de spektakulære værelser, konferencerum, fitnessrum, social space og den populære vin bar " Wine Hours". Hotellet åbnede i 2019 og er pt bydelens eneste hotel. Alle værelserne er indrettet således at de reflekterer områdets historie, og på øverste etage er indrettet en flot restaurant med 360 graders udsigt over København. Efter rundvisningen trakteres vi med kaffe og kage mens vi skal nyde den spektakulære udsigt over København.

Mødested: Hotel Ottilia
Hold: 212711
28 APR
Diverse | Foredrag

I øllets fodspor i København

Gråbrødre Torv, kl. 17-20.

Tirsdag den 28. april 2020, kl. 17-20.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Allan Mylius Thomsen. De ældste danske spor af øl er ca. 5.000 år gamle. I København går de ældste spor tilbage til omkring år 900. Med byhistorikeren og ølskribenten Allan Mylius Thomsen i spidsen vandrer vi i øllets fodspor i det gamle København. Vi starter på Gråbrødre Torv, hvor det københavnske bryggerlaug havde sin bygning til opløsningen i 1805. Herfra drager vi rundt i gaderne, og hører om øllets kendte og ukendte bryggere og øltappernes huse og historie. Der bliver naturligvis tid til et enkelt seriøst vandhul undervejs. Vi ender i "Pisserendekvarteret", hvor der under Christian 4. lå 50 bryggerier, og vi slutter med spisning i Teglgårdsstræde, hvor brygger I.C. Jacobsen havde sin lagerkælder til bayersk lagerøl, og bryggeriet Alliance bryggede den første pilsnerøl i Danmark.
Turen er inkl. mad men ekskl. drikkevarer.

Mødested: Ved det store træ

Hold: 210087
26 MAJ
Motion | Andet motionstilbud

Bevægelse og afsp. for dig med muskel- og led-prob

Herlev Byskole Elverhøj, 5 kursusdage kl. 10-11.30.

Tirsdag den 28. april til tirsdag den 26. maj 2020, 5 kursusdage kl. 10-11.30.
Pris: (Pris: 435 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Vinnie Lund-Rasmussen. Bevægelse og afspænding for dig med muskel- og led-problemer. Efter en grundig opvarmning af hele kroppen gennemarbejder vi muskler og led. Der veksles mellem styrkende, smidiggørende og afspændende øvelser. Ved hjælp af udspænding og afspænding arbejder vi med at få fjernet spændinger i muskler.
Undervisningen foregår i lokaler uden badefaciliteter. Lånemadrasser, tæpper m.m. i lokalet
Hensyntagende hold. Se praktiske oplysninger.

Hold: 215525
26 MAJ
Motion | Andet motionstilbud

Kropstræning for dig med muskel- og led-problemer

Herlev Byskole Elverhøj, 5 kursusdage kl. 11.45-13.15.

Tirsdag den 28. april til tirsdag den 26. maj 2020, 5 kursusdage kl. 11.45-13.15.
Pris: (Pris: 435 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Vinnie Lund-Rasmussen. Kropstræning og afspænding for dig med muskel- og led-problemer. Vi vil fokusere på arbejdet mod at opnå en optimalkropsholdning og en hensigtsmæssig brug af kroppen. Hver gang vil kroppen blive arbejdet igennem. Vi starter med en let opvarmning til musik og slutter med afspænding af hele kroppen. Der bliver taget individuelle hensyn til dig og dine behov. Du vil få ideer til relevante øvelser, som du evt. selv kan udføre derhjemme. Undervisningen foregår i lokaler uden badefaciliteter. Lånemadrasser , tæpper m.m.i lokalet
Hensyntagende hold. Se praktiske oplysninger.

Hold: 215521
30 APR
Diverse | Ekskursion

Havevandring i Tivoli med chefgartner Tom Knudsen

AOF Herlev, kl. 13.30-15.

Torsdag den 30. april 2020, kl. 13.30-15.
Pris: (Pris: 195 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Tom Knudsen. Chefgartner Tom Knudsen har sagt ja til at give os en rundvisning i Tivolis prægtige have. Chefgartner Tom Knudsen vil fortælle lidt omkring de forskellige sæsoner i Tivoli set fra en gartners side, Tivolis forskellige haveanlæg, udvikling af haveanlæggene og tankerne, der ligger bag valg af planter mm. Spørgsmål vil være mere end velkomne.

Rundvisningen begynder kl. 13.30 og varer 1,5 time
Vi mødes ved den runde bænk lige indenfor Tivolis hovedindgang
Entré til Tivoli er ikke inkluderet i prisen.

Hold: 210107
18 JUN
Diverse | Undervisning

Spansk sommerhold for begyndere

Herlev Medborgerhus, 7 kursusdage kl. 11-12.40.

Torsdag den 7. maj til torsdag den 18. juni 2020, 7 kursusdage kl. 11-12.40.
Pris: (Pris: 615 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Michael Graae. Dette hold er noget for dig, hvis du skal på ferie eller på et ophold i et spansktalende land. Du har ikke haft spansk før, men vil gerne stifte bekendtskab med spansk sprog og kultur. Vi starter med at opbygge et basalt ordforråd til dagligdagssituationer, hvor vi arbejder med det mundtlige, så du bl.a. lærer at præsentere dig selv, tale med om vejret, bestille mad og drikke på en café eller restaurant, gå på indkøb, tale om ugedage, måneder, tallene osv. Vi vil sideløbende arbejde med lettere skriftlige øvelser, der understøtter vores mundtlige dialoger

Materialet består af et kopisæt sammensat af underviser, som betales til underviser.

Hold: 215070
9 MAJ
Diverse | Foredrag

Christian d. 4.s bygninger

Kongernes Lapidarium i Christian 4.s Bryghus, kl. 11-14.

Lørdag den 9. maj 2020, kl. 11-14.
Pris: (Entré: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev.
Underviser: Allan Mylius Thomsen. Christian d. 4. var en byggeglad monark. Mange af hans monumentale bygninger står stadig rundt om i København. Med byhistorikeren Allan Mylius Thomsen vandrer vi en tur rundt og ser og hører om disse bygningsværker. Vi starter ved Kongens Bryghus på Søren Kierkegaards plads. Herefter vandrer vi gennem Christian d. 4.'s gamle Tøjhushavn bag det Kongelige Bibliotek. Så går vi ud og ser på Børsen og Holmens Kirke. Herefter går turen ind i "minefeltet", hvor Christian d. 4. havde sine "skipperboder", og hans statholder Christoffer Valkendorff opførte tårnet til Nikolaj Kirke. Her bliver der tid til en forfriskning i kirkens restaurant. Så går turen videre over Amagertorv og det gamle borgerhus, hvor Royal Copenhagen har sin forretning. Vi hører om kongens silkespinderier i Silkegade, kommer op forbi Regensen, Rundetårn og Trinitatis Kirke, og slutter i Kongens Have med historien om Rosenborg. Vi afslutter med middag på Borgerkroen.
Turen er inkl. mad men ekskl. drikkevarer.

Mødested: foran indgangen

Mødested: foran indgangen

Hold: 210084