Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
20/8 2016
Biblioteket Kilden
Dildhaven 40
2730 Herlev

GPS-info: Lat 55.7424, Lon 12.4252


Viser 3 events

fra/efter 25. apr. 2019

18 MAJ
Børn | Andet

En rigtig lortedag - gæt et dyr

Biblioteket Kilden, kl. 11.

Lør. d. 18. maj 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Herlev Bibliotek
Sted:
Vi undersøger lort og andre dyrespor og lærer en masse om dyr. Dyr efterlader mange spor i naturen. Det mest markante spor er lorten. Ved at undersøge lortens farve, konsistens, form og lugt kan du lære en masse om dyret. Du kan for eksempel undersøge, om det er et rovdyr, en planteæder eller en fugl, der er kommet forbi. I lorten kan du også se, hvilken føde dyrene lever af.

Thomas Juul-Heider fra Naturcenter Kildegården har samlet lorte og andre dyrespor, som vi skal undersøge. Vi lover, at det ikke bliver FOR ulækkert! Vi skal også kigge på uglegylp - og måske kan vi samle et helt museskelet?

Vi slutter af med at trille dyrelorte af havregrynskugledej, og du kan også deltage i en quiz og vinde præmier.

Husk billet til både børn og voksne
23 MAJ
Diverse | Andet

Lad dem spise kage

Biblioteket Kilden, kl. 18.

Tor. d. 23. maj 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Herlev Bibliotek
Sted:
Dansk historie, den franske revolution - og masser af kage. Den franske revolution fylder rundt, og vi inviterer til foredrag om den skelsættende begivenhed.

Bertel Nygaard, lektor i moderne historie ved Aarhus Universitet, sætter fokus på Europas revolutioner med udgangspunkt i den franske - og hvordan også Danmarks grundlov var under kraftig indflydelse af de revolutionære strømninger. Hvad betyder det perspektiv for vores forståelse af dansk historie? Og hvad betyder det for revolutionens udsigter i dag?

De store spørgsmål tages op af historikeren, der er forfatter til blandt andre bøgerne "Grundloven" (i serien "100 danmarkshistorier") og "Revolution - masser af modstand".

Undervejs byder biblioteket på franske kager, inspireret af det, den franske dronning Marie Antoinette (måske) sagde, da hun hørte om det brødhungrende folk: "Lad dem spise kage".

Louise Rosing-Schouw fra "Den Store Bagedyst" 2016 har bagt franske kager, og kl. 18 går hun i gang med at pynte dem, så vi er klar til at smage, når foredraget starter kl. 19.

Billet 50 kr. - 35 kr. for medlemmer af klubberne - inklusive smagsprøver på franske kager
4 JUN
Musik | Andet/Ukendt

Ida og celloen

Biblioteket Kilden, kl. 19.

Tir. d. 4. juni 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Herlev Bibliotek
Sted:
Oplev smuk musik og spændende fortællinger i den nye bibliotekshave. "En cello er som en ven eller en tolk. Den taler et sprog, som de fleste sjovt nok forstår. Den fortæller om alt det, der ikke kan siges med ord."

Sådan karakteriserer cellist, blokfløjtenist og komponist Ida Riegels det instrument, hun spiller på - og som hun selv har bygget.

Ida har rejst 1000 km gennem Europa med sin cello og senest taget en koncerttur i Bachs fodspor med celloen på sin cykel. Du kan jævnligt møde Ida på DR P2 bl.a. i Natsværmeren og Søndagsklassikeren.

Nu giver hun koncert krydret med anekdoter fra sine ture. Hun spiller i den nyanlagte bibliotekshave, hvor biblioteket serverer sødt og et glas bobler.

Billet 50 kr. - 35 kr. for medlemmer af klubberne