Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
20/6 2016
Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter
Gammel Klausdalsbrovej 436
2730 Herlev
Tlf: 44 52 58 12 Fax: 44 84 73 89

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7442, Lon 12.4233
Åbent: Ti.-on. kl. 10-17, to. kl. 10-21, fr. kl. 10-14, lø.-sø. kl. 13-17
Entré: Fri entré til alle udstillinger

Gammelgaard er et kunst- og kulturhus for moderne kunst beliggende i det naturskønne Hjortespring i det nordlige Herlev. Året igennem vises skiftende udstillinger med både danske og internationale kunstnere i tre smukke udstillingsbygninger, hvoraf Hovedhuset daterer sig tilbage til 1734. Sammen med koncerter og events skabes en kulturel ramme for at mødes på kryds og tværs i livet. Besøg også vores lille café og museumsbutik. Offentlig transport: Buslinje 42 fra Nørreport og Ballerup St eller S-tog linje C og H til Herlev St, herfra buslinje 165, 167 & 168


Viser 3 events

fra/efter 16. feb. 2019

3 MAR
Musik | Klassisk

ORDKLANG | Festival for musik og poesi

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, tor og fre kl. 1730-2030, lør og søn kl. 16-21.

Tor. d. 28. februar til søn. d. 3. marts 2019, tor og fre kl. 1730-2030, lør og søn kl. 16-21.
Pris: (Entré: Torsdag el. fredag 200 kr, lørdag el. søndag 300 kr, alle dage 800 kr)
Sted:
Forårssæsonen på Gammelgaard byder på en nyskabelse, når vi 28. februar - 3. marts for første gang markerer os som festivalarrangør med festivalen ORDKLANG. Mød bl.a. Ghita Nørby, Thure Lindhardt, Søren Ulrik Thomsen, Jacob Binzer, Andrea Pellegrini m.fl. Forårssæsonen på Gammelgaard byder på en helt særlig nyskabelse, når vi 28. februar - 3. marts for første gang markerer os som festivalarrangør med ORDKLANG - En festival for musik og poesi.

Det bliver fire dage med et fantastisk program fuld af oplevelser fra flere af landets førende scenekunstnere. Når musik og poesi mødes, opstår et vidunderligt tredje, hvor ord og toner smelter sammen, beriger, udfordrer og løfter hinanden. Og det er dette rum - dette tredje, som festivalen vil give plads, undersøge og nyde.

I forbindelse med festivalen forvandler vi Gammelgaard. Gl Lade bliver vores sceneområde, Ny Lade bliver festivalens store mødeplads med fællesspisning og en lille scene til overraskende og uventede indslag, og i Hovedhuset laver vi hyggekrog med bl.a. ordcafé og sjove aktiviteter.

Med eller uden billet er der masser af muligheder for at tage del i festivalen, da vi kun har entré til det annoncerede program i Gl Lade, og til fællesspisning har vi særskilte madbilletter, så kom og vær med i festen!
31 MAR
Udstilling | Installation

All we have is now - Heine Kjærgaard Klausen | Gammelgaard

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.

Lør. d. 9. til søn. d. 31. marts 2019, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Forårets første udstilling på Gammelgaard byder på en dobbeltudstilling fra lørdag 9. marts, der begge har et fælles fokus på tid som begreb, hvor Heine Kjærgaard Klausen udstiller i Hovedhuset og Kunstnergruppen DeV+ i Ny og Gl Lade. Billedhugger og performancekunstner Heine Kjærgaard Klausens udstilling i Hovedhuset vil løbende blive bygget op af de materialer, der anvendes i de tre performances, han inviterer til i udstillingsperioden. De to stuer vil derfor ikke stå tomme undervejs, men forberedte materialer vil ligge klar til de tre events.

Hos Heine Kjærgaard Klausen har værktitlerne generelt stor betydning, fordi de ofte manifesterer sig direkte i hans værker, og som sådan er de en væsentlig kilde til forståelse af hans arbejde. Værktitlerne indeholder som regel elementer eller er brudstykker fra sangtekster eller talemåder fra hverdagen.

Hans performative situationer antager på forskellig vis skulpturel karakter, idet de ofte bliver til rumlige installationer og dermed materialiserer sig som skulpturspor, hvorfor han har døbt sine performances skulptursituationer.

Heine Kjærgaard Klausen har en vidtspændende praksis lige fra tekstil, assemblage og collage til skulptur, video og performance. På trods af mangfoldigheden i medier og materialer fremstår hans værker dog alligevel med en tydelig visuel identitet, hvor eksistentielle spørgsmål afsøges gennem hverdagslivets billeder og banaliteter.

Han skaber værker, som oftest overskrider deres egne rammer ved at snige sig ind i de ovenfor nævnte, hans såkaldte skulptursituationer, eller som dele af en skulpturel form. Og på udstillingen bliver der mulighed for at opleve tre af disse skulptursituationer.

Lørdag 9. marts kl 15 | 1. performance

Only love can make a golden ring

Den første performance er del af selve ferniseringen for udstillingen.

Søndag 17. marts kl 14 | 2. performance

All we have is now

Når man tager sko på, når man skyder et konfettirør af, når man tager en basguitar rundt om halsen, når man klasker med en fluesmækker. Når alt dette sker samtidig, så opstår der musik - en mur af støj.

Søndag 24. marts kl 14 | 3. performance

Gammelgaard

Sammen med kunstner Nicolai Risbjerg tager Heine Kjærgaard Klausen udgangspunkt i, at der under enevælden lå en sædegård, hvor Gammelgaards hovedhus ligger i dag. De udforsker og nyfortolker datidens hierarki og verdenssyn og diskuterer begreber som maskulinitet og mandighed og emner som slægtens videreførelse, spredning af sæd og potentielt liv, både af naturlig, kødelig og åndelig karakter.

Udstillingen med Heine Kjærgaard Klausen i Hovedhuset er del af en dobbeltudstilling med fokus på begrebet tid, og i samme periode udstiller Kunstnergruppen DeV+ med Kirsten Schauser, Kristina Kvalvik, Kristina Djurhuus, Michala Norup, Sofie Hertz og Susanne Schmidt-Nielsen i Ny og Gl Lade
31 MAR
Udstilling | Billedkunst

Imellem tusinde tider - Kunstnergruppen DeV+ | Gammelgaard

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.

Lør. d. 9. til søn. d. 31. marts 2019, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Forårets første udstilling på Gammelgaard byder på en dobbeltudstilling fra lørdag 9. marts, der begge har et fælles fokus på tid som begreb, hvor Heine Kjærgaard Klausen udstiller i Hovedhuset og Kunstnergruppen DeV+ i Ny og Gl Lade. Udstillingen i Ny og Gl Lade vil ligesom udstillingen i Hovedhuset også handle om tid. De seks kunstnere Kirsten Schauser, Kristina Kvalvik, Kristine Djurhuus, Michala Norup, Sofie Hertz og Susanne Schmidt-Nielsen har imidlertid valgt at sætte et andet aspekt af tid under lup.

I denne udstilling vil det handle om det moderne menneskes ageren, og ikke mindst forsøg på at bemestre, de mange og ofte forskellige former for tid, som danner rammen om vores liv og vores prioriteringer.

Vi lever i brydningen mellem før, nu og fremtid i én stor masse, hvorfra vi henter vores viden, erfaringer, håb og drømme. Omkring vores tilstedeværelse findes uendelige mængder af tider; din og min tid, en fælles tid, samtidens, historiernes og materialernes tid. De forskellige tider bevæger sig i indbyrdes temporale skift, hvilket giver anledning til kropslige fornemmelser, som fx ikke at kunne få sit hjerte eller sin sjæl med i forhold til de skiftende tidslige nødvendigheder.

Vi leder efter pausen og mellemsteder i tidsklumpen imellem de mange tider. Måske finder vi ind til en tysthed eller et sted, hvor hastigheden sænkes og tidsopfattelser og begreber udstrækkes.

De kunstneriske udtryk på udstillingen bevæger sig mellem subtilt, voldsomt, abstrakt og realistisk. Kunstnerne arbejder bredt med tegning, maleri, fotografi, skulptur, installation og video. Og på trods af deres store forskelligheder har de en stor kerne til fælles, som danner den røde tråd i udstillingen: Sanseligheden, fortællingen, de fine nuancer og en afdæmpet tone. Det er i denne tidslomme, imellem værkerne, man kan få øje på sin egen tid.

Udstillingen på Gammelgaard er en del af et flerårigt udstillingsprojekt om tid, og næste stop for gruppen vil være Silkeborg Bad senere i 2019.

Søndag 24. marts kl 14 | Kunstsalon

Mød kunstnerne og deltag i debatten om begrebet tid, og hvad det gør for vores liv. Der vil være en performance ved Heine Kjærgaard Klausen og Nicolai Risbjerg, snak mellem publikum og kunstnerne og omvisning ved Kunstnergruppen DeV+.

Udstillingen med Kirsten Schauser, Kristina Kvalvik, Kristina Djurhuus, Michala Norup, Sofie Hertz og Susanne Schmidt-Nielsen i Ny og Gl Lade er del af en dobbeltudstilling med fokus på begrebet tid, og i samme periode udstiller Heine Kjærgaard Klausen i Hovedhuset