Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
31/10 2022
Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter
Gammel Klausdalsbrovej 436
2730 Herlev
Tlf: 44 52 58 12
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7442, Lon 12.4233
Åbent: Udstillingsåbent: Tirsdag - søndag kl 12-17 Mandag lukket
Entré: Fri entré til alle udstillinger

Gammelgaard er et kunst- og kulturhus for moderne kunst beliggende i det naturskønne Hjortespring i det nordlige Herlev. Året igennem vises skiftende udstillinger med både danske og internationale kunstnere i tre smukke udstillingsbygninger, hvoraf Hovedhuset daterer sig tilbage til 1734. Sammen med koncerter og events skabes en kulturel ramme for at mødes på kryds og tværs i livet. Besøg også vores lille café og museumsbutik. Offentlig transport: Buslinje 42 fra Nørreport og Ballerup St eller S-tog linje C og H til Herlev St, herfra buslinje 165, 167 & 168


Viser 8 events

fra/efter 2. feb. 2023

Udstilling | Ditte Ejlerskov & Johan Furåker
26 FEB
Udstilling | Billedkunst

Udstilling | Ditte Ejlerskov & Johan Furåker

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, tirs-søn kl 12-17.

Lørdag den 14. januar til søndag den 26. februar 2023, tirs-søn kl 12-17.
Pris: Fri entré
Sted:
Det er store livsspørgsmål, der rejses i årets første udstilling ÆKVILIBRIUM | EQUILIBRIUM med kunstnerparret Ditte Ejlerskov og Johan Furåker, som åbner lørdag 14. januar. Et ækvilibrium er en tilstand, hvor to modsatrettede kræfter eller energier er afbalanceret i bestræbelsen på at opnå harmoni eller ligevægt. Og udstillingen sætter netop fokus på de elementer og energier, der former vores liv: Om det handler om vores kulturarv, arven fra tidligere livsepoker, den menneskelige tilknytning til livets og universets grundlæggende naturlove og energiformer, og ikke mindst vores spirituelle og åndelige forståelse af livets grundvilkår.

Ditte Ejlerskov og Johan Furåker tager os med på en undersøgelsesrejse - med det formål at blive klogere på forskellige energiformer, dynamikker imellem disse og den universelle kraft og menneskelige trang til at søge ligevægt og harmoni. Men udstillingen sætter også spørgsmålstegn ved vores traditionsbundne - ofte naturvidenskabelige - opfattelse af, hvad energi er, hvor det kommer fra, og hvordan det interagerer med naturen og det menneskelige liv.

Begge kunstnere er optagne af den brobygning, der i stigende grad har måtte etableres mellem naturvidenskaberne og åndsvidenskaberne. Alternative og ofte radikale bud på sundhed, sygdom og meningen med livet er igennem de seneste mange år blevet udfordret af nye teoridannelser inden for det, man bredt kan rubricere som New Age, hvor ikke mindst det spirituelle og åndelige perspektiv har udfordret den sekulariserede hverdagsforståelse og menneskesyn.

Udstillingen peger på, hvordan glemte historiske og kulturelle billedsprog og symboler er præsente i vores egen samtid og vores egen brug og forståelse af selvsamme. Værkerne danner to idéverdener besjælet med forskellige energiformer, vi kan træde ind i, afprøve og lade os indhylle af
Mød kunstnerne | Ditte Ejlerskov og Johan Furåker
5 FEB
Udstilling | Omvisning

Mød kunstnerne | Ditte Ejlerskov og Johan Furåker

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, kl. 14:00.

Søndag den 5. februar 2023, kl. 14:00.
Pris: Fri entré
Sted:
Søndag 5. februar kan du møde de to kunstnere Ditte Ejlerskov og Johan Furåker fra vores aktuelle udstilling til en spændende omvisning i deres udstilling og efterfølgende snak i Hovedhuset. Vi indleder med at blive guidet igennem kunstnerparrets overraskende og dynamiske udstilling. I spændingsfeltet mellem det sollysende rums energifyldte puls til det månemørke rums eftertænksomhed og refleksion, hvor vi tages med tilbage til forsvundne tiders heltefortællinger og nutidens søgen efter nye fortællinger.

I den efterfølgende samtale med Ditte Ejlerskov og Johan Furåker vil de uddybe baggrunden for deres udstilling og deres kunstneriske drive for at undersøge, hvordan naturens universallove øver indflydelse på det menneskelige plan og vice versa.

Den kunstneriske ambition i udstillingen er at sætte fokus på, at vi er forbundet med hinandens åndelige og universelle energistrømme og lovmæssigheder. Spiritualitet og det åndelige perspektiv må anerkendes på ny, hvis vi mennesker for alvor skal blive klogere på livets kausalitet og sammenhænge.

Der er fri entré til arrangementet, men det er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. I forbindelse med arrangementet er det muligt at købe kaffe og hjemmelavet kage i caféen.

Du kan bestille plads til arrangementet via Billetto HER.

Læs nærmere om den aktuelle udstilling HER
Kvantelivet med Henning R. Jensen
22 FEB
Diverse | Foredrag

Kvantelivet med Henning R. Jensen

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, kl. 19:00.

Onsdag den 22. februar 2023, kl. 19:00.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Sted:
Henning R. Jensen trækker for tiden fulde huse i hele Danmark, og onsdag 22. februar kan du opleve hans opsigtsvækkende foredrag med baggrund i kvantefysikken her på Gammelgaard. Med afsæt i Albert Einsteins og Niels Bohrs kvantefysik og teorier om de universelle og gensidigt betingede energistrømme i vores univers beskriver Henning R. Jensen i et letforståeligt sprog, hvordan forbindelsen mellem den fysiske og den ikke-fysiske verden kan forklares ved hjælp af kvantefysikken.

Vi er skabere af vores egne liv via vores tanker, følelser og overbevisninger, fordi disse skaber og udsender en energi, som påvirker os selv og vores omgivelser. Fra kvantefysikken ved vi, at alt er energi, og derved er vi alle forbundne, da energier påvirker hinanden ligesom bølger, der mødes på havet.

Enhver tanke udsender energi i form af elektromagnetiske bølger fra hjernen, og på samme vis udsender hjertet elektromagnetiske bølger for enhver følelse. Ved at være bevidste om, hvordan vi agerer, bliver vi i stand til bedre at styre vores liv i den retning, vi ønsker.

Inden aftenens arrangement kan du indlede med en lækker middag i vores hyggelige café ved at bestille bord til kl 18 på tlf. 4452 5812. Denne aften serverer vi svampelasagne med portebello, champignon, aubergine, selleri, mozzarella og panko. Bechamel af parmesan og blomkål. Hertil en salat med stegte gulerødder og græskarkerner.

Du kan bestille billetter til arrangementet via Billetto HER.

Læs nærmere om den aktuelle udstilling HER
Udstilling | Råberi Over Hegnet
16 APR
Udstilling | Installation

Udstilling | Råberi Over Hegnet

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, tirs-søn kl 12-17.

Lørdag den 11. marts til søndag den 16. april 2023, tirs-søn kl 12-17.
Pris: Fri entré
Sted:
Kunstnergruppen RÅBERI OVER HEGNET indtager med deres udstilling af samme navn hele Gammelgaard fra lørdag 11. marts til et brag af en udstilling. Bag udstillingen finder vi de tre kunstnere Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard og Pernille Kløvedal Helweg. RÅBERI OVER HEGNET har siden gruppens dannelse i 2013 undersøgt det at arbejde kollektivt og 'råbe' i flok.

Med udstillingen ønsker de tre kunstnere at genopvække og vitalisere diskussionen om køn, ligestilling og sprog gennem kunstens samfundsdebatterende evner og ansvar. For diskussionen er stadig lige påtrængende og nødvendig, hvis ligestilling mellem kønnene ikke blot skal være en del af vores politisk korrekte skåltaler.

Med grafik, video, lyd, skulptur, tekstil og botanik vil Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard og Pernille Kløvedal Helweg kollektivt og med et ret stort glimt i øjet favne kønspolitiske diskurser og invitere til samtaler om historiske såvel som nutidige kønspolitiske udfordringer. Og med værker placeret i både parken, gårdspladsen, begge ladebygninger og Hovedhuset vil udstillingen brede sig over hele vores areal ude og inde og skabe en udstillingsoplevelse, som allerede møder beskueren 'ved vejen'.

Værkerne på udstillingen er både nyproducerede og bearbejdelser af allerede eksisterende værker fra gruppens tidligere udstillinger. Idéen om bearbejdelsen af tidligere værker ses eksempelvis i titelværket, hvor et gammelt kirkegårdshegn fra Garnisons Kirkegård efter ombygninger og tilføjelser af huller er blevet til et skulpturelt hovedelement på denne udstilling.

Gruppen udstillede i 2016 på Kunsthal Nord med en udstilling af samme titel, og foråret 2023 markerer dermed en syv år lang arbejdsprocess og videreudvikling af RÅBERI OVER HEGNET, der er udgået fra Kunstnerhuset Classensgade, hvor de tre kunstnere alle arbejder til daglig. Udstillingen på Gammelgaard bliver et nyt nedslag, hvor tiden, udfordringer og begivenheder imellem RÅBERI OVER HEGNET anno 2016 og anno 2023 vil blive undersøgt nærmere.

Undervejs i udstillingsperioden kan du også komme med til nogle spændende arrangementer, der skal understøtte udstillingen, hvor du både kan møde Christina Wilson i samtale med de tre kunstnere, ligesom Simone Aaberg Kærn vil få os til at drømme stort og trodse egne grænser
Mød kunstnerne | Omvisning og paneldiskussion
26 MAR
Udstilling | Omvisning

Mød kunstnerne | Omvisning og paneldiskussion

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, kl. 14:00.

Søndag den 26. marts 2023, kl. 14:00.
Pris: Fri entré
Sted:
Søndag 26. marts kan du møde Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard og Pernille Kløvedal Helweg fra den aktuelle udstilling til en eftermiddag fuld af liv, humor og håb, når de viser rundt i deres udstilling og møder Christina Wilson til en paneldiskussion. Hvor langt er vi egentlig nået i ligestillingen, som Danmark og de skandinaviske lande ellers er så verdensberømte for?

Når man læser kønsforsker Birgitte Possings Argumenter imod kvinder, som alt for tydeligt dokumenterer de udtalte fordomme mod kompetente kvinder, især tydeliggjort igennem sproglige udtalelser/fortalelser, og når man ser på kønsforskelle i løn, i forskellen på kvinders repræsentation i bestyrelser og topposter i samfundet, i fortællinger om kvinders samfundsmæssige og historiske betydning, ja, så må vi jo nok erkende, at vi er langt fra målet.

Vi er altså langt fra færdige med spørgsmålet om ligeværdighed mellem kønnene. Men hvordan kommer vi videre, og hvor skal hjælpen komme fra?

Der vil med sikkerhed være noget at komme efter - for begge køn. Og til at styre debatten har vi allieret os med ingen ringere end Christina Wilson, som har været en stor faglig kraft for kunsten. Som kunsthistoriker skabte hun i 2002 et af de mest profilerede gallerier i København, der repræsenterede nogle af den periodes største danske kunstnere, herunder Jesper Just, Kirstine Roepstorff, John Kørner og Kaspar Bonnén i lokalerne på Islands Brygge.

Hun har i ikke mindre end 10 år rådgivet og hjulpet adskillige unge kunstnere i gang med karrieren, og hun er sidste år netop vendt tilbage som gallerist under et nyt navn og med en ny gruppe unge kunstnere.

Der er fri entré til arrangementet, men det er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. I forbindelse med arrangementet er det muligt at købe kaffe og hjemmelavet kage i caféen.

Du kan bestille plads til arrangementet via Billetto fra mandag 6. februar.

Læs nærmere om den aktuelle udstilling HER
Smiling in a War Zone med Simone Aaberg Kærn
13 APR
Diverse | Foredrag

Smiling in a War Zone med Simone Aaberg Kærn

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, kl. 19:00.

Torsdag den 13. april 2023, kl. 19:00.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Sted:
Torsdag 13. april kan du i forlængelse af den aktuelle udstilling opleve eventyrer, pilot og billedkunstner Simone Aaberg Kærn til en forrygende og humoristisk fortælling om kvindeligt heltemod, søsterskab og storpolitik. Denne aften kommer Simone Aaberg Kærn med masser af kunstneriske, medmenneskelige og politiske vitaminer til eftertanke og samtale i fortællingen om hendes episke og rørende performanceflyvning til Kabul i 2002. Og vi hører også lidt om den dramatiske evakuering fra Kabul i august 2021.

Startskuddet til den 5.700 km lange rejse i et bedstemor-and-fly lavet af metalrør og lakeret lærred... er en morgenavis! En stemningsrapport af Carsten Jensen fra det amerikansk kontrollerede Kabul i Afghanistan. I artiklen optræder den 16-arige Farial, og hendes drøm er at flyve.

Simone drikker kaffen op og køber straks et fly, fast besluttet på at flyve ned til pigen i Kabul. 'Alle mennesker burde have lov at flyve! I det mindste skal Farial have mulighed for at prøve at styre flyveren selv. Indimellem kan det jo hjælpe at se sin situation i et lidt større perspektiv!?'

Følg med på eventyret og få indblik i bevæggrundene for at tage afsted og strategierne til at gennemføre det umulige. Hvad tænker man, når man sætter livet på spil for, at drømme skal blive til virkelighed?

Inden aftenens arrangement kan du indlede med en lækker middag i vores hyggelige café ved at bestille bord til kl 18 på tlf. 4452 5812. Denne aften serverer vi svampelasagne med portebello, champignon, aubergine, selleri, mozzarella og panko. Bechamel af parmesan og blomkål. Hertil en salat med stegte gulerødder og græskarkerner.

Du kan bestille billetter til arrangementet via Billetto HER.

Læs nærmere om den aktuelle udstilling HER
Udstilling | Kunstnersammenslutningen Corner
27 MAJ
Udstilling | Billedkunst

Udstilling | Kunstnersammenslutningen Corner

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, tirs-søn kl 12-17.

Lørdag den 29. april til lørdag den 27. maj 2023, tirs-søn kl 12-17.
Pris: Fri entré
Sted:
Forårets sidste udstilling byder på en ekstraordinær oplevelse, når vi for første gang kan byde den traditionsrige kunstnersammenslutning Corner velkommen på Gammelgaard fra lørdag 29. april. Corner, der sidste år kunne fejre sit 90 års jubilæum, var i mange årtier en del af kunstnersammenslutningerne omkring Charlottenborg, og de seneste år har de været en del af programmet på Sophienholm. Men et nyt år bringer nye muligheder, og vi ser frem til at kunne åbne dørene til en unik udstilling, der bliver skabt særskilt til Gammelgaard og vil forvandle alle vores udstillingsrum i et tæt samarbejde med en udstillingsdesigner.

Corner er en sammenslutning af billedkunstnere, hvor udstillingsfællesskabet og formidlingen af egne værker i samspil med værker fra inviterede gæsteudstillere, herunder internationale billedkunstnere, udgør fundamentet i sammenslutningen.

Kunstnerne i Corner dyrker først og fremmest den fortællende kunst. Og på deres årlige udstillinger gør malere, grafikere, fotografer, kunsthåndværkere og filmkunstnere opmærksom på, at hverdagens små mirakler er synlige. Sammenslutningens kunstnere glæder sig især over, når kunsten kan sanses umiddelbart.

Corner blev dannet i 1932 på initiativ af en lille gruppe kunstnere fra Grafisk Skole på Kunstakademiet i København. Her blev kunstnerne inviteret til at udstille i bygningen på hjørnet af Vester Voldgade og Studiestræde. Deraf navnet Corner, som har fulgt dem siden.

Corner udgiver et særskilt program
Som en del af deres udstilling på Gammelgaard udgiver Corner et trykt program med information om alle de udstillende kunstnere og værker samt de mange arrangementer, der supplerer udstillingen. Vi vil samtidig opdatere kalenderen på vores hjemmeside, når det endelige program er på plads.

Vi glæder os til at se en masse nye såvel som gamle ansigter, når Corner gæster Gammelgaard i hele maj!
Skovhaver på Hjortespringgård
11 JUN
Diverse | Workshop

Skovhaver på Hjortespringgård

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, 10:00-13:00.

Søndag den 11. juni 2023, 10:00-13:00.
Pris: Entré: 250 kr
Sted:
Næste arrangement med vores grønne fokus er søndag 11. juni, hvor vi igen skal møde Irene Kornerup og Mette Madvig, der er i fuld gang med at etablere et regenerativt jordbrug på Hjortespringgård. I efteråret introducerede vi et øget fokus på grønne arrangementer som en del af vores profil på Gammelgaard, og dette fokus fortsætter vi i forårets sæson.

Denne søndag kan du komme med på en spændende workshop om skovhaver, hvor du bliver introduceret til, hvad en skovhave er, og til hvilke overvejelser, der kan gøres i forbindelse med etableringen af en skovhave eller et skovhavebed - for du kan sagtens bringe skovhaven ind i din egen have, uanset størrelse.

Dagen er for dig, som er nysgerrig på skovhaver, og som gerne vil have praktisk erfaring med etablering og beplantning af en skovhave. Vi gennemgår forskellige flerårige grøntsager, træer, bærbuske og bunddækkeplanter, og sammen planter vi et nyt skovhavebed i skovhaven på Hjortespringgård.

Vi har et meget begrænset antal pladser til denne workshop, så husk at tilmelde dig i god tid, hvis du vil være sikker på en plads.

NB. Bemærk arrangementet foregår på Hjortespringgård, Valnæsvej 19, 2730 Herlev. Ikke på Gammelgaard.