Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/11 2015
Karen Blixen Museet
Rungsted Strandvej 111
2960 Rungsted Kyst
Tlf: 4557 1057 Fax: 4557 1058

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8834, Lon 12.5434
Åbent: 1.5. - 30.6. tirs-søn kl. 10-17. Man lukket. 1.7. - 31.8. tirs-søn 10-17. Mandagsåbent kl. 12-19. September: tirs-søn kl. 10-17. Man lukket. 1.10-30.4. ons-fre: 13-16. Lør-søn kl. 11-16. Man og tirs lukket.
Entré: 75 kr.

Karen Blixen er en af Danmarks mest anerkendte forfattere. Hun har bl.a. har skrevet Den afrikanske farm og Babettes gæstebud, som begge er blevet til Oscar præmierede film. Besøg hendes hjem og oplev de mange spændende særudstillinger, se Blixens galleri og museets permanente dokumentarudstilling. Den omgivende park, hvor Karen Blixen ligger begravet er fuglereservat. Overfor museet ligger Rungsted Havn og Rungsted Strand


Viser 5 events

fra/efter 22. maj 2019

31 DEC
Udstilling | Historisk

Mod, humor og kærlighed - Karen Blixens liv og værk

Karen Blixen Museet, I museets åbningstid.

Tor. d. 28. marts til tir. d. 31. december 2019, I museets åbningstid.
Pris: (Entré: Entre 100 kr.)
Sted:
Med den nye, permanente udstilling "Mod, humor og kærlighed - Karen Blixens liv og værk" har museet åbnet et helt nyt kapitel i præsentationen af Karen Blixen. Udstillingen er en levende fortælling om den verdensberømte forfatters liv og værk.
29 DEC
Udstilling | Installation

De nordiske norner

Karen Blixen Museet, kl. 10-17.

Fre. d. 17. maj til søn. d. 29. december 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: Museumsentré inklusiv udstilling: 100 kr. Grupper: 75 kr. Børn under 14 år: gratis)
Sted:
Selma Lagerlöf, Sigrid Undset og Karen Blixen er blandt det 20. århundredes største forfattere. De står som lysende ikoner i det nordiske med deres udødelige værker. Karen Blixen Museet hylder de tre forfattere med udstillingen "De nordiske norner.". "De nordiske norner" er iscenesat på det gamle loft, som blev opført i 1700-tallet på Rungstedlund. Her kan publikum opleve mytologiske naturbeskrivelser flette sig sammen med kvindekønnets gådefulde og uafsluttede karakter. Som norner spinder de tre forfattere kvinders skæbner, knudrede af kærlighed, synd og djævelskab. Scenograf og kostumedesigner Maja Ravn har skabt en totalinstallation mellem de gamle bjælker og tørresnore, hvor naturens erotiske kraft vælder frem og djævlen brydes med de stærke kvinder.

Samtidig med udstillingen, åbnes Karen Blixens træbeklædte soveværelse for første gang for offentligheden. Her sov og vågnede hun med udsigt til Øresund hver morgen, og her tilbragte hun også sin allersidste tid.

"De nordiske norner" og publikationen "Nordens diktardrottningar" produceres i samarbejde med de søstrende forfatterhjem Bjerkebæk - Sigrid Undsets hjem og Selma Lagerlöfs Mårbacka, samt Nordens største litteraturfestival Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene Lillehammer
23 MAJ
Diverse | Foredrag

Forfatteraften med Sofie Jama

Karen Blixen Museet, kl. 17.30.

Tor. d. 23. maj 2019, kl. 17.30.
Pris: (Entré: 165)
Sted:
Forfatteraften med den højaktuelle dansk/somaliske forfatter Sofie Jama på Rungstedlund. Kom til en tankevækkende forfatteraften med Sofie Jama, der med sin anmelderroste debutroman, Et andet menneske, et andet liv, allerede har begejstret og berørt mange læsere.

Det er en stærk og rørende skæbnefortælling om tro, begær, forvandling og længslen efter at høre til i et nyt land.

Et andet menneske, et andet liv er en medrivende fortælling skrevet i tre spor mellem tre mennesker fra hver deres tidsalder og verdensdel, men som alle er fælles om at skulle finde genfinde deres indentitet i helt nye rammer. Der tegner sig et mønster mellem de tre mennekser: Baraka/Maria, som flygter fra konflikten i Somalia med sin mor og søskende, og ender i Roskilde. Esther, som er en ældre jødisk kvinde, der har forvandlet sig fra tjekkisk holocaust-overlever til overklassekvinden Rosa og som fortæller sin historie til Baraka. Den asylsøgende dreng Umar med palæstinensisk baggrund, som Baraka knytter sig til gennem sit arbejde i Røde Kors.

Sofie Jama interviewes af redaktionschef på Politikens forlag Lene Wissing og der vil efterfølgende være mulighed for at stille spørgsmål og få signeret bøger
2 JUN
Diverse | Foredrag

Blomsterinspirationskursus på Rungstedlund

Karen Blixen Museet, kl. 16.

Søn. d. 2. juni 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 250)
Sted:
Blomsterinspirationskursus med museets blomsterdekoratør Helen Olsen. "...Jeg synes, at blomster i sig selv er et af livets mirakler, og at det i enhver form er herligt at give sig af med dem, men de ved nok, at det er min særlige passon at sætte dem i vand. Det er hver gang som malede man et blomstermaleri..." Karen Blixen.

Kom med på et inspirerende og lærerigt kursus, hvor helen Olsen vil demonstrere og give fif til, hvordan man derhjemme kan skabe smukke og anderledes buketter i Blixens ånd. Kurset varer fra 16.00- 18.00 og der er begrænset deltagerantal. Billetter kan købes på Billetto eller i museumsbutikken
3 JUL
Diverse | Foredrag

Sommerkursus på Rungstedlund - "Mod. humor og kærlighed"

Karen Blixen Museet, kl. 10.

Man. d. 1. til ons. d. 3. juli 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 1400/1350)
Sted:
Inspirerende og berigende sommerkursus på Karen Blixen Museet med temaet" Mod, humor og kærlighed". På dette års sommerkursus stiller vi skarpt på museets nye permanente udstilling, "Mod, humor og kærlighed." Vi vil over de tre kursusdage læse og analysere udvalgte Blixen fortællinger samt undersøge og perspektivere begreberne mod, humor og kærlighed, som udstillingen er bygget op over. Kursets eksterne foredragsholdere vil b.la. være professor Tone Selboe fra Norge, der ud fra Blixens fortælling om "Heloise" vil tale om kærlighed og mod. Lektor Ivan Z. Sørensen vil fokusere på humoren i fortællingerne "Vejene omkring Pisa" og "Samtale om Natten om Kærlighed", mens dr. phil Birgitte Possing , der fornylig har udgivet bogen Argumenter imod kvinder - fra demokratiets barndom til i dag, vil komme ind på, hvilken modig kvinde Karen Blixen var og hvilke muligheder og begrænsinger kvinder for mere end 100 år siden var underlagt. Sidst men ikke mindst vil lektor Charlotte Engberg undervise på kurset med afsæt i hendes nye anmelderroste bog om Karen Blixen, "Latter og lettere beruset".

Pris for sommerkusrsus incl frokost og eftermiddagskaffe fra mandag 01.07 -onsdag 03-07 2019 1400 kr/1350 for årskortholdere