Forsamlingshuset Nødebo Kro

Forsamlingshuset Nødebo Kro

Nødebovej 26
3480 Fredensborg
Tlf: 48 48 07 46
Hjemmeside
Åbent: Man-tor kl.19-22 & i forbindelse med arrangementer

Forsamlingshuset Nødebo Kro er et aktivt kulturcenter i Nordsjælland med et bredt tilbud af oplevelser. Forsamlingshuset er en selvejende institution, der har til formål at skabe åbne rammer for kulturelle aktiviteter og beboernes trivsel i det nære miljø. Huset ledes af bestyrelsen for støtteforeningen Forsamlingshusets Venner, der bl.a. har til opgave at fastlægge de økonomiske og aktivitetsmæssige rammer. Driften af forsamlingshuset er først og fremmest baseret på en stor og frivillig indsats fra støtteforeningens ca 600 medlemmer organiseret i selvstyrende grupper. Kulturudvalget udgiver en kulturkalender for forår og efterår Forsamlingshusets Venner, der bl.a. har til opgave at fastlægge de økonomiske og aktivitetsmæssige rammer. Driften af forsamlingshuset er først og fremmest baseret på en stor og frivillig indsats fra støtteforeningens ca 600 medlemmer organiseret i selvstyrende grupper. Kulturudvalget udgiver en kulturkalender for forår og efterårViser 18 events fra/efter 18. dec. 2018

Christian Sievert

Søn. d. 6. januar 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Oplev en eftermiddag på Nødebo Kro med en entertainer, der er helt sin egen. Det bliver en januar søndag med varme vibrationer fra en akustisk guitar trakteret af Christian Sievert. Christian Sievert er særlig kendt som flamenco-guitarist med sin egen specielle måde at spille på. En koncert med ham er både berigende og munter. Virtuost bevæger han sig med sit ekvilibristiske guitarspil ubesværet fra peruvianske folkemelodier og fyrige brasilianske sambaer over i flamenco og sit helt eget worldmusic univers.

Sievert debuterede på plade i 1976 ("Entrada to Equador") - en kompliceret og emotionel plade, hvor han blev støttet af nogle af de yngre musikere, som han havde været en stor inspiration for, bl.a. Kasper Vinding. Pladen indeholder et af hans allerbedste numre "Morena del Mar" og blev et kommercielt vendepunkt for ham. Han er medkomponist til musikken til tegnefilmen Bennys Badekar, hvor Sievert også lægger stemme til Krabben. Han har derudover lagt stemmer til tegnefilmene om Jungledyret Hugo og Cykelmyggen og Dansemyggen. Christian Sievert er en alsidig kunstner.

Med næsten uklædelig beskedenhed elsker Christian Sievert at påstå, at han er lille. Men sandheden er, at han fylder rigtig meget. Både som blændende verdensmusiker og som et menneske ved sine meningers mod. Han siger, hvad han mener - også gerne på særdeles underholdende vis mellem numrene til sine koncerter - og han spiller, som han har lyst. En lang karriere med striber af CDer og koncerter siden slutningen af 60'erne har ikke ændret på Christian Sieverts lyst til at søge nye spændende musikalske veje - senest på albummet VENTANA, der udkom i 2017.

Som opvarmning spiller Ib, Bo og venner, en genopstanden folktrio i 60erstil med nye protestsange og ballader på dansk. Og mon ikke Sievert og folkemusiktrioen giver en lille 60'er jam sammen? Det tør vi godt love
Luk

Nytårsgallafest med Wienertrioen

Lør. d. 12. januar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 600)
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Traditionen tro indledes året på Nødebo Kro med den store nytårsfest. Musikken til både taffel og dans leveres med smittende engagement af Wienertrioen, og der vil blive spillet op til Lanciers flere gange i løbet af aftenen. Forudbestilling er nødvendig. Det bliver en stemningsfuld aften med damer i lange kjoler og herrer i smoking. Man mødes over velkomstdrinken og marcherer ind til de festligt dækkede borde, hvor kandelabrene lyser op. Under den tre retters festmiddag spilles der liflig taffelmusik. Kaffen nydes i Krostuen og Driverhuset, mens salen bliver gjort klar til dansen.

Wienertrioen er det faste element i den storslåede nytårsgallafest. Trioen består af professionelle musikere, der har spillet sammen siden 1989. Anne Marie Kjærulff på violin spiller til daglig i DR SymfoniOrkestret, mens Nina Reintoft på cello spiller i Det Kongelige Kapel. Pianisten Lene Buch Rasmussen er organist ved Hasle Kirke.

For dem, der gerne vil have genopfrisket, hvordan man danser wienervals og Les Lanciers, er der arrangeret instruktionsaftener i dagene før nytårsballet. Mandag den 7. januar er der instruktion i Wienervals og torsdag den 10. januar i Les Lanciers. Begge dage kl. 19.30.

Der er begrænset plads til nytårsballet, og det er nødvendigt at købe billet i forvejen. Salget af billetter foregår online på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk. Salget slutter onsdag den 9. januar kl. 12, hvis ikke der er udsolgt inden da.

Billetterne koster 600 kr. inkl. velkomstdrink, festmiddag, musik, underholdning og danseinstruktion
Luk

Cross, Schack, Hemmer & Ostermann

Fre. d. 18. januar 2019, kl. 21.
Pris: (Entré: 250) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Det er 15. gang, vi midt i januars kulde, sne og slud varmer salen på Nødebo Kro op, så Billy Cross og hans fantastiske musikere kan byde på god, gammel rock og rul tilsat en passende mængde humør og uforlignelig spilleglæde. Det er en tradition, at man kan møde Cross, Schack & Ostermann på Nødebo Kro en fredag i januar måned, og Kroens lokaler plejer at være fyldt til bristepunktet. I 2018 udvidede de tre gamle "legekammerater" gruppen med Dan Hemmer, som også elsker Rock'n'Roll og Rhythm'n Blues, og sammen får de musikken til at swinge på deres egen helt særlige måde. Billy Cross på guitar, Flemming Ostermann på bas, Dan Hemmer på hammondorgel og Mik Schack som rytmesektionen på vaskebræt.

Billy Cross kom til Danmark på en ferietur i Europa i 1974. Ved en koncert møder Billy sin kommende danske hustru og slår sig ned i København. I Huset i Magstræde (Musikcafe'en) sidder Mik Schack som booker og møder Billy Cross, der tropper op for at demonstrere sit guitar-spil. I årene, der følger, får Billy spillet i mange forskellige konstellationer og sat sin gode lyd til folk som C. V. Jørgensen, Bjørn Afzelius og selvfølgelig i et stort samarbejde med Delta'erne, der kommer til at hedde Delta Cross Band. Billy Cross er gennem årene blevet en kærkommen del af den danske rockscene og en yderst velkommen "hus-kapelmester" på Nødebo Kro.

Inden musikken starter fredag den 18. januar kl. 21, kan man for kun 150 kr. spise middag med en to-retters menu tilberedt af Kroens frivillige kokkehold (der er rabat for medlemmer af Forsamlingshusets Venner). Spisebilletter skal købes i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 16. januar kl. 12
Luk

Duo Miilmann & Rehling

Søn. d. 20. januar 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Fløjte og harpe spillet af virtuose musikere. Man kan ikke andet end glædes ved lyden af disse to verdens ældste instrumenter, der har afspejlet menneskeheden gennem årtusinder. Det klanglige univers, man møder her, taler direkte til lytterens sjæl. Ulla Miilmann er én af vores førende fløjtenister. Hun fik en bachelor i musik fra North Carolina School of the Arts i 1992, og i en alder af kun 22 år blev hun i 1994 ansat som solofløjtenist ved DR Symfoniorkester. Som den første dansker nogensinde blev hun februar 2006 nomineret til en grammy i USA i kategorien "bedste solistiske præstation" for sin indspilning af Ole Scmidts Fløjtekoncert. Ulla Miilmann er også kendt i kammermusikverdenen, hvor hun blandt andet har medvirket i Danmarks Radiosymfoniorkesters blæserkvintet og har spillet sammen med kendte kunstnere som cembalisten Lars Ulrik Mortensen. Hun har også deltaget i en række tv-programmer, heriblandt børnetimen Sigurd og Symfoniorkestret, hvor hun repræsenterer tværfløjten.

Hendes foretrukne fløjte er en Miyazawa-fløjte af platin, men hun har også en sølvfløjte - af samme mærke. Platinfløjten var med på en rundvisningstur fra Miyazawa, hvor Ulla Miilmann prøvede den. Først efter afslutningen af turen kunne hun få lov at købe den, hvilket indebar, at hun måtte sælge sin bil.

Da Tine Rehling så og hørte harpen første gang, trængte oplevelsen så dybt ind i hendes sjæl, at den aldrig har forladt hende. Fra niårsalderen fik hun undervisning af Docent Inga Graae. Efter gymnasiet blev hun som en selvfølge optaget på Musikkonservatoriet hos Sonja Gislinge og fuldførte solistklassen i 1993. En anmelder skrev efter hendes debutkoncert, at han kunne lytte til hendes version af Benjamin Brittens Harpesuite hver uge. Tine Rehling var fra 1998 - 2001 ansat som soloharpenist i Aalborg Symfoniorkester. Men hun er en kunstner, der må udtrykke sig i hele musikkens register, så hun forlod orkestret for at gå sine egne veje. Hun og hendes instrument måtte udforske musikken på en måde, der vist ikke er set før under vore himmelstrøg.

Mødet med komponisten Per Nørgård blev en milepæl i hendes musikerkarriere, og hans musik og harpeværker vil for altid spille en stor rolle i Tine Rehlings liv, som hun selv udtrykker det. Per Nørgårds begejstring over hendes spil er ikke svær et forstå. Hun lader ikke harpen forsvinde i blidt akkompagnement. Hun tager fat, hun tvinger lyde og klange ud af instrumentet, som man ikke troede muligt. Hun spiller med temperament og indlevelse. - blidt og følsomt, men også med en sjælden styrke, man som tilskuer ikke kan andet end lade sig rive med af.

I sommeren 2007 fik Tine Rehling og Ulla Miilmann deres debut som samarbejdspartnere i anledning af Per Nørgårds fødselsdagsfestkoncert i Tivolis Koncertsal. Allerede fra første prøvedag kunne de to musikere mærke et musikalsk slægtskab, der rakte ud over det sædvanlige. Siden har duoen spillet i musikforeninger, musikfestivaler og kirker rundt om i Danmark. Ved koncerten i Nødebo spiller de værker af bl.a. Debussy, Ravel, Ibert, Poulenc og Saint-Saëns
Luk

De Fire Isbjerge

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Den kendte politiker og forfatter Per Stig Møller beskriver i foredraget de store udfordringer, Verden står foran: Den voldsomme migration, de stigende klimaudfordringer, religionskonflikter og en ustyrlig global økonomi. Verden har altid stået foran store udfordringer, men i disse år synes panderynkerne hos magthavere og meningsdannere i Vesten at være dybere end tidligere. Kan vore nationer og institutioner klare presset fra den voldsomme migration, de stigende klimaudfordringer, religionskonflikter og en ustyrlig global økonomi? Det tager Per Stig Møller fat på i bogen "De fire isbjerge - om verdens største udfordringer", som udkom i maj 2018.

I bogen giver Per Stig Møller sin analyse af disse fire, ifølge hans vurdering, mest presserende dagsordener. Ved hjælp af økonomiske nøgletal, kulturanalyser og historiske sammenligninger giver han et rids af de fire store problemstillinger, som magthavere og befolkningerne i Vesten skal navigere rundt om de kommende år. De, der læser bogen, efterlades med håbet om, at så længe vi tør se udfordringerne i øjnene, skal det nok blive lysere tider.

Per Stig Møller (f. 1942) er dr. phil. i litteraturvidenskab, har været lektor ved Sorbonne og programchef i Danmarks Radio og formand for Radiorådet. Siden 1984 har Per Stig Møller været medlem af folketinget og har været miljøminister (1990-93), udenrigsminister (2001-2010) og derefter kultur- og kirkeminister indtil valget i 2011. Han forlod folketinget i juni 2015.

I foredraget vil Per Stig Møller trække hovedlinjerne fra bogen op og give sit bud på de store udfordringer, der ligger foran os, og der bliver mulighed for at stille uddybende spørgsmål
Luk

Nøddeknækkerne

Fre. d. 25. januar 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Folkemusikgruppen Nøddeknækkerne holder åbent hus på Nødebo Kro den sidste fredag i måneden, hvor de ofte har besøg af andre spillemandsgrupper, der spiller op til folkedans. Kom og vær med til en sjov og glad fællesaften med Nøddeknækkerne. Den første time fra kl. 19 er der traditionelle nordiske fællesdanse, kredsdanse mv, under letfattelig og sjov instruktion, så alle kan være med.

Hvis der er gæsteorkestre, starter de med at spille til dans fra kl. 20, og senere på aftenen spiller Nøddeknækkerne sammen med gæsteorkestret eller alene.

Der er gratis adgang til musikken kl. 19.

Man kan spise middag på Kroen, før musikken starter. Der serveres en ret mad kl. 18, og det koster 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn. (der er rabat for medlemmer af Forsamlingshusets Venner) Spisebilletter skal købes på www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 26. september kl. 12.

Læs nærmere om Nøddeknækkernes aktiviteter på deres hjemmeside: www.nodeknek.dk
Luk

Lied- og operatoner

Søn. d. 3. februar 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Mezzosopranen Nana Bugge Rasmussen har inviteret barytonen Teit Kanstrup og pianisten Louise Schrøder med til at optræde på denne vinterdag med et udvalg af liflige lieder, arier og duetter af kendte og populære komponister. Koncertens første del tager udgangspunkt i Hugo Wolfs vidunderlige lied-cyklus "Italienisches Liederbuch". Den handler om et kærestepar, der henholdsvis driller hinanden, skændes og synger smægtende serenader til hinanden. Publikum ledes sikkert gennem den tyske tekst med humor og vellyd. Efterfølgende bevæger programmet sig over i Mozarts operaer, hvor Nana Bugge Rasmussen og Teit Kanstrup bl.a. vil gestalte Dorabella/Guglielmo, Don Giovanni/Zerlina og andre af hans ikoniske karakterer.

Koncertens anden del får primært fokus på opera-repertoiret med bl.a. musik af Bizét og Gounod - og måske der også her indsniger sig en enkelt lied eller to, nemlig af Mahler fra hans samling af dramatiske folkesange "Des Knaben Wunderhorn".

Nana Bugge Rasmussen er uddannet ved konservatorierne i Berlin og København hos bl.a. Anne Margrethe Dahl og Susanna Eken. Hun arbejder både med lied, kirkemusik og opera. I 2013 afsluttede hun studierne og vandt i november 3. prisen ved konkurrencen Concorso Internazionale Musica Sacra i Rom. I 2014 sang hun Dido i Purcells opera Dido og Aeneas med Le Capriccio Franais under ledelse af Philippe Le Fèvre i Bry-sûr-Marne, Frankrig. Samme år vandt hun 2. prisen i Concours International de Chant Baroque de Froville. Hun har været med i Copenhagen Opera Festival i 2012-2015 og som solist med bl.a. Kammerorchester Basel/dir. Andreas Scholl (2015), Accademia Bizantina/Andreas Scholl (2014) og Camerata Øresund/Peter Spissky (2014).

Teit Kanstrup er opvokset i Roskilde og begyndte sin musikalske træning i Brass-Bands og Domkirkens Drengekor. Han blev siden optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med sang som hovedfag, og derefter 3 år i den prestigiøse operaskole på Royal Academy of Music i London. Som baryton med både god højde og fylde i bunden af stemmen favner han i oratorie- og koncertsammenhæng. I det klassiske operarepertoire føler Teit Kanstrup sig hjemme i kavalerbarytonfaget, men er også efterspurgt i barok- og moderne operaer, der ofte kræver en større alsidighed. Således kan han i denne sæson opleves på tourné i Andy Papes børneopera "Dragen Kjetil", som Silvio i "Pagliacci", som Owen Heart i "Dead Man Walking" og i titelpartiet i Händels "Julius Cesar" på Det Kongelige Teater.

Pianisten Louise Schrøder er uddannet med speciale i akkompagnement og repetition fra Syddansk Musikkonservatorium i 2006 ved Tove Lønskov og Marianna Shirinyan. Hendes musikalske karriere tog tidligt fart, faktisk vandt hun som 12-årig den danske Steinway-konkurrence, og efterfølgende var hun solist i Mozarts 19. klaverkoncert med Archi-ensemblet. Fra 2006-2016 var Louise Schrøder musikalsk leder af turnekompagniet Den Rullende Opera. Som akkompagnatør og repetitør har hun erfaring fra bl.a. Den Jyske Opera, Den Ny Opera, Copenhagen Opera Festival, Operaakademiet, Polyhymnia og Opera på Grænsen. Derudover fungerer hun som akkompagnatør til auditions, korrepetition og liedkoncerter
Luk

Øl-smagning, middag og musik

Fre. d. 8. februar 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: Standard 300 kr, Medlemsbillet 250 kr, Årskortbillet 125 kr) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Smag af ustyrligt gode øl fra Mellemeuropa, arrangeret af øl-specialisten Carsten Berthelsen, spis derefter en dejlig middag for til sidst at nyde den musikalske underholdning med Carsten Berthelsens band. Sælges kun i forsalg og kun som samlet pakke.
Luk

Mårten Lundgrens Kvartet spiller Bob Dorough

Søn. d. 17. februar 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
"3 is a magic number" kan du af og til høre, når du ringer til en mobiltelefon. Den iørefaldende melodi er skrevet af amerikanske Bob Dorough. Kom og hør mere af hans musik spillet af dette dansk/svenske jazz band. Men hvem er Bob Dorough? Det er et spørgsmål, som den svenske trompetist og sanger Mårten Lundgren ofte får. Og så viser det sig, at mange har hørt ham uden at vide det, for Bob Dorough er den eneste sanger, der har sunget med Miles Davis' kvintet fra 60'erne. Han er dog først og fremmest en komponist og har skrevet fantastisk musik, som er sunget og indspillet af så forskellige navne som Tony Bennett og Jamie Cullum. I Danmark er hans mest kendte sang imidlertid "Three Is A Magic Number", som telefonselskabet "3" bruger til at profilere sine tjenester. Sangen handler om 3-tabellen og blev skrevet til et børneprogram i fjernsynet, som Bob Dorough skrev musikken til i 1973.

Mårten Lundgren kalder sit dansk/svenske orkester for "Mårten Lundgren Plays The Music of Bob Dorough", og det består af svenske Mårten Lundgren på trompet og vokal, danske Helle Marstrand på bas og vokal, svenske Sven-Erik "Svempa" Lundequist på klaver og ved trommerne danske Espen Laub von Lillienskjold.

Mårten Lundgren er uddannet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, men tog i 1999 beslutningen at flytte til København/Malmø-regionen. I Danmark har han spillet med forskellige bands som Niels Jørgen Steen's "The A-team", Tivoli Big Band, DR Big Band og mange andre. Han har indspillet mange plader, heraf to i sit eget navn: "Travellin" fra 2003 og "Mårten Lundgren Plays The Music Of Bob Dorough" fra 2016.

Helle Marstrand er uddannet på Rytmisk Konservatorium i København og er blevet undervist af bl.a. Niels Henning Ørsted Pedersen. Helle har i 28 år været bassist i Sophisticated Ladies og spiller herudover i andre orkestre, bl.a. sin egen Helle Marstrand Trio med Jacob Fischer på guitar og Jonas Johansen på trommer. Sammen med Sophisticated Ladies har hun udgivet 6 CD'er og også medvirket i en række albums med andre orkestre.

Sven Erik "Svempa" Lundeqvist er uddannet på Malmö Musikhögskola og er en af de nye unge talenter, som jazzen er så heldig at blive beriget med lige nu. Han spiller med mange kendte musikere, men skal man nævne noget særligt, er det hans egen kvartet med saxofonisten Karl-Martin Almqvist, kendt fra bl.a. DR Big Band.

Espen Laub von Lillienskjold er solistuddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han igennem en årrække spillede med det regionale basisensemble Klüvers Big Band, samt stadig med det fremstormende Blood Sweat Drum + Bass, som har spillet med så fremtrædende solister som Palle Mikkelborg, Jørgen Munkeby, Dave Douglas og Jim McNealy
Luk

Nøddeknækkerne

Fre. d. 22. februar 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Folkemusikgruppen Nøddeknækkerne holder åbent hus på Nødebo Kro den sidste fredag i måneden, hvor de ofte har besøg af andre spillemandsgrupper, der spiller op til folkedans. Kom og vær med til en sjov og glad fællesaften med Nøddeknækkerne. Den første time fra kl. 19 er der traditionelle nordiske fællesdanse, kredsdanse mv, under letfattelig og sjov instruktion, så alle kan være med.

Hvis der er gæsteorkestre, starter de med at spille til dans fra kl. 20, og senere på aftenen spiller Nøddeknækkerne sammen med gæsteorkestret eller alene.

Der er gratis adgang til musikken kl. 19.

Man kan spise middag på Kroen, før musikken starter. Der serveres en ret mad kl. 18, og det koster 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn. (der er rabat for medlemmer af Forsamlingshusets Venner) Spisebilletter skal købes på www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 26. september kl. 12.

Læs nærmere om Nøddeknækkernes aktiviteter på deres hjemmeside: www.nodeknek.dk
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her