Forsamlingshuset Nødebo Kro

Forsamlingshuset Nødebo Kro

Nødebovej 26
3480 Fredensborg
Tlf: 48 48 07 46
Hjemmeside
Åbent: Man-tor kl.19-22 & i forbindelse med arrangementer

Forsamlingshuset Nødebo Kro er et aktivt kulturcenter i Nordsjælland med et bredt tilbud af oplevelser. Forsamlingshuset er en selvejende institution, der har til formål at skabe åbne rammer for kulturelle aktiviteter og beboernes trivsel i det nære miljø. Huset ledes af bestyrelsen for støtteforeningen Forsamlingshusets Venner, der bl.a. har til opgave at fastlægge de økonomiske og aktivitetsmæssige rammer. Driften af forsamlingshuset er først og fremmest baseret på en stor og frivillig indsats fra støtteforeningens ca 600 medlemmer organiseret i selvstyrende grupper. Kulturudvalget udgiver en kulturkalender for forår og efterår Forsamlingshusets Venner, der bl.a. har til opgave at fastlægge de økonomiske og aktivitetsmæssige rammer. Driften af forsamlingshuset er først og fremmest baseret på en stor og frivillig indsats fra støtteforeningens ca 600 medlemmer organiseret i selvstyrende grupper. Kulturudvalget udgiver en kulturkalender for forår og efterårViser 9 events fra/efter 18. feb. 2019

Nøddeknækkerne

Fre. d. 22. februar 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Folkemusikgruppen Nøddeknækkerne holder åbent hus på Nødebo Kro den sidste fredag i måneden, hvor de ofte har besøg af andre spillemandsgrupper, der spiller op til folkedans. Kom og vær med til en sjov og glad fællesaften med Nøddeknækkerne. Den første time fra kl. 19 er der traditionelle nordiske fællesdanse, kredsdanse mv, under letfattelig og sjov instruktion, så alle kan være med.

Hvis der er gæsteorkestre, starter de med at spille til dans fra kl. 20, og senere på aftenen spiller Nøddeknækkerne sammen med gæsteorkestret eller alene.

Der er gratis adgang til musikken kl. 19.

Man kan spise middag på Kroen, før musikken starter. Der serveres en ret mad kl. 18, og det koster 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn. (der er rabat for medlemmer af Forsamlingshusets Venner) Spisebilletter skal købes på www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 26. september kl. 12.

Læs nærmere om Nøddeknækkernes aktiviteter på deres hjemmeside: www.nodeknek.dk
Luk

Mikkel Ploug

Fre. d. 1. marts 2019, kl. 21.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Gibson er blandt verdens bedste akustiske guitarer. Under 2. verdenskrig blev produktionen overtaget af kvinder, og instrumenterne blev endnu bedre. Mikkel Ploug har et af dem, og vi skal høre musik, der er skabt til og på hans særlige Gibson guitar. I sommeren 2016, undervejs på turné i USA, fandt guitaristen Mikkel Ploug en akustisk Gibson guitar fra 1945, der inspirerede ham til at skabe sin første soloudgivelse. Den slidte, men velklingende guitar viste sig at være en af de modeller, der blev bygget af de kvinder, som overtog mændenes arbejde på Gibson fabrikken under krigen. "Kalamazoo Gals", som kvinderne kom til at hedde i folkemunde, producerede nogle af de bedste guitarer nogensinde lavet af Gibson. Historien kom først frem for nylig, da Gibson's egen historiker i 70'erne påstod, at Gibson ikke lavede nogle instrumenter under krigen.

Mikkel kendte ikke til denne historie, men fandt sin "Bannerhead" (som denne type guitar hedder p.g.a af et bestemt logo, Gibson brugte i krigsårene) ved at "spille sig frem". Dens bløde og varme klang fascinerede ham. Han spillede på den hver dag i over 4 måneder og udviklede et nyt repertoire af guitarmusik, der ikke lader sig klassificere i en enkelt genre, men nærmere er et udtryk for en kompositions- og klangudforskelse af instrumentet.

CD'en "Alleviation" udkom i oktober 2017 og bærer Mikkel Plougs velovervejede melodiske og harmoniske signatur, beskrevet af kritikere som smuk, nærværende og nyskabende. Musikken ligger et sted mellem klassisk og jazz, og albummet fik fine anmeldelser. Udgivelseskoncerten var på Det Kongelige Teater 29 oktober 2017, og lytningen til albummet eksploderede på streaming tjenesten Spotify med over 200.000 afspilninger på 3 uger.

Guitaristen Mikkel Ploug har som jazzmusiker turneret i over 20 forskellige lande og udgivet en række albums på international velrenommerede pladeselskaber. Hans musik har fundet vej til radiostationer som BBC, New York Public Radio og Deutsche Rundfunk, og han har høstet international anerkendelse fra sine personlige og melodiske kompositioner. Hans virke tæller samarbejde med en række af vor tids store musikere, og han har tætte bånd til både den europæiske og den amerikanske jazzscene.

I koncertens første sæt vil Mikkel Ploug spille solonumre fra sin CD, og i andet sæt spiller han med sin trio, der har Jeppe Skovbakke på bas og Jeppe Gram på trommer.

Inden musikken starter på Nødebo Kro fredag den 1. marts kl. 21, kan man spise middag med en to-retters menu for kun 150 kr. (125 kr. for medlemmer af Forsamlingshusets Venner). Spisebilletter købes i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 27. februar kl. 12. Men alle er naturligvis velkomne til musikken - også dem, der har spist hjemmefra
Luk

De Nordiske Spillemænd

Søn. d. 3. marts 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Fem professionelle klassiske musikere deler en fælles glæde ved den nordiske folkemusik, og De Nordiske Spillemænd har i mere end 45 år glædet et stort publikum med deres smittende engagement. De spillede i Nødebo i 2015. Nu kommer de igen. De Nordiske Spillemænd blev dannet i 1973. Ensemblet har optrådt overalt i Danmark med koncerter så forskellige steder som Tivoli, musikforeninger, for­samlingshuse og kirker, og har i mere end 40 år stået for de traditionsrige nytårskoncerter på Louisiana-museet i Nordsjælland. Ensemblet har endvidere turneret vidt omkring, Grønland, Færøerne, Norge og Sverige i nord, Canada og USA i vest, Tjekkiet og Indien i Øst.

Ensemblets repertoire består hovedsageligt af folkemusik fra hele Norden, men omfatter også sange og danse fra de lande, hvor gruppen har turneret. Med­lemmerne af De Nordiske Spillemænd står selv for arrangemen­terne. Foruden de legende hopsaer og polkaer med deres lette tonesprog er der også vægtige viser og melodier i De Nordiske Spillemænds personlige stil. Denne stil er fremkommet ved at lytte til folkemusikkens traditionelle spillemåde og kombinere den med medlemmernes klassiske baggrund.

Udover det traditionelle folkemusikrepertoire har De Nordiske Spillemænd også fremført kompositionsmusik inden for det folkloristiske tonesprog, og flere dan­ske komponister har komponeret specielt til ensemblet.

Efter en reorganisering i 2017 består ensemblet nu af violinisterne Boris Samsing og Mikkel Futtrup, bratschisten Malte Bjerkø, guitaristen, komponisten og sangeren Hans Dal samt bassisten Johnny Sølvberg.

Som konferencier optræder Hans Dal, der de sidste par år er blevet kendt og populær gennem alle genudsendelser af julekalenderen "Nissebanden", som han i 1984 komponerede alle sangene til
Luk

Kirsten Thorup

Ons. d. 6. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Forfatteren Kirsten Thorup blev både tidligt mor og forfatter. I 2016 skrev hun romanen Erindring om kærligheden, hvor et af temaerne er et kompliceret mor-datter-forhold. Hun fortæller om sit forfatterskab med udgangspunkt i denne bog. Kirsten Thorup er en betydningsfuld samfundskritisk realist. Med stor sprogbevidsthed formidler hun nutidige oplevelsesformer og sociale erfaringer ved at skildre mennesker, der er marginaliseret i samfundet og bryder psykiske og sociale normer. Livets begrænsninger og muligheder og de menneskelige relationer er omdrejningspunkterne i forfatterens romaner, hvor forandring, opbrud og forvandling også er vigtige tematikker. Thorup har skrevet digte, noveller, skuespil og dramatik til TV og radio, men hun er især kendt for sine romaner, som har gjort hende til en af Danmarks mest læste forfattere gennem flere årtier.

Hendes seneste roman, "Erindring om kærligheden" fra 2016, er at realistisk tidsbillede fra sidste halvdel af det tyvende århundrede. Romanen gav hende Nordisk Råds litteraturpris i 2017. Det er en hudløs fortælling om konflikterne i forholdet mellem en mor og datter. En skildring af en kvindes liv gennem 5 årtier. Hvilke begivenheder og relationer der har præget og formet hende som kvinde og menneske. Den illusionsløse skildring af menneskeskæbner og deres forsøg på at finde ud af, hvad kærligheden og tilværelsen går ud på, er i fokus i den danske forfatter Kirsten Thorups bøger.

Kirsten Thorup er født på Vestfyn i 1942, og efter studentereksamen i Fredericia i 1961 og et Au Pair ophold i England studerede hun engelsk ved Københavns Universitet. Hun debuterede som forfatter i 1967 med digtsamlingen "Indeni udenfor" og fik i 1970-72 Kunstfondens treårige arbejdslegat og fra 1983 det livsvarige legat. Kirsten Thorup har gennem årene modtaget et hav af priser. Bl.a. Kritikerprisen i 1982, De Gyldne Laurbær i 1983, Det Danske Akademis Store Pris i 2000 og Radioens Romanpris i 2001. Endelig fik hun i 2017, som nævnt, Nordisk Råds Litteraturpris
Luk

NObel Swingtet og jazzens historie

Søn. d. 17. marts 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Tidligere DR programchef Henrik Wolsgaard-Iversen fortæller jazzens historie illustreret af egne erindringer om møder med de store musikere og med musikklip spillet af NObel Swingtet og sangerinden Helen Ann. Efter pausen bliver det ren swingmusik. Henrik Wolsgaard-Iversen og NObel Swingtets pianist Per Møller Hansen arbejdede i mange år sammen i DR, hvor de bl.a. stod for programmer og optagelser med jazzens stjerner som Duke Ellington, Count Basie, Louis Armstrong og Stan Getz. De havde også personlige venskaber med herboende amerikanske jazzmusikere som Ben Webster, Dexter Gordon og Thad Jones.

Showet om jazzens historie tager udgangspunkt i den afrikanske tromme og bevæger sig via sammensmeltningen af de afrikanske rytmer og den vesteuropæiske religiøse musik til blues og mere moderne udgaver af jazz. Ind imellem krydrer Henrik Iversen og Per Møller Hansen historien med deres egne anekdoter om og oplevelser med de legendariske musikere.

Undervejs spiller NObel Swingtet musikklip, der viser de forskellige faser i jazzens udvikling, og efter pausen får publikum et sammenhængende sæt med god traditionel jazz.

NObel Swingtet spiller glad swing og jazz inspireret af bl.a. Duke Ellington, Count Basie, Ben Webster, Stan Getz og Benny Goodmann. Kvartetten består af Niels Obel, hvis "bløde" tenorsaxofon- og klarinetspil er inspireret af Benny Goodmann. Han spiller i forskellige bigbands i København, bl.a. King Size og DRAM. Per Møller Hansen på piano har i mere end 40 år produceret jazzudsendelser i Danmarks Radio og omsætter i NObel Swingtet sin viden til et inspirerende jazz piano. Jens Andersen er under ungdomsoprøret opdraget som rockbassist, men efter, at ungdommen er aftaget, er han kommet til fornuft og har taget jazzen til sit hjerte. Jørn "Glas" Rasmussen på trommer har hele sit liv beskæftiget sig professionelt med musik, dels som musiker i et utal af københavnske orkestre, dels som musikskolelærer. Helen Ann har erfaring fra stort set alle musikgenrer, men med et særligt fokus på swingende jazz
Luk

Nøddeknækkerne

Fre. d. 29. marts 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Folkemusikgruppen Nøddeknækkerne holder åbent hus på Nødebo Kro den sidste fredag i måneden, hvor de ofte har besøg af andre spillemandsgrupper, der spiller op til folkedans. Kom og vær med til en sjov og glad fællesaften med Nøddeknækkerne. Den første time fra kl. 19 er der traditionelle nordiske fællesdanse, kredsdanse mv, under letfattelig og sjov instruktion, så alle kan være med.

Hvis der er gæsteorkestre, starter de med at spille til dans fra kl. 20, og senere på aftenen spiller Nøddeknækkerne sammen med gæsteorkestret eller alene.

Der er gratis adgang til musikken kl. 19.

Man kan spise middag på Kroen, før musikken starter. Der serveres en ret mad kl. 18, og det koster 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn. (der er rabat for medlemmer af Forsamlingshusets Venner) Spisebilletter skal købes på www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 26. september kl. 12.

Læs nærmere om Nøddeknækkernes aktiviteter på deres hjemmeside: www.nodeknek.dk
Luk

Stand-up på Nødebo Kro

Fre. d. 5. april 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100)
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Mikkel Klint Thorius er født til at optræde. Væbnet med charme, kæmpe smil og masser af overskud indtager han scenen og leverer et fantastisk show - hver gang. For han er sjov, rigtig sjov! På trods af, at Mikkel nærmest er klinisk boldmongol, har han spillet fodbold i mange år og gør det stadig i weekender på et 7-mands hold, hvor tømmermænd nærmest er obligatorisk. Begge hans forældre er lærere, så da Mikkel fremlagde idéen om, "at nu ville han være komiker", blev der lagt meget tryk på, at en uddannelse og en plan B er vigtig. Der er dog ikke fundet nogen Plan B endnu.

Mikkels materiale spænder bredt. Han er ofte navlepillende og snakker om sit eget røde hår og/eller sin oplevelse af at begynde at træne. Men Mikkel kan også godt lide at tage udgangspunkt i det danske samfund og i sin generation. Det gør han, når han snakker om overvågning, politikernes måde at tale ned til os på, og hvordan han og hans Mokai-drikkende generation på et tidspunkt skal overtage landet.

Når Mikkel optræder, så indtager han altid scenen storsmilende og med et kæmpe overskud. Derfor har han også været opvarmer for kendte komikere som Jacob Wilson, Thomas Hartmann og Karsten Green. Sidstnævnte var han også vært sammen med på tv-programmet "Testkaninerne" på TV2 ZULU. Mikkel Klint Thorius lever af comedy, som stand-up komiker, tv-vært og tekstforfatter, bl.a. på programmet Nørgaards Netfix, som han af og til også medvirker i. I 2013 nåede han finalen i DM stand-up. Han er en af de nye komikere herhjemme med den stærkeste udstråling overhovedet og er derfor også fast inventar på Comedy Zoo og Københavns Open Mikes.

Forestillingen varer en god halv time og starter præcis kl. 19.30. Der vil blive arrangeret underholdning for børn, mens de voksne er til stand-up. Inden forestillingen begynder, vil man kl. 18 kunne spise en god ret mad i caféen, og bagefter vil baren stadig være åben. Spisebilletter til fredagsspisning skal købes på Kroens hjemmeside senest onsdag den 3. april kl. 12 og koster 100 kr. for voksne (80 kr. for medlemmer af Forsamlingshusets Venner) og halv pris for børn
Luk

AmadeusEnsemblet

Søn. d. 7. april 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 150) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Mozarts Gran Partita i B-dur for 13 blæsere er et storslået og iørefaldende værk, som har inspireret AmadeusEnsemblet til deres navn. Det bliver hovedværket for koncerten i Nødebo. AmadeusEnsemblet begyndte sin virksomhed i 1993, da en kreds af blæsere fra København og det øvrige Sjælland ønskede at danne et ensemble for symfonisk blæsermusik. Besætningen består af et bredt udsnit af instrumenter: 2 fløjter, 2 oboer, 2 klarinetter, C-klarinet, bassethorn, basklarinet, 2 fagotter, 4 horn og kontrafagot eller kontrabas, i alt 16 musikere. Dertil kommer muligheden for en klanglig udvidelse, idet f.eks. en fløjte kan skifte til piccolofløjte, og en obo kan skifte til engelskhorn. Med alle disse instrumenter fås tilsammen et meget omfangsrigt klangmedium med symfonisk effekt.

Hovedværket inden for den klassiske blæsermusik er Mozarts Gran Partita i B-Dur for 13 blæsere. Dette værk er stamfader til senere værker for samme eller større besætning, så ensemblet finder det naturligt at smykke sig med navnet AmadeusEnsemblet efter Wolfgang Amadeus Mozarts storslåede værk, som står fast på repertoiret. Richard Strauss er den komponist, der i første række er blevet inspireret af Mozarts stil i en senere tid. Han har komponeret 4 værker for op til 16 blæsere, hvoraf de to er tidlige og de to andre er sene værker. Besætningen i de sene værker er den, der ligger til grund for AmadeusEnsemblets besætning. I disse værker får man et fuldtklingende orkester, der kan genkendes som "orkestret i orkestret" i Strauss' forskellige operaer, hvor blæserne altid indtager en væsentlig rolle.

AmadeusEnsemblet arbejder projektorienteret, dvs. medlemmerne mødes ikke regelmæssigt hele året rundt, men samles i korte prøveforløb med 2-3 koncerter som mål. I løbet af et år bliver det til 3 koncertrækker fordelt over året. Antallet af koncertsteder udvides til stadighed, og ensemblet har bl.a. spillet i Helsingør domkirke, Roskilde domkirke, Herlufsholm kirke, Espergærde Musikforening, Kronborg Slot, Rundetårn, Helligåndskirken, Sorgenfri kirke, Engholmkirken, Christianskirken og i mange andre kirker på Sjælland. Desuden har ensemblet optrådt i Frederikshavn og Hjørring.

Oboisten Henrik Goldschmidt siger om orkestret: "Jeg har gennem en række koncerter i Danmark og i USA haft den store fornøjelse at dirigere AmadeusEnsemblet. Ensemblet er kendetegnet ved spilleglæde, engagement og et højt kunstnerisk niveau. Humor og seriøsitet går hånd i hånd, og de musikalske resultater er imponerende. Ensemblets repertoire er enestående, idet det ud over de store mesterværker også består af værker bestilt og skrevet specielt til ensemblet. "
Luk

Nøddeknækkerne

Fre. d. 26. april 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Forsamlingshuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, Fredensborg
Folkemusikgruppen Nøddeknækkerne holder åbent hus på Nødebo Kro den sidste fredag i måneden, hvor de ofte har besøg af andre spillemandsgrupper, der spiller op til folkedans. Kom og vær med til en sjov og glad fællesaften med Nøddeknækkerne. Den første time fra kl. 19 er der traditionelle nordiske fællesdanse, kredsdanse mv, under letfattelig og sjov instruktion, så alle kan være med.

Hvis der er gæsteorkestre, starter de med at spille til dans fra kl. 20, og senere på aftenen spiller Nøddeknækkerne sammen med gæsteorkestret eller alene.

Der er gratis adgang til musikken kl. 19.

Man kan spise middag på Kroen, før musikken starter. Der serveres en ret mad kl. 18, og det koster 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn. (der er rabat for medlemmer af Forsamlingshusets Venner) Spisebilletter skal købes på www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 26. september kl. 12.

Læs nærmere om Nøddeknækkernes aktiviteter på deres hjemmeside: www.nodeknek.dk
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her