Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
18/12 2018
Kulturium Musikteater
Ishøj Østergade 28
2635 Ishøj
Tlf: 4354 5511

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6129, Lon 12.3563

Ishøj Kultur Café er kommunens nye kulturhus i Ishøj By Center (tidl. Ishøj Centersal)


Viser 67 events fra/efter 21. aug. 2019

Grev gris

Lørdag den 31. august 2019, kl. 13.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
GREV GRIS. Vi får historien om Prins Knud den lille gris, om hvordan hoffolkene forsøger at tilpasse Gris til livet ved hoffet. Peter Holst er på scenen med en ghettoblaster fire stofbleer. Forestillingen handler bl.a. om at gå i skole, om at kunne læse, om at vokse op ikke mindst om at være venner. Forestillingen har så et dybere eksistentielt lag, der handler om at vedkende sig sig selv, leve med sine "sider".

Een mand, een ghettoblaster fire stofbleer. Det er alt. Resultatet er en medrivende, tosset gakket historie uden sidestykke. Prins Knud møder en dag en lille gris. Grisen leger i en mudderpøl i udkanten af en skov. De to bliver hurtigt de bedste venner, fortællingen tager for alvor fart, da Prins Knud beslutter at præsentere den lille gris for resten af hoffet. Forestillingen om Grev Gris er baseret på Thorstein Thomsens bøger går rent ind hos sit publikum. Skøn forestilling for de 5-9 årige (og deres voksne)

ANMELDELSER

Anmeldelse i POLITIKEN
Med ganske få kulørte tørklæder fremtryller Peter Holst en både underholdende indholdssolid kritik af det goldt tæmmede voksenliv.Tilpasning socialisering til låste normer stereotype manerer trækker smilet ud af folk. At blive dresseret til en forfinet dresseret (voksen)civilisation ødelægger al (barne)glæde. Det dyriske tilfredsstillelse af ens umiddelbare lyster frisætter energi. Det giver humør liver en op.
Det er i kortform det, som Det lille Turnéteaters 'Grev Gris' handler om. Men der er langt herfra så til at forestille sig mærke den enkelhed, hvormed det kan fremstilles scenisk, hvis ikke lige man før har oplevet forestillingen - som er 'tudsegammel', men ikke af den grund i dag anno 2014 er blevet mindre vital eller mindre relevant.

Anmeldelse i WWW.TEATERAVISEN.DK Kirsten Dahl

Mudderpøl-begejstring
Det er Peter Holst iført skarlagenrød silkeskjorte mørke bukser som står for hele forestillingen. Til hjælp har han udelukkende nogle farverige tørklæder en båndoptager, som afspiller musik, når han behændigt giver den et dask med den ene fod.
Holst ruller indledningsvist gelinde med musik i kroppen et pink tørklæde om til Grev Gris. Voila, med snegle-roulade-tryne kække slaskede foldeørere har vi nu stykkets hovedperson. Det væsen som glædesgryntende boltrer sig i slotshavens allermest fjerne øde krog. I mudderpølen der.
Vi er på Holsts gestik lyde ikke i tvivl om, at Grev Gris nyder det sanseligt jordnære i fulde drag.
Siden støder Prins Knud til i form af et lyst tørklæde siden - da prinsen vokser op bliver konge: Et tørklæde med fire konge-krone-knuder. Prinsens hof består af en 'wanna-bee-maskulin' Kaptajn Snu med en affekteret Grevinde Finke. Og ham, som skal gøre prinsen klog, er en slaskelemmet fløs som på nonchalant-flabet københavnsk skal forestille at være en underviser importeret direkte fra klodens anden side - fra Kina via et opslag i en blød tørklæde telefonbog et enkelt mobilopkald...

Mudder frem for laksko
Prins Knud falder som ung for grisen dens basale mudderpøl-begejstring som konge udnævner han grisen til greve så snart grisen bliver trukket med op til hoffet, går det galt. 'Kan du stå, kan du så gå', siger de, derfra går det slag i slag med at få skolet Grev Gris til at blive en fin fornem greve i skinende laksko silkebukser.
Grevinde Finke kaster sig dansebegærligt over grisen, som i fornemhedens tegn er blevet godt alkoholberuset. Men så sker det - Grev Gris dratter fortumlet helt punkteret for liv omkuld på det sorte linoleumsgulv, der sanser Kong Knud, at Grev Gris er havnet på en forkert hylde. Han må tilbage til sit mudderhul finder der det smil frem, som længe har været jaget af vejen.

Hele det cirkel-forløb gennemspiller Holst på bare 35 minutter. Med præcist overskudsfyldt figurarbejde, med et godt blend af galoperende glæde sviende alvor. En skuespilpræstation som så har en fin balanceret tekst en gedigen iscenesættelse at fundere sig på.

Gratis garderobe skal benyttes.

Se mere på www.kulturium.dk
Vis kort
8 Sep Jazz

Jazz med Lene Strøyer Kvintet

Søndag den 8. september 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
Lene Strøyer fik prisen "Årets Danske Blues Navn" i 2010, og hun har ikke kun en kærlighed til blues. Denne gang står Lene Strøyer i spidsen for et fantastisk hold af jazzmusikere, og eftermiddagen byder på en blanding af jazzstandards og blues numre.
Entré: 25 kr. Der betales i døren
Vis kort
11 Sep Foredrag

Foredragsrækken i Ishøj Kultur Café

Onsdag den 11. september 2019 til onsdag den 4. marts 2020, 6 kursusdage kl. 13.30-15.30.
Pris: (Entré: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Ishøj
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
Underviser: Flere I Foredragsrækken. Tilbring 6 hyggelige eftermiddage fra 13.30 til 15.30 i Ishøj Kultur Café. AOF byder på kaffe og kage i pausen. 11/09 - 19 Mød Kim Hemmingsen. 23/10 - 19 Mød Monica Krog-Meyer. 20/11 - 19 Mød Christian Degn
08/01 - 20 Mød Morten Hemmingsen
12/02 - 20 Mød Anne Karin Broberg
04/03 - 20 Mød Anne Laxholm

Specialprogram kan rekvireres på "info@aofvest.dk" eller telefon 43 71 36 71.

Hold: 190175
Vis kort
13 Sep Andet/Ukendt

Dissing og Las

Fredag den 13. september 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
I aftenens første koncerthalvleg fortolkes Bob Dylans vidunderlige sange. Efterfølgende vil trioen præsentere deres egne numre. Rasmus & Jonas Dissing samt Las Nissen tilhører den absolutte top indenfor den nye generation i dansk musik. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers.

Dissing og Las inviterer, med den største selvfølgelighed, publikum indenfor, og fortællinger og fantasier viser vej gennem aftenens sange. Der bliver grinet og grædt, rocket og rislet.

De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, var det med det samme tydeligt, at det var en rigtig god idé.

Med de tre album 'Lige Præcis' (2008), 'Balladen med Bartof'( 2010) og nu 'Kig op' (2013) i bagagen har Las Nissen og Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en enhed man skal regne med fremover.

Udgivelserne høstede masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark
Vis kort
15 Sep Jazz

Søvilla Jazzband

Søndag den 15. september 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
Traditionel jazz henover alt fra jive-, street- og bossanovarytmer til swingende jazznumre med masser af sang. Garanti for danseglæde, humor og vippende fodsåler. Entré: 25 kr. Der betales i døren
Vis kort
18 Sep Andet/Ukendt

Senior Café m. Gæstesolist: Lotte Riisholt

Onsdag den 18. september 2019, kl. 14.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
Lotte Riisholt har gennem sin 40 årige karriere cementeret sig som én af Dansktoppens bedste sangerinder. Gennem årene er det blevet til masser af Dansktop-hits, som et bevis på Holbæk sangerindens store kvaliteter, fulgte nomineringen som "Årets Kvindelige Dansktop solist" ved "Dansktop Prisen 2016" i Jyske Bank Boxen.
Lotte Riisholt har et stort repertoire både dansk internationalt, som tilpasses ethvert arrangement - stort som småt. Der er altid god stemning fest, når Lotte Riisholt er på scenen. Alt bliver fremført med smil, charme højt humør.

Se mere på www.kulturium.dk
Vis kort
21 Sep Show/stand up

Små Blå Sko

Lørdag den 21. september 2019, kl. 11.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
En lille entré danner kulisse for forestillingen. Fra entréens billeder, skuffer skabe trylles fortællingen frem - om damen der går tur med folk. Damen er begejstret fuld af forvent-ninger, når en ny gåturs-kammerat skal komme. I dag venter hun Alfred, så de små blå sko findes frem. I ventetiden fantaserer damen om udflugtsmål for dagen
Alder: 2 - 4 år

Gruppebilletter kan købes på Ticketmasters Servicecenter, tlf. 70 15 65 65
Vis kort

Teen bio

Lørdag den 21. september 2019, kl. 20.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
Kulturium Biograf står, i samarbejde med frivillige unge forældre, bag den nye filmklub med seks særlige filmoplevelser, workshops fællesskab - selvfølgelig udvalgt af de unge selv. Klubben er for 5. klasse op. Enkelte af filmene er for 11+ årige

Et medlemskab giver adgang til seks film i løbet af sæsonen der løber fra september 2019 til april 2020
Hver måned viser vi en ny film (december undtaget)

Filmvisningerne ligger på fire lørdage fra kl. 13 to tirsdage fra kl. 16.30. Om tirsdagen bliver der serveret pizza efter filmen
Desuden vil der, i forbindelse med nogle af filmene, være ekstraordinære overraskende arrangementer
Udover gode film, mad spændende arrangementer, får du så muligheden for at hygge med dine venner møde nye kammerater i et skønt filmfællesskab

Så skynd dig at melde dig til første sæson af Kulturium Teen Bio

Program: Lørdag d. 21. september kl. 13, Lego 2 + legoworkshop med Dansk Arkitektur Center
Tirsdag d. 22. oktober kl. 16.30, Divergent 1 + pizza efter filmen
Lørdag d. 23. november kl. 13, Hunger Games 1 + cosplay (udklædte figurer fra filmen)
Lørdag d. 18 januar kl. 13, Wonder
Tirsdag d. 25. februar kl. 16.30, Dumbo + pizza efter filmen
Lørdag d. 28. marts kl.13, Ternet Ninja

Se mere på www.kulturium.dk
Vis kort
22 Sep Jazz

Jazzkompagniet

Søndag den 22. september 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
Glad Dixiejazz. Billet købes i døren.
Vis kort
25 Sep Andet/Ukendt

Bilton Marten (solo, 50/50 Koncert)

Onsdag den 25. september 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater,
Ishøj Østergade 28, Ishøj
INTIM STEMNING på 50/50 SCENEN. Bilton Marten er ikke bare endnu en standardiseret ung popfyr, med en guitar under armen. Den 20 årige, dansk/canadiske eks-model, er med sin ekstraordinære stemme, særlige look nærværende sange, godt på vej til at tage sin plads på den danske musikscene.
Bilton Marten er inspireret af kunstnere som Paolo Nutini, Rob Thomas Norah Jones
Vis kort