Kulturkalender

Kulturhuset Elværket

Kulturhuset Elværket

Ved Kirken 6
3600 Frederikssund
Tlf: 47 38 52 91
Hjemmeside
Åbent: Ma.-fr. kl. 11-16

Primært danner Elværket de attraktive og meget fleksible fysiske rammer om arrangementer foreninger o.an. iværksætter. Huset er brugerstyret med fuldtidsansat daglig leder. Personalegruppen er behjælpelig ved f.eks. opstilling til div. arrangementer. I salen kan gennemføres arrangemeneter med op til 150 sidende. I "caféen" skiftende udstillinger af arbejder fra hovedsageligt lokale amatørerViser 33 events fra/efter 21. feb. 2018

På X og Tværs af tilfældigheder

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 75 kroner)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Foredrag med Johan Olsen - manden fra magtens og forskningens korridorer. Johan Olsen fortæller om naturvidenskabens magi, værdi og begrænsninger, herunder sin egen rolle i den. Ole Rømers rolle for GPS´en og tilfældighedens rolle for forskningens store opdagelser kan, sammen med rockmusik, indgå - MEN: intet er sikkert, for sandheden flyver altid foran den, der søger den og virkeligheden er i bund og grund en and.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål efter foredraget.

Billetter købes via Kulturhuset Rejsestaldens hjemmeside: www.rejsestalden.frederikssund.dk.
Pris: (Entré: Standard 50 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Kom med bag kameraet til optagelserne på den roste tv-serie og tættere på fem mennesker, som har formet danmarkshistorien.

Pia Stuer Lauridsen udstiller i marts måned

Man. d. 26. februar til tor. d. 22. marts 2018, kl. 11-16 samt ved arrangementer.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
I like to experiment with different materials, proportions and techniques, developing conceptual ideas and series of work. I sketch a lot. Sketching is central in my creative process. Fernisering mandag den 26. februar mellem 15 og 17.
Pris: (Pris: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Arrangør: LOF Frederikssund
Modet til at turde sætte omsorgsfulde rammer ogsætte værdier op forbørn. Hvem bestemmer hjemme hos jer? LOF har inviteret Lola Jensen til at sætte Familien Danmarks hverdag på humoristisk spids, - give os tanker på, hvem bestemmer hjemme i familien. give os modet til at turde sige nej til barnet. tanker på hvor der skal siges nej i forhold til aktuel alder. kunsten at give et nej, så barnet får lysten til at følge det. samt modet til at turde tage en efterfølgende konflikt, hvis barnet ikke fandt det nej okay. og oveni alligevel give plads til barnets selvstændighed. At mestre denne balance kan virke som en umulighed midt i afgang til dagpleje eller daginstitution en tidlig morgen, i ulvetimen, ved putning, på en lang grå regnvejrslørdag o.s.v. Alle forældre vil deres børn det bedste, det er bare ikke altid at tanke og handling kommer til at stemme overens, måske fordi stress, dårlig samvittighed, usikkerhed, tvivl her og nu i situationen kommer til at overhale de gode intentioner. "Hvad betyder det for mit barn at se TV, hvad tid skal de i seng, hvad med måltidet, hun spiser ikke så meget, hvordan taler man med børn om de sværeste emner, hvad med legen og kammeraterne i institution eller skole, hvad med gruppedannelse, hierarkier, roller, afvisning, udelukkelse, mobning, hvordan gør man sit barn til en god kammerat, hvordan giver man i det hele taget den dannelse til børn der gør, at de på sigt kan begå sig med andre etc.?" Spørgsmålene er mange, svarene måske ligeså.Der er masser af små eksempler i hendes oplæg, som er hentet lige ud af en almindelig hverdag. Lola Jensen, socialpædagog, familievejleder i 30 år, foredragsholder, forfatter til flere bøger samt familievejleder på TV2 Go` Morgen Danmark m.m. Hold 181004

Kvie-croquis og landskab

Tir. d. 27. februar til tor. d. 22. marts 2018, fernisering 26.2. kl. 15-17.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Billedkunstner Pia Stuer Lauridsen viser maleriske tegninger og træsnit af kreaturlivet i det nordsjællandske landskab. Værkerne er udført plein air (i fri luft) foran folden med dyr, bearbejdet og færdiggjort på stedet af en eller flere arbejdsgange. Udstillingstemaet tager afsæt i Elværket som sted for undervisning i croquis - " Croquis i rummet ". I Croquis, der en klassisk disciplin indenfor tegnekunsten, øver man sig i at tegne efter den nøgne menneskekrop. I " Kvie-croquis " er den menneskelige krop skiftet ud med koens kraftige, knoklede og pelsklædte statur og gyngende yver, og så går det stærkt, for dyrene er næsten aldrig i ro.
Pia Stuer Lauridsen er billedkunstner og medlem af Billedkunstnernes Forbund og Kvindelige Kunstneres Samfund.

" Kvie-croquis " er titlen på et kunstprojekt,som hun har arbejdet med gennem de sidste 17 år udendørs i landskabet og blandt forsøgsdyr i staldene på Landbohøjskolen.

At have koen og kreaturlivet som motivisk omdrejningspunkt har rødder helt tilbage i den danske Guldalder med tegnere som Lundbye og senere Theodor Philipsen.

For Pia Stuer Lauridsen er der noget helt eksistentielt på spil, en slags " back to basis " når hun sidder dér i stilhed ved hegnet og tegner på en kombineret rygsæk / folde-ud-stol i time efter time, dag efter dag, i samvær med dyrene under omskiftelige vejr- og lysforhold.

De udstillede værker stammer fra dette felt af hendes kunstneriske praksis og er udført under gentagne arbejdsophold ( artist i residence ) bevilget af Ole Haslunds Kunstnerfond.

Konceptet vil kort blive introduceret ved en artisttalk på åbningsdagen 26.2. kl. 15 -17

Gennem Sydamerika på cykel

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 19.
Pris: (Pris: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Thomas Mølgaard cykler 12.000 km på 5 måneder.

Medicinsk cannabis

Lør. d. 3. marts 2018, kl. 14.30.
Pris: (Pris: 75 kr) Klik her for at tilmelde dig
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Medicinsk cannabis Foredragsholder: Speciallæge Edith Raffn Der er meget omtale af medicinsk cannabis i medier og i offentligheden. Mange patientgrupper ønsker at få adgang til cannabis for at lindre og evt. bedre deres tilstand. Læger i Danmark kan ordinere magistrelle lægemidler, eksempelvis som kapsler eller olier, med indholdsstoffer fra cannabis. (Magistrelle lægemidler er lægemidler, der tilberedes på et apotek til den enkelte patient efter recept fra en læge.) Men hvordan virker medicinsk cannabis og hvem kan få gavn af det? Og hvordan er love og regler omkring udskrivning af medicinsk cannabis? Det vil speciallæge Edith Raffn fortælle om - med efterfølgende spørgsmål og debat. Edith Raffn har bl.a. arbejdet i Kræftens Bekæmpelse i en årrække. Hun har nu en klinik i Hillerød, hvor hun undersøger og eventuelt udskriver medicinsk cannabis til patienter med kræft og spredning. Hold 81-03

Livet er en gåde

Lør. d. 3. marts 2018, kl. 16.
Pris: (Entré: 150 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Løsningen står på bagsiden. Dato: 03-03-2018 kl. 16.00. En cabaret om tegneren, humoristen, maleren og mennesket Storm P. I cabaretten, en form som lå Storm P.s hjerte nær, fortæller sanger og skuespiller Hans Dueholm og pianisten Allan Dahl Hansen historien om vores store humorist, satiriker, tegner, variete-kunstner og maler Robert Storm Petersen. Storm P.s sidste ufærdige maleri hedder meget passende "Klovnens begravelse", og viser et muntert begravelsesoptog af cirkusfolk, gøglere og klovne i selskab med en person meget lig Storm P. selv. Det muntre møder det sørgmodige, og billedet giver et fint indblik i, hvem personen Storm P. var, og er en del af forklaringen på, hvorfor han er så uopslidelig. Storm P.s hyggelige arbejdsværelse på Asgårdsvej 17 på Frederiksberg danner rammen om forestillingen, og her møder vi en lang række af hans figurer, som ?træder ud? af tegningerne, og sammen med. Storm P?s monologer og musik fra tiden leder de os igennem tegnerens liv. Medvirkende: Hans Dueholm. Pianist: Allan Dahl Hansen. Spilletid: 120 min. inkl. pause
Pris: (Entré: kr. 40,00)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Væbnet med guitarer og billigt legetøj kaster kammeraterne Niclas og Morten sig ind i Peddersen og Findus' kamp: At få ræven til at holde sig fra deres skræmte høns. Uden våben. Sammen, og med hjælp fra publikum, udtænker, udvikler og udfører de en festforestilling af en snedig plan, som indbefatter en kunstig høne, masser af fyrværkeri og tilpas med spøgeri. Peddersen og Findus hjælpes ad og ændrer verden!

Rossinis opera: Barberen i Sevilla

Tor. d. 8. marts 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Cand.mag. Bjørn Steding Jessen fortæller om Gioachino Antonio Rossinis berømte opera.