Kulturkalender

Kulturhuset Elværket

Kulturhuset Elværket

Ved Kirken 6
3600 Frederikssund
Tlf: 47 38 52 91
Hjemmeside
Åbent: Ma.-fr. kl. 11-16

Primært danner Elværket de attraktive og meget fleksible fysiske rammer om arrangementer foreninger o.an. iværksætter. Huset er brugerstyret med fuldtidsansat daglig leder. Personalegruppen er behjælpelig ved f.eks. opstilling til div. arrangementer. I salen kan gennemføres arrangemeneter med op til 150 sidende. I "caféen" skiftende udstillinger af arbejder fra hovedsageligt lokale amatørerViser 42 events fra/efter 24. jun. 2018

Gina Hedegaard Nielsen udstiller i juni

Tir. d. 29. maj til tor. d. 28. juni 2018, kl. 11 til 16 hverdage samt ved arrangementer.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Mesterlært væver med en supplerende 2-årig uddannelse på Billedskolen på Jagtvej. Gina modtog Kunsthåndværkerprisen af 1879 kort efter endt uddannelse. Hun har eget værksted, og har i årene 1985-2000 arbejdet med udsmykningsopgaver til offentlige rum.
Pris: (Entré: kr. 50)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Der cykles til Selsø slot, og får en rundvisning hvorefter vi spiser vor medbragte mad, i dan gamle have. Mødested: Foran Skibby Kino, Hovedgaden 33, 4050 Skibby. Slutter samme sted. Tilmelding nødvendig til senest den 14.6.: cyklist@dantoft.com eller SMS 2387 3198, da der er begrænsede antal deltagere
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Det 2. bæredygtige marked i Frederikssund - med fokus på økologi, Mange stande med gode tilbud og interessante produkter. Kære du, der også tænker på vores verden.

Vi synes, der mangler markeder, hvor fokus er bredere end det traditionelle.

Vi vil gerne lidt længere ud og mikse forbrug med omtanke.

Vi er en gruppe ildsjæle, der er i gang med at virkeliggøre tanken om

"Det bæredygtige marked i Frederikssund - med fokus på økologi.

Markedet vil bestå af mange forskellige stande samt en cafe.

Standene repræsenterer alt fra dyner, tøj, smykker, porcelænsopsatser, muleposer med tryk til scootere - alt bæredygtigt eller økologisk selvfølgelig.

Tanken er at samle Frederikssunds borgere til en festlig, iderig, hyggelig og ikke mindst bæredygtig dag

Banko på Elværket

Søn. d. 12. august 2018, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Lions Frederikssund Hoilder banko på Elværket. Dørene åbnes kl. 12, og der spilles fra kl. 14 til 17 med en kort pause.

Claus Bojesen udstiller i august/september

Tir. d. 14. august til tor. d. 27. september 2018, kl. 11 til 16 hverdage samt ved arrangementer.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
"Din kunst er karakteriseret ved en personlig refleksion over den verden, du oplever - en oplevelse, som bliver udtrykt gennem farverige figurer." siger borgmesteren i Søllerød bl.a.

Banko på Elværket

Søn. d. 26. august 2018, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Lions Frederikssund holder banko på Elværket. Dørene åbnes kl 12, og der spilles fra kl. 14 til 17 med en kort pause. Der er fine gevinster ved både spil og lotterier.

Findes livsstilssygdomme?

Ons. d. 5. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved professor, cand.mag. og dr.med. Signild Valgårda.

Koncert med guitaristen Kaare Norge

Fre. d. 7. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 100,- for medlemmer og kr. 125,- for ikke-medlemmer)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Kaare Norge er Danmarks mest kendte og anerkendte klassiske guitarvirtuos. Solokoncert med bredt repertoire afholdes aftenen før fernisering og åbning af udstilling af Kaare Norges farverige malerier. I forbindelse med åbning lørdag den 8. september kl. 13 af udstillingen i Langes Magasin af billedkunstneren Kaare Norge, afholder Frederikssund Kunstforening koncert med guitaristen Kaare Norge. Dørene åbnes kl. 19.00, hvor der bliver lejlighed til at købe et glas vin og se et lille udpluk af Kaares malerier.

Med sit solospil har Kaare Norge nu igennem flere årtier tryllebundet publikum, høj som lav i alle aldre. Dette har gjort Kaare Norge til en eftertragtet instrumentalist, som mestrer at spænde sit repertoire fra de helt store komponister som Bach, Mozart, Chopin, til de mere folkelige melodier fra nær og fjern, over til store populære navne som The Beatles og Led Zeppelin, for bare at nævne nogle få eksempler.

Som komponist har Kaare også markeret sig f.eks. med titelmelodien - "Homage to Life" af KaareNorge - oprindeligt skrevet som kendingsmelodi til DR TV Programmet - " En naturlig Forklaring" (Dus med Dyrene) med Vært Poul Thomsen 1992.

I de senere år har kompositionerne mest været for sologuitar som f.eks. den spanske dans " Danza la Primavera", men også eksempelvis sangen "Når du forlader mig" for guitar og sang med tekst af Tove Ditlevsen.

Det anmelderroste album "The Song The Melody - Carl Nielsen", med Kaares egne soloarrangementer af 14 Carl Nielsen-sange, er hans seneste album (2015).

"Med sin udprægede indlevelsesevne og sine egne vellykkede arrangementer af Carl Nielsens melodier gør Kaare Norge med sit nye album en af Danmarks største komponister stor ære." - Rachel Einarsson, Jyllands-Posten.

"Man vil ikke finde nogen fyrige tekniske udskejelser her (selv om fremførelsen hele vejen igennem er en sand stjernepræstation); stemningen er tværtimod i høj grad melodisk og ophøjet med kun stedvise strejftog ind i lidt mørkere, kontemplative afkroge. Dette er spirituel musik; roligt opløftende, i sandhed helende for sjælen, smukt spillet og tidløst." Blair Jackson, Classical Guitar Magazine (oversættelse: Bente H. Gyldensted).

Kaare Norge har udgivet 23 cd-albummer, modtaget fire guldplader og en platinplade

Banko på Elværket

Søn. d. 9. september 2018, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Lions Frederikssund holder banko på Elværket. Dørene åbnes kl. 12, og der spilles fra kl. 14 til 17 med en kort pause.

Hvordan bygger man en bro?

Tir. d. 11. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Forelæsning ved akademiingeniør, projektchef, Henrik Vincentsen.