Kulturkalender

Frederikssund Hovedbibliotek

Frederikssund Hovedbibliotek

Jernbanegade 24
3600 Frederikssund
Tlf: +45 47312525
HjemmesideViser 58 events fra/efter 19. sep. 2020

Introduktion til slægtsforskning

Torsdag den 24. september 2020, kl. 14.
Jægerspris Bibliotek Møllevej 100, Jægerspris Frederikssund Hovedbibliotek
Hjælp til at komme igang med slægtsforskning. Introduktionen henvender sig til dig, der endnu ikke er kommet så langt med søgning efter anerne.

Der vil i begrænset omfang være mulighed for at få personlig hjælp til søgning efter danske og svenske aner i specialbaser, så medbring gerne papirer og attester

En rejse i ølbrødrenes fodspor

Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 100 + gebyr, inkl. 5 ølsmagninger) Køb/bestil billet
Skibby Bibliotek Nyvej 7 C, Skibby Frederikssund Hovedbibliotek
Med ølsmagning. Kom i selskab med historien om de danske tvillinger og verdensberømte ølbryggere, Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø, der står bag bryggerierne Mikkeller og Evil Twin Brewing.

Forfatter Rasmus Emborg, der har skrevet bogen 'Ølbrødre' om de to tvillinger, beskriver både deres personlige og professionelle bedrifter - herunder deres livslange rivalisering. Det er en historie om øl og iværksætteri, der også rummer en mere universel, menneskelig fortælling, som man ikke behøver at være tvilling for at blive grebet af. Undervejs tilbydes smagninger af nogle af de øl, som har været definerende for de to ølbrødres succes

Tysktimen

Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 17 & 19.15.
Parkteatret Jernbanegade 41, Frederikssund Frederikssund Hovedbibliotek
Da den unge Siggi ryger i spjældet begynder minderne fra hans barndom, under 2. Verdenskrig, at vælte frem. De nedfældes som et dramatisk essay om hans far, den strenge politibetjent, Nansen, den rebelske kunstner, Siggi selv, og de indbyrdes opgør.
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund Frederikssund Hovedbibliotek
Ord over fjord åbner. Vi skyder festivalen i gang med et glas bobler og velkomst ved formand for Fritids- og Kulturudvalget Jesper Wittenburg og konstitueret bibliotekschef Hanne Rysbakke.

Derefter kan du opleve Kristian Bang Foss, der med sin seneste roman 'Frank vender hjem', beskriver to meget forskellige familier i et dansk klassesamfund. Den populære og anmelderroste roman er udgangspunktet for en samtale om skriveproces, inspiration og tvivl, litteraturens forhold til samtiden og hvad en god historie egentlig er.

Kristian Bang Foss interviewes af journalist, tv-vært og bogelsker Mikkel Fønsskov

Livlig lørdag

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Frederikssund Hovedbibliotek Jernbanegade 24, Frederikssund
Kreativt værksted for børn. Kom og vær med til at masse kreative og sjove ting i et par timer, hvor der også er plads til, at vi hygger os sammen.

Denne lørdag skal vi lave navneskilte til postkassen. Tilmelding ikke nødvendig

Ord Over Fjord: Iben Mondrup

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 10.15.
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund Frederikssund Hovedbibliotek
I samtale med lokal læseklub. Oplev forfatteren Iben Mondrup i samtale med en lokal læsekreds om hendes anmelderroste roman 'Tabita'.

'Tabita' er en gribende og velskrevet roman, der via historien om et dansk ægtepars adoption af to grønlandske børn også bliver en skildring af et sammenstød mellem den grønlandske og den danske kultur

ORD over FJORD. Børneteater: Alfons Åberg

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 10.15-11.15.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund Frederikssund Hovedbibliotek
Nye historier. Comedievognens populære dramatisering af Gunilla Bergströms elskede børnebøger om den energiske lille fyr med den livlige fantasi. Forestillingen baserer sig på flere af disse hverdagshistorier om Alfons og hans rare og distræte far.

"Selvfølgelig er der ikke spøgelser til" siger Alfons. "Og heller ingen uhyrer eller mystiske marsmænd. Selvfølgelig ikke! Kun i fjernsynet og på film og i eventyrbøgerne." Men sommetider glemmer Alfons det.

For 3-8 år

Ord Over Fjord. Kulturmarked

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 10.30.
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund Frederikssund Hovedbibliotek
Lokale forfattere præsenterer deres arbejde. Forfatter Ayse Nart

Forfatter og forlægger Christina Lassen-Andersen

Forfatter Elsebeth Gundersen Jensen

Forfatter Hannah Lie

Illustrator Jakob Kramer Hero

Forlægger Janne Juul/kratte.dk

Bjerre tryk v. Lise Bjerre

Forfatter Marianne Nielsen

Forfatter Mette Sejrbo

Forfatter Mikkel Stolt

Forfatter Søren Møgelvang

Illustrator Theis Christiansen

Ord over fjord: line jensen

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 12.30-13.30.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund Frederikssund Hovedbibliotek
Med sine enkle, humoristiske tegninger i bøgerne 'Hver dag starter det forfra' og 'Det store regnestykke' skaber tegner Line Jensen debat og er blevet mødt med lettet genkendelse, når hun deler tegninger om sit 'uperfekte' liv på Instagram. I dag har hun mere end 30 tusinde følgere og udgiver bøger illustreret med bundærlige snapshots fra et rodet familieliv med små børn, en teenager, længsel efter at arbejde igen, kærlighed til familien og en følelse af at være kronisk bagud med alt. Oplev Line Jensen, når hun på en selvironisk og hudløst ærlig måde fortæller om hverdagens moderne kvinde-, småbørns- og karriereliv og om vigtigheden af at dele livet bag facaden med andre

ORD over FJORD: Hanne Højgaard Viemose

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 13.45.
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund Frederikssund Hovedbibliotek
Mød forfatteren Hanne Højgaard Viemose og hør hende fortælle om sit forfatterskab og sin seneste roman 'HHV, FRSHWN: Dødsknaldet i Amazonas', som hun er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2020 for. Denne roman er højdepunktet i Hanne Højgaard Viemoses romanserie om Hannah/Hanne/Anne/Anita og byder på en hæsblæsende læseoplevelse, hvor vi kommer ind i hovedet på forfatteren Anita, der er ved at skrive en bog om sit liv, mens hun forsøger at leve det.Mød en forfatter der skriver både råt, usentimentalt, nærværende, sjovt og rørende