Kulturhuset Rejsestalden

Kulturhuset Rejsestalden

Hovedgaden 29A
3630 Jægerspris
Tlf: 4735 2770
Hjemmeside
Åbent: Ti., to. fr. kl. 10-15, on. kl. 12-18, sø. kl. 11-16

I Kulturhuset Rejsestalden er der skiftende udstillinger og mange forskellige kulturelle arrangementer. Se den månedlige aktivitetskalender på www.frederikssund.dk eller tilmeld dig nyhedsbrevet



Viser 11 events fra/efter 19. apr. 2024

HAVDAL

Tirsdag den 19. marts til søndag den 2. juni 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Jette Ellgaard er opvokset på gården Havdal. En dag begyndte hendes far at sige, at det snart var ved at være sidste sommer på gården. Tiden var kommet til at sige farvel. I den forbindelse spurgte Jette sin far, om han ikke ville begynde at indsamle planter, der havde en særlig betydning for ham, både på et personligt, et historisk og på et landbrugsfagligt plan. Det er der kommet en udstilling ud af.

Jette Ellgaard (f. 1972) skaber foto, tekst- og videoværker, der levendegør historie og samfundsforhold og forholder sig involverende og analyserende til almengyldige emner som tid, slægt og identitet. Det menneskelige nærvær i samspil med erindringen, står altid i centrum i hendes værker. Ikke som en ureflekteret nostalgi, men som kulturhistoriske minder og særlige stemninger

Koncert med Vestbo Trio

Fredag den 19. april 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Vestbo Trio spiller en karakteristisk og stilsikker form for instrumentaljazz, med elementer af blues/folk.

Lev for det halve

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19:00.
Pris: Entré: 60 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Går du også og drømmer om at knække koden til en klimavenlig hverdag med balance i familie- og arbejdslivet? Forfatter Nanna Hyldgaard Hansen praktiske hverdagsråd og enkle sparetips, så du kan leve for mindre og få mere tid til det, der er vigtigt. Forfatteren Nanna Hyldgaard Hansen har skrevet bestselleren Lev for det halve - og få familieliv, forbrug og arbejde i balance om sine erfaringer med at skære forbruget ned uden at savne noget. Nanna har med udgangspunkt i et almindeligt dansk forbrug og liv i byen mere end halveret sin og familiens klimabelastning. Hun er netop nu aktuel med de nye bøger Rig på tid - med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner samt Staycation Danmark med børn.

Foredraget og bøgerne guider til nemme, klimavenlige vaner, der er lige til at bringe ind i hverdagen, og samtidig ser Nanna på problemstillingerne i et større samfundsperspektiv. Det handler om at gøre verdensmål til hverdagsmål
Pris: Entré: Medlem 50 kr, Gæst 100 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Indefra. "Happy for No Reason - 7 trin til at blive lykkelig indefra" er en workshop, der handler om at blive lykkelig uden egentlig at have en grund - selv om ens livsomstændigheder ikke er nemme. "Happy for No Reason - 7 trin til at blive lykkelig indefra" er en workshop, der handler om at blive lykkelig uden egentlig at have en grund. Det er et lyst budskab om, at man ved at arbejde med sider af sig selv kan blive lykkelig - selv om ens livsomstændigheder ikke er nemme. Fint hvis man føler sig ensom, stresset eller fastlåst og gerne vil videre i sit liv, fint hvis man er kommet et godt stykke ud ad landevejen og lige mangler inspiration og overblik til de næste skridt - faktisk fint for alle, der gerne vil videre med sig selv Workshoppen hjælper med at kaste lys over de sider af personligheden, vi ofte ikke er bevidste om, og som holder os fast i gamle vaner. Det er en oversigt over de forskellige veje, man kan gå for at udvikle sig personligt. Hvis du er parat til at tage fat i gamle vaner og erstatte dem med nogle nye, der giver dig glæde og fred i sindet, så vil du få masser af inspiration til det fra workshoppen, og så er du godt i gang med at ændre dit liv.

Den eneste forskel mellem lykkelige og ulykkelige mennesker er nemlig vores vaner.

Workshoppen vil være krydret med gode historier og praktiske øvelser og giver idéer til, hvor man kan tage fat for at få mere lys ind i sit liv og dermed energi og glæde
Pris: Entré: 300 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Vi vil arbejde med søvnen fra flere forskellige vinkler ved brug af åndedræt, mindfulness og hypnose. Du vil derefter kunne lave øvelserne derhjemme. Janni er uddannet som hypnoseterapeut fra Hypnoseskolen i Kbh. 1016, hypnose psykoterapeut fra psykoterapeutakademiet i Kbh. 2018 og blev i 2020 uddannet Mindfulnessinstruktør og åndedrætsterapeut. Janni er oprindeligt uddannet grafisk designer.

Janni er 48 år og bor i København med sin familie.

Janni arbejder til dagligt hos Center for bevidsthed og i sin klinik i hjemmet.

Dagen vil starte med lidt teori ang. søvn og en snak om deltagernes forventninger og udfordringer.

Vi kommer til at arbejde ud fra den holistiske holdning, hvor alle aspekter af kroppen vil blive inddraget.

Vi vil få teknikker og øvelser der hjælper kroppen til at falde til ro både på det fysiske og psykiske plan. Desuden vil det hjælpe hormonsystemet og hjernen (tankemylder). Du vil derefter kunne lave øvelserne derhjemme.

Vi kommer til at arbejde med åndedræt, mindfulness, hypnose og det ubevidste sind.

Der vil være en times frokostpause.

Kom i afslappet tøj og medbring en madpakke.

Der vil blive serveret kaffe, the, vand og snaks på dagen.

Vi glæder os til at se jer i Danmarks mindste kulturhus.

MVH

Kreds Nordsjælland

Kursusleder:

Lotte Bonometti, 22588091, lotte.bonometti@tidslerne.dk

På dette dagskursus har Patient medlemmer fortrinsret. Det betyder at alle kan melde sig på, men er der Patient medlemmer på ventelisten, kan IKKE Patient medlemmer risikere at blive frameldt igen, selvfølgelig med refundering af det indbetalte. Men meld dig endelig til, vi vil gerne have kurset fuldt booket.

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Pris: Entré: Mød kunstner: Jette Ellgaard 50 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Jette Ellgaard fortæller om hendes udstilling HAVDAL og hvordan hun arbejder med planter og fortællinger. Bagefter går vi en tur og finder planter/genstande, som du kan lave en fortælling om - hvis du har lyst. Den 17. maj klokken 16-18 har du nu mulighed for at møde Jette Ellegaard, der er kunstneren bag Rejsestaldens aktuelle udstilling HAVDAL I dialog med Linda Mortansdóttir vil Ellegaard fortælle om- og viser billeder fra hele den kreative proces, fra ide til de endelige værker til HAVDAL. Efterfølgende går vi samlet i skoven, hvor vi hver især kan plukke noget med ind, som vi kan skrive en sætning om. For eksempel i forhold til, hvilken betydning objektet har. Det kan for eksempel være en plante, en sten, en rod eller andet, vi finder på vores vej. Som afslutning viser vi det indsamlede frem, og dem, der har mod på det, kan læse deres sætninger op.

Tag en ven eller veninde i hånden og mød op til en rigtig hyggelig eftermiddag. Rejsestalden servere en lille snack og lidt at drikke undervejs

Koncert med Randi Laubek

Lørdag den 25. maj 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Randi Laubek har gået sine egne musikalske veje siden succeserne med debutalbummet "Ducks And Drakes" og efterfølgerne "Almost Gracefully." og "The Wedding Of All Things".

Blå Nat 2024

Fredag den 7. juni 2024, 16:00 - 22.00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Kultur- og byfesten Blå Nat er den årlige fejring af byen, hvor folk, foreninger, erhverv og kulturaktører går sammen om at holde et brag af en fest. En del af Hovedgaden og Møllevej forvandles til sprudlende gågade med åbne butikker, boder, musik, foreninger, lokalpolitikere, mad, kultur og meget mere. På udendørsscenen ved Rejsestalden vil der være underholdning og god stemning med skøn musik.

Læs mere om programmet på vores hjemmeside.

Hos Jægerspris Netværk og i Rejsestalden glæder vi os til at se folk fra nær og fjern i byen. Og selvfølgelig, som altid, vi lover godt vejr!

Koncert med Alvad, Wirsén, Venndt

Lørdag den 22. juni 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Et genbesøg af Anna Wirsén og Christian Alvad. Nu suppleret med Jacob Venndt på bas og kromatisk mundharpe.

Forfattersamtale Med Hannah Kazmi Høgsbro

Torsdag den 5. september 2024, kl. 16.
Pris: Entré: 1 Voksen 50 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris
Bibliotekar, Line Kjærgaard Jensen, i samtale med forfatter, Hannah Kazmi Høgsbro, om hendes bog "Hør lyset lande på musvit" samt en interaktiv gåtur i slotsparken. "Hør lyset lande på musvit" er en poetisk og dybt sanselig fortælling om vores tilhørsforhold, de skrøbelige forbindelser mellem kroppen, verden og naturen - og om det sprog vi har til at udtrykke os med.
Bogen er en hybrid-form af kortprosa, digt og roman, der fuldstændig formår at overføre de intense indtryk og erindringer til læseren.

Frederikssund Bibliotekerne inviterer i samarbejde med Kulturhuset Rejsestalden til en poetisk oplevelse.

Arrangementet byder på en kombination af en samtale om bogen mellem bibliotekaren Line Kjærgaard Jensen og forfatter Hannah Kazmi Høgsbro.
Derefter skal vi alle ud på en kort slentretur i slotsparken, hvor Hannah vil give inspiration til og guide os i, hvordan dét at skrive poesi foregår.
Du får mulighed for at skrible et digt under gåturen, hvis du har lyst og mod på det.
Når vi vender tilbage til Rejsestalden, samler vi op på vores oplevelse og deler eventuelle nye digterier.

Der vil være hyggelig forplejning undervejs