Kulturkalender

Kulturhuset Rejsestalden

Kulturhuset Rejsestalden

Hovedgaden 29 A
3630 Jægerspris
Tlf: 4750 3489 Fax: 4750 5656
Hjemmeside
Åbent: Ma.-ti., to.-fr. kl. 10-15, on. kl. 12-18, sø. kl. 13-17

I Kulturhuset Rejsestalden er der skiftende udstillinger og mange forskellige kulturelle arrangementer. Se den månedlige aktivitetskalender på www.frederikssund.dk eller tilmeld dig nyhedsbrevetViser 8 events fra/efter 7. jul. 2020

Oplev en lydinstallation

Mandag den 15. juni til torsdag den 31. december 2020, hele døgnet på Rejsestaldens gårdsplads.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Vi hylder genåbningen af Rejsestalden med lydinstallationen LYDVÆRK af Anders Vestergaard & Kåre Elers. OM VÆRKET
LYDVÆRK er skabt på baggrund af optagede lyde fra hverdagen. Lyde vi kender: En låge knirker, en container bliver lastet på en lastbil eller en rullekuffert, vi trækker efter os på et fortov. Reallydene er bearbejdet i en kompositorisk form, så de fremstår som et samlet musisk værk. LYDVÆRK er tænkt som en lille kim, der kan vokse og få os til at tænke positivt på menneskers behov for kunst og kultur.

OM KUNSTNERNE

Lydkunstnerne Vestergaard & Elers undersøger, hvordan lydkunst interagerer med omgivelserne. Vil omgivelserne ændre eller påvirke vores opfattelse af kunstværkets egen fortælling? Hvilken historie forestiller vi os selv udspille sig, når vi hører lydkunsten?

Lydkunstnerne er kendt for deres arbejde langt ud over landets grænser. Under navnet Strange Party Orchestra har de i mere end tredive år komponeret musik og lydkunst, der er blevet brugt ved hundredevis af liveoptrædender, teater, film, Ny Cirkus, radio og tv samt museer, gallerier og kunstudstillinger i Europa. En stor del af dette arbejde er publiceret på tolv cd/vinyludgivelser. I Danmark er de nok mest kendt for deres samarbejde med den allestedsnærværende multi- og provokunstner Kristian Von Hornsleth

Kunstudstilling 5 // Signe Bagger

Fredag den 28. august 2020, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Grafiker Signe Bagger arbejder med et legende udtryk, hvor analoge og digitale tråde flettes sammen, og hvor retro fornemmelser kombineres med moderne træk i et farverigt og fantasifuldt univers. Hendes værker skabes ofte på baggrund af forskellige temaer, der varierer fra videnskab til poesi. Hun ønsker at skabe grafiske værker, vi alle kan forholde os til.

Signe Bagger er nyuddannet grafisk designer fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole

Koncert med Jimmy Jørgensen

Torsdag den 10. september 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 200 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Den karismatiske sanger Jimmy Jørgensen er en alsidig herre. Han tog springet fra blikkenslager til forsanger i bandet Hotel Hunger, og senere har han medvirket i både film og tv-serier.

I 2010 vendte Jimmy tilbage til solistrollen og udgav i 2011 sit andet solistalbum; 'A Face in the Crowd', der som forgængeren 'Come into my Sleep', er en række fortolkninger af andre kunstneres kompositioner.

Begge plader blev til i et tæt samarbejde med Jimmys mangeårige ven; produceren Boi Holm. I fællesskab har de lavet en unik samling af fortolkninger af så forskelligartede sange som 10CC's I'm Not In Love, og Alice Bridges I Love The Nightlife som i Jimmy Jørgensen og Boi Holms magiske lydunivers bliver til en helstøbt enhed, selvom de oprindeligt er ret forskellige.

Sidste gang den musikalske duo turnerede blev det til seks stjerner i Gaffa. Og der er i den grad også noget at glæde sig til, når de igen tager ud og spiller. Denne gang som både trio og kvartet. Hør Jimmys fantastiske fortolkninger af de store internationale hits Gnarls Barkley's "Crazy", Britney Spears' "...Baby One More Time" og selvfølgelig også Jimmys egne hits såsom "Smil prinsesse", "Vent på mig" og "Lidt til og meget mere". - Jimmy kan synge lige hvad hjertet begærer

Lær at bygge en bivuak

Søndag den 4. oktober 2020, kl. 13.30-17.
Pris: (Entré: 250/100)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Mette Mortensen fra Alene i vildmarken lærer dig teknikker til at bygge et primitivt ly. På kurset gennemgås og trænes de helt simple teknikker og metoder til opsætning af et primitivt ly. Kurset er for dig, der ikke har den store erfaring med opsætning af et tarp (et tarp er kort fortalt blot en presenning, der selvfølgelig kan fås i et væld af varianter, kvaliteter, udformninger og prisklasser). Vi kommer til at arbejde med teknikker til opsætning i både skov, fjeld og flad mark (hvad gør man eksempelvis, hvis man ikke har træer omkring sig til at binde linen fast i) samt teknikker til at skærme sig optimalt fra vind og regn.

Indhold:
Opsætning af primitivt ly, kun ved brug af tarp/presenning, snor og naturens materialer. Alt afhængig af vind, vejr, terræn og bevoksning findes der et væld af gode og effektive metoder til at skabe ly og læ.

Foruden mad og drikke er ly og læ to af de vigtigste forudsætninger for at kunne klare sig i en eventuel nødsituation. Desuden er det både sjovt og udfordrende at kunne skabe sit eget ly på meget primitiv vis, og her er det netop din egen kreativitet og dine færdigheder, der er afgørende for det gode ly.

Vi skal på kurset arbejde med:

* Knob og stik, samt forskellig former for snor og line

* Primitive pløkker og fæstepinde

* Tarp-typer

* Nødshelter

* Mindst 10 forskellige opsætningsteknikker (med og uden brug af træer)

* Bonusteknikker når dit tarp står godt, såsom sengeleje, bål, reflektor, vandrende, m.v.

Om Mette Mortensen

Mette Mortensen (1975) har mere end 20 års relevant friluftserfaring og arbejder i dag fuldtids med formidling og undervisning i friluftsliv og fjeldvandring. Mette har, foruden sin coach- og lederuddannelse, en passion for at vandre og bo i de nordiske fjelde og har blandt andet vandret en del i både Danmark, Grønland, Lapland, Norge, Island, Færøerne og Sydsverige. I 2019 deltog Mette i den danske udgave af Alene i Vildmarken lll. Hun blev i denne periode mest kendt som "hende med den mos-isolerede hytte", der tog varme fodbade og hver dag nød eventyret i vildmarken. Efter 58 dage tog hun hjem på baggrund af en lægelig anbefaling og blev derved nummer to i konkurrencen. Mette bor til daglig i Kulhuse med sin familie

Giro 413

Tirsdag den 13. oktober 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Oplev den karismatiske Per Rock og hans gamle radio fra 1956. Der spilles lakplader fra en svunden tid krydret med gode historier og måske en svingom. Lad os nævne i flæng: Raquel Rastenni, Poul Richardt, Liva Weel, Leo Mathiesen, Four Jacks, Gustav Winckler, Elvis, Mills Brothers, Louis Armstrong og mange flere.

Og hvem husker ikke: Skibet skal sejle i nat, Når lygterne tændes, Glemmer du så (husker jeg det ord for ord), Titte til hinanden, Nørrebro Visen (Solitudevej). Ølhunden glammer, Æselsangen, Susanne Birgitte og Hanne, To lys på et bord, Den allersidste dans.

Baren er åben

Dagskursus - En Dag Med Yoga Og Meditation

Lørdag den 24. oktober 2020, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 300 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
En hel dag i yoga og meditationens tegn. Kom og forkæl dig selv, stress af og få indblik i emnet. Vi har været så heldige, at få Swami Murti herop til Jægerspris til en fantastisk dag med yoga, meditation og åndedræt. Der vil blive vekslet mellem teori og praktiske øvelser. Der vil blive taget hensyn til alle.

Swami mødte yogaen i 73 på Skandinavisk yoga og meditationsskole. Startede i 80 på sin instruktør uddannelse og har siden undervist rundt om i Norden.

Lidt om Swami Bháwaná Murti Saraswati

Swami Bháwaná Murti Saraswati er vokset op i Danmark. Han arbejdede som gartner i en årrække, indtil han mødte Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i 1973, da skolen lå på Nordkrog i Hellerup.

Efter en årrække med "on and off "yoga, besluttede han sig for at deltage på et meditationskursus (Antar Mauna) i 1979. Dette inspirerede ham så meget, at han flyttede ind i ashrammen (Yogaskolen) i København.

Efter et tremånederskursus i 1980 startede han så sin yogalæreruddannelse og blev boende i Håå (Skolens retreatcenter i Sverige) de næste par år og fortsatte derefter i skolens andre afdelinger.

I 1990 startede han sin egen afdeling af skolen i Esbjerg som han kørte i 5 år. Han har siden da undervist rundt om i Norden i yoga og meditation. Bor nu i Lyngby ved København og har travlt med at undervise special hold såsom øjenyoga, chakra kurser, meditation, firmayoga m.m. Han dyrker fortsat sin interesse for økologi og havebrug - og er desuden biavler.

Medbring selv let frokost, måtte og evt. tæppe.
Mød op i behageligt tøj.

Der vil blive serveret lidt snacks og drikkevare (te og vand).
Meld dig til en spændende dag.

Kursusledere:
Lotte Bonometti , 22588091, lottebonometti@gmail.com
Berit Elleholm, 42505022, beritelleholm@gmail.com

På dette dagskursus har Patient medlemmer fortrinsret. Det betyder at alle kan melde sig på, men er der Patient medlemmer på ventelisten, kan IKKE Patient medlemmer risikere at blive frameldt igen, selvfølgelig med refundering af det indbetalte. Men meld dig endelig til, vi vil gerne have kurset fuldt booket.

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


 • Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.
 • I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".
 • Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".


 • Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

  Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris

  Mellem orkaner og klimaændringer

  Tirsdag den 24. november 2020, kl. 19.
  Pris: (Entré: 65 kr)
  Hjemmeside: Se hjemmeside
  Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
  Foredrag med Jesper Theilgaard. I disse tider, hvor der er stor opmærksomhed på klimaforandringer, har du nu muligheden for at høre et interessant foredrag om klimaet og de konsekvenser, klimaændringer medfører. Klimaændringerne er ifølge FN's klimapanel på vej. Disse ændringer kan ikke blot iagttages på indlandsisen, men også i den politiske debat.

  Jesper Theilgaard har fulgt udviklingen nøje og giver os et indblik i, hvad der kan ske, når temperaturen stiger. Bliver Danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? Kan vi forvente flere storme, som den vi så i 1999? Hvad sker der uden for Danmark, når temperaturen stiger? Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringerne? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad vi ved om klimaændringer over de sidste tusinder af år

  Vikingerne i Rusland

  Tirsdag den 16. marts 2021, kl. 19.30.
  Pris: (Entré: Standard 100 kr) Køb/bestil billet
  Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
  Forelæsning ved cand.mag. Judith Jørgensen.