Kulturkalender

Kulturhuset Rejsestalden

Kulturhuset Rejsestalden

Hovedgaden 29 A
3630 Jægerspris
Tlf: 4750 3489 Fax: 4750 5656
Hjemmeside
Åbent: Ma.-ti., to.-fr. kl. 10-15, on. kl. 12-18, sø. kl. 13-17

I Kulturhuset Rejsestalden er der skiftende udstillinger og mange forskellige kulturelle arrangementer. Se den månedlige aktivitetskalender på www.frederikssund.dk eller tilmeld dig nyhedsbrevetViser 18 events fra/efter 19. sep. 2018

Kunstudstilling 6-2018 // Anne Ravn

Ons. d. 8. august til tor. d. 27. september 2018, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Lokal keramiker udstiller i Rejsestalden. Der er fernisering for alle søndag d. 12. august, hvor Rejsestalden byder på et glas. Anne Ravn er en kunstner med mange jern i ilden. Under brandet Anne Ravn Design tilbyder hun både unikakeramik, blomsterbinding og buketter til enhver lejlighed samt tasker, kurve og deslige i pileflet.

Anne Ravn lægger i sit kunstneriske arbejde med keramikken særligt vægt på formgivning, hvortil hun henter stor inspiration i naturen og dens organiske former. Også farve og overflade er noget, hun tillægger stor værdi i skabelsen af sin unikke keramik. Alt sammen for at opnå den helt rigtige udtryksform. Kendetegnet ved Anne Ravn som keramiker er derfor også, at hun selv blander ler og glasurer til sin keramik, der rummer både kakler til vægbeklædning, vaser, skåle, fade, fyrfadsstager og andre dekorationsgenstande. Hun arbejder fortrinsvist med stentøjsler og porcelæn, og brændingen udføres for det meste ved brændefyring samt sodaglasering eller den japanske rakubrænding, der giver overfladen dens særlige unika karakter.

Anne Ravn er oprindeligt uddannet fra kunsthåndværkerskolen Engelsholm i 1979 og sidenhen på skolen for brugskunst i 1987, hvor hun gik på linjen for keramik og glas. Hun holder til på Kignæsgården i Jægerspris, hvor hun fra sit værksted har rigt udkig til sin store inspirationskilde, naturen

Få indblik Reiki-healing

Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr (medlem) / 100 kr. (gæst)
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Reikimester Anne Marie Risbjerg fortæller om Reiki og dens mange muligheder. Reiki en sikker vej i din spirituelle udvikling.
Reiki giver dine tanker større kraft - dine ord får større vægt.
Reiki er kærlighedsenergi.
Reiki fremmer dine evner til at skelne - du træffer bedre beslutninger.
Reiki balancerer dig og øger dit energi flow

Billetter købes ved indgangen

Kunstudstilling 7-2018 // Helle Crawford

Tir. d. 2. oktober til søn. d. 11. november 2018, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Der er fart, fantasi og fabulerende fortællinger, når billedhugger Helle Crawford udstiller i Kulturhuset Rejsestalden. Helle Crawford arbejder i bronze. Hun er udlært hos Keld Moseholm og Ulrik Hoff, og udstiller, udover i Danmark, i Sverige, Italien, Tyskland, Australien, Storbritannien og USA. Helle Crawford er præmieret for sine skulpturer i både Skotland, Tyskland og USA.

I Kunstavisen skriver Tom Jørgensen, kunstanmelder ved Jyllands Posten og redaktør af Kunstavisen: "Selvom Helle Crawford i sine skulpturer ofte refererer til klassiske myter, vil det være forkert at kalde hende for en klassisk billedhugger. I hvert fald, hvis vi med ordet klassisk forbinder en nyklassicistisk kunstner som Bertel Thorvaldsen. Man kunne med større ret kalde Helle Crawford for en anti-klassisk kunstner. Hendes skulpturer er ekspressive, dynamiske, sensuelle og humoristiske. De er fulde af fart, fantasi og fabulerende fortællinger...

Tonen kan være alvorlig og eksistentiel som i "Den låste dør" fra 2014. Situationen er konkret. En lille pige er sunket sammen i fortvivlelse over, at hun ikke kan komme ud gennem døren. ....en mere symbolsk tolkning og se situationen som et udtryk for en generel afmagt. For et barns møde med en uforståelig og fjendtlig omverden. Her kan stemningen minde om den, man finder hos de ekspressive og symbolsk arbejdende billedhuggere i tiårene omkring 1900. Kunstnere som Stephan Sinding, Rudolf Tegner, Carl J. Bonnesen, Camille Claudel, Niels Hansen Jacobsen og mesteren selv, Rodin...

Med "Enchanted Forrest" bevæger vi os ind i fablernes og eventyrets verden. De utroligt dynamiske figurer er nærmest én hvirvlende bevægelse. En verden, der som i "En skærsommernats-drøm", ligger helt uden for hverdagens genkendelighed. Et fantasiens og magiens rige... I hvert fald er kvinderne i Helle Crawfords motivverden bestemt ikke sarte og uskyldige jomfruer. De er sig selv og deres sensualitet endog meget bevidst. Noget, man til fulde kan se i ... den skønne "Banana Dreams"... Sidstnævnte er med sin humor og utvetydige anerkendelse af kvinders seksuelle selvværd og behov typisk for Helle Crawfords skulpturer.

Stærke potente tyre, vidunderligt livfulde heste, kraftfulde ravne og kælne svaner kendetegner Helle Crawford som skulptør. Sammen med det ekspressive udtryk med tydelige spor af fingrenes arbejde, den ofte voldsomme dynamik i kompositionen, sensualiteten og det fabulerende indhold i skulpturerne generelt er det arbejder som disse, der viser Helle Crawford som den på én gang traditionsbevidste og helt igennem originale kunstner, hun er."

NLP gør din kommunikation effektiv v

Ons. d. 10. oktober 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr (medlem) / 100 kr (gæst))
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Kom og hør formanden for NLP-foreningen i Danmark, Poul Jeritslev, fortælle om, hvordan du kan bruge NLP til selv at skabe ekstraordinære resultater med din kommunikation. NLP er "en kommunikationsmodel med et spor af teknikker", skabt ved at undersøge og modellere hvordan de bedste faglige udøvere, indenfor bl.a. terapi og coaching, skaber excellente resultater alene gennem deres kommunikation med andre. NLP-modellen giver dig derfor både strukturen bag magien og de praktiske værktøjer.

Billetter købes ved indgangen

Åben stald - oktober

Tor. d. 11. oktober 2018, kl. 17.30-19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Kom til fællesspisning og åben mikrofon. Nu er der mulighed for at spise sammen i hyggelige rammer i Kulturhuset Rejsestalden. Tag venner, familie eller naboer med og spis sammen i et par timer. Eller kom alene. Måske møder du én du kender eller får en ny ven? Alle er velkomne. Du skal medbringe en ret til buffeten og egne drikkevarer. Man kan også købe øl, vin, vand og varme drikke i Rejsestaldens Pop-up café.

Du kan også bidrage med lidt underholdning. Måske kan du synge, spille, har et band, læse et digt eller andet du vil dele med en lille sluttet kreds?

Vi tænder stearinlys, dækker bord og hygger om jer. Aftenens værter er Gitte og Anne-grete fra vores frivillige team, Staldfolket, og Anja fra Rejsestalden.

Arrangementet er primært for voksne, men teenagere er velkomne - også til at komme med indslag.

Når du tilmelder dig (via Rejsestaldens hjemmeside), skal du skrive, hvilken ret du kommer med, og om du har et indslag til den "Åbne mikrofon". Det koster ikke noget at deltage.

Næste Åben Stald: Torsdag den 15. november og torsdag den 13. december

Koncert med Juncker duo

Fre. d. 19. oktober 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: Standard 190 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Dansk pop med underfundige tekster. Musik mellem Fjordene får besøg af Juncker. Endnu en intimkoncert i Rejsestalden.

Sensitive mennesker og spiritualitet

Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 125 kr (medlem) / 250 kr (gæst))
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Hør clairvoyant rådgiver, reikimester og healer Marzcia Techau fortælle om det at være særlig sensitiv og ikke mindst om, hvor krævende det kan være at være oversansede. Marzcia vil vise vej til, hvordan du mere bevidst gennem kontakt med dig selv, kan kontakte healingsenergi og modtage inspiration fra den åndelige verden, og opdage, hvordan en følsomhed kan blive til en gave.

Denne aften vil give dig nogle meget konkrete værktøjer til at komme bedre igennem hverdagen, og samtidig vise dig hvordan du kan bruge din fine følsomhed til at være i kontakt med en energikilde, der kan fylde dig op. Du får også en forståelse af, hvorfor lige netop du, med den empati du har, både er meget vigtig i det arbejde du har, og hvorfor det er så krævende for dig at være i så tæt kontakt med andre mennesker.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål

Billetsalg via HAF's hjemmeside www.hafskibby.dk (max 70 pladser)

Koncert med Sunset Rigde

Fre. d. 2. november 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: Standard 150 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Det dansk/amerikanske blue grass band Sunset Ridge leverer genreægte musik i høj kvalitet.
Pris: (Entré: 50 kr (medlem) / 100 kr (gæst))
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Clairvoyant rådgiver, massør og healer, Hanne Korsholm kommer og fortæller om sin spirituelle rejse, og hvordan hun ved hjælp af sin spirituelle far, har lært at finde sig selv i spejlet af andre. Hanne tager os med på en guidet meditation, hvor vi synker ind i vores dybere jeg. Formen på meditationen opstår i det fællesskab, der skabes i salen. Oplev ikke mindst Hanne, når hun, på smukkeste vis, giver guidede/kanaliserede intuitive beskeder.

Billetter købes ved indgangen

Kunstudstilling 8-2018 // Christian Gundtoft

Ons. d. 14. november til fre. d. 21. december 2018, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Dynamisk motivverden indtager Rejsestalden. Der er fernisering ifm. juletræstændingen søndag d. 2. december. Christian Gundtoft er billedkunstner og arbejder primært i akryl på lærred. Maleriernes æstetiske udtryk er altid i højsædet, motivverdenen er ofte dynamisk, og han leger gerne på grænselandet imellem ekstremer. Vanvid sat over for virkelighed, orden overfor kaos etc. Hvis man står længe og kigger på ét af hans værker, vil man med garanti kunne finde mere end én tolkning. Christian Gundtoft har galleri og atelier i kunstnerfællesskabet "Surrogaten" lidt udenfor København