Kulturkalender

J.F. Willumsens Museum

J.F. Willumsens Museum

Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
Tlf: 4731 0773 Fax: 4738 5473
Hjemmeside
Åbent: Ti. sø. kl. 10-17. 1. onsdag i måneden til kl. 20.
Entré: 70 kr./børn gratis/stude. 50 kr.

J.F. Willumsens Museum er et enkeltkunstnermuseum skabt for den store danske billedkunstner Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958). Samlingen omfatter et bredt spektrum af J.F. Willumsens malerier, tegninger, grafik, keramik, skulptur, fotografier og arkitektur. Således er det muligt at følge Willumsens udvikling og at få et indblik i de mangeartede kunstneriske problemstillinger, han arbejdede med. Derudover vises i museet et udvalg af værker fra Willumsens private kunstsamling Gamle SamlingViser 31 events fra/efter 25. mar. 2019

Fra Klassisk til Queer - Willumsens arbejde med den kvindelige model

Lør. d. 26. januar til søn. d. 9. juni 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50 - 70 kr. Børn under 18 gratis.)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
"Fra klassisk til queer" handler om Willumsens arbejde med den kvindelige model, og hvordan hans udtryk og stil ændrer sig over tid. Kvindekroppen og kvinden som motiv er allestedsnærværende i Willumsens kunstneriske arbejde - fra klassisk studieobjekt over idealtyper til symbol på intime og personlige relationer. Kvinden er hos Willumsen ikke en fast defineret kategori, men muterer og forvandler sig konstant i kunstnerens streg: En kvindekrop bliver til barn, et bjerg bliver til kvinde, og musen træder ind som surrogat for kunstneren selv. Ofte fremstår kvinden i Willumsens værk som en kraftfuld og frigørende skikkelse, der bevæger sig i grænselandet mellem feminine og maskuline egenskaber.

Med udgangspunk i Willumsens arbejde med de kvindelige modeller inviterer udstillingen publikum indenfor i den kunstneriske proces, hvor spørgsmål om flydende kønsidentitet, stædig normafvigelse og evig kunstnerisk søgen synes at være de gennemgående, kreative drivkræfter. Udvalgte samtidskunstværker inddrages i udstillingen

Willumsens Verden

Lør. d. 26. januar til søn. d. 9. juni 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50/70 kr. Børn under 18 gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Velkommen til Willumsens Verden - en nyophængning af kunstnerens hovedværker. Maleri, skulptur, grafik og keramik vises i nye sammenhænge og konstellationer. Tråde trækkes til Willumsen fascination for både ældre kunst og massekulturens billedstrøm. Velkommen til "Willumsens Verden" - en nyophængning af kunstnerens hovedværker. Maleri, skulptur, grafik og keramik vises i nye sammenhænge og konstellationer. Tråde trækkes til Willumsen fascination for både ældre kunst og massekulturens billedstrøm.

Udstillingen vises i tilbygningen

Willumsen og den kvindelige model

Tir. d. 26. marts 2019, kl. 17.15.
Pris: (Entré: 218)
Hjemmeside: Se hjemmeside
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
I samarbejde med Folkeuniversitetet i København udbyder J.F. Willumsens Museum dette spændende foredrag, hvor du kan komme helt tæt på udstillingen "Fra klassisk til queer" med kurator Louise Bugge Jacobsen. I samarbejde med Folkeuniversitetet i København udbyder J.F. Willumsens Museum dette spændende foredrag, hvor du kan komme helt tæt på udstillingen "Fra klassisk til queer" med kurator Louise Bugge Jacobsen

Kvinder, kvinder, kvinder. De synes alle vegne, når man færdes blandt Willumsens værker. Dansende kvinder, eftertænksomme kvinder, stærke kvinder.

Efter nærmere udforskning af materialet står det dog snart klart, at kvinden som fast defineret kategori ikke er helt farbar hos Willumsen; den kvindelige model muterer og forvandler sig konstant i Willumsens streg.

Den kvindelige model hos Willumsen er også indgangen til en nærmere forståelse af hans kunstneriske proces, hvor værkerne knopskyder og befrugter hinanden i et kompleks netværk af idéer og kompositioner, og hvor relationen mellem kunstner og model konstant genforhandles.

Foredraget inkluderer en guidet tur i den aktuelle udstilling "Fra klassisk til queer."

Danske keramikere i det 20. århundrede

Ons. d. 27. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Forelæsning ved cand.mag. Susanne Bruhn.

Samtaler om kunsten

Ons. d. 3. april 2019, kl. 18.30.
Pris: (Gratis når entreen til museet er betalt)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Den første onsdag i hver måned holder J.F. Willumsens Museum åbent til 20.00, og inviterer i den anledning publikum til at deltage i samtaler om kunsten i selskab med direktør Lisbeth Lund eller museets inspektører.

Offentlig omvisning

Søn. d. 7. april 2019, kl. 14.
Pris: (Gratis når entreen til museet er betalt)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
En omvisning tager ca. 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs. Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum. J.F. Willumsens Museum tilbyder i 2019 en række omvisninger i udstillingerne "Fra Klassisk til Queer" samt samlingsudstillingen "Willumsens Verden".

En omvisning tager ca. 60 min. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis at deltage, når entreen til museet er betalt
Pris: (Entré: 75/100 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Hvorfor er det aldrig mænd? D. 10 april kl. 19.00 kan du høre kunstredaktør og anmelder på Politiken, Peter Michael Hornung, fortælle om kvindeportrætter i kunsthistorien. Hvorfor er det f.eks. aldrig mænd, der vender ryggen til, når de står model? Hvorfor er det aldrig mænd?

D. 10 april kl. 19.00 kan du høre kunstredaktør og anmelder på Politiken, Peter Michael Hornung, fortælle om kvindeportrætter i kunsthistorien.

Hvorfor er det aldrig mænd, der vender ryggen til, når de står model? Hvorfor er det altid - eller næsten altid - kvinder, der viser os deres bagside? Er det et kulturelt overgreb, som vi ser eksemplificeret i det ene ældre maleri efter det andet?

Først i begyndelsen af 1900-tallet gør kvinder front mod os, i samfundet og i malerkunsten.

Foredraget afsluttes med en dialog mellem foredragsholder og museumsdirektør Lisbeth Lund

Peter Michael Hornung er uddannet kunsthistoriker og har siden 1988 været fast kunstkritiker på Politiken. Sideløbende har han skrevet eller bidraget til en række bøger om dansk og international kunst. Han har været hovedredaktør for Fogtdals Kunstleksikon, Politikens Kunstleksikon og Ny Dansk Kunsthistorie

Åbne tegnehold

Lør. d. 13. april 2019, kl. 13.
Pris: (Gratis når entreen til museet er betalt)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Har du en kreativ spire, der mangler næring, eller synes du blot det er sjovt at udtrykke dig kunstnerisk? Nu har du chancen for at deltage på J.F. Willumsens Museums åbne tegnehold. I løbet af foråret og sommeren 2019 bliver det nu muligt, at deltage på tegnehold for voksne. Prøv kræfter med kunsten, når vi tegner efter levende croquismodel eller finder inspiration i Willumsens tegneteknikker 2. og 4. lørdag i hver måned fra d. 9. februar til 25. maj, kl. fra 13.-15. Tegneundervisningen forgår i udstillingssalene midt i kunsten.

Kom og vær med! Vi har blyanter og papir, og vores kunstformilder hjælper dig på vej

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd, og det er gratis at deltage på holdende, når entreen til museet er betalt

Familiesøndag

Søn. d. 14. april 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis, når entreen til museet er betalt)
Hjemmeside: Se hjemmeside
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Kom og vær med, når vores dygtige undervisere sætter gang i det kreative værksted med forskellige aktiviteter for børn og deres voksne. Materialer og temaer til familiesøndagenerelaterer til museets aktuelle udstillinger og bliver formidlet i øjenhøjde.

Det er gratis at deltage i de kreative værksteder, når entreen til museet er betalt - og den er i øvrigt gratis for børn under 18 år

Familiesøndage 2019

10. februar: Collage-kroppe

10. marts: Skumtryk og skæve systemer

14. april: Selvportrætter

12. maj: Farverige lerskulpturer

9. juni: Relieffer

11. august: Monumenter i gips

Påske for børn

Tir. d. 16. april 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: gratis når entreen til museet er betalt)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Fra d. 16. 21. april gemmer vi små påskeoverraskelser rundt omkring i udstillingerne. Kom og deltag i konkurrencen om et stort påskeæg. Værkstedet er ubemandet, men åbent for børn og deres familier. Læs mere på hjemmesiden www.jfwillumsensmuseum.dk.