Kulturkalender

J.F. Willumsens Museum

J.F. Willumsens Museum

Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
Tlf: 4731 0773 Fax: 4738 5473
Hjemmeside
Åbent: Ti. sø. kl. 10-17. 1. onsdag i måneden til kl. 20.
Entré: 70 kr./børn gratis/stude. 50 kr.

J.F. Willumsens Museum er et enkeltkunstnermuseum skabt for den store danske billedkunstner Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958). Samlingen omfatter et bredt spektrum af J.F. Willumsens malerier, tegninger, grafik, keramik, skulptur, fotografier og arkitektur. Således er det muligt at følge Willumsens udvikling og at få et indblik i de mangeartede kunstneriske problemstillinger, han arbejdede med. Derudover vises i museet et udvalg af værker fra Willumsens private kunstsamling Gamle SamlingViser 5 events fra/efter 11. dec. 2018

EKKORUM. Thorvaldesen, Willumsen og Jorn og deres samlinger

Søn. d. 10. juni til man. d. 31. december 2018, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50 - 65 kr. Børn under 18 år gratis adgang.)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Willumsen var en ener og et multitalent, og han havde blik for andre kunstneres værker, hvilket førte til en imponerende kunstsamling med 2000 genstande. "EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn," sætter fænomenet kunstnersamling under lup. Udstillingen handler om kunstnersamlinger og undersøger tilblivelsen af kunsthistorie som den kommer til udtryk gennem Bertel Thorvaldsens, J.F. Willumsens og Asger Jorns private samlinger. Deres samlinger indeholder både såkaldte mesterværker såvel som genstande, der normalt anskues som værdiløse: Værker af glemte kunstnere, folkekunst, kopier og kuriositeter.

Kunstnersamlingerne repræsenterer alternative forestillinger om, hvilke kunstværker, der er væsentlige, samt byder på andre typer af billedsammenstillinger end dem, man normalt godtager i kunsthistorien. Kriterierne for at inkludere noget i kunstnersamlingerne har været mere personlige og associative end det er tilfældet med museumssamlinger, som skal retfærdiggøre deres indkøbspolitik og basere den på en anerkendt opfattelse af, hvad der udgør kunstnerisk og historisk værdi.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Christian Vind.

Udstillingen vises i hele museet

Offentlige omvisninger på J.F. Willumsens Museum

Ons. d. 31. oktober til søn. d. 16. december 2018, kl. 14.
Pris: (Gratis, når entreen til museet er betalt)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
DEN 1. OG 3. SØNDAG I HVER MÅNED! Omvisningen på J.F. Willumsens Museum er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum. En omvisning tager ca. 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.
Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum.

Der kan maximalt være 25 personer med på en omvisning. Ved et højere deltagerantal bliver kvaliteten forringet, da alle så ikke kan se og høre tydeligt nok.

Kontakt meget gerne museet for yderligere oplysninger om omvisninger og indhold af forskellige temaer.

Det er gratis at deltage, når entreen er betalt

Fra Klassisk til Queer - Willumsens arbejde med den kvindelige model

Lør. d. 26. januar til søn. d. 9. juni 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50 - 70 kr. Børn under 18 gratis.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
"Fra klassisk til queer" handler om Willumsens arbejde med den kvindelige model, og hvordan hans udtryk og stil ændrer sig over tid. Kvindekroppen og kvinden som motiv er allestedsnærværende i Willumsens kunstneriske arbejde - fra klassisk studieobjekt over idealtyper til symbol på intime og personlige relationer. Kvinden er hos Willumsen ikke en fast defineret kategori, men muterer og forvandler sig konstant i kunstnerens streg: En kvindekrop bliver til barn, et bjerg bliver til kvinde, og musen træder ind som surrogat for kunstneren selv. Ofte fremstår kvinden i Willumsens værk som en kraftfuld og frigørende skikkelse, der bevæger sig i grænselandet mellem feminine og maskuline egenskaber.

Med udgangspunk i Willumsens arbejde med de kvindelige modeller inviterer udstillingen publikum indenfor i den kunstneriske proces, hvor spørgsmål om flydende kønsidentitet, stædig normafvigelse og evig kunstnerisk søgen synes at være de gennemgående, kreative drivkræfter. Udvalgte samtidskunstværker inddrages i udstillingen

Familiesøndag

Søn. d. 10. februar 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis, når entreen til museet er betalt)
Hjemmeside: Se hjemmeside
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Kom og vær med, når vores dygtige undervisere sætter gang i det kreative værksted med forskellige aktiviteter for børn og deres voksne. Materialer og temaer til familiesøndagenerelaterer til museets aktuelle udstillinger og bliver formidlet i øjenhøjde.

Det er gratis at deltage i de kreative værksteder, når entreen til museet er betalt - og den er i øvrigt gratis for børn under 18 år

Familiesøndage 2019

10. februar: Collage-kroppe

10. marts: Skumtryk og skæve systemer

14. april: Selvportrætter

12. maj: Farverige lerskulpturer

9. juni: Relieffer

11. august: Monumenter i gips

Danske keramikere i det 20. århundrede

Ons. d. 27. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 80 kr) Køb/bestil billet
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Forelæsning ved cand.mag. Susanne Bruhn.