Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer
Varde Bibliotek

Varde Bibliotek

Rådhusstræde 2
6800 Varde
Tlf: 75 22 10 88 Fax: 75 22 19 97
Hjemmeside
Åbent: Se hjemmesidenViser 7 events fra/efter 21. maj 2019

24 Maj Rock/Pop

BogBar - Jane Austen

Fre. d. 24. maj 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter)
Varde Bibliotek,
Rådhusstræde 2, Varde
Vi hygger og snakker om bøger, forfattere, digte og fortællinger af alle slags. Historiker og Jane Austin-entusiast Maria Østerby Elleby kommer forbi i BogBaren og tager os med ind i romanforfatterens verden af engelsk ironi og 1700-talsromantik.

Husk: der er tilmelding til denne særudgave af BogBaren
Vis kort
27 Maj Skuespil

Teater i Biblioteksbussen Nielsen og Fisk

Man. d. 27. maj 2019, kl. 14.30.
Pris: (Gratis billetter)
Arrangør: Varde Bibliotek. Biblioteksbussen ved Horne Skole, Mælkevejen 1, Horne, Varde
Oplev en eventyrlig fortælling, hvor daglige ting får nye roller. Kunne du tænke dig at opleve en støvsuger, der bliver til en farlig drage, en standerlampe, som bliver til solen, en opvaskebørste, der bliver til en konge, og en opvaskehandske til hans 'folk'?, så kom forbi Horne Skole, når bogbussen får besøg af Barkentins Teater, som optræder med forestillingen "Nielsen og Fisk".

Forestillingen er en eventyrlig fortælling, hvor daglige ting får nye roller.

Der er plads til ca. 50-60 tilskuere, og stykket er for børn 3-8 år
Vis kort
15 Jul Historisk

Varde2019 - Dragtudstilling

Man. d. 15. til fre. d. 19. juli 2019, kl. 10-18.
Pris: (Fri entré)
Varde Bibliotek,
Rådhusstræde 2, Varde
Der vil blive udstillet gamle dragter bl.a. en original antik fanø dragt som vi har fået lov at låne. Dragtudstillingen på biblioteket vil være understøttet af relevant litteratur og der er åbent i bibliotekets åbningstid.
Vis kort
12 Sep Foredrag

Mit Liv Som Homoseksuel Og Kendt Strikker

Tor. d. 12. september 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 75 kr.)
Arrangør: FOF Esbjerg
Varde Bibliotek,
Rådhusstræde 2, Varde
V/ Lasse Uno Hollen. Mit liv som homoseksuel og kendt strikker

Et foredrag om, hvordan det er at være mand, homoseksuel og strikkede medieperson på godt og ondt.

Sjove historier fra Den Store Strikkedyst som jeg var deltager i tilbage i 2015 og livet som homoseksuel, når man bor i en lille landsby
Vis kort
17 Sep Undervisning

Rytmisk lejestue for børn med en voksen. Alder 3-4 år

Tir. d. 17. september 2019 til tir. d. 21. januar 2020, 15 kursusdage kl. 14.
Pris: (Pris: 750 kr)
Arrangør: LOF Varde
Varde Bibliotek,
Rådhusstræde 2, Varde
Underviser: Kent Stenstrup. Rytmisk lejestue for børn med en voksen. Gruppe 3 - 4 år. Vi skal arbejde med de gamle sangleje som hører julen til, Bro Bro Brille og alle de andre kendte. Undervejs skal vi prøve forskellige rytmeinstrumenter og øve kunsten i at holde takten. Undervisningen foregår på Varde Bibliotek i børneafdelingen, hvor en lille pause giver mulighed for at lege lidt. Vi synger, spiller, danser, tumler, fantaserer og leger med musikken. Vi oplever glæden ved sang og musik sammen med andre musik glade børn og voksne. De voksne får genopfrisket gode gamle børnesange. Undervisningen tager udgangspunkt i aldersgruppen, så sprog, sanser, motorik og musiske evner stimuleres og udvikles. Hold 192604
Vis kort
17 Sep Undervisning

Rytmisk lejestue for børn med en voksen. Alder 5-6 år

Tir. d. 17. september 2019 til tir. d. 21. januar 2020, 15 kursusdage kl. 15.
Pris: (Pris: 750 kr)
Arrangør: LOF Varde
Varde Bibliotek,
Rådhusstræde 2, Varde
Underviser: Kent Stenstrup. Rytmisk lejestue for børn med en voksen. Gruppe5 -6 år. Vi skal arbejde med de gamle sangleje som hører julen til, Bro Bro Brille og alle de andre kendte. Undervejs skal vi prøve forskellige rytmeinstrumenter og øve kunsten i at holde takten. Undervisningen foregår på Varde Bibliotek i børneafdelingen, hvor en lille pause giver mulighed for at lege lidt. Vi synger, spiller, danser, tumler, fantaserer og leger med musikken. Vi oplever glæden ved sang og musik sammen med andre musik glade børn og voksne. De voksne får genopfrisket gode gamle børnesange. Undervisningen tager udgangspunkt i aldersgruppen, så sprog, sanser, motorik og musiske evner stimuleres og udvikles. Hold 192605
Vis kort
8 Okt Foredrag

Er Du Pårørende Til én Med Spiseforstyrrelse?

Tir. d. 8. oktober 2019, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 95 kr.)
Arrangør: FOF Esbjerg
Varde Bibliotek,
Rådhusstræde 2, Varde
V/ Mette Fuglsang Larsen. Er du pårørende til én med spiseforstyrrelse? Kunne du godt tænke dig, at blive klogere på, hvad det vil sige at have en spiseforstyrrelse, hvorfor de opstår og hvordan du som pårørende bedst støtter?

Ved dette foredrag vil spisepsykologisk rådgiver Mette Fuglsang Larsen fortælle om, hvordan det er at have en spiseforstyrrelse, hvad de typiske årsager er, og hvad der skal til, for at komme ud af en spiseforstyrrelse. Hun vil også give gode råd til pårørende om, hvordan de bedst muligt støtter en spiseforstyrret.

I Danmark lider ca. 75.000 personer af en spiseforstyrrelse og antallet er stigende. De fleste forbinder spiseforstyrrelse med anoreksi eller bulimi, men faktisk er størstedelen af de spiseforstyrrede plaget af "tvangsoverspisning" eller BED, som er en forholdsvis ny diagnose. Men der findes også mange andre atypiske spiseforstyrrelsesformer, som grundlæggende er et symptom på det samme.

Tvangsoverspisning:
Hvis man har tvangsoverspisning, har man tilbagevendende episoder med overspisning, hvor indtaget af mad kommer ud af kontrol og efterfølges af en følelse af skam og skyld. Tvangsoverspisning bliver også kaldet BED, hvilket oprindeligt kommer af den engelske betegnelse "Binge Eating Disorder".

Anoreksi:
Mennesker, der lider af anoreksi, undlader at spise, fordi de er bange for at tage på. De har et forvrænget syn på deres krop, og har et stærkt ønske om at tabe sig.

Bulimi:
Mennesker, der lider af bulimi, er bange for at tage på og veksler ofte mellem slanke- og fastekure, overspisningsepisoder og udrensning.

Atypisk spiseforstyrrelse:
Minumim 1/3 af alle, der henvender sig med en spiseforstyrrelse, opfylder nogle, men ikke alle diagnosekriterier for anoreksi og bulimi eller tvangsoverspisning og falder derfor ind under kategorien atypiske spiseforstyrrelser. Eksempler herpå han være ortoreksi, som handler om overdrevet fokus på sundhed og sund kost, eller megareksi, som handler om overdreven styrketræning og fokus på opbygning af muskler
Vis kort