Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer
Kunsthal vARTe

Kunsthal vARTe

Smedegade 35
6800 Varde
Tlf: 21592708
Hjemmeside
Entré: Gratis, med mindre andet oplyses

Kunsthal vARTe er et non-profit udstillingssted / åbent atelier med nye spændende udstillinger af seriøse og professionelle kunstnere hver månedViser 6 events fra/efter 17. okt. 2019

17 Okt Skulptur

Paola Michela Mineo (IT) & Misja Kristoffer Rasmussen: Anima Umana / Menneskets sjæl

Lørdag den 5. til søndag den 27. oktober 2019, Ons til fre kl. 13-17, lør og søn kl. 10-15 (Lukket ml. udstillinger).
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe,
Smedegade 35, Varde
I oktober måned får Kunsthal vARTe besøg fra Italien, når performancekunstner Paola Michela Mineo og billedhugger Misja Kristoffer Rasmussen rykker ind i lokalerne. Udstillingen vil rumme værker udført i både bronze, gips, fotos, træ, marmor, terrakotta, keramiske fade samt tegninger og tryk.

Udstillingens titel refererer til de to kunstneres fælles tema. Paola Mineos gipsafstøbninger der, med et tyndt lag gagebind, nærmest symboliserer det yderste lag af menneskets sjæl. Skrøbeligt, men alligevel så stærkt som livets sjæl, og optaget af vores egen opfattelse, som vi ser spejlvendt.

Paola Mineo arbejder med at fotografere udtryk (og aftryk) af sjælen i netop det øjeblik, hvor vi får trukket "hudens yderste" (gips)lag af. Lige netop i det øjeblik skabes der et sjæleligt samspil mellem kunstneren og modellen, hvor de to mødes i et intimt momentum.

Misja Rasmussen viser, i samspil med Paola Mineo, en videreudvikling af sine værker fra udstillingen SKINd, som blev vist i efteråret 2018 på et museum i Athen.

Værkerne bliver til ved at han ofte starter med at modellere motiverne i ler, for bagefter at støbe figurerne i bronze.
Han er en nutidig klassicist. Værkerne udtrykker menneskelige, romantiske og poetiske udtryk, hvor man fornemmer en ærlig respekt for den græske klassiske periode. Også respekten for materialet og de tekniske traditioner er stor, hvor menneske- og dyremotiver i mange størrelser er karakteristiske for hans produktion.

Kunstnerparret arbejder til daglig sammen i deres fælles atelier i marmor-byen Pietrasanta i den toskanske del af Italien.

De to kunstners værker skaber en spændende dialog med mennesket i centrum, når deres værker forenes i udstillingen ANIMA UMANA / MENNESKETS SJÆL.
De glæder sig til at udforske Varde by, og til at udstille deres værker i Kunsthal vARTes lokaler. Der vil blive skabt nye skitser og værker i det åbne atelier i løbet af opholdet, som besøgende er meget velkomne til at komme forbi og se.

Paola Michela Mineo (f. 1978) er en italiensk visuel performancekunstner, der bor og arbejder i både Milano og Pietrasanta.

Hun blev oprindelig uddannet indenfor arkitektur, men i løbet af sine studier opfandt hun et nyt skulpturelt sprog, hvor hun flytter forståelsen af det menneskelige legeme fra et simpelt anatomisk afbildningsredskab - til et personligt livsportræt med relationer og en identitet.

Gennem årene har hun udstillet og udført performances på flere italienske museer.

Projektet "Impronte Sfiorate" er hendes mest kendte og komplette projekt, der beskæftiger sig med indvandringen i Lampedusa i 2011.
Kendetegnende for kunstneren er hendes evne til at udtrykke skønhed, hvor det ikke umiddelbart ser ud til at eksistere. Derfor arbejder hun også for at sprede sin kunstneriske tilgang ved undervise den på forskellige platforme.

Læs mere om kunstneren på: www.paolamichelamineo.com

Erasmus Misja Kristoffer Rasmussen (f. 1971) er opvokset i Ølsted på Nordsjælland. Kunstneren bor og arbejder i både Danmark, Italien og Grækenland. Han startede sine kunstneriske studier på Kunsthøjskolen Thorstedlund og senere på Kunstakademiet Brera i Milano. Efterfulgt af et forløb på Kunstakademiet i Chicago i USA (under afdelingen for portrættegning). Han har desuden fungeret som gæstekunstner på Kunstakademiet i Athen. Allerede som studerende vandt han en international skulpturkonkurrence i Irland.

Hans værker kan ofte ses i det offentlige rum, og han er nok mest kendt for sine statuer af H.C. Andersen i Odense og i Aarhus, samt for sine Awards af Irmapigen og til Sydbanks musikpris. Kunstneren har udstillet adskillige steder i ind- og udland - især i Italien og Grækenland. Herhjemme har han flere gange været repræsenteret på skulpturudstillingerne i Ølgod.

Misja Rasmussen er medlem er Billedkunstnernes Forbund (BKF), Dansk Billedhuggersamfund (DBS) og Kunstnerforeningen af 18. november.

Læs mere om kunstneren på: www.misjaart.com
Vis kort
18 Okt Workshop

Touch Art Experience: Workshop med Paola Michela Mineo

Fredag den 18. oktober 2019, kl. 10-12.30.
Pris: (Entré: 650 kr pr. person (normalpris 750 kr). Prisen er inklusiv udstyr og kunstnerartikler som olie, vand, spejle, bladguld, gips-gage, fotos, børst)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe,
Smedegade 35, Varde
Workshoppen vil foregå på engelsk. Den italienske kunstner Paola Michela Mineo tilbyder to workshops til nedsat pris i Kunsthal vARTe i forbindelse med hendes og Misja Kristoffer Rasmussens ophold. Kunne du tænke dig at lære at arbejde med gips og lave afstøbninger, så har du lige nu en unik chance for at deltage på en af disse spændende workshops!

Ved ankomst til workshoppen vil Paola byde med en forfriskning, og der vil være mulighed for lige at hilse på hinanden. Kunstneren vil med lysbilleder og video forklare teknikken til menneskelig gipsstøbning, der starter med grundlaget og historien. Her vil hun desuden fortælle om sin egen fortolkninger og personlige oplevelse.

Denne workshop skulle gerne vise deltagerne, hvordan kunst kan være en måde at forstå sig selv og andre på gennem det koncept at skønhed lever i hvert enkelt individ.

Efter den korte introduktion vil Paola guide deltagerne igennem at afstøbe et selvportræt i gips - som en rigtig 3D-oplevelse. I denne session kan du vælge at afstøbe enten dit ansigt, din hånd eller din fod.

Efter workshoppen afholdes en kort skrivesession for at prøve at oversætte dine følelser til ord, for at fange øjeblikket.

Mens gipsafstøbningerne tørrer, vil kunstneren vise nogle billeder af hende og hendes mands atelier i Italien og fra den lille kulturelle by Pietrasanta (Lucca), hvor de vigtigste billedhuggere og kunstnere i verden havde deres kunstoplevelse, herunder bl.a. Michelangelo.

DELTAGERE: Alle over 4 år kan deltage. Børn under 18 år skal dog ledsages af deres forældre. Minimum 4 og maksimum 12 deltagere pr. hold.

VARIGHED: 2,5 til 3 timer (inkl. en kaffepause). Forfriskninger undervejs: Italiensk kaffe, the og saft.

STED: De to workshops finder sted i Kunsthal vARTes atelier, Smedegade 35D, 6800 Varde.

PRIS: 650 kr. pr. person (normalpris 750 kr.). Prisen er inklusiv udstyr og kunstnerartikler som olie, vand, spejle, bladguld, gips-gage, fotos, børste samt naturligvis din personlige gipsafstøbning.

TILMELDING: send en mail til info@paolamichelamineo.com

BEMÆRK: Medbring behageligt og gammelt tøj (det kan blive beskidt af gips).

Workshoppen afholdes også onsdag d. 16. oktober fra kl. 10 til 12.30
Vis kort
19 Okt Workshop

Modellering - fra model til skulptur: 2-dags workshop med Misja Kristoffer Rasmussen

Lørdag den 19. og søndag den 20. oktober 2019, Begge dage fra kl. 9.30 til 15 (inkl. 1 times pause).
Pris: (Entré: 1.800 kr Prisen er for hele weekenden og er inklusiv undervisning, ler, model, frokost samt forfriskninger. Medbring evt. selv ekstra mod)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe,
Smedegade 35, Varde
På denne workshop er der mulighed for at lære at modellere frit og ekspressivt efter levende model. Deltagerne vil træne deres øjne i at gengive det sete i skulpturens form. Der arbejdes efter klassiske principper og teknikker med form, retning, rum, proportioner samt naturligvis at sanse kroppens anatomiske træk og modellens balance og yndefuldhed.

Den første dag starter vi med mindre figurer, hvor vi arbejder med helhederne og kaste os ud i hurtige arbejdsmodeller på ca. 20-25 cm. Her beskæftiger vi os med det spontane og det kreative samt ekspressive i modelleringes udtryk.

På dag to vil vi lave en større figur på ca. 35-40 cm, hvor vi kan studere den samme stilling over længere tid og lære fra hinandens observeringer og kreativitet, samt gå mere i detaljerne med de sekundære former, så som ansigt, hænder og fødder...

Der vil være mulighed for at få skulpturerne brændt til terrakotta og dertil også vejledning samt mulighed for at få dem støbt i bronze efterfølgende.

At modellere efter model vil også styrke dine evner som tegner og maler.

DELTAGERE: Kurset henvender sig til alle fra 15 år - begyndere og øvede. Deltagere under 18 år skal ledsages af en voksen. Max. 10 deltagere.

FROKOST: Let italiensk frokost.

FORFRISKNINGER: Kaffe, te og saftevand.

PRIS: 1.800 kr. Prisen er for hele weekenden og er inklusiv undervisning, ler, model, frokost samt forfriskninger. Medbring evt. selv ekstra modelleringsværktøj og en mindre kniv.

TILMELDING: send en mail til misja.k.r@gmail.com

STED: Workshoppen finder sted i Kunsthal vARTes atelier, Smedegade 35D, 6800 Varde
Vis kort
3 Nov Fernisering

Fernisering: Fabian Vogler (DE): Ultra Sculpture

Søndag den 3. november 2019, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe,
Smedegade 35, Varde
Kom til ferniseringen af den tyske kunstner Fabian Vogler nye udstilling i Kunsthal vARTe. I november er det den tyske skulptør Fabian Vogler, der rykker ind i Kunsthal vARTe. Hans udstilling vil indeholde en helt ny serie af byster i bronze samt hans berømte serie af PRINS_ ESSER, der blev offentliggjort ved en soloudstilling på et tysk galleri sidste forår. Kendetegnende for kunstneren er, at han frit sammensætter feminine og maskuline former i samme figur, hvilket gør det svært at aflæse en klar identitet.

Mærkelige figurer danser foran os - interessante, men fremmedartede. Ved første blik, virker bronzeskulpturerne ufuldstændige - de mangler lemmer, endda hoveder, hvilket kan forklare deres anderledes fremtoning. Men hvad der kan synes mere foruroligende end selve torsoerne, som vi så ofte har mødt igennem kunsthistorien, er det faktum, at vi ikke kan afgøre, om det vi ser på, er kvindelige eller mandelige figurer. Der er mange fysiske og sociale tegn på køn (f.eks. vagina, penis, brede hofter og tylskørt), men kombineret forvirrer de vores forventninger.

Ligesom flere tidligere serier af Fabian Vogler, konfronterer hans PRINS_ESSER os med seksualitet i al dens skinbarlige sandhed og mangfoldighed. Han er en af de få moderne kunstnere, der reflekterer over de elementære aspekter af seksualitet, og som bruger dette perspektiv til at undersøge menneskelig identitet.

Med sin nye serie ULTRA SKULPTURER af life size bronzebuster og fetis-lignende figurer, tager Fabian Vogler os med på en rejse, hvor han fabulerer frit over den menneskelige krop. Formgivet med betagende friheder, konfronterer han os med forskellige facetter af menneskelige karakteristika.

Kunstneren henviser herved til publikationen Negerplastik fra 1915 af Carl Einstein (1885-1940), der spillede en vigtig rolle for modernismen i Europa. Med sin kompakte og banebrydende tekst, var Carl Einstein den første, der vovede at skrive en kritisk (europæisk) respons til afrikansk skulptur, der stillede spørgsmålstegn ved en række misforståelser og fordomme om dette emne. Hans udgivelse blev hurtigt et afgørende essay for den europæiske avantgarde, og den er fortsat vigtig for forståelsen af de ændringer, der fandt sted i diskussionen om ikke-europæisk kunst. Hovedformålet med publikationen var at anerkende, at afrikansk skulptur er kunst, og at den ikke kan forstås ud fra skulpturproduktionen udviklet af europæere, der har konstrueret en myte om kunstens udvikling, der ekskluderer andre kulturer og produktioner.

Fabian Voglers ULTRA SKULPTURER får os til at tænke på afrikanske, oceaniske eller aztekiske former - selvom de ikke er det. Overfladerne ser ud til at være gennemarbejdede til mindste detalje, og samtidig synes de at være kommet lige ud af ilden, hvilket leder tankerne hen på forhistoriske fund. Ved nærmere eftersyn ser vi indikationer på nutidige materialer; emballager, balloner, gummidyr, silikoneformer, genstande til daglig brug - kontraster, der umiddelbart synes uforenelige, men i beskuerens øje smelter sammen til ét.
100 år efter Carl Einsteins bogudgivelse, opfordrer Fabian Voglers værker os til at tænke og skildre den menneskelige krop mere frit - som en fantasisfære, der giver plads til beskuerens egne associationer. Han skaber "Körperliche Phantasien II", kropsfantasier, der inviterer os til at turde mere i repræsentationen af os selv, og tillader os at tænke udover det normale - en ny drivkraft til en revurdering af skulptur generelt.

Fabian Vogler (f. 1977) bor og arbejder til dagligt i Bargum i Tyskland, hvor han har sit atelier. Han har en Master of Fine Arts fra University of East London samt en Magister Artium indenfor skulptur fra University for Applied Arts Vienna, hvor han også studerede filosofi. Derudover har han studeret skulptur på kunstskoler i Flensborg og på Gran Canaria.

Kunstneren har udstillet adskillige steder bl.a. i Tyskland, Danmark, Østrig, Belgien, Spanien, Israel, Norge, Schweiz og Japan. Han har modtaget flere legater og været på forskellige residencies i løbet af sin karriere.

Fabian Vogler har udgivet flere publikationer om sin kunst, og han er fast tilknyttet Galerie Lueth i Husum og DSV Kunstkontor i Stuttgart - begge beliggende i Tyskland. Han har vundet flere præmier, f.eks. 2005 den Theodor Körner-prisen i Wien eller 2017 den Förderpreis der Schleswig-Holsteinische Wirtschaft.

Læs mere om kunstneren på: www.fabianvogler.com
Vis kort
3 Nov Folk/Vise/Country

De Fem Klarinetter spiller til Fernisering

Søndag den 3. november 2019, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe,
Smedegade 35, Varde
De Fem Klarinetter giver koncert ved fernisering i Kunsthal Varte, hvor den tyske skulptør Fabian Vogler udstiller.
Vis kort
3 Nov Skulptur

Fabian Vogler (DE): Ultra Sculpture

Søndag den 3. til lørdag den 30. november 2019, Ons til fre kl. 13-17, lør og søn kl. 10-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe,
Smedegade 35, Varde
I november er det den tyske skulptør Fabian Vogler, der rykker ind i Kunsthal vARTe. Hans udstilling vil indeholde en helt ny serie af byster i bronze samt hans berømte serie af PRINS_ ESSER. Kendetegnende for kunstneren er, at han frit sammensætter feminine og maskuline former i samme figur, hvilket gør det svært at aflæse en klar identitet.

Mærkelige figurer danser foran os - interessante, men fremmedartede. Ved første blik, virker bronzeskulpturerne ufuldstændige - de mangler lemmer, endda hoveder, hvilket kan forklare deres anderledes fremtoning. Men hvad der kan synes mere foruroligende end selve torsoerne, som vi så ofte har mødt igennem kunsthistorien, er det faktum, at vi ikke kan afgøre, om det vi ser på, er kvindelige eller mandelige figurer. Der er mange fysiske og sociale tegn på køn (f.eks. vagina, penis, brede hofter og tylskørt), men kombineret forvirrer de vores forventninger.

Ligesom flere tidligere serier af Fabian Vogler, konfronterer hans PRINS_ESSER os med seksualitet i al dens skinbarlige sandhed og mangfoldighed. Han er en af de få moderne kunstnere, der reflekterer over de elementære aspekter af seksualitet, og som bruger dette perspektiv til at undersøge menneskelig identitet.

Med sin nye serie ULTRA SKULPTURER af life size bronzebuster og fetis-lignende figurer, tager Fabian Vogler os med på en rejse, hvor han fabulerer frit over den menneskelige krop. Formgivet med betagende friheder, konfronterer han os med forskellige facetter af menneskelige karakteristika.

Kunstneren henviser herved til publikationen Negerplastik fra 1915 af Carl Einstein (1885-1940), der spillede en vigtig rolle for modernismen i Europa. Med sin kompakte og banebrydende tekst, var Carl Einstein den første, der vovede at skrive en kritisk (europæisk) respons til afrikansk skulptur, der stillede spørgsmålstegn ved en række misforståelser og fordomme om dette emne. Hans udgivelse blev hurtigt et afgørende essay for den europæiske avantgarde, og den er fortsat vigtig for forståelsen af de ændringer, der fandt sted i diskussionen om ikke-europæisk kunst. Hovedformålet med publikationen var at anerkende, at afrikansk skulptur er kunst, og at den ikke kan forstås ud fra skulpturproduktionen udviklet af europæere, der har konstrueret en myte om kunstens udvikling, der ekskluderer andre kulturer og produktioner.

Fabian Voglers ULTRA SKULPTURER får os til at tænke på afrikanske, oceaniske eller aztekiske former - selvom de ikke er det. Overfladerne ser ud til at være gennemarbejdede til mindste detalje, og samtidig synes de at være kommet lige ud af ilden, hvilket leder tankerne hen på forhistoriske fund. Ved nærmere eftersyn ser vi indikationer på nutidige materialer; emballager, balloner, gummidyr, silikoneformer, genstande til daglig brug - kontraster, der umiddelbart synes uforenelige, men i beskuerens øje smelter sammen til ét.
100 år efter Carl Einsteins bogudgivelse, opfordrer Fabian Voglers værker os til at tænke og skildre den menneskelige krop mere frit - som en fantasisfære, der giver plads til beskuerens egne associationer. Han skaber "Körperliche Phantasien II", kropsfantasier, der inviterer os til at turde mere i repræsentationen af os selv, og tillader os at tænke udover det normale - en ny drivkraft til en revurdering af skulptur generelt.

Fabian Vogler (f. 1977) bor og arbejder til dagligt i Bargum i Tyskland, hvor han har sit atelier. Han har en Master of Fine Arts fra University of East London samt en Magister Artium indenfor skulptur fra University for Applied Arts Vienna, hvor han også studerede filosofi. Derudover har han studeret skulptur på kunstskoler i Flensborg og på Gran Canaria.

Kunstneren har udstillet adskillige steder bl.a. i Tyskland, Danmark, Østrig, Belgien, Spanien, Israel, Norge, Schweiz og Japan. Han har modtaget flere legater og været på forskellige residencies i løbet af sin karriere.

Fabian Vogler har udgivet flere publikationer om sin kunst, og han er fast tilknyttet Galerie Lueth i Husum og DSV Kunstkontor i Stuttgart - begge beliggende i Tyskland. Han har vundet flere præmier, f.eks. 2005 den Theodor Körner-prisen i Wien eller 2017 den Förderpreis der Schleswig-Holsteinische Wirtschaft.

Læs mere om kunstneren på: www.fabianvogler.com
Vis kort