Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/1 2012
Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter
Gimsinghoved 1
7600 Struer
Tlf: 97 84 02 58

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4808, Lon 8.59381
Åbent: Ti.-fr. kl. 13-16, lø.-sø. kl. 13-17
Entré: Voksne 20 kr. Børn gratis.

Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter er hovedbygningen fra en typisk dansk proprietærgård med en skøn, gammel have. Den bruges nu som kulturhus med vekslende kunstudstillinger, foredrag og musik.I caféen og om sommeren i den smukke, gamle have kan man nyde kaffe, vin, øl og vand

Viser 1-3 ud af 3 resultater
19
Aug
Se på kort

HVIDE TANKER med værker af peter callesen


Det er dog mageløst og absolut fascinerende, hvad man kan få ud af et simpelt stykke A4 papir! Men det kan papiret i papirkunstneren Peter Callesens hænder. Papiret bliver i Callesens hænder til skrøbelige fantasifugle og blomster, hvis kroppe kun hænger i en tynd papirtråd som en livline til det papir, det oprinder fra. Eller papiret omdannes til tomme hylstre af menneskekroppe eller monumentale bygningsdele, som en slags afstøbninger af virkeligheden.

Alle skulpturerne i de små glasmontrer er lavet af et enkelt A4 ark, hvor de udskårne dele danner figurer, så arket er sammenhængende. Og det er netop et af Peter Callesens dogmer.

Til udstillingen på Gimsinghoved vil jeg bl.a. udstille en række af A4 skulpturer.
Udgangspunktet for disse værker er et almindeligt stykke hvidt A4 papir, hvorfra der rejser sig en 3-dimensionel papirskulptur, som så efterlader sig en negativ silhuet af det bortklippede.
Jeg finder det interessant at arbejde med A4-papiret. Det er stadig i dag et af de mest brugte medier til bærere af information, hvilket gør materialet kendt af alle, men derfor også let overset som et materiale i sig selv.

Denne fraværende opmærksomhed på det uprætentiøse materiale, kombineret med den lille skala, giver mig som kunstner en større frihed til at beskæftige mig med store eksistentielle temaer og fortællinger i de små papirlandskaber.

Foruden det fortællende element, fungerer skulpturerne som undersøgelser af forholdet mellem flade og rum - og jeg er til stadighed optaget af at transformere det flade papir til rumlige figurer - at animere papiret.

For mig rummer materialiseringen af et stykke papir fra noget 2-dimensionelt til noget 3-dimensionelt ikke blot formelle undersøgelser - men ligeså meget en slags magi, som peger på et poetisk og eventyrligt element.

Tematisk bevæger jeg mig i et eksistentielt univers, ofte med døden som tilskuer, men typisk set fra et tragikomisk perspektiv.

Til udstillingen ønsker jeg desuden at vise værker og installationer, som beskæftiger sig med sprog/ord og tekst. Dette har været temaet for en række af mine nyere værker - bl.a. No Title, Too Many Words og No Title, Trouble Head.

Disse værker handler bl.a. om sprogets begrænsning og opløsning, og det er også et forsøg på at arbejde med sproget som andet end symboler og betydninger - gennem en materialisering og til tider fragmentering af sproget ud i et konkret fysisk materiale.

Værkerne stiller måske også spørgsmål ved den traditionelle forståelse af sproget som middel til større forståelse og erkendelse

Læs mere
Læs mere
Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter
Gimsinghoved 1, Struer
Lør. d. 17. juni til søn. d. 17. september 2017, kl. 13-17 alle dage. man lukket.
Link til arrangør
11
Okt
Se på kort

The Denzal Sinclaire Quartet


Oplev den karismatiske jazzsanger Denzal Sinclaire, når han sammen med Danmarks førende jazzmusikere giver koncert på Gimsinghoved.

Han er kendt som én af de mest elegante fortolkere af jazz standards i verden, og han har de sidste tre år optrådt fast med Wynton Marsalis & The Lincoln Center Jazz Orchestra. Sinclaires stemme er varm og udtryksfyld, og han er af flere blevet sammenlignet med Nat King Cole.

Denzal Sinclaire stammer fra Canada, men han optræder i hele verden. Sinclaire har udgivet tre albums og vundet Jazz Report Magazine's pris "Male Jazz Vocalist of the Year" fire år i træk.

Når Sinclaire denne aften giver koncert på Gimsinghoved er det med tre af Danmarks førende jazzmusikere.

Guitarist Mads Kjølby er uddannet fra Musician's Institute i Los Angeles og Rytmisk Musikkonservatorium i København, og udover at spille med store internationale navne optræder Kjølby blandt andre med DR Big Bandet og Tivolis Big Band på den danske jazzscene.

Den canadiske bassist Graig Earle er efterspurgt på begge sider af Atlanten, og han samarbejder med både helt nye jazzspirer og jazzveteranerne. Som en del af trioen Rosendal/ Earle/ Templeton vandt han i 2008 en DMA for "Årets Jazzplade".

Trommeslager Janus Templeton er et kendt ansigt på den danske jazzscene med tusindvis af livekoncerter i både ind- og udland samt mere end 30 cd-udgivelser bag sig. Templeton har spillet med navne som Sinne Eeg og Jacob Fischer Trio, og med sit dynamiske og lydhøre trommespil inviterer han publikum med ind i musikken.

Glæd dig til en aften med jazz i verdensklasse.
Denzal Sinclaire kommer til at croone sig ind i dit musikhjerte fra første strofe.

Læs mere
Læs mere
Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter
Gimsinghoved 1, Struer
Ons. d. 11. oktober 2017, kl. 20.
Link til arrangør
17
Apr
Se på kort

Beethoven & Schönberg

Læs mere
Læs mere
Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter
Gimsinghoved 1, Struer
Tir. d. 17. april 2018, kl. 17.

Mere inspiration


Oplev høsten på bedstefars tid

Kom og oplev heste, selvbindere og møllestenene i aktion, når Bundsbæk Mølle levendegør gamle dages høsttid

MEETINGS: Møder med videokunst

Mød døde årer, flydende huse, vestjyder, Thyborøndans - og meget mere på Video- og performancefestivalen MEETINGS

Vikingetiden får liv

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!

#Kulturspot