Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/7 2013
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
7500 Holstebro
Tlf: 97 42 45 18 Fax: 97 41 41 71

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.3545, Lon 8.62114
Åbent: 1/7-31/8: Ti.-sø. kl. 11-17
Entré: Voksne 50 kr. Børn u. 18 år gratis.

Provinsmuseet med verdenskunst og kunst fra hele verden. Moderne dansk, europæisk og fremmed kunst der gensidigt belyser hinanden. Grafik af bl.a. Pablo Picasso og Alberto Giacometti. Kunst fra Afrika, Bali og Tibet og præcolombiansk keramik fra Peru

Viser 1-1 ud af 1 resultat
23
Sep
Se på kort

Marie Lund - Legumes

Marie Lund er én af dansk samtidskunsts mest talentfulde billedhuggere. Nu præsenteres hun for første gang med en soloudstilling på et dansk kunstmuseum

Marie Lund er én af dansk samtidskunsts mest talentfulde billedhuggere. Nu præsenteres hun for første gang med en soloudstilling på et dansk kunstmuseum
Hun er én af dansk samtidskunsts mest talentfulde billedhuggere. Og hun er kendt internationalt, hvor hun har en imponerende række udstillinger bag sig. Men herhjemme har Marie Lund (f. 1974) endnu en soloudstilling på et dansk kunstmuseum til gode. Det rådes der nu bod på, når Holstebro Kunstmuseum den 17. juni åbner udstillingen MARIE LUND - LEGUMES.

I sine værker undersøger Marie Lund skulpturens grundlæggende væsen: hvad er en skulptur? Hvad er form? Og hvilken betydning har materialet for skulpturen?

Umiddelbart ser værkerne ud som abstrakte genstande i rummet. Men ved nærmere eftersyn opdager man, at Marie Lunds værker rummer mange referencer til naturen og mennesket. Udstillingens titel Legumes er engelsk for bælgfrugter. Og værkerne minder om bælge, skaller eller muslinger, der er forstørret op til kropsstørrelse. Derved kommer de til at minde om skjolde eller hylstre. Eller om beholdere, som når vi laver en skål med hænderne, hvis vi vil drikke vand fra en kilde eller en bæk.

Skulpturerne kan altså både forstås som funktion og som metafor for overlejringer mellem naturens og kroppens former.

Skulpturerne er banket ud i store plader af kobber. Men Marie Lund arbejder også i træ, sæbesten, travertin og beton. Også ting vi kender fra dagligdagen, som CD-skiver, pærer, dørhåndtag og andre brugsting, indgår i værkerne.

Der er altid referencer til kroppen, og dermed det menneskelige, i Marie Lunds værker. Således også i en skulptur, Marie Lund støber i museets have til udstillingen. I skulpturen - en flad, glat, betonplade - laver Marie Lund et aftryk af et par jeans.

Marie Lund viser også vævede tæpper, fugleskræmsellignende mobiler af spejlende CD'er og perlemorsskinnende abaloneskaller samt en række cementskulpturer på Holstebro Kunstmuseum. Alt dette stilles i relation til kunstmuseets arkitektur, museets samling ved inddragelse af en række værker fra Astrid Noacks studiesamling og de udendørs arealer. Der etableres derved relation mellem det indre og ydre, natur og kultur, før og nu.

Marie Lunds værker er gådefulde. De er både tømt for liv og samtidigt vidner de om levet liv. De har tydelige træk tilfælles med klassiske, arkaiske skulpturer, men refererer samtidigt til vor tids tingskultur. Og endeligt påpeger de skulpturelle grundproblematikker som overfladespænding, afvekslingen mellem konkavt og konvekst, støbning og bearbejdning, tyngde og lethed, abstraktion og figuration, repræsentation og materialitet, tradition og fornyelse.

Marie Lund har allerede en imponerende række af udstillinger bag sig, dog især internationalt, hvor hun er blevet vist på en række fremtrædende institutioner. Udstillingen på Holstebro Kunstmuseum bliver hendes første soloudstilling på et dansk kunstmuseum. Marie Lund har høstet stor ros og hæder for sit virke, og hun blev i 2016 tildelt Astrid Noacks Legat.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Lør. d. 17. juni til søn. d. 24. september 2017, kl. 17. juni-30. juni og 1. september-24. september ti-fr kl. 12-16; lø-sø kl. 11-17; 1. juli-31. august: ti-sø: kl. 11-17.
Link til arrangør

Mere inspiration


En aften for hele familien

Kulturnatten i Ikast-Brande den 29. september byder på shopping, kunst, levende musik og meget mere

Tør du udfordre nattemørket?

Når mørket falder på i Skive den 6. oktober, strømmer børn og deres familier til Børnekulturnat - og det er værd at køre efter

Hun høstede en halv times klapsalver

... da hun stod på scenen som 24-årig. Nu kommer den levende legende Grace Bumbry til Skive Opera Festival.

#Kulturspot