Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/7 2013
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
7500 Holstebro
Tlf: 97 42 45 18 Fax: 97 41 41 71

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.3545, Lon 8.62114
Åbent: 1/7-31/8: Ti.-sø. kl. 11-17
Entré: Voksne 50 kr. Børn u. 18 år gratis.

Provinsmuseet med verdenskunst og kunst fra hele verden. Moderne dansk, europæisk og fremmed kunst der gensidigt belyser hinanden. Grafik af bl.a. Pablo Picasso og Alberto Giacometti. Kunst fra Afrika, Bali og Tibet og præcolombiansk keramik fra Peru

Viser 1-4 ud af 4 resultater
23
Nov
Se på kort
Udstilling

The Men Who Fell from Earth

Det er tre af samtidsmaleriets internationale sværvægtere, der har sat hinanden stævne, når danske Tal R og hans to tyske kolleger og venner Jonathan Meese og Daniel Richter udstiller sammen på Holstebro Kunstmuseum.

Det er tre af samtidsmaleriets internationale sværvægtere, der har sat hinanden stævne, når danske Tal R og hans to tyske kolleger og venner Jonathan Meese og Daniel Richter udstiller sammen på Holstebro Kunstmuseum.
Det er tre af samtidsmaleriets internationale sværvægtere, der har sat hinanden stævne, når danske Tal R og hans to tyske kolleger og venner Jonathan Meese og Daniel Richter udstiller sammen på Holstebro Kunstmuseum. Det sker under overskriften 'The Men Who Fell from Earth'.

Med en nærmest hæmningsløs energi har de tre kunstnere igennem de seneste tiår markeret sig som betydelige fornyere af den maleriske tradition. Inspirationen hentes ofte på kanten af det alment accepterede og forløses i et fabulerende billedsprog, der demonstrer stor koloristisk og ekspressiv styrke. Selvom der indimellem er megen humor på spil, er det alvorsfulde og presserende emner, der tages under behandling hos Jonathan Meese, Daniel Richter og Tal R.

Udstillingens titel er således en omskrivning af den amerikanske science fiction-forfatter Walter Tevis' The Man Who Fell to Earth ('Manden som kom ned på jorden'). Romanen blev i 1976 bragt til lærredet af Nicolas Roeg i den nyklassiske kultfilm af samme navn. Her spiller multikunstneren David Bowie hovedrollen som rumvæsenet Thomas Jerome Newton, der ankommer til Jorden for at skaffe vand til sin tørkeramte planet. Projektet mislykkes, og Newton går til grunde i alskens misbrug. Filmen skildrer derved korrumperingen af såvel den ikke-jordiske som den menneskelige natur med hang til lyster og laster i et samfund, der har alt at tilbyde. Men først og fremmest er den sært foruroligende og højaktuelle fortælling et sindbillede på klimakrise, forretningsmæssig grådighed og magtfuldkommen bekæmpelse af det fremmedartede.

Til udstillingen på Holstebro Kunstmuseum har Meese, Richter og Tal R skabt en kortfilm (instrueret af Emma Leth) med en surrealistisk billedside, hvor de sammen optræder og reciterer fra omtalte forlæg. Derudover består udstillingen af en række nye, individuelle malerier, der tydeliggør det nuværende kunstneriske ståsted. Endelig har de tre kunstnere i fællesskab opbygget et selvstændigt museum i museet bestående af talrige personlige genstande og kuriositeter fra nær og fjern.

Aldrig før har Jonathan Meese, Daniel Richter og Tal R samarbejdet om et fælles udstillingsprojekt. I 'The Men Who Fell from Earth' kommer deres kunstneriske slægtskaber for alvor for øje, og deres kollektive indsats har tilsvarende forløst noget hidtil uset. Med andre ord er udstillingen på Holstebro Kunstmuseum en totaliscenesættelse af yderst sjælden karakter, skabt i kunstnerkollegialitetens og venskabsbåndets stærke ånd.

***

Jonathan Meeses (f. 1970) alsidige kunstneriske praksis rummer talrige referencer til mytologi, populærkultur og de tabuiserede sider af især Tysklands fortid. Meese forvrænger alle vedtagne normer, og skaber herudaf absurde spejlbilleder af vores historiske virkelighed. Men samtidig demonstrerer han, at kunsten i sig bærer et frigørende potentiale for det enkelte individ.

Daniel Richter (f. 1962) er én af tysk samtidskunsts helt centrale skikkelser. Med baggrund i 1980'ernes autonome punkmiljø skildrer hans malerier det moderne menneskes livsvilkår på kanten af samfundet. Massemediernes billedvirkelighed, sex, vold og politisk konflikt er kunstnervirkets væsentligste omdrejningspunkter, som Richter bearbejder med insisterende nerve og kant.

Tal R (f. 1967) hører blandt de mest markante kunstnere i sin generation. Han øser af en tilsyneladende uudtømmelig kilde af kreativitet og skæve fortællinger. Tal R skaber malerier, skulpturer, grafik og keramik, der under den tilsyneladende harmløse overflade indeholder indsigts- og fantasifulde fortolkninger af tilværelsens fortrængte sider.

***

Udstillingen ledsages af et rigt illustreret katalog med grafisk tilrettelæggelse af Harpune Verlag i Wien og med en introducerende tekst af Roberto Ohrt.

Udstilling og katalog er støttet af:

Augustinus Fonden, 15. Juni Fonden, Beckett-Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond, Knud Højgaards Fond, Toyota-Fonden, Statens Kunstfond, Frimodt-Heineke Fonden, Bestles Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og A. P. Mortensen og hustrus Legat

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Lør. d. 16. september 2017 til søn. d. 7. januar 2018, Hverdage kl. 12-16; Weekend kl. 11-17. man lukket-dog ikke man den 16.10.
Link til arrangør
23
Nov
Se på kort
Udstilling
Børn

1000 snore til Holstebro Kunstmuseum

Karoline H. Larsen er kendt for sine store, farvestrålende snoreinstallationer som hun skaber i samarbejde med børn og voksne. I efterårsferien kan man 'være med' på Holstebro Kunstmuseum.

Karoline H. Larsen er kendt for sine store, farvestrålende snoreinstallationer som hun skaber i samarbejde med børn og voksne. I efterårsferien kan man 'være med' på Holstebro Kunstmuseum.
Karoline H. Larsen er kendt for sine store, farvestrålende snoreinstallationer som hun skaber i samarbejde med børn og voksne. I efterårsferien kan man 'være med' på Holstebro Kunstmuseum

Hvert år i efterårsferien har Holstebro Kunstmuseum et særligt arrangement, der er rettet mod børn, unge og voksne. Et projekt, hvor museets publikum kan være med til at skabe et kunstværk eller en installation. Sådan er det også i år. Museet har nemlig inviteret billedkunstneren Karoline H Larsen til at komme og spinde et af museets udstillingsrum ind i farvede snore.

Collective Strings

Karoline H Larsen er kendt for sine Collective Strings aktioner, hvor hun spinder rum, bygninger og udearealer ind i snore i mange forskellige farver. Og selvom de færdige installationer er utroligt flotte, er det lige så meget processen, der er vigtig for Karoline.

5b fra Sønderlandsskolen hjælper med

Det er nemlig ikke Karoline alene, der trækker de farvede snore. Hun får altid hjælp. På Holstebro Kunstmuseum får hun hjælp på en helt særlig måde. Museet har nemlig inviteret 5.b. fra Sønderlandsskolen, og deres lærer Lillian Jepsen, til at være en del af processen.

Workshop hvor kunstnere og elever arbejder sammen

I slutningen af september havde eleverne fra og Karoline en fælles workshop, hvor de eksperimenterede og fik ideer til, hvordan de kunne spinde rummet ind i snore. Og i tre dage op til efterårsferien har 5b arbejdet sammen med Karoline på installationen. Torsdag den 12. september er der fernisering på børnenes og Karolines værk.

Publikum arbejder videre i efterårsferien

Men værket er langt fra færdigt. Fra lørdag den 14. oktober er det så publikums tur til at arbejde videre med børnenes og Karolines værk. Lørdag den 14 vil man kunne møde Karoline i udstillingen. Og resten af efterårsferien vil det være museets medarbejdere, der hjælper publikum med at spinde rummet ind i de farvede snore.

Naboer arbejder sammen

Sønderlandsskolen genåbnede ved skoleåret 2017's start, som Holstebro Kommunes nye profilskole for kunst, musik og kultur. Og da skolen og Holstebro Kunstmuseum nærmest er naboer, er det helt naturligt for Holstebro Kunstmuseum at invitere skolen til at deltage i projektet.

Fremtidigt samarbejde mellem museum og skole

På den måde vil museet give eleverne den helt særlige oplevelse, det er gennem at arbejde sammen med en professionel kunstner at erfare og opleve den kunstneriske proces. Og så håber museet i øvrigt også, at projektet kan blive starten på et godt og givende samarbejde mellem kunstmuseet og Sønderlandsskolen.

Helt frem til Jul

Installationen bliver dybest set aldrig færdig. Eller der kan arbejdes videre på den, så længe der er snor tilovers. Og under alle omstændigheder vil de mange, farvede snore blive hængende så man kan opleve det usædvanlige værk helt frem til Jul.

Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning og af Holstebro Kommunes kultur og fritidsudvalg.

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Lør. d. 14. oktober til søn. d. 17. december 2017, Hverdage kl. 12-16; Weekend kl. 11-17. man lukket-dog ikke man den 16.10.
Link til arrangør
29
Nov
Se på kort

Impressionismen - Gauguin og van Gogh

I sit sidste foredrag om Impressionismen fortæller kunsthistoriker Signe Jacobsen om, hvordan Impressionismen klinger ud omkring århundredeskiftet mellem 1800-taller og 1900-tallet.

I sit sidste foredrag om Impressionismen fortæller kunsthistoriker Signe Jacobsen om, hvordan Impressionismen klinger ud omkring århundredeskiftet mellem 1800-taller og 1900-tallet.
I sit sidste foredrag om Impressionismen fortæller kunsthistoriker Signe Jacobsen om, hvordan Impressionismen klinger ud omkring århundredeskiftet mellem 1800-taller og 1900-tallet. Og for to af den moderne kunsts helt store navne - Paul Gauguin (1848-1903) og Vincent van Gogh (1853-1890), blev impressionismen et skridt på vejen til en helt ny opfattelse af maleriet.

Fatalt venskab

De to kunstnere var bundet sammen af både et kunstnerisk fællesskab og et venskab, det dog fik fatale konsekvenser, da de søgte et arbejdsfællesskab i Arles. De var begge kompromisløse kunstnere, der afsøgte deres egne veje og forfulgte deres kunstneriske mål med en imponerende konsekvens og med en vilje til at gå til yderligheder.

Paul Gauguin

Gauguin udførte sine kendteste malerier i Bretagne og Sydhavet, men opholdt sig også en kort overgang i København hos sin danske kone Mette Gad

Vincent van Gogh

Van Gogh søgte fra Holland til Paris og derfra mod Provence, hvor han passioneret drev sine malerier op i et crescendo af farver. Hans kunstnerkarriere blev kort, men intens.

Foredragsholder med vid og humor

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Ons. d. 29. november 2017, kl. 19.30.
Link til arrangør
03
Feb
Se på kort

Vintertoner - kammermusikfestival / Guld og grønne skove

Fællessang og dansk kunst fra Guldalderen til Hammershøi. Vi inviterer til fællessang på Holstebro Museum. Efter fællessangen giver kunstformidler Peter Haarby en introduktion til museets aktuelle udstilling.

Fællessang og dansk kunst fra Guldalderen til Hammershøi. Vi inviterer til fællessang på Holstebro Museum. Efter fællessangen giver kunstformidler Peter Haarby en introduktion til museets aktuelle udstilling.
I 2018 er det 100 år siden, samleren Wilhelm Hansen gav publikum adgang til sin store samling af dansk og udenlandsk kunst på Ordrupgaard. I den anledning er dele af samlingen taget på turné til Holstebro Kunstmuseum, hvor man kan se hovedværker af dansk kunst fra Guldalderen over Fynboerne, dansk Impressionisme til Wilhelm Hammershøi.

VINTERTONER
For fjerde gang inviterer vi til kammermusikfestivalen "Vintertoner". Festivalen går på tur mellem ensemblets fire støttekommuner, og i år er turen nået til Holstebro. Med Shakespeare som den røde tråd gennem årets fe-stival sætter vi fokus på musik og poesi i forskellige konstellationer. Fire dage med et mangefarvet pro-gram, der ud over mere traditionelle kammerkoncer-ter bl.a. byder på en vandrekoncert for hele familien, fællessang, musikgudstjeneste, en poesi-aften og en intim koncert med sangeren Jimmy Jørgensen, der syn-ger Elvis Costellos "Juliet Letters", akkompagneret af ensemblets strygere

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Lør. d. 3. februar 2018, kl. 11-12.
Link til arrangør

Mere inspiration


Juleteater for hele familien

December igennem kan du og børnene komme i julestemning med hyggelige forestillinger for store og små

Børn, gider man have dem ind?

Hører børn til på kunstmuseerne? Ja, lyder det klart og rungende - for her kan I få inspiration til snak, hygge og kvalitetstid.

Kunst som Forsvar

'Kunstpartiet' vil lære folket at bruge kunst som selvforsvar - og det starter i Skive den 24. og 25. november

#Kulturspot