Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/9 2023
Osted Kulturhus
Alfarvejen 13, Osted
4320 Lejre
Tlf: +4520419445
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.5659, Lon 11.9644

Kunst- og kulturhus hvor man kan låne lokaler til kulturelle aktiviteter til en meget favorabel pris


Viser 2 events fra/efter 28. mar. 2024

Koncert med Trio da Capo
7 Apr Klassisk

Koncert med Trio da Capo

Søndag den 7. april 2024, kl. 16.
Pris: Entré: 100 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Osted Kulturhus,
Alfarvejen 13, Osted, Lejre
Unge musikere spiller klassisk i Osted Kulturhus..

Trio Da Capo er en ung dansk klavertrio bestående af Marina Nikolova på klaver, Mathilde Lawaetz på violin, og Ingeborg Roland på cello. De tre musikere er alle i gang med det afsluttende år på Sankt Annæ Gymnasiums musikuddannelse MGK. Nu får vi chancen for at høre dem i Osted. Søndag d. 7. april kl. 16 vil Trio Da Capo give koncert i Osted Kulturhus, hvor de vil spille et spændende og medrivende program med musik af Debussy, Shostakovich og Clara Schumann.

Koncerten åbnes med lysende klange i Claude Debussys klavertrio i G-dur. Trioen er skrevet i 1880, og vi befinder os i den gryende impressionisme, som Debussy skulle blive den måske vigtigste komponist i. Musikken er endnu ikke helt impressionistisk; men læner sig op ad den franske romantiske stil og er fyldt med lyriske temaer fordelt mellem de tre instrumenter.

I skarp modsætning til de bløde, franske klange vil Trio Da Capo fortsætte koncerten med Dmitrij Shostakovich' klavertrio nr. 1 op. 8 i c-mol. Det er et kontrastfyldt værk, skrevet i 1923 da komponisten var blot 16 år gammel. Alle stykkets temaer udspringer fra det kromatiske motiv, der optræder i starten af værket. Værket er skrevet i en lang sats, der rummer både blidhed og drama, længsel og smerte.

Koncerten rundes af med den smukke 3. sats af Clara Schumanns klavertrio i g-mol. Clara Schumann var gift med den mere kendte komponist Robert Schumann, og hendes musik står i skyggen af hans. Ikke desto mindre var hun, udover at være en dygtig koncertpianist, også en god komponist. Klavertrioen fra 1846 anses for at være hendes mest fuldendte værk, og vi får altså fornøjelsen af en enkelt sats herfra.

Rabat til medlemmer af Osted Kulturhus (75 kr. pr. billet) dog max. 4 billetter
Vis kort
Læringsmiljø i centrum
18 Apr Foredrag

Læringsmiljø i centrum

Torsdag den 18. april 2024, kl. 17.30-19.30.
Pris: Entré: 40 kr Køb/bestil billet
Osted Kulturhus,
Alfarvejen 13, Osted, Lejre
Det pædagogiske læringsmiljø er der hvor vi arbejder bevidst og målrettet, med de mindste børns trivsel, læring, udvikling og generel dannelse..

I 2023 og ind i 2024 sætter ny forskning fokus på nye elementer af bevidst langsom pædagogik, fordybelse og glæde. I dette foredrag dykker vi ned i de seneste trends og tendenser fra det pædagogiske felt. Alt sammen med et stærkt fokus på det praksisnære i dagligdagen - hos jer private passere. Foredragsholder og formidler med god energi Cand.Paed.Antro Rikke Nyvang -Har siden 2004 beskæftiget sig med det pædagogiske felt - altid med en særlig interesse for private pasningsordninger og private dagtilbud
Vis kort