Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/11 2011
Museum Lolland-Falster
Frisegade 40
4800 Nykøbing F
Tlf: 5484 4400

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 54.7638, Lon 11.8685
Åbent: Tir-tir 10-14, fre 10-13

Museum Lolland-Falster er et kulturhistorisk museum, der dækker landsdelen Lolland-Falster. Museet er en sammenlægning af de to tidligere museer Lolland-Falsters Stiftsmuseum og Guldborgsund Museum


27. april 2024

Landskabstur: Hesnæs

Landskabstur: Hesnæs

30-115
Kom med på en spændende vandretur i og omkring Hesnæs!

Hesnæs er en unik, arkitektonisk perle på Falsters nordøstkyst og havnebyen er udgangspunktet for vores kultur- og landskabshistoriske vandring. Her skal du høre om oldtidens bosættelser, stormfloder, Johan Frederik Classen, tidlig industrihistorie og digebyggeri i fortid, nutid og fremtid.

Jeres guide er museumsinspektør og arkæolog Bjørnar Måge.

Turen er ikke egnet for børn under 12 år og dårligt gående.
Læs mere

30. april 2024

Sæsonåbning: Valborgsaften i De Gamle Huse

Sæsonåbning: Valborgsaften i De Gamle Huse

Alm. Entre
Den traditionsrige Valborgsaften fejres stadig i De Gamle Huse. Her bruges dagen som starten på en nye sæson! Så kom forbi og hjælp museet med at gøre åbningsdagen helt speciel.

Dengang næsten alle danskere var bønder var d. 30. april - kendt som Valborgsaften - en af de vigtigste dage på året.

Den markerede skiftet mellem vinter og sommer og betød begyndelsen på noget nyt. Mørket forsvandt, dagene blev længere og nye grønne spirer kom op af den tidligere så mørke og fugtige jord. Det blev fejret med manér, hvor man festede natten igennem, tændte bål og pyntede landsbyens huse og bytræ med friske bøgegrene og fine bånd.

Her på frilandsmuseet De Gamle Huse er det stadig en meget vigtig dag, da det er første åbningsdag for den nye sæson. Og det skal naturligvis fejres. Så kom forbi og hjælp med at markere begyndelsen på en helt ny og ubrugt sæson.

Ved ankomsten får du udleveret et kit, så du kan være med til at klargøre De Gamle Huse til sæson 2024.
Læs mere

1. maj 2024

Særudstilling i De Gamle Huse: Landsbybryllup - følelse eller fornuft?

Særudstilling i De Gamle Huse: Landsbybryllup - følelse eller fornuft?

Alm. Entre
Bondegården emmer af liv og bryllupsklokkerne ringer. Gårdejer og enkemand Anders skal giftes med sin anden kone Ane. Hele landsbyen skal med og der er gjort klar til den helt store fejring.

I årets særudstilling inviterer De Gamle Huse til landsbybryllup og sætter fokus på 1800-tallets ægteskab. Blev de indgået af ren kærlighed, af pligtmæssige årsager af eller var det udelukkende af praktiske og fornuftige grunde? Hvad indebar det at blive gift? Hvad fik man at spise og var der musik til gildet? Hvilke traditioner blev fulgt og var der elementer, som i dag opfattes som lidt underlige?

Gå på opdagelse i bondegården og lyt, mærk og duft dig til et landsbybryllup anno 1850'erne.
Læs mere

12. maj 2024

Særarrangement i De Gamle Huse: Til Kaffe og kage i Skovpavillionen

Særarrangement i De Gamle Huse: Til Kaffe og kage i Skovpavillionen

275 kr
Sæt tænderne i lækre kager mens du hører om deres historie, alt sammen i hyggelige rammer.

Træd ind i Skovpavillonens hyggelige, højloftede dansesal, hvor der denne eftermiddag er dækket op til et kagebord ud over det sædvanlige. Her kommer du med på en smagfuld rejse gennem kagens historie - fra middelalderens fedtkager til 1900-tallets mere moderne flødeskumskager. Og det hele krydres naturligvis med søde fortællinger om kagens mange former, smage og ingredienser.

Kagerne er fremstillet på baggrund af originale opskrifter i samarbejde med bagermester Marc Pabst i Maribo.
Læs mere

15. maj 2024

Direktørtid: Foredrag om tøj og mode i Romantikken

Direktørtid: Foredrag om tøj og mode i Romantikken

100-125
Denne aften kan du komme til et spændende foredrag, når direktørerne fra Fuglsang Kunstmuseum og Museum Lolland-Falster fortæller ned i guldalderens tøj og mode.

Hvorfor hedder det 'empirekjoler' og hvad er en 'fadermorder'?

Denne aften kan du komme til et spændende foredrag, når direktørerne fra Fuglsang Kunstmuseum og Museum Lolland-Falster fortæller ned i guldalderens tøj og mode. Som altid mødes det kulturhistoriske med kunsthistoriske, når de to direktører dykker ned identitet og mode hos guldalderens kunstnere og portrætmodeller.

Foredraget foregår i 'Som Brødre'-udstillingen på Fuglsang Kunstmuseum og efterfølgende er der mulighed for at få serveret en sandwich med frugtmost i museumscaféen.

Sandwich og most kan bestilles i forbindelse med køb af billet til arrangementet, og caféen tilbyder både laks, kylling og vegetarisk.

NB.

Vær opmærksom på, at arrangementet finder sted på Fuglsang Kunstmuseum.
Læs mere

16. maj 2024

Temaomvisning i Museum Obscurum: Spøger det?

Temaomvisning i Museum Obscurum: Spøger det?

30-115
Hør om spøgelser og spøgeri.

Har du oplevet noget, som du ikke kunne forklare? En lyd, en lugt, noget, som bevægede sig lige uden for øjets rækkevidde? Hvis ja, er du ikke alene. Langt de fleste mennesker har på et eller tidspunkt oplevet noget i deres liv, som de i mangel af bedre ord, kalder 'spøgelser'.

Men et spøgelse har ikke altid været det samme. Gennem tiden har de ændret udseende, formål og handlinger. De har været påvirket af religion, folketro, mode og Hollywood.

Kom med på en spændende omvisning i Museum Obscurum med Leif Plith Lauritsen og hør om spøgelsets historie fra oldtiden og frem til i dag.

Måske du selv har en oplevelse, som du gerne vil dele? Og hvem ved? Måske oplever I selv noget uforklarligt i Museum Obscurum?

Bemærk:

Omvisningen anbefales ikke til børn under 12 år.
Læs mere

25. maj 2024

Damptræf i De Gamle Huse

Damptræf i De Gamle Huse

Afventer


Sæt kryds i kalenderen!

En duft af fortidens maskinkraft lægger sig som et tungt slør over De Gamle Huse den sidste weekend i maj, når tonstunge dampmaskiner, nypudsede veteranbiler- og traktorer, finurlige dampbåde og andre løjerlige maskiner deltager i det hyggelige damptræf.

Kom med tilbage til teknologiens spæde ungdom. Bliv imponeret og fascineret af de fantastiske maskiner. Få en inspirerende snak med de passionerede ejere. Eller se om du kan få en køretur med en af dem i deres maskine.Besøg også børneteltet, hvor kreativiteten slippes løs og hele familien kan prøve kræfter med de sjove aktiviteter.

Der er mulighed for at købe mad og drikke på pladsen, men du er også velkommen til at medbringe madkurven og nyde indholdet på stedet.

NB.

Early Bird-billetter sættes til salg fra 14/3 2024
Almindelige billetter sættes til salg fra 15/4 2024.
Læs mere

1. juni 2024

Særarrangement: Udstillingsåbning på Reventlow-Museet - Bryllup

Særarrangement: Udstillingsåbning på Reventlow-Museet - Bryllup

200-250
Kom med til åbningen af årets særudstilling på Reventlow-Museet. Der udbydes - helt eksklusivt - et lille antal billetter til den officielle åbning af BRYLLUP - begyndelsen på et nyt liv? Arrangementet er i øvrigt kun for inviterede gæster.

Nyd dansemusik som i 1700-tallet og smag på bryllupskage. Hør kuratorerne fortælle om tankerne bag udstillingen og se de udstillede brudekjoler, som er blevet båret af nulevende kvinder fra herregårde på Lolland og Falster. Du vil også kunne gå på opdagelse i fortællingen om brylluppet mellem Christian og Frederikke i 1774, mens du beundrer den ny-syede kopi af Frederikkes bryllupskjole i indisk silke, samt det nyindrettede soveværelse med den pompøse himmelseng.

Musikken leveres af violinist Kristian Bugge, der fortolker dansemelodierne fra Reventlow-familiens nodebog.

Bryllupskagen er kreeret specielt til Café Frederikke af Pabst i Maribo, og dertil serveres en Cherry Love fra Frederiksdal Kirsebærvin. Alt er inkluderet i prisen.

Skynd dig at sikre dig en billet til dette eksklusive arrangement!
Læs mere
Ny udstilling på Stiftsmuseet: Storm

Ny udstilling på Stiftsmuseet: Storm

Alm. Entre
Vildt vejr er ikke noget nyt fænomen. Den 1. juni åbner særudstillingen STORM på Stiftsmuseet.

Her kan du blive klogere på den ødelæggende stormflod, som i november 1872 hærgede øerne, og på, hvordan det landskab, man kender på øerne i dag, voksede ud af ødelæggelsen. I udstillingen kan du også møde en række øjenvidner, som gribende fortæller om den rædselsfulde stormflodsmorgen for mere end 150 år siden.

BEMÆRK:

Der er varierende åbningstider og -dage i udstillingsperioden.
Læs mere
Særudstilling på Reventlow-Museet: Dodekalitten

Særudstilling på Reventlow-Museet: Dodekalitten

Alm. Entre
Nu kan du opleve det imponerende kunstværk Dodekalitten i Ridehuset på Pederstrup. Her vises en udstilling om de 12 stenstøtter, som kunstneren Thomas Kadziola skaber ved Kragenæs - én af Lollands største attraktioner.

Udstillingen fortæller historien om Dodekalittens tilblivelse gennem 70 fotografier taget af Bibi Kadziola. Hun har i de seneste seks år fulgt arbejdet og skriver Dodekalittens biografi med sit kamera.

Du kommer helt tæt på, når du ser gennem Bibis kameralinse. Hun tager dig med bagom hele skabelsesprocessen lige fra udvælgelsen af sten og arbejdet med at formgive, til det store arbejde der ligger i at transportere og rejse stenene.

Kig ind i Ridehuset. Fordyb dig, og få historien om Lollands moderne Stonehenge: Dodekalitten.

BEMÆRK:

Der købes billet til udstillingen i museets hovedbygning midt i parken.

Museet har åbent fra tirsdag til søndag 1. juni til 31. august kl. 11-17.
Læs mere