FOF København er hele hovedstadens aftenskole. Vi tilbyder kurser, foredrag og ture i København, Frederiksberg, Amager, Gentofte, Lyngby, Rudersdal og Gladsaxe
Lær at lave lækre fyldte chokolader! Du lærer hurtuigt, hvordan det nemt kan gøres hjemme i dit eget køkken efterfølgende..
Underviseren fortæller og viser alt om metoderne til at opnå den perfekte temperering af chokolade, så den mørke chokolade får den helt rigtige glans og knæk. Du støber selv chokoladen i forme, laver flere forskellige slags lækkert fyld og overtrækker med chokolade. Vi arbejder med flere typer af fyld, som bruges forskelligt.
Kurset er en kombination af foredrag og praktisk udførsel af metoderne til at lave fyldt chokolade. Du får opskrifter med hjem, så du kan eksperimentere videre derhjemme - og der vil også være lidt af den gode chokolade til at tage med hjem.
Medbring
Drikkevarer, opbevaringsbøtte, viskestykke og forklæde.
Værd at vide
Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Tag mor, far eller bedsteforældre med i køkkenet, og få en hyggelig og lærerig oplevelse sammen. På kurset skal vi lave lækre flødeboller med smag både i skummet og i bunden - men ikke nødvendigvis den samme..
Først laver vi bundene med forskellige smage og arter. Dernæst producerer vi fyldet, som både kan være med og uden smag.
Vores dygtige underviser viser, hvordan man overtrækker fyldet, så det bliver til en lækker og velsmagende flødebolle.
Det bliver hyggeligt og sjovt, og de flødeboller, I laver på kurset, får I naturligvis med hjem.
Efter kurset vil I kunne fortsætte derhjemme og imponere resten af familien med dejlige hjemmelavede flødeboller.
Medbring
Drikkevarer, viskestykker, forklæde, karklude og en opbevaringsbøtter/dåse til flødebollerne. Og evt. en lille snack/madpakke - der serveres ikke mad under kurset.
Værd at vide
Råvarer er inkluderet i prisen, og prisen dækker en voksen og et barn.
Ved tilmelding notér barnet navn og alder i bemærkningsfeltet. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Bliv din egen pølsemager. Pølsemageri er et gammelt håndværk, som alle kan lære. På dette kursus lærer du grundteknikken til pølsefremstilling, og hvilke krydderier du kan anvende i forskellige typer af pølser..
Undervejs får du fif og vejledning til, hvordan du stopper pølser.
Vi skal bl.a.
Arbejde med forskellige kødtyper
Kreerer vores egne grillpølser og chorizopølser
Bage vores egne pølsebrød
Fremstille hjemmelavet ketchup og sennep
Lære om kødet, udskæringerne og teknikkerne
Vi afslutter selvfølgelig kurset med at smage på alle herlighederne.
Medbring
Forklæde, karklud og viskestykke.
Værd at vide
Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Lær at fremstille små lækre fyldte chokolader. Vi arbejder med at få en fornemmelse af, hvad der skal til for at opnå den rigtige temperering, som er så vigtig for det perfekte knæk og chokoladens blanke udseende..
På kurset skal du selv temperere chokolade, støbe chokoladeskaller, fylde hjemmelavet fyld i og lukke chokoladerne.
Undervejs vil der være lidt te og kaffe, og vi skal selvfølgelig også smage på chokoladerne.
Medbring
Viskestykker, karklude og en lille opbevaringsbøtte til at tage de færdige chokolader med hjem.
Værd at vide
Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads
Er du vild med søde sager og snacks og samtidig være sund?. Lad dig inspirere til at skabe lækre og sunde oplevelser, som du kan nyde med god samvittighed..
Vi skal kreere velsmagende mellemmåltider, desserter og kager, der er fyldt med antioxidanter - og det bedste er, at de er uden sukker, mælk og gluten.
Vi anvender simple og lette opskrifter med ingredienser, der er nemme at få i almindelige dagligvarebutikker. Vi fokuserer på de vigtigste råvarer og prøver at forstå hvilke ingredienser, der egner sig bedst og hvilke smage, der komplimenterer hinanden.
Kom og lad dig inspirere til at skabe søde og sunde lækkerier, der tilfredsstiller dine smagsløg. Vi afslutter selvfølgelig kursusdagen med at smage på alle herlighederne, som vi i fællesskab har fremstillet.
Medbring
Viskestykker, karklud, forklæde, en god køkkenkniv, mindre skåle og evt. stavblender/minihakker/foodprocessor.
Værd at vide
Råvarer er inkluderet i prisen. Der bruges ikke råvarer med mælkeprodukter og gluten. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så er du sikret en plads
Vil du lære at mestre kunsten at tilberede lækre fiskeretter og skaldyrsdelikatesser?. Deltag i vores spændende fisk- og skaldyrsaften og fordyb dig i en verden af friske og smagfulde lækkerier fra havet..
Kurset er perfekt til både nybegyndere og dem med mere erfaring i køkkenet. Vores dygtige kok sammensætter en spændende menu efter sæson og råvarer. I løbet af aftenen vil du blive introduceret til en række teknikker og smagsoplevelser, der vil give dig masser af inspiration og teknik til dine fiskeretter og skaldyrsanretninger.
Vi forbereder i grupper til den helt store fiske- og skaldyrsbuffet. Der arbejdes i teams, og hver gruppe tilbereder individuelle retter til den samlede buffet. Undervejs får du tips til korrekt rensning og forberedelse og grundlæggende tilberedningsmetoder, som fremhæver de naturlige smage af fisk og skaldyr. Det bliver en superhyggelig og lærerig aften, som vi selvfølgelig afslutter med en hyggelig middag, hvor vi nyder maden fra buffeten i fællesskab.
Medbring
Drikkevarer, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv, filtreringskniv og forklæde.
Værd at vide
Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads