Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/7 2023
Karpenhøj Naturcenter
Dragsmurvej 12
8420 Knebel
Tlf: 86 35 28 04
Yderligere information: Hjemmeside

Karpenhøj, DGI's natur- og friluftscenter siden 1992, ligger ved Mols Bjerge og Fuglsøcentret. Formålet med Karpenhøj er at udvikle idrætten og friluftslivet inden for DGI samt at synliggøre DGI's værdigrundlag inden for natur- og friluftsarbejdet gennem centrets aktiviteter


Viser 32 events fra/efter 26. apr. 2024

Smag Mols Bjerge til fods
Diverse | Natur

Smag Mols Bjerge til fods

Lørdag den 4. maj 2024, kl. 11-16.
Pris: Entré: 599 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
Karpenhøj Naturcenter er omgivet af det særprægede istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge. På vores vandretur i Mols Bjerge inviterer vi dig med ud i den smukke natur lige uden for vores dør. Du vil opleve både op- og nedture af den fysiske slags, vild natur og masser af kulturhistorie, når gravhøje fra bronzealderen blander sig med høje høje og dybe dale skabt af isen under sidste istid.

Vi sørger for naturformidling, gode historier, tips til skønne oplevelser til fods i naturen og pitstops undervejs med lækker mad af lokale råvarer, så du kan tage en pause og hvile benene, inden turen igen går ud i det smukke kuperede landskab.

Vi går i grupper på omkring 20 personer, så der er plads og tid til både stilhed og snak.

Hvad får du:

5 timers frisk vandring i Mols Bjerge med lokalkendt og erfaren guide

Fortællinger om istidslandskabet, naturen og kulturhistorien

Lækker frokost (sandwiches)

Hjemmebag fra Fuglsø Kro

1 valgfri øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri

Kaffe fra Mols Kafferisteri

Mjød fra Mjødgård

Denne vandretur i Mols Bjerge er ca. 10-12 km og er i kuperet terræn. Længden kan variere efter vind og vejr.

Alle udvalgte dage fra kl. 11.00-16.00
Del
Smag Mols Bjerge på MTB
Diverse | Natur

Smag Mols Bjerge på MTB

Lørdag den 4. maj 2024, kl. 11-16.
Pris: Entré: 749 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
Smag mols på mountainbike. Turen på mountainbike gennem Mols Bjerges enestående landskab byder både på masser af frisk luft og smagsprøver på lækre, lokale råvarer. Selvom bjerge ikke skal tages bogstaveligt, triller mountainbiken trods alt ikke op ad bakkerne, så der er rig mulighed for at få pulsen op, når istidslandskabet folder sig ud under pedalerne i Mols Bjerge. Heldigvis er der indlagt små hvil undervejs, hvor både bjergryttere og sprintere kan få stillet sulten og slukket tørsten, så alle energidepoter er fyldt op inden næste etape.

Vi sørger for cykler og hjelme, og turen er for alle, som har lyst til en dag på to hjul i Nationalpark Mols Bjerge kombineret med lækker mad.

Turen gennem det storslåede landskab foregår i roligt tempo med udgangspunkt i deltagernes formåen, så der er god tid til både hygge, pit stops, cykelnørderier og fortællinger.

Hvad får du:

5 timer i Mols Bjerge med fokus på den gode mountainbiketur og fortællinger om landskabet fra lokal guide

Frokost i Mols Bjerge, sandwiches fra Fuglsø Kro

1 valgfri øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri

Kaffe fra Mols Kafferisteri

Eftermiddagskage fra Fuglsø Kro

Mjød fra Nordic Mjd

Leje af cykel og hjelm
Del
Vildmarksgourmet
Diverse | Gastronomi

Vildmarksgourmet

Fredag den 10. maj 2024, kl. 14.30-21.
Pris: Entré: 1250 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
Vildmarksgourmet kombinerer unikke omgivelser og gode råvarer med en smuk og lærerig sanketur i Nationalpark Mols Bjerge. De hyggelige og smukt etablerede udeområder på Karpenhøj Naturcenter danner rammen for en oplevelse med fokus på natur, smag og fællesskab.

Vi arbejder altid med råvarer af høj kvalitet udvalgt med hensyn til sæson, miljø og smag. Og med fokus på lokale og økologiske produkter.

Ved bålet tilbereder vi sammen et smukt, ukompliceret og frem for alt velsmagende måltid bestående af minimum 3 retter. Der bliver rig mulighed for at nørde med primitive tilberedningsmetoder såsom saltdejsindpakning, røgning samt mad i gløder, flammer og røg.

Hvad får du:

En hel dags naturoplevelse med mulighed for overnatning i Karpenhøjs shelters eller eget telt

Adgang til Karpenhøjs vildmarksbade, så I kan afslutte dagen med ekstra outdoor-luksus

Guidet sanketur, hvor vi indsamler urter og ukrudt til dagens måltid

Cowboykaffe på bønner fra Mols Kafferisteri og lækker kage

3-4 retters sæsonbestemt menu, sammensat med udgangspunkt i friske lokale kvalitetsråvarer

Vejledning og inspiration under tilberedningen af alle retter

Bobler fra Andersen Winery og en øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Efter efterårsferien og frem til påske foregår vildmarksgourmet i dagslys fra kl. 10.00-17.00 med mulighed for efterfølgende vildmarksbad og overnatning.

Resten af året er vi i gang fra kl. 14.30-21.30 ligeledes med mulighed for vildmarksbad og overnatning.

Vildmarksgourmet den 02. december bliver en speciel udgave med fokus på jul
Del
Vildmarksbrunch
Diverse | Gastronomi

Vildmarksbrunch

Lørdag den 11. maj 2024, kl. 09.30-14.
Pris: Entré: 625 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch. Kom og oplev glæden ved at lave mad i naturen og nyd hinandens selskab, imens vi laver mad og spiser sammen.

Karpenhøjs vejledere guider dig og de andre gæster til at hugge brænde, bage boller i middelalderovn, røge fisk og bruge havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Alle opskrifter er åbne for fortolkning og har I brunchfavoritter, som trænger til at blive testet over flammerne, er her en oplagt mulighed. Vi anretter en smuk buffet, og når arbejdet ved bålene er vel overstået, er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet af formiddagens arbejde.

I løbet af dagen går vi en tur på Karpenhøjs område og lærer mere om de spiselige urter, ukrudt og blomster, man kan finde her.

Vores råvarer er fortrinsvis økologiske og lokale fra medlemmer af Molbordet i Nationalpark Mols Bjerge. Bålkaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri.

Hvad får du:

Velkomst til Karpenhøj og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden

Inspiration og vejledning fra vores instruktører undervejs

Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter, hvor vi finder spiselige planter, blomster og ukrudt

Tilberedning af vildmarksbrunch over bål med forskellige metoder

Fællesspisning og hygge

Kaffe, the og juice ad libitum

Tidspunkt:

Vi mødes kl. 09:30 i gårdspladsen på Karpenhøj Naturcenter. Her vil I blive modtaget af jeres instruktører og introduceret til stedet og arrangementet. Vi slutter kl. 14:00
Del
IPP2 havkajakkursus
Motion | Sejlads/roning

IPP2 havkajakkursus

Lørdag den 25. og søndag den 26. maj 2024, kl. 09-17.
Pris: Entré: 2295 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
Vores IPP2 Havkajakkursus er et koncentreret weekendkursus målrettet både den nystartede eller let øvede havkajakroer. På kurset stiller vi skarpt på dét, der skal til, for at du kan færdes sikkert i havkajak langs de danske kyster, og trygt kan tage på tur med dine kajak-buddies.

Omdrejningspunktet for dette havkajakkursus er sikkerhed. Du får bl.a. trænet dine færdigheder til hurtigt og effektivt at kunne redde både dig selv og din makker efter en kæntring, og efter kurset vil du være i stand til bedre at kunne vurdere og tage højde for de risici, der kan være ved at ro havkajak i Danmark. Kursets sigte er desuden at gøre dig kompetent til at manøvrere kajakken effektivt, og til at ro længere distancer uden at få overbelastningsskader.

Begge undervisningsdage starter og slutter på Karpenhøj Naturcenter og foregår begge dage (lørdag og søndag) fra kl. 9-17.

Vi gennemfører ved minimum 4 og max 8 deltagere.

IPP2 Havkajakkurset foregår med udgangspunkt fra Karpenhøj Naturcenter med den smukke natur som ramme. Her midt mellem Mols Bjerge og Helgenæs finder man noget af Danmarks bedste kajakfarvand, hvor der stort set altid er mulighed for at finde gode kursusforhold. Uanset vejret.

I forbindelse med kurset er det muligt at campere på Karpenhøjs frie teltplads eller overnatte gratis i et shelter, hvis disse er ledige. Ønsker du mere luksus, kan du overnatte indendørs ved at booke et værelse på Hotel Fuglsøcentret, der ligger 5 minutters gang fra Karpenhøj Naturcenter.

Husk en madpakke og nogle snacks til dagen, vi sørger for en varm kop kaffe, kakao eller the :)

På kurset underviser vi blandt andet i:

Udstyr og beklædning

Effektiv skadesforebyggende manøvrering og styring - fremad, baglæns, til siden, rundt m.m.

Hurtig og effektiv makkerredning

Selvredninger

Viden om kajakture i Danmark - hvad skal der til og hvad må man?

Vurdering af risici ved færdsel ved de danske kyster

IPP2 - Havkajak certifikat

Vi underviser efter IPP2-Havkajaknormen, og når du har afsluttet dette havkajakkursus, har du mulighed for at få et IPP2 Havkajak certifikat. Det kræver, at du er med fra start til slut, og at du ved kursets afslutning på tilfredsstillende vis, kan demonstrere nogle af de centrale færdigheder indeholdt i IPP2 normen. Du kan læse normen hos Dansk Kano og Kajak forbund her: https://www.kano-kajak.dk/uddannelse-3/ipp-roeruddannelse/

Underviserne på kurset er alle erfarne havkajakinstruktører, og der undervises trinvist med udgangspunkt i den enkelte kursist, så du bliver tryg ved at være i kajakken, såvel som i vandet. Kurset er "hands-on", og langt det meste af tiden foregår på, i eller ved vandet. Der vil dog være indlagt små teori-indslag undervejs, hvor det er hensigtsmæssigt.

Karpenhøj Naturcenter råder over gode kajakker og al fornødent kajakudstyr, som naturligvis er inkluderet i kurset.

Ved kursusstart får du udleveret:

Kajak

Pagaj

Spraydeck

Svømmevest

Sikkerhedsudstyr

Neoprendragt

Hvis du selv har både havkajak og udstyr, anbefaler vi dog helt klart, at du anvender det
Del
Vildmarksbrunch
Diverse | Gastronomi

Vildmarksbrunch

Søndag den 2. juni 2024, kl. 09.30-14.
Pris: Entré: 625 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch. Kom og oplev glæden ved at lave mad i naturen og nyd hinandens selskab, imens vi laver mad og spiser sammen.

Karpenhøjs vejledere guider dig og de andre gæster til at hugge brænde, bage boller i middelalderovn, røge fisk og bruge havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Alle opskrifter er åbne for fortolkning og har I brunchfavoritter, som trænger til at blive testet over flammerne, er her en oplagt mulighed. Vi anretter en smuk buffet, og når arbejdet ved bålene er vel overstået, er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet af formiddagens arbejde.

I løbet af dagen går vi en tur på Karpenhøjs område og lærer mere om de spiselige urter, ukrudt og blomster, man kan finde her.

Vores råvarer er fortrinsvis økologiske og lokale fra medlemmer af Molbordet i Nationalpark Mols Bjerge. Bålkaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri.

Hvad får du:

Velkomst til Karpenhøj og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden

Inspiration og vejledning fra vores instruktører undervejs

Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter, hvor vi finder spiselige planter, blomster og ukrudt

Tilberedning af vildmarksbrunch over bål med forskellige metoder

Fællesspisning og hygge

Kaffe, the og juice ad libitum

Tidspunkt:

Vi mødes kl. 09:30 i gårdspladsen på Karpenhøj Naturcenter. Her vil I blive modtaget af jeres instruktører og introduceret til stedet og arrangementet. Vi slutter kl. 14:00
Del
Vildmarksgourmet
Diverse | Gastronomi

Vildmarksgourmet

Lørdag den 8. juni 2024, kl. 14.30-21.
Pris: Entré: 1250 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
Vildmarksgourmet kombinerer unikke omgivelser og gode råvarer med en smuk og lærerig sanketur i Nationalpark Mols Bjerge. De hyggelige og smukt etablerede udeområder på Karpenhøj Naturcenter danner rammen for en oplevelse med fokus på natur, smag og fællesskab.

Vi arbejder altid med råvarer af høj kvalitet udvalgt med hensyn til sæson, miljø og smag. Og med fokus på lokale og økologiske produkter.

Ved bålet tilbereder vi sammen et smukt, ukompliceret og frem for alt velsmagende måltid bestående af minimum 3 retter. Der bliver rig mulighed for at nørde med primitive tilberedningsmetoder såsom saltdejsindpakning, røgning samt mad i gløder, flammer og røg.

Hvad får du:

En hel dags naturoplevelse med mulighed for overnatning i Karpenhøjs shelters eller eget telt

Adgang til Karpenhøjs vildmarksbade, så I kan afslutte dagen med ekstra outdoor-luksus

Guidet sanketur, hvor vi indsamler urter og ukrudt til dagens måltid

Cowboykaffe på bønner fra Mols Kafferisteri og lækker kage

3-4 retters sæsonbestemt menu, sammensat med udgangspunkt i friske lokale kvalitetsråvarer

Vejledning og inspiration under tilberedningen af alle retter

Bobler fra Andersen Winery og en øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Efter efterårsferien og frem til påske foregår vildmarksgourmet i dagslys fra kl. 10.00-17.00 med mulighed for efterfølgende vildmarksbad og overnatning.

Resten af året er vi i gang fra kl. 14.30-21.30 ligeledes med mulighed for vildmarksbad og overnatning.

Vildmarksgourmet den 02. december bliver en speciel udgave med fokus på jul
Del
IPP2 havkajakkursus
Motion | Sejlads/roning

IPP2 havkajakkursus

Lørdag den 8. og søndag den 9. juni 2024, kl. 09-17.
Pris: Entré: 2295 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
Vores IPP2 Havkajakkursus er et koncentreret weekendkursus målrettet både den nystartede eller let øvede havkajakroer. På kurset stiller vi skarpt på dét, der skal til, for at du kan færdes sikkert i havkajak langs de danske kyster, og trygt kan tage på tur med dine kajak-buddies.

Omdrejningspunktet for dette havkajakkursus er sikkerhed. Du får bl.a. trænet dine færdigheder til hurtigt og effektivt at kunne redde både dig selv og din makker efter en kæntring, og efter kurset vil du være i stand til bedre at kunne vurdere og tage højde for de risici, der kan være ved at ro havkajak i Danmark. Kursets sigte er desuden at gøre dig kompetent til at manøvrere kajakken effektivt, og til at ro længere distancer uden at få overbelastningsskader.

Begge undervisningsdage starter og slutter på Karpenhøj Naturcenter og foregår begge dage (lørdag og søndag) fra kl. 9-17.

Vi gennemfører ved minimum 4 og max 8 deltagere.

IPP2 Havkajakkurset foregår med udgangspunkt fra Karpenhøj Naturcenter med den smukke natur som ramme. Her midt mellem Mols Bjerge og Helgenæs finder man noget af Danmarks bedste kajakfarvand, hvor der stort set altid er mulighed for at finde gode kursusforhold. Uanset vejret.

I forbindelse med kurset er det muligt at campere på Karpenhøjs frie teltplads eller overnatte gratis i et shelter, hvis disse er ledige. Ønsker du mere luksus, kan du overnatte indendørs ved at booke et værelse på Hotel Fuglsøcentret, der ligger 5 minutters gang fra Karpenhøj Naturcenter.

Husk en madpakke og nogle snacks til dagen, vi sørger for en varm kop kaffe, kakao eller the :)

På kurset underviser vi blandt andet i:

Udstyr og beklædning

Effektiv skadesforebyggende manøvrering og styring - fremad, baglæns, til siden, rundt m.m.

Hurtig og effektiv makkerredning

Selvredninger

Viden om kajakture i Danmark - hvad skal der til og hvad må man?

Vurdering af risici ved færdsel ved de danske kyster

IPP2 - Havkajak certifikat

Vi underviser efter IPP2-Havkajaknormen, og når du har afsluttet dette havkajakkursus, har du mulighed for at få et IPP2 Havkajak certifikat. Det kræver, at du er med fra start til slut, og at du ved kursets afslutning på tilfredsstillende vis, kan demonstrere nogle af de centrale færdigheder indeholdt i IPP2 normen. Du kan læse normen hos Dansk Kano og Kajak forbund her: https://www.kano-kajak.dk/uddannelse-3/ipp-roeruddannelse/

Underviserne på kurset er alle erfarne havkajakinstruktører, og der undervises trinvist med udgangspunkt i den enkelte kursist, så du bliver tryg ved at være i kajakken, såvel som i vandet. Kurset er "hands-on", og langt det meste af tiden foregår på, i eller ved vandet. Der vil dog være indlagt små teori-indslag undervejs, hvor det er hensigtsmæssigt.

Karpenhøj Naturcenter råder over gode kajakker og al fornødent kajakudstyr, som naturligvis er inkluderet i kurset.

Ved kursusstart får du udleveret:

Kajak

Pagaj

Spraydeck

Svømmevest

Sikkerhedsudstyr

Neoprendragt

Hvis du selv har både havkajak og udstyr, anbefaler vi dog helt klart, at du anvender det
Del
Vildmarksbrunch
Diverse | Gastronomi

Vildmarksbrunch

Søndag den 9. juni 2024, kl. 09.30-14.
Pris: Entré: 625 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch. Kom og oplev glæden ved at lave mad i naturen og nyd hinandens selskab, imens vi laver mad og spiser sammen.

Karpenhøjs vejledere guider dig og de andre gæster til at hugge brænde, bage boller i middelalderovn, røge fisk og bruge havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Alle opskrifter er åbne for fortolkning og har I brunchfavoritter, som trænger til at blive testet over flammerne, er her en oplagt mulighed. Vi anretter en smuk buffet, og når arbejdet ved bålene er vel overstået, er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet af formiddagens arbejde.

I løbet af dagen går vi en tur på Karpenhøjs område og lærer mere om de spiselige urter, ukrudt og blomster, man kan finde her.

Vores råvarer er fortrinsvis økologiske og lokale fra medlemmer af Molbordet i Nationalpark Mols Bjerge. Bålkaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri.

Hvad får du:

Velkomst til Karpenhøj og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden

Inspiration og vejledning fra vores instruktører undervejs

Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter, hvor vi finder spiselige planter, blomster og ukrudt

Tilberedning af vildmarksbrunch over bål med forskellige metoder

Fællesspisning og hygge

Kaffe, the og juice ad libitum

Tidspunkt:

Vi mødes kl. 09:30 i gårdspladsen på Karpenhøj Naturcenter. Her vil I blive modtaget af jeres instruktører og introduceret til stedet og arrangementet. Vi slutter kl. 14:00
Del
Smag Mols Bjerge på MTB
Diverse | Natur

Smag Mols Bjerge på MTB

Lørdag den 22. juni 2024, kl. 11-16.
Pris: Entré: 749 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter Dragsmurvej 12, Knebel
Smag mols på mountainbike. Turen på mountainbike gennem Mols Bjerges enestående landskab byder både på masser af frisk luft og smagsprøver på lækre, lokale råvarer. Selvom bjerge ikke skal tages bogstaveligt, triller mountainbiken trods alt ikke op ad bakkerne, så der er rig mulighed for at få pulsen op, når istidslandskabet folder sig ud under pedalerne i Mols Bjerge. Heldigvis er der indlagt små hvil undervejs, hvor både bjergryttere og sprintere kan få stillet sulten og slukket tørsten, så alle energidepoter er fyldt op inden næste etape.

Vi sørger for cykler og hjelme, og turen er for alle, som har lyst til en dag på to hjul i Nationalpark Mols Bjerge kombineret med lækker mad.

Turen gennem det storslåede landskab foregår i roligt tempo med udgangspunkt i deltagernes formåen, så der er god tid til både hygge, pit stops, cykelnørderier og fortællinger.

Hvad får du:

5 timer i Mols Bjerge med fokus på den gode mountainbiketur og fortællinger om landskabet fra lokal guide

Frokost i Mols Bjerge, sandwiches fra Fuglsø Kro

1 valgfri øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri

Kaffe fra Mols Kafferisteri

Eftermiddagskage fra Fuglsø Kro

Mjød fra Nordic Mjd

Leje af cykel og hjelm
Del