Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/12 2020
Spiren, Maltfabrikken
Maltvej 8
8400 Ebeltoft
GPS-info: Lat 56.2006, Lon 10.6789


Viser 3 events fra/efter 18. maj 2024

Suppeprojektet - maj
Diverse | Gastronomi

Suppeprojektet - maj

Mandag den 20. maj 2024, kl. 15-17.
Pris: Entré: 10-25 kr Køb/bestil billet
Spiren, Maltfabrikken Maltvej 8, Ebeltoft
Lad os forandre verden med skål og ske! Suppeprojektet handler om at være modig: at invitere nogen, du ikke før har delt et måltid med, til suppe i dit hjem. Har du en nabofamilie, du aldrig rigtigt har fået talt med? En kollega du gerne vil lære bedre at kende? Eller måske en person du er uenig med, og gerne vil blive klogere på? Lad os starte en bevægelse. Lad os mødes og udvide fællesskaberne omkring os en smule - og samtidig støtte de lokale producenter.

Sammen med madmennesket Morten Nottelmann har vi gjort det nemt:
1) Det hele starter med en simpel gestus: at invitere et menneske/mennesker som du ikke før har delt et måltid med. Vi har allerede lavet en invitation klar til dig som forklarer konceptet og med start- og sluttidspunkt for middagen.
2) Når du ved hvor mange du får til suppe, bestiller du et tilsvarende antal kuverter.
3) På suppedagen svinger du forbi Spiren (Madværkstedet på Maltfabrikken) og henter en pose med alt du skal bruge: friske sæsonråvarer fra lokale producenter og en opskrift udviklet af Morten.
4) Derhjemme tryller du råvarerne om til en lækker, hjemmelavet suppe fuld af kærlighed, ved at bruge opskriften.
5) Når det er tid til at nyde måltidet, kommer gæsterne med egen skål og ske, så du slipper for opvasken.
6) Hvis du er på Instagram, er du meget velkommen til at lave et opslag og fortælle hvem du valgte at dele din suppe med #suppeprojektet. Lad os sammen se hvad vi kan gøre for fællesskabet.
Du behøver ikke noget særligt udstyr og opskrifterne kan laves på under en time.

DET PRAKTISKE
Hent og print en invitation på Facebookbegivenheden eller hent et postkort med invitation i velkomsten på Maltfabrikken.
Afhentningstidspunkt for poser er mellem kl. 15-17 på suppedagen.
Pris: 25 kr. pr. voksen kuvert og 15 kr. pr. børnekuvert.
Mulighed for at tilkøbe brød og toppings.

NB. Billetsalg lukker torsdag d. 16. maj kl. 13, så vi kan nå at hente råvarer
Del
TALK: Gastronomi og bæredygtighed
Diverse | Foredrag

TALK: Gastronomi og bæredygtighed

Tirsdag den 21. maj 2024, kl. 16-17.
Pris: Entré: 30 kr Køb/bestil billet
Spiren, Maltfabrikken Maltvej 8, Ebeltoft
I samarbejde med FOCUS - (Food Culture Studies) ved Aarhus Universitet, indbyder vi til en eftermiddag om international forskning i gastronomi og bæredygtighed. Dauro Zocchi fra Det Gastronomiske Universitet i Pollenzo, Italien, og Andrea Santamarina fra IE University og Studioa Santamarina, Madrid, Spanien vil fortælle om deres arbejde, der på meget forskellig vis udforsker hvordan gastronomi og bæredygtighed hænger sammen. Dauro Zocchi er kultur-og samfundsforsker, mens Andrea Santamarina er uddannet indenfor audiovisuel kommunikation, ligesom hun selv er udøvende kunstner/designer.

Begge er dybt optaget af madens rolle i det moderne samfund.

De to vil holde et oplæg hver på ca 20 minutter, hvorefter der er mulighed for spørgsmål og debat. Der vil serveres snacks undervejs.

OBS. oplæggene foregår på engelsk.

TID: 16.00-17.00

STED: Spiren, Maltfabrikken (køkkenet overfor restauranten i Maltgården)

BILLET: 30 kr.

Mere om oplægsholderne:

Dauro Mattia Zocchi holds a PhD in Eco-Gastronomy, Education, and Society from the University of Gastronomic Sciences of Pollenzo, and he is currently pursuing his post-doc at the same university. His primary research interests include food geography, food scouting, and the promotion of food heritage in emerging countries. He has conducted several research projects in Africa (Kenya and Tanzania) and Latin America (Peru and Bolivia) with the aim of exploring the interplay between food heritage and sociocultural sustainability.

Andrea Santamarina, is a designer and food art historian. Her work, represented by Rossana Orlandi gallery in Milan and Mint gallery in London, explores the limits of drawing into different formats rescuing craft mediterranean traditions. She is a Ph.D. Doctor of Audiovisual Communication and her thesis reflects on how the visual arts influence contemporary cuisine. She is the head of the food cultural lab a IE University, a product design professor of Complutense University of Madrid, and has presented papers and communications in different universities and centers such as Royal College of Arts (London), Basque Culinary Center (San Sebastián), UNAM (México), NYU or Pontificia Università della Santa Croce (Rome)

Eventet er en del af Maltfabrikkens projekt Spiren - Madværksted for Fællesskaber, som er støttet af Nordea-fonden.

Eventet er skabt i samarbejde med Susanne Højlund fra Aarhus Universitet
Del
Masterclass: Surdej
Diverse | Undervisning

Masterclass: Surdej

Torsdag den 23. maj 2024, kl. 16-19.
Pris: Entré: 250 kr Køb/bestil billet
Spiren, Maltfabrikken Maltvej 8, Ebeltoft
Nu kan du igen komme til masterclass i Spiren, og denne gang dykker vi ned i surdej: lær at mestre de grundlæggende teknikker og få sorteret de værste myter fra. Din pilot er Kim Rosengreen som er uddannet håndværksbager, levnedsmiddelteknolog og surdejsspecialist. Han arbejder til daglig hos de Danske Gærfabrikker, og så er han besat af den gode brødsmag, teori om brød og håndværket bag.

I denne masterclass vil Kim fortælle og demonstrere:

Gær: hvis du forstår gær, forstår du surdejens gåde

Mel: hvad er op og ned på alle begreberne, og hvordan styrer du udenom begynderfejlene?

Fordej: hvad er det, og hvad kan en fordej?

Surdej: hvordan starter du den sunde surdej, hvordan vedligeholder du den, hvordan folder du den, og ikke mindst: hvordan bruger du den

ooooog så vil du lære at lave en af de absolutte klassikere - og for mange den svære - Foccacia med 100% surdej og rigtig meget vand.

Bemærk: det er en masterclass, så du vil ikke selv være igang i køkkenet, men være lyttende, blive budt på smagsprøver og vende hjem med et hav af teknikker, som du kan afprøve i dit eget køkken
Del