Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
3/6 2021
RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur
Rabalderstræde 16
4000 Roskilde
Tlf: 46 31 68 54
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6281, Lon 12.083
Åbent: Tirsdag kl. 10-17, onsdag kl. 10-21, torsdag kl. 10-17, fredag kl. 10-17, lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 10-17
Entré: Voksne: 95 kr. Grupper (min. 15 personer): 80 kr. pr. person

Oplev et vaskeægte musikeksperimentarium i Roskilde, hvor du kan se, høre og føle dig gennem den rytmiske musiks historie fra 1950'ernes rock&roll, gennem 1980'ernes popkultur frem til nutidens vilde rytmer - og få et bud på morgendagens musikscene. RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur er Danmarks nationale kulturhistorisk samtidsmuseum med fokus på musik og ungdomskultur. Museet formidler ungdomskulturens udvikling fortalt gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler.

Det er historien om hvordan unge med musikken har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem nye danseformer, forbrug, politiske holdninger, stiludtryk, brug af musikafspillere, nye teknologier - og meget mere.

Det handler om os, når vi lytter til musik, danser, kæmper, skaber og dyrker idoler


Viser 6 events i nationalparken fra/efter 19. apr. 2024

Rockgiganter og Mikrobryg: Shu-bi-dua
Musik | Rock/Pop

Rockgiganter og Mikrobryg: Shu-bi-dua

Torsdag den 16. maj 2024, 18:30-20:30.
Pris: Entré: 145 kr Køb/bestil billet
RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur Rabalderstræde 16, Roskilde
Den 16. maj stiller vi skarpt på hele Danmarks yndlings lejeonkel-orkester Shu-bi-dua, og dykker ned i deres helt særlige og ikoniske univers. Drengene fra Det Grønne Område har til dato solgt over seks millioner album og er, i endnu højere grad end rivalerne i Gasolin', blevet en sproglig og musikalsk del af danskernes DNA. Det var i de første 10 år og på de første 10 LP'er, Shu-bi-dua etablerede sig som Danmarks første egentlige postmoderne band: Ingredienser som revy, 60'ernes crazykomik, tegneserier, grillbar-kultur og amerikansk rock blev blandet i et udtryk, som på få år blev et helt sømløst tapet, som millioner af danskere har malet deres opvækst på.

Vi ledes trygt igennem aftenen af Thomas Ulrik Larsen der også spiller flere Shu-bi-dua-sange og dykker ned i humorens historie og begreber fra postmodernismen. Forbered jer på en aften med mange gode grin, pjat og poesi. En kærkommen lejlighed til at få frisket op på bandet, der viste, at oprør er uundgåeligt - også selvom man kommer fra det bedre borgerskab.

Thomas Ulrik Larsen er født og opvokset i musikbyen Roskilde og er en af Danmarks mest erfarne musikformidlere. Han var i mange år musikskribent for bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Derudover er Thomas musikskolelærer, guitarist og sangskriver med fire album-udgivelser på cv'et under sit alias, Lysår.

Til Rockgiganter og Mikrobryg fortæller landets skarpeste musikformidlere om musikkens allerstørste navne. Volumeknappen bliver vredet godt rundt, når historierne udfolder sig i ord, billeder og musik på museet. Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas øl, fra det ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger med håndkraft og høje mål for kvaliteten.

Tid, pris og sted

16 maj kl. 18:30-20.30

145 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs butik

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Dørene til arrangementet åbner kl. 18.00
Del
Nordic Folk Alliance åbningskoncert
Musik | Folk/Vise/Country

Nordic Folk Alliance åbningskoncert

Tirsdag den 21. maj 2024, 18:30-21:00.
Pris: Entré: 110 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur Rabalderstræde 16, Roskilde
Her inviterer Nordic Folk Alliance nemlig på en fire dages konference og festival på forskellige venues rundt om i Roskilde. Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK lægger hus til åbningskoncerten med danse og folk-ensemblet MADS HANSENS KAPEL. Kapellets motto lyder "Mor dig først, spørg bag efter" hvilket understreger den løsslupne stemning man oplever til deres koncerter.

Der bliver både trampet, sunget og danset på bordene når kapellet fortolker de gamle melodier med vildskab, autoritet og hjerte!

Mads Hansens kapel har spillet koncerter i i hele kongeriget, samt lande som England, Tyskland, Sverige, Estland, Finland og Schweiz.

Glæd dig til en vild aften med Mads Hansen Kapel

Line-up:

Jonas Lærke Clausen - Violin
Martin Strange Lorenzen - Klarinet
Sebastian Boesgaard Bloch Larsen - Guitar
Emil Ringtved Nielsen - Bas
Julian Svejgaard Jørgensen - Klaver
TID, STED OG PRIS

Døre åbner 18:30 - arrangementet slutter 21:00

Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK

Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

110,- Billetter købes i billetto
Del
Frontstage med D:A:D
Musik | Rock/Pop

Frontstage med D:A:D

Torsdag den 23. maj 2024, 19:00-22:00.
Pris: Entré: 175 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur Rabalderstræde 16, Roskilde
Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, D:A:D og Nationalmuseet præsterer en hel aften, hvor vi går på opdagelse i fankulturens verden og diskuterer, hvorfor verdens største stilikoner er rock- og popstjerner. Udgangspunktet er D:A:D og deres historie som idoler med stil. Men vi kommer vidt omkring fra forskerens skrivebord til helt ind i superfansenes klædeskab.

Mød Jacob Binzer (guitar) og Laust Sonne (trommer) fra D:A:D, Sangerinde Pernille Rosendahl, Kunstner Torleif Hoppe, D:A:D superfan Mai Barslev og popforsker Rasmus Rosenørn.

Aftenens vært er den erfarne musik- og kulturjournalist, Niels Fez Pedersen. Undervej vil DJ Rachel Poebe Davis forkæle ørerne med masser af ko-punk og rock.

Er du typen, der nægter at klippe håret, har skuffen fuld af band-t-shirts, rocker din hverdag med stil, eller har du undret dig over, hvorfor alle tilsyneladende ejer mindst et par jeans, så gør dig klar til en aften fyldt med læderjakker, fan-ekstase og masser af eyeliner. Musikere er nogle af de største forbilleder og deres stil har påvirket fans og verden omkring dem.

Fra Beatleshåret til D:A:Ds punkede denimlook og skrigende fans på forreste række til en Harry Styles koncert. Siden rockens ungdom har fankulturen været musikkulturens brændstof. Her eksisterer en verden fuld af rå DIY-kultur, fællesskaber - og ikke mindst kærlighed til musikken. På samme måde har rockmusikere gjort undergrundens subkulturelle udtryk til hverdagsmode, og haute couture designere har samarbejdet med kendte musikere for at skabe nye trends.

Café RAGNAROCK serverer kolde og varme drikke hele aftenen. Der kan tilkøbes en let servering i Cafe RAGNAROCK fra kl. 18.00.

Tid, sted og pris

Torsdag den 23. maj, 19-22 (dørene åbner kl. 18.00)

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Pris: 175,-. Billetter købes på billetto.dk

Vært: Niels Fez

Gæster: Jacob Binzer, Laust Sonne, Pernille Rosendahl, Torleif Hoppe, Mai Barslev, Rasmus Rosenørn,

DJ: Rachel Phoebe Davis
Del
Rockgiganter og Mikrobryg: Pigtråd og blomsterpistoler - koncertforedrag om dansk rockmusik i 60erne
Musik | Rock/Pop

Rockgiganter og Mikrobryg: Pigtråd og blomsterpistoler...

Torsdag den 29. august 2024, kl. 18.30-21.
Pris: Entré: 145 kr Køb/bestil billet
RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur Rabalderstræde 16, Roskilde
Kom på en tidsrejse tilbage til 1960ernes vildtvoksende musikalske landskab, når musiker og musikekspert Søren Koch holder koncertforedrag om dansk rockmusiks udvikling i 60erne. Vi skal høre om både Beatlemania, the Swinging 60s og Flower Power, når han fortæller om årtiets skiftende musikgenrer og strømninger i ungdomskulturen. Undervejs er der smagsprøver i form af nøglesange fra 60ernes danske musikscene.
Var du selv ung i 60erne - eller er du blot nysgerrig på årtiets frodige musikliv og ungdomskultur - vil der være masser af komme efter, når Søren Koch denne aften stemmer guitaren og øser ud af sin viden om et årti, der bliver ved med at fascinere

Multiinstrumentalisten Søren Koch har været vidt omkring i sin karriere og bl.a. spillet med Tim Christensen, Michael Falch, Poul Krebs, Marie Frank og sine egne bands Beat The Meatles, et af landets bedste Beatles Tribute bands, og som sanger, guitarist og sangskriver i det 60er inspirerede The Beatophonics.
Siden 2018 har han desuden turneret og udgivet plader internationalt som bassist i den legendariske, engelske beatgruppe The Zombies, der i 60erne havde hits med bl.a. 'She's Not There' og 'Time of the Season'.

Tid, pris og sted
29. august kl. 18:30-21.00
145 kr. (+billetgebyr)
Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs butik
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde
Dørene til arrangementet åbner kl. 18.00
Del
Historien bag musikken: Hanne Boel
Diverse | Foredrag

Historien bag musikken: Hanne Boel

Lørdag den 26. april 2025, kl. 11-13.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur Rabalderstræde 16, Roskilde
Hanne Boel (f.1957), der i 1988 udsendte "Black Wolf" - et album, der gik stik imod en række af pladebranchens ellers ubøjelige konventioner, sendte soulmusikken op i toppen af hitlisterne, og var med til at sætte retningen for årtierne, der fulgte. Aftenens vært og interviewer er journalist og tv-vært Clement Behrendt Kjersgaard.
Om Historien bag musikken
Oplev dansk pop- og rockhistorie fortalt af hovedpersonerne selv, når RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet ÆRA igen slår dørene op til 'Historien bag musikken' den 25. - 26. april 2025.
En håndfuld af de største navne, fra forskellige hjørner af dansk populærmusik, vil sidde klar på foyerscenen til intense snakke om skelsættende øjeblikke i deres karrierer - og i dansk musikhistorie.

Praktisk information - Historien bag musikken med Hanne Boel:
Lørdag den 26. april 11-13.
'Historien bag musikken' foregår på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.
Billetter til arrangementet købes på billetto og koster 250 kr. pr. billet, og 200 kr. pr. ung billet (14-29 år). Begge priser er ekskl. billetgebyr.
Det øvrige program for "Historien bag musikken 2025", herunder adgangsmuligheder i udstillingen mv. vil blive offentliggjort i løbet af 2024.
OBS! Alle talks på foyerscenen bliver filmet og vil efterfølgende ligge tilgængelige på museets hjemmeside samt på Youtube.
Vær opmærksom på, at arrangementsfotos til 'Historien bag musikken 2025' i nogle tilfælde viser kunstnere, der deltog tidligere år.
Dyk ned i tidligere års "Historien bag musikken"
Del
Historien bag musikken: Michael Falch
Diverse | Foredrag

Historien bag musikken: Michael Falch

Lørdag den 26. april 2025, kl. 15-17.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur Rabalderstræde 16, Roskilde
Michael Falch (f.1956), der i front for Malurt sendte den danske rockscene ind i 80erne, før han i midten af årtiet gik solo - som sanger, sangskriver og siden forfatter. Årti for årti har han siden fortalt både landets historie og sin egen. Da han tidligere i år annoncerede, at han i 2024 står bag festivalen "NÆR", blev den udsolgt på 5 minutter.
Aftenens vært og interviewer er journalist og tv-vært Clement Behrendt Kjersgaard.
Om Historien bag musikken
Oplev dansk pop- og rockhistorie fortalt af hovedpersonerne selv, når RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet ÆRA igen slår dørene op til 'Historien bag musikken' den 25. - 26. april 2025.
En håndfuld af de største navne, fra forskellige hjørner af dansk populærmusik, vil sidde klar på foyerscenen til intense snakke om skelsættende øjeblikke i deres karrierer - og i dansk musikhistorie.

Praktisk information - Historien bag musikken med Michael Falch:
Lørdag den 26. april 15-17.
'Historien bag musikken' foregår på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.
Billetter til arrangementet købes på billetto og koster 250 kr. pr. billet, og 200 kr. pr. ung billet (14-29 år). Begge priser er ekskl. billetgebyr.
Det øvrige program for "Historien bag musikken 2025", herunder adgangsmuligheder i udstillingen mv. vil blive offentliggjort i løbet af 2024.
OBS! Alle talks på foyerscenen bliver filmet og vil efterfølgende ligge tilgængelige på museets hjemmeside samt på Youtube.
Vær opmærksom på, at arrangementsfotos til 'Historien bag musikken 2025' i nogle tilfælde viser kunstnere, der deltog tidligere år.
Dyk ned i tidligere års "Historien bag musikken"
Del