Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/12 2019
Nr. Nebel Bibliotek
Sønder Allé 18A
6830 Nørre Nebel
Tlf: +45 79948363
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7776, Lon 8.29519
Åbent: Se hjemmesiden

Nørre Nebel Bibliotek er en filial af Varde Bibliotek


Viser 2 events fra/efter 20. apr. 2024

Kunstig intelligens: Hvad er det alle snakker om?
Diverse | Foredrag

Kunstig intelligens: Hvad er det alle snakker om?

Mandag den 29. april 2024, kl. 10.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Nr. Nebel Bibliotek Sønder Allé 18A, Nørre Nebel
Arrangør:Varde Bibliotek
Luís Cruz-Filipe, lektor på SDU, giver en indføring i hvad kunstig intelligens er. I løbet af det sidste år er kunstig intelligens blevet et emne, som alle snakker om. Men hvad er det egentlig, og hvad betyder det for mig? Kommer kunstig intelligens virkelig til at ændre radikalt på vores liv?

Kunstig intelligens har som formål at udvikle computerprogrammer, der opfører sig på en "klog" måde. Vi vil i dette foredrag diskutere, hvad der menes med "klog adfærd", og se eksempler på, hvad der er blevet lavet siden 1950erne.

Derefter skal vi lege maskine og få lidt indsigt i, hvordan en computer kan lære - og indse, at det faktisk ikke er så anderledes end, hvordan vi mennesker lærer.

Til sidst bygger vi vores egen udgave af en chatbot og finder ud af, at det faktisk er nemt at skrive noget klogt på et sprog, man ikke kender.

Formålet med dette foredrag er at give svar på, hvad kunstig intelligens er, og hvad det betyder for dig, så du får en bedre forståelse for, hvad alle snakker om
Del
Tom Buk-Swienty: Løvinden - Karen Blixens liv
Diverse | Foredrag

Tom Buk-Swienty: Løvinden - Karen Blixens liv

Onsdag den 25. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Nr. Nebel Bibliotek Sønder Allé 18A, Nørre Nebel
Arrangør:Varde Bibliotek
Mød den populære og kritikerroste forfatter, der har en række store og meget læste biografier på cv'et, når han gæster Nørre Nebel Bibliotek og Kulturhus. Tom Buk-Swienty er uddannet historiker, og det er tydeligt i hans forfatterskab. Han slog for alvor igennem med "Slagtebænk Dybbøl 18. april 1864", der to år senere blev efterfulgt af "Dommedag Als: 29. juni 1864". Siden har han udgivet flere bøger om Karen Blixen og hendes familie. Blandt andet hendes far, "Kaptajn Dinesen" og lillebror "Tommy og Tanne".

Men hvem var Karen Blixen?

I 1937 udkom Karen Blixens selvbiografiske roman "Den afrikanske farm". Mange kender sikkert filmatiseringen med Meryl Streep og Robert Redford, der vandt adskillige Oscarstatuetter i 1986. Men var livet på den afrikanske farm virkelig sådan, som det blev fremstillet?

Tom Buk-Swienty har baseret sin biografi "Løvinden" på mange års research og rejser i hendes fodspor. Derudover har familien givet ham adgang til adskillige korrespondancer med blandt andet hendes lillebror Thomas Dinesen, der bød både på en overraskende familiehemmelighed og fortalte om mange farefulde oplevelser.

En stor del af "Løvinden" er skrevet på en farm i Afrika, hvor Tom opdagede, at også for Karen Blixen overgik virkeligheden til tider fantasien. Og det er det, du kan komme og høre mere om, når han besøger Kulturhuset i Nørre Nebel
Del