Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
18/2 2022
Esbjerg Hovedbibliotek
Nørregade 19
6700 Esbjerg
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4692, Lon 8.45482
Åbent: Man-fre kl. 10-18, lør kl. 10-14, søn kl. 11-15 i perioden 1.10-31.3

Hovedbiblioteket. Esbjerg Kommunes Hovedbibliotek


Viser 26 events fra/efter 23. apr. 2024

Bogsalg på Hovedbiblioteket
Diverse | Andet

Bogsalg på Hovedbiblioteket

Mandag den 22. april til lørdag den 4. maj 2024, kl. 10.
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Kom og gør et kup, når vi sælger ud af kasserede materialer. Vi kasserer materialer, enten fordi de er slidte, forældede eller ikke mere bliver lånt ud - og for at få plads på hylderne til det nye, vi køber ind.

Vi fylder løbende op med flere kasserede bøger.

Bogsalg kun i den betjente åbningstid

Vær opmærksom på, at det kun er muligt at købe bøger i den betjente del af Hovedbibliotekets åbningstid.

Mandag-fredag kl. 10-18
Lørdag kl. 10-14

Priser

Bøger - både til børn og voksne: kr. 5,-
Magasiner/tidsskrifter: 1 kr. stk
Del
Jesper Theilgaard om klima, vejret og fremtiden
Diverse | Foredrag

Jesper Theilgaard om klima, vejret og fremtiden

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 17-19.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Har du bemærket de store mængder regn? Markerne sejler i vand og oversvømmelser giver forsikringsselskaberne sved på panden. Hvad handler det hele om? 2023 var det varmeste år, siden vi begyndte at måle sidst i 1800-tallet. Hvad kan vi forvente i årene der kommer?

Jesper Theilgaard formidler og fortæller, så vi forstår det. I løbet af foredraget får vi en status på klimaets tilstand og de politiske vinde omkring det. Vi får et indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand, men også om de muligheder, forandringerne giver.

Meteorolog Jesper Theilgaard

Jesper er uddannet flyvemeteorolog. I 1990 kom han til DMI og begyndte samtidig som tv-meteorolog på Danmarks Radio
Del
Pension - hvad nu, hvis
Diverse | Foredrag

Pension - hvad nu, hvis

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19-21.
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Hvad nu, hvis det ikke er dit fødselsår eller politikkernes agenda, der dikterer hvornår du når folkepensionsalderen! Hvad nu, hvis du selv kan bestemme, hvor længe du ønsker at være på arbejdsmarkedet! Hvad nu, hvis du i virkeligheden har friheden til selv at bestemme, hvornår du går på pension!. Tænk engang, hvis dit seniorliv er på dine vilkår... Er det muligt - også for dig?

Hvis det lyder inspirerende så mød op til et foredrag der vender det hele lidt på hovedet og giver din 3. alder/seniortiden en hel anden mening.
Du har her mulighed for at få professionel vejledning og indblik i de opsparingsmuligheder, der sikrer dig en økonomisk tryg alderdom på dine vilkår. John Andersen giver dig nogle værktøjer og alternative muligheder, så du kan blive mere bevidst om, hvad der kan være det rette for dig at gøre og ikke mindst hjælpe dig til at gå på pension før tid.

Forbered dig på, at du måske kommer hjem med et nyt syn på, om pensionsopsparingerne er det eneste eller bedste måde at spare op.

Arrangementet finder sted tirsdag d. 23. april

Kontakt: +45 7512 3805
Del
Lydkunst: Minor Blossoms af Anton Friisgaard
Udstilling | Installation

Lydkunst: Minor Blossoms af Anton Friisgaard

Tirsdag den 23. til lørdag den 27. april 2024, kl. 11.
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Oplev lydkunst i Fortælletræet på Hovedbiblioteket. Studerende fra Syddansk Musikkonservatorium står bag dette års Lydknust Festival. De inviterer alle på en gåtur rundt i Esbjerg, for at opleve lyd-kunstværker. Kunstværkerne er placeret tre steder i byen.

I Fortælletræet kan du opleve beroligende toner.

Lydkunstfestival 'Lydknust 2024'

Fra tirsdag 23. til lørdag 27. april, kl. 11-17, kan du opleve tre lydinstallationer i Esbjerg. Ud over Hovedbiblioteket kan du også lytte til det foran Musikhuset Esbjerg og Det Gule Palæ på Britanniavej 2.

Om Lydknust

Lydknust er en tilbagevendende, elektronisk musikfestival, som arrangeres af 2. årsstuderende på Syddansk Musikkonservatoriums linje for Elektronisk Musik og Lydkunst (EMOL).

Bag årets festival står seks studerende fra musikkonservatoriet, der er på en fælles mission om at sprede lydkunst ud over Esbjerg
Del
1 gåtur, 17 verdensmål og 2 bibliotekarer
Diverse | Andet

1 gåtur, 17 verdensmål og 2 bibliotekarer

Torsdag den 25. april 2024, kl. 10.
Pris: Entré: 20 kr Køb/bestil billet
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
I yderkanten af Esbjerg, hvor industri, havn, vindmøller og får mødes, er der en fantastisk gåtur, som giver anledning til mange snakke. Måde Bakker lægger sti til, mens to bibliotekarer inviterer til en samtalegåtur. Med udgangspunkt i de 17 verdensmål, tager Josephine og Sofie korte oplæg om Esbjerg og verden med, som vi på gåturen både snakker om og debatterer.

Find ud af hvad et biocover er, mens vi står foran det, eller diskuter hvad ansvarlig produktion og forbrug er, mens vi på højderyggen kan se både forbrændingsanlægget og genbrugspladsen. Du skal ikke komme med andet end dig selv, lysten til en gåtur og være åben for at snakke med en imens.

Til slut giver vi en kop kaffe og en kage.

Praktisk information

Tag tøj på efter vejret. Ruten er på grusbelagte stier, men er ellers overkommelig med sine omtrent 3 kilometer. Der er et sted på ruten der har et trin, mens stien ellers hælder op/ned. Vi skal også gå inde i en fårefold, så tag højde for det i dit skotøjsvalg.

Vi mødes ved Måde Vindtestcenter, Mådevej, 6705 Esbjerg Ø - det er helt for enden af Mådevej, helt ude ved havet, hvor der er en stor parkeringsplads og en kæmpe vindmølle. Der er ikke mulighed for offentlig transport
Del
Fred, FN og fremtiden
Diverse | Foredrag

Fred, FN og fremtiden

Torsdag den 25. april 2024, kl. 17.
Pris: Entré: 20 kr Køb/bestil billet
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Har FN fortsat en rolle? Hvilke muligheder har Danmark med en plads i FNs Sikkerhedsråd 2025 - 2026. Der er krig i Europa og ufred i verden - så hvordan kan det internationale samfund og FN's Sikkerhedsråd blive bedre til at holde fred og hvad er Danmarks ansvar? Bliv klogere på FN med tidligere generalmajor Kurt Mosgaard.

FN er sat i verden for at bevare fred i verden og mere end 50.000 danske soldater har gennem de seneste 70 år været udsendt i FN-missioner i Europa, Mellemøsten, Afrika og Asien. Hvad Danmarks ansvar egentlig er, og om FN's fredsarbejde spiller en rolle i Ukraine, er noget af det, som Kurt Mosgaard kommer ind på til dette fyraftensmøde.

Tidligere generalmajor Kurt Mosgaard

Kurt Mosgaard har været udsendt på flere FN- og NATO-missioner på Balkan og i Afrika samt til New York som ministerråd ved den danske FN-mission
Del
Bæredygtighed med små klimamonstre
Diverse | For børn

Bæredygtighed med små klimamonstre

Lørdag den 27. april 2024, kl. 10.
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Oplev små klimamonstre i et sjovt og underholdende show om fremtidens klima. De søde monstre optræder med skraldgode fortællinger, laver konkurrencer og giver tips til gode klimavaner.

Du får fakta og grønne ideer til naturen, biodiversitet og affald.

For børn 3-9 år og deres voksne
Del
Hedeture, hjertebanken og humørsvingninger
Diverse | Foredrag

Hedeture, hjertebanken og humørsvingninger

Tirsdag den 30. april 2024, kl. 17.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Kom og bliv klogere på overgangsalderen, når Dr. Med. Ghada Risk El Saeidi besøger biblioteket. Overgangsalderen er en individuel rejse for hver enkelt kvinde, men der er også mange ligheder, der kan hjælpe os med at navigere gennem denne fase af livet mere lempeligt.

At finde fællesskab og støtte hinanden gennem humor og deling af vores oplevelser kan være en værdifuld måde at håndtere de udfordringer, vi står over for. Det er vigtigt at blive mindet om, at vi ikke er alene i denne rejse
Del
Børnekoncert med Skrallebang
Diverse | Andet

Børnekoncert med Skrallebang

Lørdag den 4. maj 2024, kl. 11.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Ribe Bibliotek, SeminarieHuset, Simon Hansens Vej 1-3, Ribe Esbjerg Hovedbibliotek
Skrallebang leger med eventyr og børnebøger. Vi skal rappe, bevæge os, synge, læse op og dramatisere en række kendte eventyr og børnebøger. Vi skal synge om en myg på cykel, trampe på troldens bro, med Guldlok på skovtur, høre om tre hunde med meget store øjne, om et næsehorn der hedder Otto og en masse andre skøre ting.

For børn 3-8 år
Del
Udstilling: Monkey, the lake and other lies
Udstilling | Blandet/Ukendt

Udstilling: Monkey, the lake and other lies

Lørdag den 4. maj til søndag den 28. juli 2024, kl. 10.
Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19, Esbjerg
Udstilling af portræt-og kunstfotograf Per Morten Abrahamsen på Phototek Esbjerg. Per Morten Abrahamsen (f. 1957) er en af Danmarks meget anerkendte fotografer, der tidligt markerede sig som en radikal fornyer af portrætfotografiet. Verdenskendt blev portrættet af den folkekære tv-vært Søren Ryge Petersen i en lade fyldt med halmballer og med grønkål i ørene, nøgen og kun tildækket af en levende hane, som han havde tag i.

Per Morten Abrahamsen var den første her i landet, der i 1980erne forstod mulighederne i det iscenesatte fotografi. Hans portrætter har lige siden udfordret konventionerne og helt konkret vist andre sider af den portrætterede end forventet. I 2012 skabte han en serie portrætter Plastic, hvor modellerne sad i bar overkrop med hovedet i en plasticpose fyldt med vand. Den klaustrofobi og kvælningsfornemmelse de portrætterede må have følt, forplanter sig direkte over i beskuerens oplevelse.

Serien Plastic indgår i Phototekets udstilling ligesom serien The Lake (2014), der handler om ensomhed, tab og døden. Også serien Monkey (2006) vil blive vist. Her undersøger Per Morten Abrahamsen relationerne i sin egen familie med spørgsmål, der kredser om forventninger og roller.

Per Morten Abrahamsen har altid været grænsesøgende i sin kunstneriske praksis. Han har derigennem skabt en fornyelse ikke kun af portrætgenren, men også af det iscenesatte fotografi generelt og har i dag et velestimeret navn i den danske fotohistorie.

Fernisering

Fredag 3. maj, kl. 16 på Balkonen
Del