Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
19/8 2020
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus
Ribe Landevej 39
6270 Tønder
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 54.9437, Lon 8.87316


Viser 14 events fra/efter 6. maj 2024

Johannes Langkilde
Diverse | Foredrag

Johannes Langkilde

Torsdag den 23. maj 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Standard 100 kr Køb/bestil billet
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
Foredrag med den populære journalist, tv-vært og forfatter: "Min fætter er høvding i Samoa". Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern Stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed.
20 år senere står Johannes som korrespondent i USA i byen Philadelphia, hvor det demokratiske parti skal kåre Hillary Clinton som deres præsidentkandidat. Den delegerede fra Amerikansk Samoa er intet mindre end høvding Fagafaga Daniel Langkilde, som skal overbringe stemmerne fra det amerikanske territorie. Som var det arrangeret af skæbnen, befinder Johannes sig pludselig ansigt til ansigt med den fjerne fætter, som netop er hans blodsbeslægtede familie fra Samoa.

Det bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der et par år senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa, for at afdække den fantastiske historie om, hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder - og efter en duel med en tysk soldat - flygter til USA. Hans Alfred kæmper med indre dæmoner og forsøger at vaske dem bort med en ny tilværelse som hvalfanger. Men også det slår fejl og som en sidste udvej, forsøger den unge Langkilde at skabe sig et nyt liv ved at hoppe overbord fra en båd, der passerer den eksotiske øgruppe, Samoa.
Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter og får med hende fem børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde. I mere end 100 år har Langkilde-familien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til deres danske ophav.

"Min fætter er høvding i Samoa" er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin store, polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie. Johannes og hans familie udvikler tætte bånd med de mange samoanske Langkilder, og oplever under sin opdagelsesrejse den fantastiske samoanske kultur helt tæt på. Eksempelvis hvordan man begraver sine døde i forhaven og placerer dem i imponerende, iøjnefaldende monumenter.

Undervejs bliver Johannes tilmed selv tilbudt en høvdingetitel, hvilket stadig er en både ærefuld og indflydelsesrig position i den samoanske kultur, og han får et nyt, samoansk navn ved en stor, ceremoni
Del
ABBA GOLD
Musik | Rock/Pop

ABBA GOLD

Lørdag den 25. maj 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 250 kr Køb/bestil billet
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
I mere end et kvart århundrede har ABBA GOLD markeret sig som den ultimative autoritet inden for hyldest til ABBA's musik. Etableret i 1998, har bandet forfinet deres kunst gennem årene og skabt en dyb forbindelse til både ABBA-fans og musikelskere i almindelighed.

I centrum af ABBA Golds vision står et ekstraordinært to timers show, hvor hver eneste tone, rytme og harmoni er omhyggeligt tilpasset for at fange sjælen af ABBA's originale værker. Gennem en højenergisk optræden ønsker bandet at skabe en uforglemmelig oplevelse, der ikke kun underholder, men også berører hjertet
Del
Bamse Jam
Musik | Rock/Pop

Bamse Jam

Lørdag den 28. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 250 kr Køb/bestil billet
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
Nu har du muligheden for at deltage i et eksklusiv arrangement med Bamse Jam, hvor vi hylder "Bamses" tidløse sange, de subtile tekster og den hjertevarme stemning.
Del
Jacob Taarnhøj
Teater | Show/stand up

Jacob Taarnhøj

Fredag den 11. oktober 2024
Pris: Entré: 280 kr Køb/bestil billet
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
Jacob taarnhøj - STANDARD. COMEDY TOUR 2024. "Standard" er Jacob Taarnhøjs mest upersonlige onemanshow til dato. Så upersonligt, at han først har valgt at omtale sig selv i tredjeperson og derefter ladet chatbotten ChatGPT skrive resten af pressemeddelelsen:

Den unge komiker Jacob Taarnhøj bringer grin og latter tilbage til scenen med hans tredje onemanshow

Jacob Taarnhøj har været en stor del af komisk underholdning i det danske samfund i mere end et år. Hans tredje oneman show vil være en sjov, engagerende og munter oplevelse med nye jokes og skitser, der vil få publikum til at grine højt

Showet har det hele: Fromme vittigheder, fantasifulde taler og en ordentlig mængde historiefortællinger, der vil gøre det til en aldrig før set oplevelse. Derudover vil der være et afsnit med publikumsinteraktiv natklub, hvor Jacob vil udforske sine publikummers inderste tanker og ønsker

Kom og få en uforglemmelig aften med Jacob Taarnhøj og hans tredje oneman show. Det er en oplevelse, du ikke må gå glip af
Del
Uld er det nye rav - og fællesskab er fremtiden!
Diverse | Andet

Uld er det nye rav - og fællesskab er fremtiden!

Fredag den 25. oktober 2024
Pris: Entré: 295 kr Køb/bestil billet
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
Arrangør:Masker i Marsken
Måske du har mødt fordommene om, at strik er 'for gamle damer og flittige hænder'. Måske har du hørt eksperter mene, at fremtiden er digital og vi alle ender med at blive 'de-humaniserede' mens robotter erstatter venskaber, kærlighed mellem mennesker og fællesskab. Historiefortæller, forfatter og designer Jim Lyngvild og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø gør os klogere!

Kom med til denne helt særlige fredag aften i Masker i Marsken hvor vi har sat fremtidsforsker Liselotte Lyngsø , kendt fra utallige tv-programmer og Jim Lyngvild , designer, en slags moderne viking og kendt for kompromisløse og anderledes design, stævne til en forrygende snak om kreativitet, vildskab, kunstig intelligens, kvaliteten af godt garn og fællesskabet undervejs.

I løbet af aftenen bliver du både klogere på håndarbejde i vikingetiden - og hvordan AI og kunstig intelligens kommer til at give os en hånd med i fremtiden - også når det gælder håndarbejdet. De to speedtalkers kommer med garanti også til at tale om alt muligt andet - ligesom de både får gæster i strikkesalonen OG sætter os allesammen i gang med en skabende proces!

Hvad kan vi sige? Gå IKKE glip af denne ganske særlige fredag aften i Marsken
Del
GN'R Tribute
Musik | Rock/Pop

GN'R Tribute

Lørdag den 26. oktober 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 250 kr Køb/bestil billet
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
GN'R TRIBUTE hylder et af verdens bedste rockbands - GUNS N' ROSES! Du kender vokalen! Du kender bandanaen og tophatten! Du kender lyden! Du har hørt vilde historier om bandet, der erobrede verden som verdens farligste rock'n'roll band, og tabte det hele igen i et væld af sprut, stoffer, kvinder og anarki. Guns N' Roses er en rock'n'roll legende
Del
Foredrag med Steffen Jensen - Livet som korrespondent i Mellemøsten
Diverse | Foredrag

Foredrag med Steffen Jensen - Livet som korrespondent i...

Torsdag den 31. oktober 2024, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
Kom vær med når Steffen Jensen giver os indblik i livet som korrespondent i Mellemøsten. Et foredrag om hvordan det er at dække krige konflikter samt hvilke konsekvenser det har haft. Steffen Jensen fortæller personligt om Mellemøstens komplicerede sammenhænge fantastisk fascinerende forhold, han kommer i dybden med sider af situationen, som nyhederne på TV ikke giver mulighed for.

For i de fleste steder i verden er tingene, hvad de giver sig ud for at være... mere eller mindre. Ikke i Mellemøsten. Her er det som et flimrende fatamorgana. Netop som man tror, man har forstået noget, man selv lige har oplevet, så viser det sig, at det i virkeligheden er noget helt andet, der er sket. Her er intet, hvad det giver sig ud for at være. I dette område eksisterede virtual reality lang tid inden Internettet blev opfundet. Alle har deres helt egen version af virkeligheden, side om side eksisterer forskellige udgaver af historien, som gensidigt udelukker hinanden.

Men et langt liv med at rapportere fra krige konflikter, ofte befinde sig i farezoner, være omgivet af menneskelig lidelse katastrofer er ikke uden personlige omkostninger. Man kommer ikke hjem uden sår på sjæl sind. Korrespondentens familie betaler så en høj pris.
Alt det fortæller Steffen Jensen om i sit foredrag om jobbet som Mellemøstkorrespondent for TV2.

Om Steffen Jensen: Steffen Jensen har arbejdet som Mellemøstkorrespondent for TV2/Danmark siden stationens start for mere end 30 år siden

Fra Libanonkrigen i begyndelsen af 1980'erne over Det arabiske Forår til krigen imod Islamisk Stat i Mosul i Irak.

Ses vi?

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle

Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/ eller www.modtil.dk
Del
Sebastian solo
Musik | Folk/Vise/Country

Sebastian solo

Lørdag den 9. november 2024
Pris: Entré: 350 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
Sebastian solo - Trubadurens Aftentur I Schweizerhalee, Tønder 9.November 2024. Efter en utrolig succesfuld SEBASTIAN BAND-turne i efteråret 2023 er Sebastian klar igen - Denne gang alene på scenen som solisten - trubaduren med guitar og sange som så ofte før rundt i det ganske land. Sebastian har i over 50 år beriget os med et hav af sange - De sjove - alvorlige - poetiske - de nyere og gamle hits - det eminente guitarspil og ikke mindst nærværet med publikum gør Sebastians "Trubadurens aftentur" til en ganske særlig oplevelse

Når Sebastian, alene på scenen møder sit publikum til Trubadurens Aftentur, får poesien for alvor vinger. Sebastian ledsager sine udødelige sange med anekdoter og underfundig humor og forener generationer med sange, der har været soundtrack til mange danskeres liv. Sebastian er en kunstner, der har noget på hjerte til både unge og ældre. Fra dem der lærte Sebastian at kende med Den Store Flugt og hans perlerække af albums op gennem 70erne og ind i 80erne. Over den lange musicalperiode med Ronja Røverdatter, Hodja Fra Pjort, Skatteøen, Cyrano og Pippi, men også numre som Rose, Måske ku' Vi, Vårvise, Romeo, Her er en sang og nyere sange såsom Hjerterdanser og Pludselig. Alle har noget at se frem til, når trubaduren indtager scenen og gavmildt diverterer sit publikum med et udsøgt rids af sange fra det sidste halve århundrede.

Siddepladser

Seneste anmeldelser:

https://kulturinformation.org/dr-koncerthuset-sebastian-band/

https://kulturinformation.org/sebastian-solo-i-glassalen/

https://kulturtid.dk/film/sebastian-solo/
Del
Hush
Musik | Folk/Vise/Country

Hush

Torsdag den 21. november 2024
Pris: Entré: 300 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
20-året for Hush's tidløse debutalbum 'A Lifetime' fejres til april, hvor den anmelderroste duo gæster de store koncertsale. Men heldigvis fortsætter jubilæet til efteråret med 28 koncerter i helt intime rammer. I år er det 20 år siden, at Hush - fri af tid og tone - sendte debuten, 'A Lifetime', på gaden og ramte hitlistens 1. plads med akustisk guitar, banjo, lap steel og stilsikker country-pop. I en tid hvor storladen britpop og stadionrock satte dagsordenen, opnåede det "lille" album uventet stor succes. A Lifetime solgte i titusindvis, ramte lyttere på tværs af generationer og blev sit helt eget kapitel i nyere dansk musikhistorie.

Sidste år annoncerede Hush en 'A Lifetime' Jubilæumstour - og efterspørgslen for de ni april-koncerter i landets største koncertsale har været overvældende. Det er derfor med stor glæde, at sanger Dorthe Gerlach og guitarist Michael Hartmann nu kan løfte sløret for hele 28 unplugged-koncerter i efteråret!

Vi indspillede det meste af debut'en hjemme i soveværelset, simpelthen fordi vi ikke ku' få en pladekontrakt i starten. Dét der var et benspænd endte faktisk med at blive nøglen til den lyd albummet har. En lyd som er meget 1:1 og supernærværende. Derfor giver det også SÅ meget mening at tage albummets sange med ud på de små spillesteder.

Sådan fortæller Michael Hartmann om 'A Lifetime' og Dorthe Gerlach supplerer:

Jeg kalder det for sjov vores anti-arena-tour. Det er også for at lyse på, at de små spillesteder og foreninger kan noget helt særligt når det handler om at opleve musik. De har været med os hele vejen, det var dér vi spillede vores første koncerter og vi har elsket at komme tilbage gennem alle årene.

Som tourtitlen antyder, "From One Lifetime To Another", har Hush ikke stået stille de sidste 20 år, og selvom koncerterne tager udgangspunkt i debutalbummet, lover duoen også at der bliver smagsprøver på helt nye sange.

De 28 akustiske koncerter løber af stablen fra 26. september i alle egne af landet, fra Vordingborg til Ishøj, fra Assens til Agger, fra Brønderslev til Tønder. Touren bliver en kærkommen forlængelse af et yderst imødeset jubilæum. Denne gang i intime rammer på landets små spillesteder og musikforeninger - der, hvor publikum og Hush mødte hinanden for allerførste gang
Del
Syng julen ind - med Sigurd og børnekor
Diverse | For børn

Syng julen ind - med Sigurd og børnekor

Mandag den 2. december 2024, kl. 18:30.
Pris: Entré: 90-110
Hjemmeside: Se hjemmeside
Schweizerhalle, Tønder Kulturhus Ribe Landevej 39, Tønder
Oplev Sigurd Barrett, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, et kæmpe børnekor fra skolerne i Syd- og Sønderjylland samt Sydslesvig, når de synger julen ind i et festligt repertoire af julesange og juleløjer.
Del