Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4894, Lon 8.41113
Åbent: Kl. 10-17 og 10-18 i ferier
Entré: Børn altid gratis. Voksne kr. 125,- dog 150,- i ferier
Danmarks museum for relationerne mellem mennesket og havet. Siden 1968 har vi samlet og formidlet Danmarks maritime historie. Vi har koblet natur- og kulturhistorie om mennesket og havet i spændende forskningsprojekter, levende fortællinger og udstillinger i voksen- og børnehøjde. Alt sammen med det klare mål at bidrage til gode oplevelser og øget erkendelse. Vandene og kysterne omkring os rummer et hav af fortællinger, ligesom det fortsat danner grundlag for ny viden og nye spørgsmål. Med vores faglighed bringer vi fortællinger og oplevelser om menneskers forhold til havet videre til dig. Statsanerkendt specialmuseum for dansk fiskeri og havmiljø samt vadehavsområdets naturforhold og søfarten fra den jyske vestkyst. Museets 14.000 m2. store udstillingsflade indeholder bl.a. sælarium med levende spættede sæler og gråsæler, vadehavspavillon med udvalg af vadehavsfugle, saltvandsakvarium med et bredt udsnit af dyrelivet i danske farvande, frilandsmuseum med kystlandingsplads, klit, havn og skibsværft samt udstillinger, herunder Danmarks Vildeste Fiskereventyr og Energi fra Havet - Dansk offshore på Nordsøen
Dette er hold 1 - med start kl. 11:30 Kom med biologen i laboratoriet og mød nogle af museets mange dyr. Vær med til at dissekere fisk, undersøge og artsbestemme dyr.
Herefter skal vi en tur rundt på museet og gøre status på museets dyrebeholdning, før vi slutter af med at fodre fisk. Vi slutter af i MS Smag, hvor vi spiser en bolle og nyder et glas saftevand. De voksne kan tilkøbe en kop kaffe og en bolle til 35.-
Det er tilladt at følges med en voksen under arrangementet. Dog kun én voksen pr. husstand. OBS: Der skal kun købes billet til børnene der deltager, ikke til de voksne i følgeskab med et barn. Voksne indløser almindelig entre, pladserne er primært forbeholdt børn store nok til at gå med, uden deres vokse - vejledende alder fra 4 år og op
Enhjørninger og havfruer - magiske væsner på Fiskeri- og Søfartsmuseet.
I har sikkert alle læst eventyr om fantastiske væsner som enhjørning, havfruer og måske endda det blækspruttelignende havmonster Kraken, Men hvordan er myterne og historierne om disse overnaturlige skabninger opstået? Og hvordan er det sidenhen lykkedes naturvidenskaben at afmystificere de eventyrlige væsner? Besøg Fiskeri- og Søfartsmuseet i vinterferien 2021 og lad jer fascinere af havets magiske væsner, og lær også hvad sandheden bag de væsener er. Kom og smag på havets mysterier og vær med til at skabe din egen myte!
Spændende debat om museumsaktivisme!
Med Shorewalk 2020 eksperimenterede vi på Fiskeri- og Søfartsmuseet med en mere aktivistisk måde at være museum på. Den såkaldte museumsaktivisme har for tiden vind i sejlene - og det er ikke unormalt at se museumsfolk føre deres gæster op på barrikaderne for at kræve forandring! Når vi som Danmarks museum for havet gerne vil være en vægtig stemme i tidens klimadiskussioner, så kommer vi også til bevæge os ind på områder og i debatter, hvor traditionelle museer normalt vender om.
Med afsæt i vores eget museums flirten med aktivismen, inviterer vi derfor til stor debat om museumsaktivismen. For bør museer overhovedet løfte pegefingeren over for sine gæster - bør neutrale museer overhovedet tage stilling?
Til at diskutere ovenstående har museet bl.a. inviteret Morten Messerschmidt, medlem af Folketinget og næstformand i Dansk Folkeparti, samt Henrik Dahl, medlem af Folketinget for Liberal Alliance.
Sæt derfor nu allerede kryds i kalenderen d. 11. marts 2021 kl. 15 til årets museumsdebat.
Forfatter Rasmus Dahlberg præsenterer sin nye bog.
Danmark har lige præcis 8.750 kilometer kystlinje, 443 navngivne øer og en lang og stolt tradition for søfart, militær tilstedeværelse på havet, fiskeri og andre former for vandkultur. Men der findes alligevel ikke nogen dansk kystvagt, som med selvstændigt ansvar for for eksempel farvandsovervågning, eftersøgning og redning til søs, havmijøberedskab og udøvelse af told- og politimyndighed til søs. Hvorfor er Danmark endt med at lade en række forskellige aktører udføre kystvagtopgaver i Danmark, først og fremmest Søværnet, når Sverige og Norge i lighed med mange andre nationer har særlige kystvagtorganisationer?
Med afsæt i et toårigt forskningsprojekt fortæller Rasmus Dahlberg den spændende historie om især Søværnets rolle i løsningen af kystvagtopgaver gennem tiden - lige fra oprettelsen af fyrvæsenet og de første fiskeriinspektioner op langs Norges kyst i slutningen af 1500-tallet frem til det 20. århundredes statsisbrydere og miljøskibe samt status her i begyndelsen af det 21. århundrede. I forbindelse med foredraget er det muligt at købe signerede eksemplarer af det gennemillustrerede bogværk "Mellem kyst og krig: Søværnets civile og nationale opgaver" (2019).
Med i prisen er inkluderet en velkomst øl og en snack pr. person. Ankomst til museet fra kl. 18:30
Willem Dafoe og Robert Pattison spiller rollerne som to isolerede fyrmestre i den anmelderroste The Lighthouse. Den erfarne Thomas Wake og den unge Ephriam Winslow befinder sig midt i naturens- og vanviddets kamp om at få taget i de to magtløse mænd.