Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
13/7 2017
Ribe Kunstmuseum
Sct. Nicolaj Gade 10
6760 Ribe
Tlf: 7542 0362

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.3291, Lon 8.76776
Åbent: Sept.-juni: Mandag lukket, tir-søn: 11-16. Juli-Aug.: man-søn: 11-17
Entré: voksen 75,-; gruppe 60,-

Ribe Kunstmuseum er et af landets ældste, men er ikke desto mindre et meget levende museum, som i det nyrestaurerede hus viser samlingens hovedværker fra 200 års dansk kusnthistorie spændende fra 1750 til 1950. Heribalndt er værker af guldaldermalerne, genremalerne, skagensmalerne og klassiske modernister. Museets øverste etage er som regel reserveret skiftende særudstillinger

Viser 3 events fra/efter 15. dec. 2017

Fre. d. 8. september 2017 til søn. d. 7. januar 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: 75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Fotografen Janne Klerk har fanget Danmarks vidtstrakte kyster med sit kamera. Med sine værker har hun skabt en smuk fotografisk fortælling om overgangene mellem land og vand. Fotografen Janne Klerk (f. 1953) har fra barnsben af haft problemer med synet, hvilket har nødvendiggjort for hende at stille skarpt på omverden på en helt særlig måde.

De mange år som fotograf har medført en mangfoldighed af arbejdsopgaver, og de sidste godt 10 år har Janne Klerk gennem forskellige projekter haft fokus på Danmarks kyster. Janne Klerk har gennemtravet Danmark - til lands og til vands - for at se, indfange og beskrive denne del af Danmark for os med ønsket om at realisere "en ren fotografisk fortælling", som hun siger.

Særudstillingen fokuserer på den landskabelige del af kystarealet - fra det vilde Vesterhav til de mere skærmede kyster og fjorde, og fotoserien består af dramatiske skildringer af stejle kystskrænter, bl.a. ved Møns Klint, og tunge vinterhimle over frostfyldte vande i dæmpede jordfarver. Men blandt værkerne ses også milde fjordlandskaber med grønne græsser og stille vand - eller vidtstrakte kystpartier med aftendis eller blå himmelpartier med drivende skyer, der spejler sig i vandet under dem.

Udstillingens mange motiver, herunder flere fra vores lokale del af Danmark, minder os om de mange forskellige landskabstyper vi finder og genfinder langs Danmarks lange, lange kystlinje.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Janne Klerk og Fuglsang Kunstmuseum, som viser udstillingen i perioden 19. maj - 27. august 2017
Del
Lør. d. 13. januar til søn. d. 4. marts 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: 75)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Til januar udstiller Ribe Kunstmuseum værker af en af dansk kunsts sværvægtere: Per Kirkeby. Per Kirkeby har et ganske særligt forhold til Ribe Kunstmuseum, som han besøgte senest for et år siden. Han så med stor tilfredshed muren for første gang og glædede sig over at se bronzeskulpturen, som han selv kalder "Madonna", opstillet i haven. Kirkeby udstillede på museet for første gang i 1976 - og igen i 1996 - og nu markeres kunstnerens 80 års fødselsdag i 2018 med en udstilling på museets førstesal.

Udgangspunktet for udstillingen er Kirkebys værker i museumshaven samt gravmonumentet for digteren Ambrosius Stub, der findes foran Sct Catharinæ Kirke. Til at formidle værkerne i Ribe har vi henvendt os til museumssamlinger i museets nærområde, der alle generøst har udvist interesse for udstillingen ved at indvillige i at låne os de efterspurgte værker. Størstedelen af værkerne vil komme fra Museum Sønderjylland (Kunstmuseet i Tønder) og Museum Jorn i Silkeborg. Herudover vil der også være enkelte indlån fra Esbjerg Kunstmuseum.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat
Del
Fre. d. 13. juli 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 310-510 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Verdensballetten præsenterer: Verdensballetten 2018 Ribe. Dato: 13.07.2017 kl. 19.30.
Del