Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
13/7 2017
Ribe Kunstmuseum
Sct. Nicolaj Gade 10
6760 Ribe
Tlf: 7542 0362

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.3291, Lon 8.76776
Åbent: Sept.-juni: Mandag lukket, tir-søn: 11-16. Juli-Aug.: man-søn: 11-17
Entré: voksen 75,-; gruppe 60,-

Ribe Kunstmuseum er et af landets ældste, men er ikke desto mindre et meget levende museum, som i det nyrestaurerede hus viser samlingens hovedværker fra 200 års dansk kusnthistorie spændende fra 1750 til 1950. Heribalndt er værker af guldaldermalerne, genremalerne, skagensmalerne og klassiske modernister. Museets øverste etage er som regel reserveret skiftende særudstillinger

Viser 8 events fra/efter 20. mar. 2018

Lør. d. 17. marts til man. d. 21. maj 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: 75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
John Olsens kunst har altid været voldsom, sanselig og nærgående. Udstillingen Aftryk af liv giver overblik over syv årtiers kunst fra en af Danmarks store naturskildrere. "Aftryk af liv" viser, hvordan den unge kunstner forsøgte at tegne døde fugle så minutiøst, at de får livet tilbage. Serier af grafiske tryk skildrer færøske klipper og danske lossepladser, som om de lever og vokser. Senere - i svedetegninger og de store aftryk af dyrs organer - sker en eksplosion af farver og former. Men John Olsen er også fascineret af ting, der er mærket af forfald: visne planter, døde dyr og vejrbidte brudstykker af verden. De bliver samlet på hylder og i skabe eller sømmet op på store plader.

"Aftryk af liv" er mere end en jubilæumsudstilling. Det er en fejring af et usædvanligt menneskes usædvanlige blik. I naturen er al ting nyt og alligevel det samme. Sådan er det med John Olsens kunst. Teknikker, medier og materialer har ændret sig drastisk gennem årene, men kunstnerens blik har været det samme. I John Olsens kunst efterlader livet aftryk.

Udstillingen vises på Ribe Kunstmuseum i foråret 2018 og flytter dernæst til Faaborg Museum. Den medfølgende antologi har bidrag af Lise Skytte Jakobsen, Martin Søberg, Line Marie Thorsen og Rasmus Kjærboe og præsenterer for første gang en forskningsbaseret fortolkning af kunstnerens værker
Del
Pris: (Entré: 175 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Nu lancerer Ribe Kunstmuseum Bag om udstillingen, hvor du kommer med ind i maskinrummet og får indblik i tankerne bag udstillinger og projekter. Årets første arrangement handler om AFTRYK AF LIV - John Olsen 80 år. Kurator Rasmus Kjærboe introducerer udstillingen og fortæller om arbejdet fra første idé til sidste søm blev slået i væggen.

Varighed: 1 t 30 min inkl. 15 min pause.

Før arrangementet vil det være muligt at købe aftensmad i museets café fra kl.18.00.

Samlet pris for spisning, rundvisning og foredrag inkl. kaffe i pausen: 175 kr. for Kunstforeningens medlemmer/ 200 kr. for ikke-medlemmer.

Kun deltagelse i rundvisning og foredrag inkl. kaffe i pausen:75 kr. for Kunstforeningens medlemmer/ 100 kr. for ikke-medlemmer.

Tilmelding til spisning og foredrag senest 8.april på post@ribekunstmuseum.dk
Del
Pris: (Entré: 100 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Foredrag v. Anna Schram Vejlby, Ph.D. og museumsinspektør på Den Hirschsprungske Samling. Følelser giver livet mening og former rammerne for vores eksistens. Sådan er det i dag, og sådan var det også i guldalderen. Foredraget Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen handler om de menneskelige værdier og psykologiske omstændigheder, der omgav modellerne til nogle af 1800-tallets fineste portrætter. For hvordan forstår vi mennesker på en afstand af 200 år? Og kan vi mærke, hvad de føler?

Tilmelding til foredraget sker via Folkeuniversitetets hjemmeside: http://www.fusydvest.dk/kursus/30-fra-den-bedste-side.-portrat-og-folsomhed-i-guldalderen
Del
Lør. d. 12. maj 2018, kl. 12.
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
I samarbejde med Café Quedens tilbyder museets café en lækker museumsplatte d. 12. maj. Bestilling på museet senest onsdag d. 9. maj kl. 12.00. Begrænset antal pladser. Museumsplatten indeholder: Pebermakrel med sprød rug og aioli, varmrøget laks med æg, rejer og ramsløg, en lille tartelet med hønsesalat, ærteskud og sprødt skind, lammewraps med pulled lammebov og hvidløg, salat og grønne asparges, en marzarinkage med syltede skovbær.

Pris for Kunstforeningens medlemmer: 149 kr for museumsplatte, særpris for museumsøl i dagens anledning: 50 kr.

Pris for ikke-medlemmer: Det samme som ovenstående + entre til museet.
Del
Pris: (Entré: 100 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Foredrag v. Johs. Nørregaard Frandsen, professor på H.C. Andersen Centret, SDU. Den såkaldte Guldalder var en tid, hvor malere, forfattere og andre kunstnere 'opdagede' landskabet. De malede det, de skildrede det ofte som et historisk og dermed særligt nationalt landskab. H.C. Andersen (1805-1875) skildrede og beskrev også landskaber, men ofte på en tvetydig måde og med en ironisk distance, som er med til at gøre netop hans historier så dybe og interessante. Andersen elskede sit land og sit landskab, men han var også universel i sin tilgang. Forelæsningen vil søge at vise, hvordan Andersen både er Guldalderlig og moderne i forhold til sin egen tid.

Tilmelding sker via Folkeuniversitetets hjemmeside: http://www.fusydvest.dk/kursus/31-h.c.-andersen-og-det-nationale-landskab
Del
Lør. d. 9. juni til søn. d. 23. september 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: 75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
2018 markerer 100-året for den private kunstsamling Ordrupgaard. Forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hans hustru Henny åbnede i 1918 deres hjem for kunstelskere, der her mødte franske impressionister og danske malere fra guldalder og moderne gennembrud. Jubilæet fejres med en slags omvendt fødselsdagsfest, hvor Ordrupgaards danske samling kommer ud til gæsten og ikke omvendt.

På Ribe Kunstmuseum har vi efterhånden en tradition for låneudstillinger - først med Den Hirschsprungske Samling i 2011, så med Skagens Museum i 2012 og 2014 og senest med Faaborg Museum i 2015. I 2018 er det Ordrupgaard, der gæster Ribe Kunstmuseum med en udstilling, der for første gang nogensinde viser den udsøgte samling af danske mesterværker uden for København. Kendte malerier af Hammershøi, L.A. Ring, Eckersberg, Theodor Phillipsen og Peter Hansen er blot nogle af de mange skatte, der kommer på besøg.

Udstillingen Guld og grønne skove fortæller historien om en familie af livsnydere og fremsynede samlere, der byggede en villa i skoven til sig selv og deres kunst - og bagefter inviterede offentligheden med på besøg! I dag er Ordrupgaard et levende museum helt i stifterfamiliens ånd.

Med på udstillingen er også Ordrupgaards meget omtalte nyerhvervelser Hvide døre af Vilhelm Hammershøi og Guldsmedeværksted af L.A. Ring samt fornemme værker af franske malere fra 1800-tallet.

Den store låneudstilling er muliggjort af Ordrupgaards store ombyning, der står færdig i 2019.

Udstillingen er tilrettelagt af Ordrupgaard og Ribe Kunstmuseum
Del
Fre. d. 13. juli 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 310-510 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Verdensballetten præsenterer: Verdensballetten 2018 Ribe. Dato: 13.07.2017 kl. 19.30.
Del
Lør. d. 6. oktober 2018 til søn. d. 20. januar 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: 75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kunstmuseum Sct. Nicolaj Gade 10, Ribe
Landskabet, naturen og vores omgivelser har ændret sig dramatisk i de sidste 200 år. Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets påvirkning af naturen går så vidt, at den kan aflæses geologisk. Jordforbindelser er en visionær udstilling, der diskuterer et af vor tids vigtigste og mest akutte spørgsmål på en helt ny måde: Historisk kunst og geografisk udkant mødes og giver klimaspørgsmålet den jordforbindelse, der kan kvalificere refleksion, debat og handling.

Udstillingen Jordforbindelser viser, hvordan landskabsmaleriet allerede i 1800-tallet fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben. Udstillingen er et samarbejde mellem Faaborg Museum, Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, København.

Udstillingskoncept: Gry Hedin (Faaborg Museum), Gertrud Oelsner (Den Hirschsprungske samling) og Thor J. Mednick (University of Toledo)
Del