Sangskaderne

Sangskaderne er et rytmisk kor, som har hjemme i Holbæk. Koret blev startet i 1992 med Helle Nerup som leder. Vi er ca. 40 sangere fordelt på 5 stemmer. Sangskaderne er et seriøst arbejdende amatørkor. Vi elsker at pusle om detaljerne i musikken, så vi fremstår i vores bedste udgave, når vi holder koncerter, hvilket sker 6-7 gange om året. Vi lægger desuden stor vægt på et levende, musikalsk udtryk, hvilket blandt andet betyder, at vi altid synger uden noder til koncerter. Ud over det musikalske fællesskab, vægter vi det sociale samvær højt. Vi er gode til at tage os af hinanden, og vi laver byens bedste buffet.
Sangskadernes Korleder Helle Nerup er uddannet i korsang og teambuilding på Danmarks Pædagogiske Universitet. Hun er endvidere uddannet rytmikpædagog og BA i musik fra Københavns Universitet. Udover at arbejde som korleder i forskellige sammenhænge, underviser Helle i klaver, sang og kor i Musikskolen Holbæk. Helle synger selv i vokalgruppen Kolorit og pigegruppen Femmes Fatales. Helle skriver om korsang: "Musik er jo et universelt sprog, og at synge i kor skaber glæde og samhørighed blandt mennesker på tværs af både køn, alder og social status. Når vi er sammen i musikken, kommunikerer vi både intellektuelt og følelsesmæssigt, fysisk og eksistentielt. På den måde kan de positive musikalske forbindelser skabe en glæde og fællesskabsfølelse, der rækker langt ud over musikken". Sangskaderne har fast øveaften i Musiklokalet på Holbæk Seminarium hver mandag kl. 19 - 21.30 i sæsonen. Udover øveaftener aftales fra tid til anden øvedage fx. det meste af en lørdag afsluttet med fællesspisning.
Umiddelbart før koncerter er der også generalprøve og prøve med akkompagnerende musikere. Vi har optagelse i koret 2 gange årligt: I september og igen i januar.

Sangskaderne

v/ Helle Nerup, Fasanvej 10

4300 Holbæk

Tlf: 20 13 76 05

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: Vi øver hver mandag aften fra 19-21.30 på Seminariet, Holbæk kl. 19-21.30