Haderslev Krisecenter

Et tilbud til kvinder med og uden børn,
der er udsat for vold eller trusler om vold - både fysisk og psykisk.

Når du har et forhold til en voldelig mand, udvikler du forskellige overlevelsesstrategier for at passe på dig selv og dine børn. Måske fortrænger eller undskylder du, at han er voldelig, måske tænker du, det var et uheld, eller at han ikke mente det så slemt. Måske har han haft en svær opvækst, og du synes det er synd for ham, at han har det sådan.

Efterhånden bliver det umuligt for dig at blive ved med at undskylde, at han er voldelig overfor dig. Langsomt opdager du, at du har svært ved at skelne imellem, hvad der er normal, og hvad der voldelig adfærd.

Du kan føle skam og få svært ved at mødes med andre mennesker. Måske har venner, familie og kollegaer svært ved at forstå din situation, måske de ligefrem er fordømmende overfor dig. Derfor er det tit nemmere at blive hjemme. Hvis du har isoleret dig fra familie og venner og du bruger rigtig meget tid sammen med din voldelige partner, sker det tit, at du overtager hans meninger og begynder at forstå volden ud fra hans synspunkt. Du stoler mindre og mindre på dine egne meninger og holdninger. Du oplever, at dit selvværd bliver lavere og lavere jo længere du har været i forholdet og du har svært ved at tro på et liv uden vold.

Har du brug for hjælp til den situation du er i, kan du altid kontakte Haderslev Krisecenter.



Haderslev Krisecenter

Aabenraavej 28

6100 Haderslev

Tlf: 74 52 80 25

Yderligere information: Hjemmeside