Aurora

Vi er en mindre kreds af ældre, der har levet i dette århundredes mest udfordrende tid. Vi har oplevet bilens barndom. Vi har set bønderne pløje marken med heste, og ligeledes oplevet fordums tids selvbindere høste kornet. Og vi var børn, dengang radioen var ung og ny, tildels ukendt for nogle mennesker.
De fleste af os har oplevet den store depression og arbejdsløshed i 1930'erne. Vi har set nogle af verdens store, revolutionerende opfindelser - som måske forekommer de unge af i dag helt naturlige. Og vi har set flyvemaskinen fra dengang den kun bestod af et tyndt træskelet overtrukket med lærred. Nu til dags flyver vi jo oppe i 10 km's højde, ligeså behageligt som det er at køre i bil.
Over en periode på ca. 9 måneder har vi mødtes en gang om ugen udvekslet minder, og derved inspireret hinanden til, at huske tiden fra dengang. Ikke alene har vi haft glæden ved at mindes tiden i samværet med hinanden. Men også at vi sammen har kunnet skrive en bog om vores spændende oplevelser.
Det kaos af minder har vi nu ordnet, så du - kære læser - kan få glæden ved at genkalde dit eget barndoms- og ungdomsliv. Og forholde dig til det, hvad enten du er ung eller ældre.
Efter denne bogs udgivelse planlægger vi en foredragsrække, der tager udgangspunkt i nogle af de beretninger. Og vi vil meget gerne besøge både skoler og ældreinstitutioner. I første omgang her i Stenløse, hvor vore veje har krydset hinanden. Vi kan fortælle om tiden i byen og på landet, skolen, arbejdet og fritiden fra ca. 1920'erne og helt frem til i dag!
Eventuelle nye medlemmer er ikke forpligtet til at tage ud og fortælle. Men kan blive inspireret til at skrive nogle af deres erindringer ned.

Aurora

v/ Grethe Opstrup, Bauneholmvej 44

3660 Stenløse

Tlf: 47 17 25 44