Kunsthal 44Møen

Kunsthal 44Møen blev etableret I 2008 af en gruppe kunstnere med base på Møn. Det tidligere autoværksted blev omdannet til en moderne kunsthal, og med tiden er der blevet bygget til og udvidet.
Det nye 44Møen åbner med et brag af en udstilling.
INTERMEZZO er en del af den internationale Rigabiennale, der normalt finder sted i Letlands hovedstad. I år er en del af biennalen flyttet til 44Møen, hvor man kan opleve nye værker af kunstnere fra Letland, Danmark, Ukraine, Tyrkiet, Sverige, Norge og Finland. Udstillingen skulle have været realiseret i Riga i sommeren 2022, men Biennalen blev dengang aflyst pga. den russiske invasion i Ukraine. I dag realiseres INTERMEZZO som en eftertanke og et mellemspil i et forandret Europa -en fejring af kunst, dialog og sameksistens på tværs af Østersøens ellers konfliktfyldte farvand. INTERMEZZO spreder sig inde og ude i 44Møen: På marken bag kunsthallen kan man med udsigt til det åbne land besøge Bjørn Nørgaards Containerakademi og opleve forskellige kunstnere i dialog med forskere fra bl.a. Niels Bohr Instituttet, og i den nye klanghal kan man opleve lettiske Evelina Deicmanes lydinstallation. Klanghallen er en af 44Møens nye bygninger. De er skabet af Pihlmann Architects i en simpel og nøgtern stil, der understreger stedets historie og lokale forankring.
Klanghallen er en flot og lys sal, der med særlige paneler er dedikeret til lydkunst. I en nybygget længe er der skabt plads til at gæstende kunstnere kan opholde sig i kortere eller længere perioder på 44Møen.
En anden ny facilitet er Studio 44, hvor de besøgende kunstnere deler arbejdsplads med 44Møens undervisningstilbud i Laboratoriet for Kunst og Natur. I PS44, 44Møens projektrum for ung kunst, udstiller den palæstinensisk fødte billedkunstner, filmskaber, forfatter og hypnotisør Samara Sallam. Hendes projekt til PS44 kommer til at kredse om sted, bevægelse og forandring, og inviterer publikum til at interagere med smedjens rå rum

Kunsthal 44Møen

Fanefjordgade 44

4792 Askeby

Tlf: 28 83 25 83

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: onsdag-søndag kl. 11-17

Entré: 60 kr.