Skibshallerne - Gilleleje

Skibshallerne, Det Gamle Fiskerhus, et lille gammelt sommerhus, skolestue, sommerbolig, den gamle frugthave, særudstillinger.

I Skibshallerne kan du opleve dagligdagen i fiskerlejet Gilleleje op gennem historien. Hør historien om de nordsjællandske fiskeres farefulde liv gennem mere end 500 år.

Det Gamle Fiskerhus viser hvordan man boede i midten af 1800-tallet. Der er lerklinede gulve, korte senge og åbent ildsted i køkkenet. I stuehuset på Østergade 20 kan du se en sommerbolig fra 1960'erne.
Huset tilhørte indtil 2013 fiskerfamilien Klug, som har boet her i flere generationer. Sommerboligen blev udlejet til feriegæster og fiskere fra Bornholm. Du kan også se et lille sommerhus fra 1950. Her holdt en familie sommerferie på under 10 m" Skolestuen er indrettet som i 1865. Prøv at skrive med griffel på tavlen. I stuehuset vises også skiftende særudstillinger. Skibshallerne er omgivet af en skøn gamle frugthave, hvor man kan gå en tur og nye udsigten. Om sommeren er der servering fra museumscafen når det ikke regner. Et lille pusterum midt i byen, hvor man kan nyde en kop kaffe og et stykke kage. Her kan man starte eller afslutte bytur eller besøg i Skibshallerne

Skibshallerne - Gilleleje

Østergade 20

3250 Gilleleje

Tlf: 72 17 02 40

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: Se hjemmeside. Efterårsferien: Alle dage kl. 11-16

Entré: 40 kr./børn u. 18 år gratis