Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
15/12 2014
Hakkehuset
Lysbrohøjen 17
8600 Silkeborg

Yderligere information: Hjemmeside


Viser 1 event fra/efter 16. jun. 2019

Livets Vand performance ved Helligkilden Ilse Made

Søn. d. 16. juni 2019, kl. 13.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Hakkehuset. Ilse Made Helligkilde, Vesterløkken, Samsø
"Havet". Ritualet ved den hellige strandkilde, rejsen afsluttes ved havet..

Ilse Made Helligkilde, beliggende i strandkanten ved Vesterløkken, har været kendt lokalt gennem århundreder. Omkring kilden er en udhulet egetræsstamme dateret til 940 f. Kr. Det siges, at der blev fundet kraniedele i kilden, og ifølge lokale sagn drev en død kvinde med et kors bundet til kroppen i land på stedet. Et andet sagn fortæller at de første kristne samsinger blev døbt i kilden af en hellig mand. Som tak for dåbshandlingen i det ferske vand blev missionæren "døbt" i havets salte vand med døden til følge.

Performance truppen mødes med publikum ved den hellige strandkilde til et performativt ritual, hvor sagn og myter om Ilse Made Helligkilde genopdages gennem sang og performative fortællinger. Hermed afsluttes rejsen for truppen, og der ses frem til en ny begyndelse.

Ved Arnakkekilden begynder historien om ni personligheder, som gør sig klar til en rejse mod en ny begyndelse. Kræmmeren, præsten, narren, videnskabskvinden, naveren, linedanseren, artisten og taterne udgør gruppen, som på flåder driver ned ad floden og ud til havet. Her opdager de undervejs historier og steder langs vandet, som har haft betydning for mennesker igennem tiderne.

Når man færdes ved eller på Gudenåen, kan man møde stedsspecifikke kunstværker, borgerinvolverende aktiviteter eller de sejlende performere, som igen kan opleves, når de går i land og optræder. Udendørsværkerne er tilgængelige i hele perioden fra d. 1.- 16. juni 2019.

På Samsø samarbejdes med Samsø Råvarefestival.

Livets Vand er en del Europæisk Kulturregions Kulturfestival "Genopdag" i 2019. se mere på: hakkehuset.dk
Vis kort