Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/4 2015
Randers Kammerorkester
Værket, Sven Dalsgaards Plads 1
8900 Randers C
Tlf: 86 41 28 33 Fax: 86 41 24 14

Yderligere information: Hjemmeside

Orkester. Email: admin@randers-kammerorkester


Viser 15 events fra/efter 18. okt. 2019

28. Mar Klassisk

Genforeningen 1920-2020

Lørdag den 28. marts 2020, kl. 09.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 195 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
I samarbejde med en række folkeoplysende foreninger markerer Randers Kammerorkester 100-året for Genforeningen. Kammerorkestret spiller musikken, mens politikeren Bertel Haarder og tidligere højskoleforstander Ole Skov Thomassen står for ordene..

Da Kong Christian lørdag den 10. juli 1920 red over den gamle grænse ved Kongeåen på sin hvide hest, markerede han officielt, at Sønderjylland nu igen var en del af det danske rige. Randers Kammerorkester og Randers Folkeuniversitet fejrer 100-året for genforeningen en hel lørdag fra kl. 9.30 til 15.00, hvor politikeren Bertel Haarder og tidligere højskoleforstander Ole Skov Thomassen står for ordene, og hvor Randers Kammerorkester spiller musikken.

Som både politiker og sønderjyde vil Bertil Haarder trække de lange linjer i Sønderjyllands historie, og han vil sætte fokus på forholdet mellem det danske og det tyske. Ifølge Haarder er den dansk-tyske mindretalsordning et enestående forbillede for resten af verden, hvor nationale mindretal overalt er en evig kilde til konflikt og krig.

Med den blå højskolesangbog i hånden skildrer Ole Skov Thomassen, hvordan genforeningen og danskheden fandt sit poetiske og lyriske udtryk. Ordene veksler med fællesang og musik fra bl.a. skuespillet Moderen, som Helge Rode skrev i 1920 til Det Kongelige Teaters fejring af, at Sønderjylland nu var tilbage i moderlandets favn. Carl Nielsen komponerede musikken, og foruden "Tågen letter" indeholder skuespillet ikoniske sange som "Min pige er så lys som rav" og "Som en rejselysten flåde".

Billetprisen inkluderer frokost og kaffe.

DAGENS PROGRAM:
 • Kl. 9.30: Ankomst og kaffe i foyer
 • Kl. 10.00: Velkomst i Koncertsalen
 • Kl. 10.15: Bertel Haarder: Om genforeningen
 • Kl. 12.00: Frokost
 • Kl. 13.00: Ole Skov Thomassen og Randers Kammerorkester
 • Kl. 13.45: Kaffe
 • Kl. 14.00: Ole Skov Thomassen og Randers Kammerorkester
 • Kl. 15.00: Afslutning


ARRANGØRER:
 • Vorup, Kristrup og St. Clemens Højskoleforeninger
 • Højskoleforeningen for Randers og Omegn
 • Randers Amts Historiske Samfund
 • Grænseforeningen
 • Randers Bibliotek
 • Randers Folkeuniversitet
 • Randers Kammerorkester
Vis kort
4. Apr Klassisk

Faurés Rekviem

Lørdag den 4. april 2020, kl. 16.
Pris: (Entré: Løssalg: 175 kr - abon: 145 kr - u/25 år: 40 kr)
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester opfører Faurés Rekviem for kor, orkester og vokalsolisterne Frederik Rolin og Lisa Rijmer. David Riddell dirigerer også Vaughans Williams' The Lark Ascending med Clara Richter-Bæk som violinsolist og Finzis Dies Natalis..

Selv om Faurés Rekviem handler om afslutningen på livet, er det et værk, hvor et gribende smukt melodisk og harmonisk univers skaber en stemning af lykkelig forløsning og afklaring. Med en mild og næsten meditativ karakter indeholder rekviemmet en række gribende korsatser sunget af Sct. Mortens Vokalensemble, mens barytonen Frederik Rolin Paevatalu og den britiske sopran Lisa Rijmer synger de smukke soloarier.

Som modsætning til rekviemmet beskriver Gerald Finzi i "Dies Natalis" for sopran og strygere med stor inderlighed de tanker og følelser, der vælder op, når man står med et nyfødt barn i armene.

I Vaughan Williams "The Lark Ascending" flyver lærken højt over et smukt og idyllisk engelsk landskab, hvor stengærder omkranser markerne, og hvor de krogede veje snor sig gennem små idylliske byer. I en stemningsmættet sfære af blid og varm vellyd spiller Clara Richter-Bæk den solistiske soloviolin. David Riddell dirigerer.

PROGRAM:
 • Ralph Vaughan Williams: The Lark Ascending
 • Gerald Finzi: Dies Natalis
 • Gabriel Fauré: Rekviem
Vis kort
18. Apr Klassisk

Familiekoncert

Lørdag den 18. april 2020, kl. 13.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - abon: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Tegninger og musik går op i en højere enhed, når Randers Kammerorkester spiller koncert sammen med Carl Quist Møller, der især er kendt fra "Fjernsyn for dig". Oplev bl.a. historien om Peter og ulven som både musik og levende streger på lærredet..

Carl Quist Møller er trommeslager, forfatter, skuespiller, illustrator og håndtegner. Med en blyant i hånden har han bl.a. tegnet og animeret Jungledyret Hugo. Men Carl Quist Møller er især kendt for at fortælle løgnehistorier på DR i "Fjernsyn for dig". Med en fabulerende fantasi går historierne i alle retninger både på tv og i de mange noveller, teaterstykker og sangtekster, som han også har skrevet.

Den samme evne til at digte og fortælle historier tager Carl Quist Møller med på scenen, når han sammen med Randers Kammerorkester tegner tegninger til musikken. Mens Carl Quist Møller fortæller og tegner på scenen, bliver tegningerne vist på en stor skærm bag orkestret, så alle kan følge med i billederne, historien og musikken. En koncert for børn, hvor blandt andet historien om Peter og ulven dukker op som både musik og streger på papiret. David Riddell dirigerer
Vis kort
29. Apr Klassisk

At spille i skoven

Onsdag den 29. april 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - abon: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester spiller musik, der åbner døren til foråret og den kommende sommer. Komponisterne er Felix Mendelssohn, Jørgen Jersild, Carl Nielsen og Peter Rasmussen..

I anledning af foråret og den kommende sommer åbner Mendelssohn, Rasmussen og Jersild døren ind til en verden af magi og fortryllende sommerstemning. Fuld af stormende og glødende begejstring udfolder Mendelssohn i sin Oktet et medrivende eventyr om både elverdans og hekse på Bloksbjerg.

I Rasmussens Blæserkvintet træder lytteren ind i et smukt guldaldermaleri med bøgeskove, bølgende kornmarker og idylliske skovsøer. "At spille i skoven" er en levende strøm af toner og rytmer med den danske natur som inspiration tilsat en knivspids luftig elegance fra Jersilds studietid i Frankrig.

Som kontrast rammer den jordiske virkelighed i Carl Nielsens Serenata in vano - forgæves serenade - hvor den forelskede kavaler forsøger at gøre den unge pige blød om hjertet, men skuffet må gå hjem igen med uforrettet sag.

PROGRAM:
 • Peter Rasmussen: Blæserkvintet
 • Carl Nielsen: Serenata in Vano for klarinet, fagot, horn, cello og kontrabas
 • Jørgen Jersild: "At spille i skoven" - Serenade for blæserkvintet
 • Felix Mendelssohn: Oktet i Es-dur
Vis kort
16. Maj Klassisk

Grøntsagskoncert

Lørdag den 16. maj 2020, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Randers Kammerorkester. Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester spiller smagsprøver fra repertoiret. Der er fri entré og under koncerten kan publikum nyde en kop gratis te eller kaffe..

Randers Kammerorkester stiller nodestativerne op i Helligåndshuset og spiller smagsprøver fra repertoiret. Oplev en koncert, hvor musikken blander sig med en hyggelig stemning, og hvor musikerne giver musikken et par ord med på vejen. Der er fri entré og gratis kaffe på kanden
Vis kort