Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/4 2015
Randers Kammerorkester
Værket, Sven Dalsgaards Plads 1
8900 Randers C
Tlf: 86 41 28 33 Fax: 86 41 24 14

Yderligere information: Hjemmeside

Orkester. Email: admin@randers-kammerorkester


Viser 20 events fra/efter 13. jul. 2020

20. Jan Klassisk

Kraggerud og Vivaldi

Onsdag den 20. januar 2021, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 350 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Den norske stjerneviolinist Henning Kraggerud er solist ved Randers Kammerorkesters store 75-års jubilæumskoncert. Programmet indeholder bl.a. de fire solokoncerter fra Vivaldis De Fire Årstider. David Riddell dirigerer desuden Beethovens Symfoni nr. 3..

Der opstod en helt særlig magisk stemning mellem solisten, orkestret og publikum, da den norske violinist Henning Kraggerud i 2008 og 2009 stod på scenen sammen med Randers Kammerorkester. Derfor er det med stor glæde, at Kammerorkestret igen har Henning Kraggerud som solist ved den store fejring af orkestrets 75 års jubilæum.

Programmet indeholder alle fire violinkoncerter fra Vivaldis De fire årstider, der sættes i relief af Kraggeruds egen komposition - Equinox - der som en parallel til årstiderne beskriver de fire tidspunkter på døgnet - aften, nat, morgen og eftermiddag. Efter pausen dirigerer David Riddell Beethovens Symfoni nr. 3 - med tilnavnet "den heroiske" - der var stærk inspireret af den franske revolutions idealer om frihed, lighed og broderskab.

Henning Kraggerud er i dag efterspurgt på de store scener og koncertsale som både violinist, dirigent og komponist. Han er kunstnerisk leder af Arctic Philharmonic Chamber Orchestra i Tromsø, men spiller jævnligt koncerter rundt omkring i det meste af verden. 2020 inkluderer bl.a. koncerter med Sydney Symphony Orchestra og Franz Liszt Chamber Orchestra. Kraggerud har også optrådt med bl.a. BBC Symphony Orchestra, Los Angeles Chamber Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Camerata Salzburg og Deutsches Symphonie Orchester.

Som både violinist og bratschist spiller Henning Kraggerud jævnligt på store festivaler og koncertsale som Wigmore Hall i London og Berlin Konzerthaus, og han har gennem årene samarbejdet med musikere som Leif Ove Andsnes, Joshua Bell og Jeremy Menuhin.

Koncerten er støttet af Randers Eventsekretariat

PROGRAM:

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Efterår

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Evening

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Vinter

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Night

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Forår

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Morning

Antonio Vivaldi: De fire årstider - Sommer

Henning Kraggerud: Equinox Postlude - Afternoon

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3
Vis kort
26. Jan Klassisk

Gunhild Carling

Tirsdag den 26. januar 2021, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 175 kr - Abonn: 145 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Koncertsalen er i fare for at blive væltet omkuld, når den svenske multikunstner Gunhild Carling står på scenen sammen med Randers Kammerorkester og dirigenten David Riddell. Musik, dans, show og et boblende humør går op i en højere enhed..

Værkets Koncertsal blev væltet omkuld, da den svenske multi-kunstner Gunhild Carling for første gang optrådte sammen med Randers Kammerorkester i januar 2019. Nu er hun tilbage med et nyt program, hvor hun igen vil demonstrere et sprudlende musikalsk overskud og et boblende humør, hvor musik, dans og show går op i en højere enhed.

Gunhild Carling er vokset op i en stor musikalsk familie, hvor New Orleans- og swingjazzen havde hovedrollen, da hun allerede som helt lille stod med en trækbasun på de svenske scener. I dag mestrer hun et overvældende antal instrumenter - fra trompet over harpe til sækkepibe - og optræder rundt omkring i verden som Sveriges "Queen of Swing" fra de mest berømte jazzklubber i New York til Kongeslottet i Stockholm.

Sammen med Randers Kammerorkester præsenterer Gunhild Carling et overrumplende show ud over det sædvanlige, hvor musikaliteten og den gode musik hele tiden er i centrum. David Riddell dirigerer.

"Serious fun and serious music with Gunhild Carling"

Broadway World
Vis kort
6. Feb Klassisk

Grøntsagskoncert I

Lørdag den 6. februar 2021, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Randers Kammerorkester. Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester lader slipset blive hjemme og spiller tre afslappede Grøntsagskoncerter, hvor der er gratis kaffe til musikken..
Vis kort
10. Feb Klassisk

Symfonisk Sibelius

Onsdag den 10. februar 2021, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
I samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium spiller Randers Kammerorkester bl.a. Jean Sibelius' Symfoni nr. 2 og ouverturen til Mikhail Glinkas Ruslan og Ludmila. David Riddell dirigerer..

De tusinde finske søer, det nordiske vintermørke og de uendelige granskove er altid til stede i Jean Sibelius' musik. I hans Symfoni nr. 2 hører man også ekkoet af sydens sol og varme, som inspirerede ham under et ophold ved den italienske middelhavskyst, hvor han skrev de første skitser til værket. Ved uropførelsen i Helsinki blev symfonien en stemme i kampen for et frit Finland forløst fra den russiske besættelse, der i et århundrede havde været landets skæbne.

Inden Sibelius' anden symfoni spiller Randers Kammerorkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium Glinkas festlige og farverige ouverture til eventyroperaen "Ruslan og Ludmilla", hvor en troldmand, en bortført prinsesse og en heltemodig ridder har hovedrollerne.

Vinderen af Det Jyske Musikkonservatoriums interne solistkonkurrence vil desuden optræde som solist i en solokoncert. Det bliver således senere afgjort, om publikum kan se frem til at opleve en klaverkoncert, en marimbakoncert eller måske en koncert for soloobo og orkester. David Riddell dirigerer.

PROGRAM:

Mikhail Glinka: Ouverture til Ruslan og Ludmila

Solokoncert med solist fra Det Jyske Musikkonservatorium

Jean Sibelius: Symfoni nr. 2
Vis kort
3. Mar Klassisk

Musik til glæden

Onsdag den 3. marts 2021, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Randers Klosterkirke, Blegdammen 1, Randers C
Randers Kammerorkester spiller tre værker, der er fulde af optimisme og glæde ved livet. Komponisterne er Mozart, Beethoven og Süssmayr..

På den første onsdag i marts, hvor vinteren stadig hænger i luften, men hvor vintergækker og gule erantis presser sig op gennem jordbunden, lukker Randers Kammerorkester foråret helt ind i Klosterkirken med musik, der er fuld af optimisme og glæde ved livet. Det er ikke skæbnen og livets kampe, der står på spil i tre værker af Mozart, Beethoven og Süssmayr, det handler derimod om musik, der udelukkende er komponeret til fornøjelsen og for nydelsens skyld. Publikum kan trygt læne sig tilbage i sædet og lade sig forføre af de charmerende, elegante og iørefaldende toner.

PROGRAM:

Franz Xaver Süssmayr: Kvintet i D-dur for fløjte, obo, violin, bratsch og cello, SmWV 602

W.A. Mozart: Obokvartet

Ludwig van Beethoven: Serenade for fløjte, violin og bratsch i D-dur op. 25
Vis kort
10. Mar Klassisk

Inspiration og nattestemning

Onsdag den 10. marts 2021, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester spiller Johannes Brahms' inspirerede og energiske Klarinetkvintet. På programmet står desuden George Gershwins Lullaby for strygekvartet og Jörg Widmanns Oktet..

Brahms var fuld af ny inspiration og energi, da han i 1891 atter fandt nodepapiret frem og komponerede kvintetten for klarinet og strygere. I et uforligneligt sammenspil finder de fire strygere sammen med klarinettens vidtfavnende rigdom af nuancer og farvetoner fra den mørke, fyldige og vemodige klang i dybden til det intense og insisterende udtryk i højden. Mens han komponerede havde Brahms sit livs ulykkelige kærlighed i tankerne - Clara Schumann - og i tonerne fornemmer man den særlige inderlighed og dybde, som var en del af mennesket Johannes Brahms.

Med otte strygere og blæsere skaber Jörg Widmann et værk, hvor man gennem det nutidige udtryk oplever, hvordan Schubert ville have komponeret, hvis han havde levet i dag, mens Gershwins Lullaby er en blid vuggevise, hvor et fint og stille udtryk skaber sin helt egen nattestemning.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbillet kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort.

PROGRAM:

George Gershwin: Lullaby for strygekvartet

Jörg Widmann: Oktet

Johannes Brahms: Klarinetkvintet
Vis kort
14. Apr Klassisk

To komponister mødes

Onsdag den 14. april 2021, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester fejrer 75-års jubilæum med uopførelsen af et nyt værk for kammerensemble af Anders Nordentoft. Gustav Helsteds senromantiske Decet står også på programmet..

På tværs af århundrederne mødes to komponister, der hver for sig har haft stor betydning for Randers Kammerorkester, og som derfor er en naturlig del af programmet ved jubilæumskammerkoncerten. Gustav Helsteds Decet rummer på samme tid en særlig tone af dansk sommerstemning og en inspiration fra de stormfulde senromantiske strømninger syd for grænsen. Randers Kammerorkester har både indspillet værket på cd og udgivet en ny kritisk udgave af noderne i samarbejde med Edition S.

I et nyt værk for strygere og blæsere forsøger komponisten Anders Nordentoft i anledning af jubilæumssæsonen at indfange Kammerorkestrets særlige identitet og karakter, der er et resultat af det tætte sammenspil mellem byen Randers og orkestrets musikere.

"The performances and recording do full justice to a composer that on the evidence of these works deserves a firmer place in the repertoire."
"American Record Guide" om Randers Kammerorkesters indspilning af Gustav Helsteds Decet.

PROGRAM:

Gustav Helsted: Decet

Anders Nordentoft: Uramea for kammerensemble (uropførelse støttet af Statens Kunstfond - Projektet er støttet af Koda Kultur)
Vis kort
17. Apr Klassisk

Grøntsagskoncert II

Lørdag den 17. april 2021, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Randers Kammerorkester. Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester lader slipset blive hjemme og spiller tre afslappede Grøntsagskoncerter, hvor der er gratis kaffe til musikken..
Vis kort
24. Apr Klassisk

Grøntsagskoncert III

Lørdag den 24. april 2021, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Randers Kammerorkester. Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester lader slipset blive hjemme og spiller tre afslappede Grøntsagskoncerter, hvor der er gratis kaffe til musikken..
Vis kort
12. Maj Klassisk

Komponistkonkurrence

Onsdag den 12. maj 2021, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 75 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Randers Kammerorkester. Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester spiller finaleværkerne i en komponistkonkurrence, der markerer orkestrets 75-års jubilæum. Foruden juryens priser vil der også blive uddelt en publikumspris..

Den klassiske musik har gennem alle tider afspejlet det liv, som mennesket lever, og musikken har været en refleksion af tanker om liv, død og eksistens og om det nære og det store. Ny dansk musik har været en vigtig del af Randers Kammerorkesters repertoire siden de første koncerter i 1945. Allerede fra begyndelsen var værker af komponister som Vagn Holmboe, Poul Rovsing Olsen og Niels Viggo Bentzon en vigtig del af repertoiret.

I anledning af 75-års jubilæet inviterer Randers Kammerorkester derfor landets komponister til at give et bud på, hvad der optager mennesket af i dag. Ved den afsluttende koncert, hvor finaleværkerne bliver præsenteret, vil der foruden en første- og andenpris også blive uddelt en publikumspris, der afgøres af publikum i salen.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbillet kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort
Vis kort