Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
27/9 2011
Kristrup Sognegård
Ørneborgvej 5
8960 Randers SØ
Tlf: 8641 3358

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.4463, Lon 10.0641


Viser 3 events fra/efter 25. feb. 2021

9. Mar Foredrag

Den nødvendige samtale

Tirsdag den 9. marts 2021, kl. 10.30-13.30.
Pris: Entré: 80 kr
Kristrup Sognegård,
Ørneborgvej 5, Randers SØ
Ved hospicechef på Anker Fjord Hospice Herdis Hansen..

Skal vi følge Luthers opfordring om, at "Døden skal man tale om, når den er langt væk. Når den er tæt på skal man have fokus på livet"? Det er ikke altid muligt at give et menneske det liv op til døden, som han eller hun måtte have ønsket. Men tid til at lytte til det enkelte menneskes vær-dier, forhåbninger og ønsker til livets sidste fase kan måske skabe en bedre sammenhæng mel-lem døden og det levede liv for det enkelte menneske. Kan "Den nødvendige samtale" hjælpe os med igen at turde tale om døden? Efter pausen vil foredragsholderen holde en "samtalesa-lon".
Debatskabende arrangement
Vis kort
23. Mar Foredrag

Billeder fra en anden verden - De Kellerske Anstalters historie

Tirsdag den 23. marts 2021, kl. 10.30-13.30.
Pris: Entré: 80 kr
Kristrup Sognegård,
Ørneborgvej 5, Randers SØ
Ved professor i historie og forfatter Poul Duedahl..

De Kellerske Anstalter var i mange år Danmarks største institution for udviklingshæmmede, eller åndssvage, som de blev kaldt. Institutionen kom til verden i 1865 i en baggård i det indre København, men blev allerede inden århundredet var omme til et omfattende anstaltskompleks i Brejning mellem Vejle og Fredericia. De paladsagtige bygninger blev i årenes løb hjem for me-re end 13.000 patienter, og Danmark blev et foregangsland, når det gjaldt systematisk indsam-ling, overvågning og sterilisation af åndssvage. I sine velmagtsdage rummede anstalten mennesker, som man i dag ikke ville drømme om at institutionalisere. I 1990 blev institutionen nedlagt. Det siges, at graden af et lands "civiliserethed" kan måles på, hvordan det behandler sine afvigere. Hvis det er sandt, så er historien om De Kellerske Anstalter et stykke enestående danmarkshistorie
Vis kort
6. Apr Foredrag

Benny Andersen - i ord og toner

Tirsdag den 6. april 2021, kl. 10.30-12.
Pris: Entré: 80 kr
Kristrup Sognegård,
Ørneborgvej 5, Randers SØ
Ved bachelor i musik Flemming Både..

Benny Andersen får som regel altid smilet frem hos os. Hans produktion af digte er enorm, og han har skrevet børnebøger, rejsebeskrivelser og ikke mindst viser. Vi kender og elsker alle "Svantes lykkelige dag", "Barndommens land" og "Bjørnen vågner". Dem - og mange andre - skal vi synge sammen, og der læses nogle af Benny Andersens sjoveste digte op. Det hele kædes sammen af en fortælling om mere end 60 år som aktiv poet, et spændende samarbejde med Povl Dissing, et spændende liv samt tre ægteskaber.

Efter det musikalske foredrag er der generalforsamling i Højskoleforeningen
Vis kort